Bu adreste
(Bakınız) bununla ilgili bir haber var gene, haber aynı ama yorumlara gülmekten bayıldım, sizlerle paylaşmak istedim:
*************************************************************************************
Yorumlarınız Bu habere toplam ( 28 ) yorum yapılmıştır.
Tüm Yorumlar İçin Tıklayınız
*************************************************************************************
Bunların da kopyalarını yaparlar Kredi kartlarının çipleri nasıl kopyalandı ise bunları da kopyalayıp iki dakikada suçlular,ehliyetsizler,pasaportu olmayanlar......vs dört dörtlük kopya vatandaş olarak ortalarda dolaşırlr artık.Yeni bir iş kolu icat edildi sayın vatandaşlarım.

)))
Murat Candas yazıyor 14 Ekim 2008 Salı 12:18*************************************************************************************
bozkurt kimlikle uğrasacağınıza terör yasasını çıkartın bızım derdımıze bak bunların keyfıne can gıdıyor can ey devletlum,
akın baba yazıyor 14 Ekim 2008 Salı 07:57*************************************************************************************
acaba kim acaba bu yeni ehliyet olusturma işi kime ihale edildi kimin oglu kızı damadı şirket kurup bu ihaleyi kaptı bilen varmı aranız da kemal abi olabilirmi
sandal yazıyor 14 Ekim 2008 Salı 07:39*************************************************************************************
Uyan Vatandaş Bu çipli kimliklerle artık istenildiği anda kimin nerede ve ne yaptığı anında GPS ile tespit edilebilecektir. Böyle bir kimlik Amerika'da yoktur. Elin oğlu-kızı Amerikalısı böyle bir kimliğe anında tepkisini ortaya koyardı. Bizde böyle bir tepki olmadığı gibi yorumlara bakıyorum da olay sevindirik bir durum gibi algılanıyor. Artık insanlarımızı takip için azalarının herhangi bir yerine deri altına çip yerleştirilmesine falan gerek yok. Sivil Toplum Örgütlerimiz bu çipli kimliklerin Amerika'nın isteği ile mi yapıldığını medeni bir şekilde yetkililerden anlamaya çalışmalıdırlar. Saygılarımla
Halit GÜLÇÜR yazıyor 14 Ekim 2008 Salı 02:35*************************************************************************************
Ula Bunlar bilmeyiler isanlari nasil keksinler D:) oda neki cip mis cipi avrupada hayvana takayiler usak
44cCc yazıyor 14 Ekim 2008 Salı 00:43*************************************************************************************
Kimlik bizim neyimizeKafalar değişmedikten sonra kimlik kartı değişmiş, neye yarar? Biz bu kafayla daha çok kimlik değiştiririz.
Metin yazıyor 14 Ekim 2008 Salı 00:03*************************************************************************************
hesap bilmeyen eşşeğe birincisi kimlik kartını değiştirmek 3-5 ytl den fazla değildi.ikincisi 2001 krizinde 50 milyar dolar hortumlandı,6 milyar dolar değil...
barış mert yazıyor 13 Ekim 2008 Pazartesi 23:39*************************************************************************************
........... ya chip bozulursa ali veliyle karışırsa yanlışlıkla paket olmakta var burası bizim memleket olur olur yani
hakannn... yazıyor 13 Ekim 2008 Pazartesi 23:38*************************************************************************************
hayatımız teknoloji oldu eskiden kimlikleri daktilo ile yazarlardı.harflerin biri yukarıda biri aşağıda olurdu

sonra bilgisayarla yazmaya başladılar.Şimdi çip geldi
hakan akyüz yazıyor 13 Ekim 2008 Pazartesi 21:39*************************************************************************************
sadece para eğer bunlarda ehlyetlkere benziyorsa yandı illet 2 ayda bi değiş anlayacanız işin ucu paraya dayalı şimdikilerde kırılma olmuyordu,hükümet milleti nası çarpacanı iyi biliyo
soygun yazıyor 13 Ekim 2008 Pazartesi 20:54*************************************************************************************
muhalif davranıyoruz diye kızan arkadaşlaraevet bu tayyip amcanın para kazanma politikası. benim çokmu hoşuma gidiyo koca karton parçası. hayır tabiki.. evet bu yeni kimlik çok güzel ama kim bilir kaç para alacaklar bunlar için.. ehliyet kart ücretine 35 ytl verdim 2 ay önce... 190 ytl verdim vergisine...
trabzonlu yazıyor 13 Ekim 2008 Pazartesi 19:53*************************************************************************************
hükmü...edirnedeye kadar.Altınla kaplasan dünya seni sallamıyo.
