İşte yeni nüfüs cüzdanları

Genel & Güncel Konular

İletigönderen Türk-Kan » Cum Eki 10, 2008 13:42

2010 yılından itibaren kullanılacak çipli nüfus cüzdanları CeBIT'te görücüye çıktı.

Tübitak tarafından geliştirilen çipli nüfus cüzdanlarının çipleri içerisinde tüm nüfus cüzdanı bilgileri yer alıyor. Bu bilgilerin yanında vatandaşın parmak izi ve damar izi de bu çip içerisinde yer alıyor.

Halen Bolu'da 300 kişi tarafından test edilen yeni kimlik kartlarının teknolojik olarak ilk kullanımları eczaneler ve hastanelerde olacak. Eczane ve hastanelerde bulunacak kart okuyucuları sayesinde vatandaşlarla ilgili bilgilere ulaşılabilecek. Sistemin halen üzerinde çalışılan sağlık veritabanı ile de çalıştırılması öngörülüyor.

Doktor veya eczacı kendi kartı ile sisteme girecek, vatandaş da kendi kartını cihaza yerleştirecek. Bu durumda vatandaşla ilgili tüm sağlık bilgileri doktor tarafından görüntülenebilecek.

Bolu'da test projeleri devam eden uygulamanın önümüzdeki günlerde kapsamının biraz daha genişletilmesi ve 3 bin kişiye ulaştırılması, 2009 yılında ise 300 bin kişilik bir vatandaş kitlesinde son testlerinin gerçekleştirilmesi bekleniyor.

2009 başından itibaren Türkiye'nin kullanmaya başlayacağı biometrik pasaportlardan sonra 2010 yılında da çipli nüfus cüzdanlarının kullanılmaya başlanması öngörülüyor.

Resim
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletiler: 6735

İletigönderen Ram » Cum Eki 10, 2008 21:51

Novus Ordo Seclorum

Tek Dünya Devleti, Tanrı Krallığı ve TÜRKİYE

Nadim MACİT
Kullanıcı küçük betizi
Ram
Zûlme Karşı İsyan!

İletiler: 8167

İletigönderen ztc » Cum Eki 10, 2008 23:31

Mutlu sona doğru gidiyoruz. :(
Kullanıcı küçük betizi
ztc
Üye
Üye

İletiler: 2

İletigönderen kaye » Çrş Eki 15, 2008 0:43

Bu adreste (Bakınız) bununla ilgili bir haber var gene, haber aynı ama yorumlara gülmekten bayıldım, sizlerle paylaşmak istedim:

*************************************************************************************
Yorumlarınız
Bu habere toplam ( 28 ) yorum yapılmıştır.
Tüm Yorumlar İçin Tıklayınız
*************************************************************************************

Bunların da kopyalarını yaparlar
Kredi kartlarının çipleri nasıl kopyalandı ise bunları da kopyalayıp iki dakikada suçlular,ehliyetsizler,pasaportu olmayanlar......vs dört dörtlük kopya vatandaş olarak ortalarda dolaşırlr artık.Yeni bir iş kolu icat edildi sayın vatandaşlarım. :))))
Murat Candas yazıyor 14 Ekim 2008 Salı 12:18

bozkurt
kimlikle uğrasacağınıza terör yasasını çıkartın bızım derdımıze bak bunların keyfıne can gıdıyor can ey devletlum,
akın baba yazıyor 14 Ekim 2008 Salı 07:57

acaba kim
acaba bu yeni ehliyet olusturma işi kime ihale edildi kimin oglu kızı damadı şirket kurup bu ihaleyi kaptı bilen varmı aranız da kemal abi olabilirmi
sandal yazıyor 14 Ekim 2008 Salı 07:39

