İsrail ABD’yi şantajla parmağında oynatıyor…

İsrail ABD’yi şantajla parmağında oynatıyor…

İletigönderen Erkan Güçiz » Cmt Tem 26, 2014 19:51

İsrail’in Times of Israel gazetesinde, 23 Temmuz 2014’de, Rebecca Shimoni Stoil imzalı, yeni çıkan “Clinton.Inc” adlı kitap hakkında bir yazı var1.

Yazıda adı geçen Pollard'ı tanıyarak başlayalım:
ABD Deniz Kuvvetleri’nde araştırma görevlisi olarak çalışan Amerikan vatandaşı Jonathan Pollard, gizli askeri bilgileri İsrail’e aktarmak suçuyla 1987’de yargılanıp ömür boyu hapis cezasına çarptırılmıştı. 1987’de İsrail, bu “üzücü yanlışlık” için ABD’den özür diledi; 1995’de Pollard’a, İsrail vatandaşlığı verdi ve 1998’e kadar da ABD gizli belgelerini satın aldığını inkâr etti2.

Clinton.Inc yazarı Daniel Halper’a göre, 1998’de ABD’de, İsrail ile Filistin Ulusal Yönetimi arasındaki görüşmeler esnasında Benjamin Netanyahu, Bill Clinton’u kenara çekerek Pollard’ın serbest bırakılması için baskı yapmasını istedi.

İsrail, Pollard’ı serbest bıraktırmak için yeni baskı aracı bulmuştu.

Clinton’un stajyer Monica Lewinsky ile ilişkisinin telefon kayıtları ellerinde idi. İsrail’in vazgeçilmez müttefiki, güçlü Amerikan Başkanı’nı açıkça tehdit etmek istemediklerinden, İsrail Hükümeti’nin kayıtları imha ettiğini söylediler. Bu kayıtlar hakkında bilgi sahibi olduklarını söylemeleri bir şantaj olarak yeterli idi. CIA kaynaklı bir duyuma göre, “feleğini şaşırmış olan Clinton’un belinin büküldüğü görünüyordu”.

Halper, “Ne ABD, ne de İsrail istihbarat servisleri İsrail’in dinleme yaptığını doğrulayacak değiller” diyor. Fakat Insight dergisinde 2000’de çıkan bir yazıda, “İsrail’in Beyaz Saray’ın telefon sistemine girdiğini ve konuşmaların anında, Beyaz Saray dışında bir yerden doğrudan İsrail’e aktarılıp orada dinlendiği ve kayda alındığı” haberi çıktı.
İsrail geçmişte bu tür haberleri, “iğrenç” diyerek inkâr etti.

Clinton-Lewinsky ilişkisini araştırmakla sorumlu Özel Yetkili Savcı Kenneth Starr’ın sorgulamasında Lewinsky, “Clinton’un, aralarındaki telefon konuşmalarının dinlendiğinden haberi olduğunu ima ettiğini” söyledi.

Netanyahu’nun tehdidi Clinton’u harekete geçmeye zorladı; Clinton Netanyahu’nun bu isteğini CIA Başkanı George Tenet’e götürdü. Tenet, eğer Pollard serbest bırakılırsa istifa edeceğini söyleyince Clinton geri adım attı.

Halper, İsrail’in tarafından yasadışı yollardan Clinton ile Lewinsky arasındaki seks içerikli konuşmaların dinlendiğini iddia eden ilk isim değil. 1999’da İngiliz yazar Gordon Thomas, Mosad’ın, Clinton ile Lewinsky arasındaki seks içerikli telefon konuşmalarının 30 saatlik kaydına sahip olduğunu ve bunu ABD’ye şantaj ve Beyaz Saray’ın derinliklerine yerleştirdikleri bir ajanı korumak için kullandıklarını söylemişti.

Günümüze geldiğimizde görünen ise, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry’in Nisan ayında İsrail ile Filistin sorunu üzerindeki “pazarlıklar”ı arasında, İsrail’in Filistine vereceği ödünler karşılığı Pollard’ın serbest bırakılması da vardı3.


Kaynak:
1http://www.timesofisrael.com/netanyahu-said-to-have-offered-lewinsky-tapes-for-pollard/
2 http://en.wikipedia.org/wiki/Jonathan_Pollard#cite_note-9
3 http://www.cnn.com/2014/04/01/world/meast/israel-spy/
Uluslar, egemenliklerini geçici bile olsa, bırakacağı meclislere dahi gereğinden fazla inanmamalı ve güvenmemelidir. Çünkü meclisler bile despotluk yapabilir ve bu despotluk bireysel despotluktan daha tehlikeli olabilir. Meclislerin öyle kararları olabilir ki, bu kararlar ulusun yaşamına giderilmesi olanaklı olmayan zararlar verebilir.
Gazi Mustafa Kemâl Atatürk

Erkan Güçiz

Facebook - TC ERKAN GÜÇİZ
Kullanıcı küçük betizi
Erkan Güçiz
Genel Yetkili
Genel Yetkili
 
İletiler: 421
Kayıt: Çrş Eyl 29, 2010 5:18

Şu dizine dön: Erkan GÜÇİZ

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x