İşte Hürkuş

Genel & Güncel Konular

İşte Hürkuş

İletigönderen Çetin Taş » Cum Mar 26, 2010 2:10

Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, “Hürkuş” adı verilen pilotlu eğitim uçağının yakında uçurulacağını kaydederek, “Yakında umut ediyoruz Hürkuş’u uçuracağız. Pilotlu bir uçak. Bütün dizaynı, tamamı, her şeyi yerlidir. Motor hariç tabii. Bu eğitim uçağı ama savaş uçağı olarak da kullanılabilir. Ama asıl maksadı eğitim uçağı. İlk defa bir uçak üretmiş oluyoruz” dedi.

TAI’nın eğitim uçağı olarak tasarlayıp, sitesinde illüstürasyonlarını yayınladığı Hürkuş’a, düşman uçağı düşüren ilk Türk tayyereci olan Vecihi Hürkuş anısına bu isim verildi. Gönül, TUSAŞ’ta üretilen insansız hava aracının da 1 Nisan’da imalattan çıkacağını ve sonbaharda uçacağını söyledi.

Bakan: 1 Nisan’da da pilotsuz uçak

Gönül, insansız uçakla ilgili şu bilgiyi verdi: “Bu, büyük yerli araçtır. Miniler zaten 2 yıldır uçuyor. Sayısı 100’e yaklaştı. İhaleyi yaptık, iki firma girdi. Sinop’ta denendiler. Kalekalıp Aykar Firması kazandı. 1 Nisan’da imalattan çıkacak olan, büyük tip 1600 beygir gücünde. Bunlar havada daha çok kalıyor, daha yüksek mesafede kalabiliyor, daha uzun mesafeye gidebiliyor. Kendi imalatımız bu. Üretim yerinden çıkacak ama uçmayacak. Testlere tabi tutulması lazım. Ama ilk kez Türkiye’de böyle büyük bir pilotsuz uçak yapılmış olacak.”

Kaynak: http://www.hurriyet.com.tr/gundem/14221260.asp?gid=373

Not: Bakan yanılıyor. İlk Türk uçağı ATA'mızın emriyle kurulan Beşiktaş'ta ki fabrikada üretilmiştir.Daha sonra Yeşillköy'de de kurulan fabrikada üretim yapılmıştır.Fakat bu iki fabrika verimli olmadıkları için kapanmış,daha sonra Kayseri'de ki uçak fabrikası açılmış,bu fabrikada üretilen TÜRK UÇAKLARI çeşitli ülkelere bile satılmıştır.1959 yılında malum zihniyet bu fabrikayı kapatmıştır.
Kemalistim.Vatanımı her şeyden çok seviyorum.
Kullanıcı küçük betizi
Çetin Taş
Üye
Üye

İletiler: 2354

Re: İşte Hürkuş

İletigönderen Osman_Pasa » Cum Mar 26, 2010 2:42

Arkadaslar , ucak yapiyoruz motori disardan , tank yapiyoruz safti 1960 yapimi almanya'dan , insansiz ucakta yapabiliyoruz, yalniz veri aktarim sistemi israil'den !
o kadar bagimliyiz ki ; tam bagimsiz olmamiz bu askeri bagimlilik ile imkansiz ...
Kullanıcı küçük betizi
Osman_Pasa
Üye
Üye

İletiler: 108

Re: İşte Hürkuş

İletigönderen Comte » Cum Mar 26, 2010 16:45

Osman_Pasa yazdı:Arkadaslar , ucak yapiyoruz motori disardan , tank yapiyoruz safti 1960 yapimi almanya'dan , insansiz ucakta yapabiliyoruz, yalniz veri aktarim sistemi israil'den !
o kadar bagimliyiz ki ; tam bagimsiz olmamiz bu askeri bagimlilik ile imkansiz ...

Cünkü biz aslinda "yapmiyoruz", biz "yapiyoruz" saniyorunuz ama biz aslinda sadece monte ediyoruz. Hepimiz ufak yasda "Lego" oynamisizdir. Bizde iste aslinda onu yapiyoruz. Disarida üretilen parcalari biz satin aliyoruz, sonra birbirine gecirince kendimiz yaptik zannediyoruz.
Resim
Kullanıcı küçük betizi
Comte
Dilmaç
Dilmaç

İletiler: 195

Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x