Uyan Vatandaş
Bu çipli kimliklerle artık istenildiği anda kimin nerede ve ne yaptığı anında GPS ile tespit edilebilecektir. Böyle bir kimlik Amerika'da yoktur. Elin oğlu-kızı Amerikalısı böyle bir kimliğe anında tepkisini ortaya koyardı. Bizde böyle bir tepki olmadığı gibi yorumlara bakıyorum da olay sevindirik bir durum gibi algılanıyor. Artık insanlarımızı takip için azalarının herhangi bir yerine deri altına çip yerleştirilmesine falan gerek yok. Sivil Toplum Örgütlerimiz bu çipli kimliklerin Amerika'nın isteği ile mi yapıldığını medeni bir şekilde yetkililerden anlamaya çalışmalıdırlar. Saygılarımla
Halit GÜLÇÜR yazıyor 14 Ekim 2008 Salı 02:35

Ula
Bunlar bilmeyiler isanlari nasil keksinler D:) oda neki cip mis cipi avrupada hayvana takayiler usak
44cCc yazıyor 14 Ekim 2008 Salı 00:43

Kimlik bizim neyimize
Kafalar değişmedikten sonra kimlik kartı değişmiş, neye yarar? Biz bu kafayla daha çok kimlik değiştiririz.
Metin yazıyor 14 Ekim 2008 Salı 00:03

hesap bilmeyen eşşeğe
birincisi kimlik kartını değiştirmek 3-5 ytl den fazla değildi.ikincisi 2001 krizinde 50 milyar dolar hortumlandı,6 milyar dolar değil...
barış mert yazıyor 13 Ekim 2008 Pazartesi 23:39

...........
ya chip bozulursa ali veliyle karışırsa yanlışlıkla paket olmakta var burası bizim memleket olur olur yani
hakannn... yazıyor 13 Ekim 2008 Pazartesi 23:38

hayatımız teknoloji oldu
eskiden kimlikleri daktilo ile yazarlardı.harflerin biri yukarıda biri aşağıda olurdu :) sonra bilgisayarla yazmaya başladılar.Şimdi çip geldi :)
hakan akyüz yazıyor 13 Ekim 2008 Pazartesi 21:39

sadece para
eğer bunlarda ehlyetlkere benziyorsa yandı illet 2 ayda bi değiş anlayacanız işin ucu paraya dayalı şimdikilerde kırılma olmuyordu,hükümet milleti nası çarpacanı iyi biliyo
soygun yazıyor 13 Ekim 2008 Pazartesi 20:54

muhalif davranıyoruz diye kızan arkadaşlara
evet bu tayyip amcanın para kazanma politikası. benim çokmu hoşuma gidiyo koca karton parçası. hayır tabiki.. evet bu yeni kimlik çok güzel ama kim bilir kaç para alacaklar bunlar için.. ehliyet kart ücretine 35 ytl verdim 2 ay önce... 190 ytl verdim vergisine...
trabzonlu yazıyor 13 Ekim 2008 Pazartesi 19:53

hükmü...
edirnedeye kadar.Altınla kaplasan dünya seni sallamıyo.
eski teXas yazıyor 13 Ekim 2008 Pazartesi 17:22

Eşşek olursan semer vuran çok olur.
Doğarken kimlik çıkarıyorsun ,15 yaşına gelirken değiştiriyorsun ,evlenirken tekrara değiştiryorsun ,t.c kimlik nosu çıktı orada değiştiriyorsun ,sayfalıyken tek yaprak oldu orda değiştiriyorsun,en son burda değişecek ,kaybolma ve çalınmaları saymassak ,zayii saymassak yedi kez değiştiriyorsun..Bu günkü parayala 2 milyar dolar.Bir şey değil canım 2001 kirizinin üçte bir parası...
Halk yazıyor 13 Ekim 2008 Pazartesi 15:12

