İsrail, İran’a karşı güçlü Türkiye istiyor!

Genel & Güncel Konular

İletigönderen Pınar » Pzt Haz 02, 2008 14:53

İsrail’in hedefi Türkiye’yi güçlendirmek

Washington Post’un ünlü yazarı David İgnatius, İsrail’in Türkiye’yi güçlendirmek için çaba harcadığını kaydetti. İgnatius, İsrail ile Suriye arasında Türkiye’nin arabulucuğunda gerçekleşen görüşmeleri “reel politika” olarak nitelendirirken “Bush Yönetimi’nin, Türk müzakere kanalı konusunda kuşkuları vardı. Ancak İsrailliler, süpergüç hamisini görmezlikten geldi. İran’ın alternatifi olarak Türkiye’nin etkinliğini artırmak istiyorlar” diye yazdı. İgnatius, ABD’nin, istediği sonucu elde edebilmek amacıyla dost ve düşmana baskı yapma kabiliyetini kaybettiğini savunarak Ortadoğu’daki müttefiklerinin artık Washington’u dinlememeye başladığını öne sürdü.

Yeni dinamikler

Ortadoğu’daki “yeni güç dinamikleri” nin iki “açık” örneğinin son haftalarda meydana geldiğini belirten İgnatius, bu çerçevede Lübnan’da varılan mutabakat ve Türkiye’nin aracılığı ile İstanbul’da yapılan İsrail-Suriye görüşmelerini gösterdi. İgnatius, “İki müzakere, bölgenin istikrarlaşmasına yardımcı olabilir ancak ABD’nin tercih edebileceği koşullarda değil” değerlendirmesini yaptı. İgnatius, ABD’den bağımsızlığının bu yeni diplomasının bir avantajı olduğu savunabileceğini belirtirken bunun temelinde, Ortadoğu ülkelerinin kendi çıkarlarına ilişkin gerçekçiliğinin bulunduğunu, İran ve radikal müttefiklerinin artan gücü ve ABD’nin gerileyen etkisini de yansıttığını savundu.

Resim
Halk tarafından devlete "Sen bana hizmet etmek için varsın, bunun ötesinde senin bir anlamın yok" dendiğinde herşey yoluna girecektir...

(Osman Pamukoğlu)
Kullanıcı küçük betizi
Pınar
Üye
Üye

İletiler: 1380

İletigönderen Egeli » Pzt Haz 02, 2008 21:18

Su da istiyorlar mı?Malum havalar ısınmaya başladı,insan terliyor,susuyor.İşin kötü tarafı insan ağzı kuruyunca konuşamıyor da.Pisliklerin temizlenmesi için de su şart.GAP(=Golan'a Alternatif Proje) var,kamış da var...
Kullanıcı küçük betizi
Egeli
Üye
Üye

İletiler: 1724

İletigönderen Çetin Taş » Sal Haz 03, 2008 17:28

Vay be!!!
Ben de Jüpiter'in saldırgan halkı GİRİŞİNGEN'lere karşı kuvvetli bir ABD istiyorum :mrgreen: :r :twisted: 8) :lol: :D
Kemalistim.Vatanımı her şeyden çok seviyorum.
Kullanıcı küçük betizi
Çetin Taş
Üye
Üye

İletiler: 2354

İletigönderen Egeli » Sal Haz 03, 2008 17:39

Çetin Taş, :kikirik: :kikirik: :kikirik:
Kullanıcı küçük betizi
Egeli
Üye
Üye

İletiler: 1724