İsraili haritadan silme tehditi

Genel & Güncel Konular

İletigönderen Pınar » Sal Nis 15, 2008 15:42

İsrailin geniş çaplı tatbikat yapması İranı kızdırdı. İranlı general Aştiyaniden sert sözler..

İranlı general Muhammed Rıza Aştiyaniden sert açıklamalar: Kendilerine saldırması halinde İsraili yeryüzünden silinecek.

Silahlı Kuvvetler Genel Komutan Vekili Tuğgeneral Muhammed Rıza Aştiyani, gazetecilere yaptığı açıklamada, İsrailin yaptığı geniş çaplı tatbikatı değerlendirdi.

İsrailden kendilerine yönelik bir tehdit gelmesinin imkansız olduğunu söyleyen Aştiyani, Eğer İsrail İrana karşı bir saldırıda bulunursa, Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejadın söyledikleri doğrultusunda İsraili yeryüzünden sileriz dedi.

Aştiyani, İsrailin geniş çaplı tatbikatı son zamanlarda yenilgiler alan ordusunu canlandırmak ve moral vermek için yaptığını savunarak, Kendine has özellikleri dikkate alındığında İsrail, bölgede çok zarar görebilecek bir rejim. Filistin halkının bu rejime karşı yıllardır süren direnişi ve Lübnan Hizbullahının 33 günlük savaşı da bunu teyit etti diye konuştu.

İsrail hiçbir zaman ve hiçbir şekilde bizim için tehdit unsuru sayılmaz diyen Aştiyani, bölge dışı ülkelerin de muhtemel bir çatışma ortamında İsraili İrana karşı kullanamayacaklarını iyi bildiklerini söyledi.

Aştiyani, İsrailin bölgede macera peşinde olduğunu ifade ederek, Mevcut konumu ve İranın oraya her zaman kolayca ulaşabileceği göz önüne alındığında, her türlü saldırıdan en çok zararı İsrail görür şeklinde konuştu.

Göreve geldikten sonra aşırı ABD ve İsrail karşıtı söylemleriyle dikkati çeken Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, İsraili kanserli bir ura benzetmiş, Yahudi soykırımını da efsane olarak nitelendirmişti.

İsrailin Avrupa, Kanada va Alaskaya taşınmasını öneren Ahmedinejad, İmam Humeyninin de dediği gibi İsrail haritadan silinmelidir ifadesini kullanmıştı.

KAYNAK
Halk tarafından devlete "Sen bana hizmet etmek için varsın, bunun ötesinde senin bir anlamın yok" dendiğinde herşey yoluna girecektir...

(Osman Pamukoğlu)
Kullanıcı küçük betizi
Pınar
Üye
Üye

İletiler: 1380

Ustten devam...

İletigönderen Yusuf Batum » Sal Nis 15, 2008 16:07

Israil haritadan silinmesin ama biraz torpulenmeyi hakkediyor.
Mazlum edebiyati ile basladigi ozgurluk seruvenini mazlum olarak bitirmege dogru ilerliyor.
Veni Vidi NoN Vici / Poet Valent, Poem Manent

Eskali Cizilmis Tutku: Memleket!

Avrupa'dan kaz gelmez, tavuklarinizi ziyan etmeyin...
Kullanıcı küçük betizi
Yusuf Batum
Üye
Üye

İletiler: 192

İletigönderen Pınar » Sal Nis 15, 2008 16:27

Yusuf Batum, silinsin ya bence haritadan da silinsin :evil:
Halk tarafından devlete "Sen bana hizmet etmek için varsın, bunun ötesinde senin bir anlamın yok" dendiğinde herşey yoluna girecektir...

(Osman Pamukoğlu)
Kullanıcı küçük betizi
Pınar
Üye
Üye

İletigönderen shadow39 » Sal Nis 15, 2008 17:38

Ne haritasi be tarihten silsinler
Dağda üç Beş domuz Sürüsü
Tutturmuş Bir kürdistan Türküsü
Eline Almış Bayrak Diye Bir Masa örtüsü
Satsan Beş Para Etmez Ne Dirisi Ne De ölüsü
Soyu Soysuz Olan Sensin Toprak Senin Neyine
İte itlik Yapıp Kafa Tutma Beyine
Anlasa Dediğimi Sokaktaki Köpek Ağlar Haline
Duy Ulan Soysuz
Ne Mutlu TÜRK'üm Diyene!!!
....
Bu da can d..... efendiye olsun. belgeselci.
"Siz Mustafa demeye devam edin, biz de Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk"