gayet güzel
ya hakikaten çok tuhaf yorumlar var. bi yeni kimliklerimiz eksikmiş, yok gelir kapısıymış hükümete, yok bilmem neymiş. 3 yıl önce pasifik asya daki bir ülkeden bir arkadaşım gelmişti Türkiyeye, tesadüfen kimliğini görmüştüm. aynı yukarıdaki örnek T.C kimliği gibiydi ve bu kadar basit bir şeyi biz deneden yapmıyoruz diye hayıflanmıştım, kızcağızda benim kocaman kimliğime bakarak bu da nesi diyerek kıs kıs gülmesini saklamaya çalışıyordu. Ama şikayet edenler aynı yine. Yapılan her yeniliğe karşı çıkanlar yine aynı tayfa. Merak ediyorum bunu MALUM MUHALEFET yapmış olsaydı acaba tavrınız ne olurdu ?
bir vatandaş yazıyor 13 Ekim 2008 Pazartesi 14:46

çook iyi olmuş
ben sağlık ocağında çalışıyorum kaç yıldır. millet kimliğini taşımaktan aciz belki bu yeni diye evde bıakmaya kıyamazlar***
deniz cengiz yazıyor 13 Ekim 2008 Pazartesi 14:30

hadee
evet... Tayyip amca yeni bi gelir kapısı buldu.. 70 milyon çarpı 5 ytl eşittir 350 milyon ytl... bereket versin..
trabzonlu yazıyor 13 Ekim 2008 Pazartesi 14:10

americada yasiyurum
buyle bir kimlik hala burda yok helal olsun buyle kimlik cikrtanlara basarilar
bora bora yazıyor 13 Ekim 2008 Pazartesi 13:52

yorum yazarken biraz binicli yazin
Selamunaleykum deyerli yorumcular suan yukarida bahsedilen kimlik karti cok güzel olmus , burada birkac kardesimiz elestiriyor Amma bunlar biraz iyi arastirsinlar diyorum Bizim türkiye Avrupanin ilersinde bazi teknik konularda bunu kimse inkar edemez, Avrupadan türkiyeye saglik konusunda devamli hastalar gelmekte türkiyenin avrupadan ileride oldugundan, bunu kimse inkar edemez , burada yorum yazanlarimizin birkacinda görme sorunuu bulunmakta bu kardeslerimizde türkiyenin nasil bir ülke oldugunu uzun uzun düsünmeleri gerek, buradan tüm yorumculara slm.
tutuklu yazıyor 13 Ekim 2008 Pazartesi 13:45

Günaydın
Yeni çipli kimlik kartı neyin yenisi ben anlamadım şuna desenize aklımıza yeni geldi böyle bir kimlik kartı yapmak, yıllar önce avrupada vardı , ondan sonra bu ülkedeki bankalar kullanmaya başladı , ve sonrada belediyeler kullanıyor o yüzden yeni demeyelim aklımıza yeni geldi böyle bir kimlik hazırlamak hatta bazı basın yayın organlarında akıllı kimlik diye lanse ediliyor.Günaydın özel sektör çok önce kullanmaya başladı, ilgililer yeni yeni düşünmeye başladı. Dünyada basit insanların hizmetinde birokrasiden uzak nice sistemler var bakalım onları ne zaman kullanmaya başlıyacağız.
Volkan yazıyor 13 Ekim 2008 Pazartesi 13:37

süpersiniz
bi yeni kimliklerimiz eksikti.herşey süper oda tam oldu.söyleyin bakalım şimdi kaç para????
türk yazıyor 13 Ekim 2008 Pazartesi 13:28
Kullanıcı küçük betizi
kaye
Üye
Üye

İletiler: 1036

İletigönderen erenus » Çrş Eki 15, 2008 8:39

Öyle kimliğe takmak ile olmaz, o çipi omurgaya monte etmek lazım... :twisted:

"Bir zamanlar gelir, beni unutmak veya unutturmak isteyen gayretler belirebilir. Fikirlerimi inkâr edenler ve bana taan edenler çıkabilir. Hattâ bunlar benim yakın bildiğim ve inandıklarım arasından bile olabilir. Fakat, ektiğimiz tohumlar o kadar özlü ve kuvvetlidir ki, bu fikirler, Hind'den, Mısır'dan döner, dolaşır gene gelir, feyizli neticeleri kalpleri doldurur!"

