Tüm dinlerde dini konuları, temel kitapların dışında da yorumlayan yaklaşımlar vardır. Kutsal kitabı veri kabul eden ancak onun mistik yanlarını derinlemesine inceleyen çalışmalardır. Bir ölçüde Spritualizmin (ruhçuluk) içine alabilecek bu çalışmalar İslami kesimde de yoğun ilgi görüyor. Ruhlar, cinler, avuç çizgilerinin anlamı, yıldız hareketlerinin çözümlemesi hep bu alana giren örnekler.
Bu alanda Bediüzzaman Saidi Nursinin de çalışmaları var. Cinler, yecüc mecüc, ebced hesabı, deccal gibi konularda Nursinin pek çok sözü var. Bunlardan en ilginci de Saidi Nursinin Yecüc Mecüc üzerine yazdıkları. Saidi Nursi Yecüc Mecücün Moğol-Mançur kökenli olduğunu ve yeraltında yaşadığını şöyle anlatıyor: Ye'cüc ve Me'cüc namı (ismi) verilen Mançur ve Moğol kabileleri, eski zamanda Çin-i Maçin'den bir kısım başka kabileleri beraber alarak kaç defa Asya ve Avrupa'yı herc-ü merc (altüst, karmakarışık) ettikleri gibi, gelecek zamanlarda dahi dünyayı zîr ü zeber (altüst) edeceklerine işaret ve kinayedir (üstü örtülü sözdür) (Bediüzzaman Said Nursi, Şualar, s. 463) Said-i Nursinin anlattığı Yecüc Mecüc olayı Agarta Efsanesine paralel bir hikaye. Agarta da aynı bölgede yer altında yaşayan bir uygarlık.
Biz konumuza gelelim
Odatv.com olarak İslami camiada spritualizme ilişkin çalışmaları inceleyerek son dönem yapılan kazıların İslami usullerle nasıl yapılabileceğini bulmaya çalıştık. Pek çok çalışmada gömülü eşyanın nasıl bulunabileceğine dair çalışmalara ulaştık.
Bilindiği gibi Savcılık izni ile pek çok bölgede Ergenekon Örgütünün silahlarının gömülü olduğu iddiası ile kazılar yapılıyor. Her kazıda mutlaka silah, bomba gibi mühimmatlara ulaşılıyor. Emniyet Genel Müdürlüğü o denli yoğun çalışıyor ki artık Ergenekon Silahları kazı dahi yapmadan bulunabiliyor. Türkiyenin pek çok yerinden boş arazilere bırakılmış silah haberleri geliyor.
Gömülü malzemelere nasıl ulaşılır? Bu konuda İslami çevrelerde yapılan çalışmalar var mı?
Bu konuda en meşhur kaynak; Gizli İlimler Hazinesi. Gizli İlimler Hazinesi İslami spritualizmin en önemli kaynağı. Kitapta gömünün nasıl bulunacağı konusunda açıklamalar mevcut.
Kitabın 1. cildinin 235236. sayfasında bu konu ayrıntısıyla anlatılıyor. Buna göre:
Kitabın, gömülü Ergenekon silahlarını ortaya çıkarmaya çalışan yetkililere ilk tavsiyesi; istiareye yatmak. Üç gün insanlardan uzakta inzivaya çekilecek bir yere gidilir. Burada üç gün boyunca oruçlu vaziyette: Allahümme ya kerimü ya vehhabü ya zet tavli ya ğaniyyu ya muğniy ya münı mü ya kafi Allahümme rabbena enzil aleyna maideten mines semai tekunü lena ıyden li evvelina ve ahirina ve ayeten minke verzukna ve ente hayrur razikıyn duası okunur. Bu üç günün sonunda gömü bulunan yer rüyaya gelir. Bu konuda yaygın bir usul olan istiareye yatmanın yöntemi böyle anlatılmış.
Bu yöntem başarılı olmazsa ikinci yol yine 1. cildin 244. sayfasında anlatılmış. Fındık veya zeytin ağacından çatal bir dal kesilir. Bir köşesine:
Sübhanellezi esra bi abdihi leylem minel mescidil harami ilel mescidil aksallezi barakna havlehu li nüriyehu min ayatina innehu hüves semiul besiyr yazılır.
İkinci köşesine:
Ve min âyâtihî halkus semâvâti vel ardı ve mâ besse fîhimâ min dâbbeh(dâbbetin), ve huve alâ cemihim izâ yeşâu kadîr yazılır.
Üçüncü köşesine:
Ve teral cibale tahsebüha camidetev ve hiye temürru merras sehab* sun' allahillezı etkane külle şey'* innehu habırum bima tefalun yazılır.
Dördüncü köşesine:
Ve in küllün lemma cemiy'un ledeyna muhdarun Ve ayetun lehümül ardul meyteh ahyeynâhâ ve ahracnâ minha habben fe minhü yekülun yazılır.
Bundan sonra 21 kere ikinci ciltte yazılı Kasemül Emlakil-Felekiyye okunur. Bundan sonra çatalın tekli tarafı yere eğik vaziyette tutulur. Devamlı olarak Kasemül Emlakil-Felekiyye okunur. Çubuğun ucu takip edilir. Gömüye yaklaştıkça çubuk sanki ele yapışmış ve sürükler gibi hedefe doğru götürür. Bir süre sonra Allahın da yardımı ile gömüye ulaşılır.
Yetkililere yardımcı olacak dualar İslami çevrelerde böyle sıralanıyor. Yetkililer, son işlemi Ergenekon silahı olduğunu düşündüğü bölgede yaparsa gömülen silahlara daha çabuk ulaşır.
Kaynak