Resim
Kullanıcı küçük betizi
shadow39
Üye
Üye

İletiler: 2230

İletigönderen sessiz sedasız » Sal Nis 15, 2008 20:11

ya iran ne yapabilecek israile anlamış değilim.tamam bende istiyorum israilin yok olmasını ama senin yollayacağın füzelerin bile bi tanesi savunma sistemini geçemedikten sonra ne yapacaksın Allah Allah diyerekten koşarakmı saldıracaksın.savaşlar böyle olmuyo ki artık...
Sen ne kadar bilirsen bil,Senin bildiğin karşındakinin anladığı kadardır.
Kullanıcı küçük betizi
sessiz sedasız
Üye
Üye

İletiler: 988

İletigönderen gokdeniz » Sal Nis 15, 2008 21:06

sessiz sedasız yazdı:ya iran ne yapabilecek israile anlamış değilim.tamam bende istiyorum israilin yok olmasını ama senin yollayacağın füzelerin bile bi tanesi savunma sistemini geçemedikten sonra ne yapacaksın Allah Allah diyerekten koşarakmı saldıracaksın.savaşlar böyle olmuyo ki artık...

ya nerden cikardin fuze kullanacagini? bombayi sallayacak uygun bir yuksekligi mutlaka bulur ..fuzeye gerek yok ..
Kullanıcı küçük betizi
gokdeniz
Üye
Üye

İletiler: 202

İletigönderen sessiz sedasız » Sal Nis 15, 2008 21:21

israilde ellerini açmış bekleyecek bombaları tepelerine.valla dostum benmi çok karamsarım bilmiyorum ama saddam da neler neler demişti abd savaşı öncesi.onları hatırlayınca ahmedinejadın propoganda yapmaktan başka saddamdan ne farkı olduğu sorusu düşündürüyor beni...
Sen ne kadar bilirsen bil,Senin bildiğin karşındakinin anladığı kadardır.
Kullanıcı küçük betizi
sessiz sedasız
Üye
Üye

İletiler: 988

İletigönderen Nihan » Sal Nis 15, 2008 21:39

İsrail, ordusuyla İran'a saldırmaz. Onun yöntemi iç karışıklık çıkarıp ülkeyi zayıflatmak, kendi istekleri doğrultusunda hareket edecek bir hükümeti başa getirmek, kendi şirketlerinin o ülkelerde kâr etmesini sağlamaktır. Bir ülkeyi fiilen işgal etmek çok masraflı ve yıpratıcı bir iş. Amerika bunun ne anlama geldiğini Irak'ta gördü. Fakat yine de İran'la fiilen bir çatışmaya girilmesi uzak ihtimal değil. Amerika ve İsrail'e karşı en büyük direnci İran gösteriyor. Köklü bir tarihe sahip ve iyi siyaset yapıyor. Halkı da bölünmeye karşı. CIA ve MOSSAD ülkedeki Kürt ve Azerileri kışkırtmak için çok uğraştı ama bir sonuç alamadı. Eğer fiilen bir savaşa girilirse İran'ın İsrail'den geri kalacağını sanmıyorum. Hile ve tuzak kurmada İsrail kadar iyi olacaklardır.
[img]http://img340.imageshack.us/img340/5780/nihanimza1kx5.jpg[/img]
Artık beklemiyorum.
Açık bir kapı gördüm.
Şimdi sevgi şehrindeyim.
Boşuna beklemişim.
Kullanıcı küçük betizi
Nihan
Üye
Üye

İletiler: 832

İletigönderen Panzehir » Sal Nis 15, 2008 21:55

Nihan yazdı:İsrail, ordusuyla İran'a saldırmaz. Onun yöntemi iç karışıklık çıkarıp ülkeyi zayıflatmak, kendi istekleri doğrultusunda hareket edecek bir hükümeti başa getirmek, kendi şirketlerinin o ülkelerde kâr etmesini sağlamaktır. Bir ülkeyi fiilen işgal etmek çok masraflı ve yıpratıcı bir iş. Amerika bunun ne anlama geldiğini Irak'ta gördü. Fakat yine de İran'la fiilen bir çatışmaya girilmesi uzak ihtimal değil. Amerika ve İsrail'e karşı en büyük direnci İran gösteriyor. Köklü bir tarihe sahip ve iyi siyaset yapıyor. Halkı da bölünmeye karşı. CIA ve MOSSAD ülkedeki Kürt ve Azerileri kışkırtmak için çok uğraştı ama bir sonuç alamadı. Eğer fiilen bir savaşa girilirse İran'ın İsrail'den geri kalacağını sanmıyorum. Hile ve tuzak kurmada İsrail kadar iyi olacaklardır.