Resim
Kullanıcı küçük betizi
erenus
Bilim Adamı
Bilim Adamı

İletiler: 423

İletigönderen Türk-Kan » Çrş Eki 15, 2008 9:34

erenus, acele yok :olmaz: Bir sonraki adim o :twisted:
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletigönderen Türk-Kan » Cum Eki 17, 2008 9:46

önder kadan yazdı:--------------------------------------------------------------------------------

Pilot bölge Bolu imiş. Nüfus cüzdanları çiplenmiş. Çipli nüfus cüzdanı hangi ülkede kullanılıyor? Neden Türkiye?

Bu uygulama çok tehlikeli bir uygulamadır. Nedenini açayım :

Dünya finansını elinde bulunduran “şu anda krizde görünen” Federal Hazine”nin sahipleri anladığım kadarı ile Türkiye ile sanılandan çok daha fazla ilgileniyor. Onlar tek dünya düzeni projesini kurgularken dünyada tek bir kart “çip” sistemine geçmeyi de planladılar. Bu çipler sayesinde bütün insanların ne yaptığı “bulundukları yer dahil” takip edilecek.
--------------------------------------------------------------------------------

Bu uygulamayı ilk olarak Avustralya’da başlatmak istediler, Avustralya halkı ayağa kalktı, uygulatamadılar. Şimdi Türkiye…

Uykudaki beyler-bayanlar, çağdışı kalmış muhalefet, uyanın artık!

ABD’yi asıl yöneten "federal hazinenin sahipleri", diğer bir deyişle, Lucifer’in çocukları, kehanetler ile plan yapıyorlar. Onlar ABD’nin kısa bir süre sonra büyük oranda yok olacağına inanıyor. New York sular altında kalacak, ABD’nin tek kalacak olarak kabul ettikleri orta kısımlarına yerleşmeyi öneriyorlar. Ve tohum saklayın deniyor. Toprakların altından kıymetli olacağı biliniyor. En sağlam kalacak yer de Ortadoğu… İster inanın, ister uçuk bulun ama, luciferin hizmetkarları, paranın yöneticileri buna inanıyor. Tek banka, tek kart sistemine geçmek istemelerinin altında yatan, dünyada çok azı kalacak diye hesapladıkları karasal alanda kendi hakimiyetlerini kurmak…

Onlar büyük krizler çıkarırlar. Önce globalleşme masalı ile dünyadaki sistemlere girdiler. Sonra kriz… Bütün krizlerde paralar ve şirketler belli ellerde toplanır. 2006 yılında yazdığım bu yazıyı tekrar okumanızı öneririm: http://www.internetajans.com/default.as ... 18&aid=313
İbrahim Karagül krizden çok önce ABD’de yapılan hazırlıkları yazdı... Yazısında:”Ekonomik çöküşe hazırlanan ABD 12 eyalette toplama kampları inşa ediyor. Nedeni de açlık durumunda isyan edebilme tehlikesi olabilecek halkı toplamak…” diye belirtiyordu. Mütahit Hallyburton(!)…

Para el değiştiriyor. Bu kriz bir proje. Bakın VERSO başkanı Erhan Göksel ne diyor: “Birisi batarken öbürü mü kazanıyor? Evet. JP Morgan 10 milyar dolarla batarken bu şirketler kâr ediyor. Bütün Ortadoğu ve Kuzey Irak’ta iş yapan firmaların hisse senetleri yüzde 700–900 arasında değer kazandı. Yani Hallyburton, Bechtel’in değeri 100 milyar dolarsa ise 700 milyar dolara çıktı. Para el değiştiriyor. Sermaye el değiştiriyor.”

Evet, işte bu Hallyburton ABD’de toplama kamplarını yapan mütahit… İlginç değil mi?