eski teXas yazıyor 13 Ekim 2008 Pazartesi 17:22*************************************************************************************
Eşşek olursan semer vuran çok olur.Doğarken kimlik çıkarıyorsun ,15 yaşına gelirken değiştiriyorsun ,evlenirken tekrara değiştiryorsun ,t.c kimlik nosu çıktı orada değiştiriyorsun ,sayfalıyken tek yaprak oldu orda değiştiriyorsun,en son burda değişecek ,kaybolma ve çalınmaları saymassak ,zayii saymassak yedi kez değiştiriyorsun..Bu günkü parayala 2 milyar dolar.Bir şey değil canım 2001 kirizinin üçte bir parası...
Halk yazıyor 13 Ekim 2008 Pazartesi 15:12*************************************************************************************
gayet güzelya hakikaten çok tuhaf yorumlar var. bi yeni kimliklerimiz eksikmiş, yok gelir kapısıymış hükümete, yok bilmem neymiş. 3 yıl önce pasifik asya daki bir ülkeden bir arkadaşım gelmişti Türkiyeye, tesadüfen kimliğini görmüştüm. aynı yukarıdaki örnek T.C kimliği gibiydi ve bu kadar basit bir şeyi biz deneden yapmıyoruz diye hayıflanmıştım, kızcağızda benim kocaman kimliğime bakarak bu da nesi diyerek kıs kıs gülmesini saklamaya çalışıyordu. Ama şikayet edenler aynı yine. Yapılan her yeniliğe karşı çıkanlar yine aynı tayfa. Merak ediyorum bunu MALUM MUHALEFET yapmış olsaydı acaba tavrınız ne olurdu ?
bir vatandaş yazıyor 13 Ekim 2008 Pazartesi 14:46*************************************************************************************
çook iyi olmuşben sağlık ocağında çalışıyorum kaç yıldır. millet kimliğini taşımaktan aciz belki bu yeni diye evde bıakmaya kıyamazlar***
deniz cengiz yazıyor 13 Ekim 2008 Pazartesi 14:30*************************************************************************************
hadeeevet... Tayyip amca yeni bi gelir kapısı buldu.. 70 milyon çarpı 5 ytl eşittir 350 milyon ytl... bereket versin..
trabzonlu yazıyor 13 Ekim 2008 Pazartesi 14:10*************************************************************************************
americada yasiyurumbuyle bir kimlik hala burda yok helal olsun buyle kimlik cikrtanlara basarilar
bora bora yazıyor 13 Ekim 2008 Pazartesi 13:52*************************************************************************************
yorum yazarken biraz binicli yazinSelamunaleykum deyerli yorumcular suan yukarida bahsedilen kimlik karti cok güzel olmus , burada birkac kardesimiz elestiriyor Amma bunlar biraz iyi arastirsinlar diyorum Bizim türkiye Avrupanin ilersinde bazi teknik konularda bunu kimse inkar edemez, Avrupadan türkiyeye saglik konusunda devamli hastalar gelmekte türkiyenin avrupadan ileride oldugundan, bunu kimse inkar edemez , burada yorum yazanlarimizin birkacinda görme sorunuu bulunmakta bu kardeslerimizde türkiyenin nasil bir ülke oldugunu uzun uzun düsünmeleri gerek, buradan tüm yorumculara slm.
tutuklu yazıyor 13 Ekim 2008 Pazartesi 13:45*************************************************************************************
GünaydınYeni çipli kimlik kartı neyin yenisi ben anlamadım şuna desenize aklımıza yeni geldi böyle bir kimlik kartı yapmak, yıllar önce avrupada vardı , ondan sonra bu ülkedeki bankalar kullanmaya başladı , ve sonrada belediyeler kullanıyor o yüzden yeni demeyelim aklımıza yeni geldi böyle bir kimlik hazırlamak hatta bazı basın yayın organlarında akıllı kimlik diye lanse ediliyor.Günaydın özel sektör çok önce kullanmaya başladı, ilgililer yeni yeni düşünmeye başladı. Dünyada basit insanların hizmetinde birokrasiden uzak nice sistemler var bakalım onları ne zaman kullanmaya başlıyacağız.
Volkan yazıyor 13 Ekim 2008 Pazartesi 13:37*************************************************************************************
süpersinizbi yeni kimliklerimiz eksikti.herşey süper oda tam oldu.söyleyin bakalım şimdi kaç para????
türk yazıyor 13 Ekim 2008 Pazartesi 13:28*************************************************************************************