Zamanında Sovyet Rusya, şuanda İsrail'in tarzına benzer bir sistemle işlerini yürütüyordu. Devrim ihraç ederek batı ülkelerini işgal etmekten yana idi. Yani, savaş ile değil düşünce sistemi ile. Şimdi de İsrail buna benzer bir sistem ve çakallık yürütmekte. Onun da amacı fiilen saldırı değil. Ve bu noktada, ikinci cümlen için yukarı aşağıya kafa sallamak geliyor aklıma abla.

İran çok dikbaşlı gösterdi kendini. Amerika da İsrail de şimdilik "heee heee" demekle geçiştiriyor. İmkânlar dahilinde olsaydı muhtemelen Amerika ( İsrail ) çoktan saldırmıştı. Demekki ince işler düşünüp biçiliyor. :hmm: Ben İran'ın olduğu kadar İsrail'in de boş durduğunu sanmıyorum.

Gün gelir devran döner
Adımıza türküler söylenir bu şehirde!..
...
Kullanıcı küçük betizi
Panzehir
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi

İletiler: 3483

İletigönderen gokdeniz » Sal Nis 15, 2008 23:18

sessiz sedasız yazdı:israilde ellerini açmış bekleyecek bombaları tepelerine.valla dostum benmi çok karamsarım bilmiyorum ama saddam da neler neler demişti abd savaşı öncesi.onları hatırlayınca ahmedinejadın propoganda yapmaktan başka saddamdan ne farkı olduğu sorusu düşündürüyor beni...

tabii ki beklemeyecek , bir uc kagidini bulur iran ..valla bence birsey yapmalarina gerek yok ..isteyen , biraz da cesareti olan icin bu adamlara karsi durulabileceginin canli sahididir bu bile yeter ..bilbilik iran'in elinde uc tane atom bombasi oldugunu
soyledi , ne kadar dogru bilemem . ama bunda gerceklik payi olmasa simdiye kadar cig cig yemislerdi iran'i ..zaten son gelismeler iran'in cevresini saran tum kusagin kontrolunun hem enerji hem askeri acidan ele gecirilmesi ve iran'i bolgede yanlizlastirma politikasi uzerine degismis gibi gorunuyor

ha unutmadan yazayim , ben iran'in yerinde olsam o uc atom bombasindan ilkini suudi arabistan'a ikincisini de turkiyeye sallardim (arkadaslar kufurlerinizi ozelime yazin) ortadogunun bugunku halinin en buyuk iki sorumlusu maalesef , once biz sonra suudilerdir ..tukurukle bogacagimiz adamlarin kolesi yapildik ..
Kullanıcı küçük betizi
gokdeniz
Üye
Üye

İletiler: 202

İletigönderen rafet » Çrş Nis 16, 2008 0:41

Zamanında Sovyet Rusya, şuanda İsrail'in tarzına benzer bir sistemle işlerini yürütüyordu. Devrim ihraç ederek batı ülkelerini işgal etmekten yana idi. Yani, savaş ile değil düşünce sistemi ile.
Mehmet

Mehmet Sovyet Rusya senin dedigin gibi olsaydi, bugun yikilmazdi.Aksine kapitalzmle baris icinde birlikte yasama fikrini cok sevdiler, inandilar, ABD de yuvalarini yapti sessizce.
Biraz yalcin Kucuk okursan bu konulari daha iyi anlarsin.

Israil konusuna gelince gercekten Ortadogudan yahudileri ve hristiyanlari surmek lazim.
Ben bir ara Avusturya'yi yahudilere versinler diyordum.Sonucda ikinci dunya savasinda katledilen
yahudiler Avrupa ulkelerinde katledildiler cogunlukla.Madem oyle, Avrupalilarin sucunun cezasini
niye muslumanlar, Ortadogu halklari cekiyor?
Hem Hitler de Avusturyaliydi.
Kullanıcı küçük betizi
rafet
Üye
Üye

İletiler: 185

İletigönderen Pınar » Çrş Nis 16, 2008 7:38

israil ekonomisi şu an başta ürdün olmak üzere sömürgesi altındaki milletlerin mecbur bırakıldığı ticari ilişkileri üzerine kurulu. Örneğin ithalat/ihracat yapan ürdünlü bir kuruluş ham maddesinin -yanlış olmasın- % 20 lik bir kısmını israilden temin etmek zorunda. Buna karşılık İsrail canı isterse ürdün halkına yemek, barınma, sağlık gibi hizmetciklerde bulunuyo. Bizde ise yahudiler ve özellikle İsrailliler toprak, emlak sahibi olma ve iş kurma hakkına sahipler. Yatırımları bu kadar yayılmışken yani gelir kaynakları bu kadar yayılmışken, para zaten onlarda, güç de onlarda. Zaten amaçları savaşmadan vaad edilmiş toprakları ele geçirmek değil mi?? ABD faktörünü de unutmamak lazım tabi.

Ne kalır geriye? Karşındaki adam vezirini eline geçirmeye odaklamışsa stratejisini, ya destek kuvvet çağırırsın :) ya da kasar şah mat edersin :)

İşte bu şah mat kısmını iran becerir mi bilinmez.
Nükleer bombayla füzeyle işler mi bilinmez.

(Osman Pamukoğlu)
Kullanıcı küçük betizi
Pınar
Üye
Üye

İletigönderen Egeli » Prş Nis 24, 2008 15:18

İranın nükleer silahlara ve hava teknolojisine sahip olduğu söyleniyor.Günümüz savaşlarında,istihbarat ve gayr-i nizami harpten sonra,hava savaşı da büyük bir önem taşıyor.İçinde strateji bulunan literatürlerde,bir söz,anahtar niteliği taşır:En iyi savunma saldırıdır.Düşmanının kolunu kırdın mı yumruk atamaz,bir bacağını kırdın mı,yuruk atmaya doğruldu mu,dengesi bozulur ve düşer.Kafasını kırdın mı,savaştan kopar.Düşmanın gökyüzüne en yakın kısmı,kafasıdır :)

Kara ordusu yapılanması ve tecrübe bakımından,pek yeterli olmayan,denge konumunda bulunan ve sürekli tehdit altında olan İran gibi bir ülke,kafasını korumak için,nükleer başlıklı füze yapımına,hava savunma sistemine önem verecektir.İrana saldıracak herhangi bir ülkenin stratejisi de,kafasını kırmak olacaktır diye düşünüyorum.İrana saldıracak olan ülke,cephe savaşını göze alabilir mi,bu da o ülkenin ne kadar manyak olduğuna bağlı:)Çünkü önümüzde,modern cephe savaşları ve sonuçlarına ilişkin bir çok örnek var.

Yeni İttifak sistemlerine(Paktlara)bakacak olursak,İrana eküri olarak Rusyayı görüyoruz.Rusya,Sovyetler Birliği döneminde,coğrafik olarak Afganistana yakındı ve nihayetinde girdi de.Fakat şu an,herhangi bir cephe savaşında askeri destek vermesi,zor gibi görünüyor.Bunu düşünen ABD,tedbirini kafkas üsleriyle ve Asya stratejik noktalarının kontrolüyle almış vaziyette.Rusya,kafasını kullanır mı?Kıyameti göze alıp alamayacaklarını,sayın Putine sormak lazım:)

Cephe savaşında,İrana saldırabilecek ABD ve İsrail ordularının katılımı,büyük bir olasılıkla başarısızlıkla sonuçlanacaktır.İsrailin asker sayısı az fakat eğitimli asker oranı yüksek.ABD,Afganistan ve Irakla megul.Burada seçenek olarak,kara gücünde yüksek kabiliyete ve tecrübeye sahip,sadece bir terör örgütüyle meşgul,coğrafyayı tanıyan,üsleri İrana yakın,Türkiye kalıyor.İranın nüfus oranına baktığımızda,%43 oranında Azeri Türkmen yoğunluğu görüyoruz,yani,Türkiye Türklerinin soydaşları...

Bunu gören ve bilen ABD ve İsrail istihbaratı,yukarıda Nihanın da belirttiği üzere,Azeri-Acem ayrılığını azdırmaya çalıştılarsa da pek ala başarılı olamadılar.

Özet olarak,

-ABD ve İsrail,konvansiyonel savaşı göze alamaz,alsa da,özel nokta operasyonların dışına çıkamaz.Bu operasyonlar da stratejik noktalara olur.

-İrana yapılan saldırı,sınırlı zamanda,sadece hava üslerine ve santrallere&silah depolarına yapılabilir.

-Türkiye,olası İran saldırısında,çok önemli bir yere sahip olacaktır.Türkiyede bazı gelişmelerin,ABD ve İsrailin istediği seyirde gerçekleşmesi gerekir.

-ABD ve İsrailin Kürtleri gözden çıkarması gerekir.

-İrandaki nüfus dağılımından yararlanılarak,olası bir iç savaş veya rejime yönelik karşı darbe yapılmalıdır.

İran,israil'i haritadan silebilir mi sorusuna gelince...

Kurşun kalemle çizildiyse,evet,silebilir...
Gelişmeleri takip etmeye devam...
Kullanıcı küçük betizi
Egeli
Üye
Üye

İletiler: 1724

Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 3 konuk

x