Anlaşılan o ki, Türkiye üzerindeki planlar büyük, uygulamalar hızlı… Muhalefet olanları idrakten yoksun. Bunları açıklayabilecek bilim adamları yıldırılmış.

“Sahi, Sinan Aygün, Emin Şirin, Erol Mütercimler vb. leri… Bunları ortada gören var mı? Yoksa kendilerine “C Format” mı atıldı? Milli dinamikler EMES olmuş gibi…

Veee… Sağlık bilgileri, parası, künyesi çiplenmiş Türk vatandaşları… İşte asıl BBG evi budur. Kobay fareler gibi… Gideceğin hiçbir yer yok.

Türkiye’nin Muhalefet Sorunu

Türkiye’de bir iktidar sorunu var, tamam. Ya muhalefet sorunumuz. Muhalefet maalesef derin uykularda kestiriyor. Hala 40 yıl öncesinin muhalefeti gibiler diyeceğim ama, öyle bile değiller. Neyse bir Kılıçtaroğlu çıktı da, en azından “laiklik” gibi halkın bir türlü anlayamadığı söylem üzerinden değil de, belgeler üzerinden muhalefet başlattı.

Belli muhalefeti sürdürebilmek için bilgi gerekir. Anlaşılıyor ki, partiler hala çağı yakalayamadı. Hala daktilo ile hayata devam.

Ortada şu anda görülen bir CHP var. MHP’nin Sayın Genel Başkanı ise arada bir görünüp, sonra sırra kadem basıyor. Zaten MHP’nin genetiği değişti. Tıpkı Genetiği Değiştirilmiş Organizma’lar gibi genetiği değişti. Dünyaya Türk Dünyası’ndan değil de, küreselcilerin gözlüğünden bakan adamlar baş tacı edildi...

AKP’nin gizli anlaşmaları ve özelleştirilen kurumların resmi satış fiyatları ile perde arkasındaki asıl fiyatlardan muhalefetin hiç haberi olmadı. Türk çiftçisine atılan kazık ve Türk Halkı’nı gelecekte birçok sağlık problemi ile yüz yüze bırakacak GDO yasasına muhalefet ses çıkarmadı. Vakıflar Yasasını MHP dava etmişti, sonuç ne oldu belirsiz. Vakıf yasası ile Kurtuluş savaşının arkasına düşerken bizimkiler laiklik kavgası yapıyorlardı. Acaba hep beraber vakıf yasasını gözden mi kaçırıyorlardı?

Devlet dairelerinde tarihinde görülmedik kadrolaşma oldu. Bütün ülke dinlendi. Medya üzerindeki baskılar ve ele geçirme operasyonlarında da muhalefeti göremedik.

Meclise Muhsin Yazıcıoğlu girdi. Bir parti lideri idi. Yani ülkenin yönetimine talip bir başkan… Sonra ne oldu? Sesi-soluğu yok oldu. Var mı, yok mu belli değil.

3’lü koalisyon dönemi idi. İsrail’e tank revizyonu ihalesi veriliyor. İsrail Filistin'de katliam yapıyor. Muhsin Yazıcıoğlu ve ekibi Ankara Sakarya caddesinde ihaleyi protosto ediyor. Oradan geçiyordum, samimi sandığım için destek oldum. Şimdi bakıyorum da, ülke toptan satılırken Muhsin Yazıcıoğlu ortalarda yok. İnsan “Muhsin Yazıcıoğlu’na MHP’yi bölmek için Fethullah Gülen para verip parti kurdurdu” iddiasını düşünmeden edemiyor. Ülkeyi pazarlayan adamın uçağında Avrupa’ya gittiğini düşünürsek…

DSP’de muhalefet sayılmaz. Bir de ülkede başbakanlık yapmış Mesut Yılmaz var. Zat-ı şahaneleri de mecliste ama sadece mecliste… Zaten bugünkü kartel medyasının oluşmasında en büyük mimar kendileridir. Bir de 3’lü koalisyon döneminde bankaların soyulmasının baş sorumlularından. “AB'nin yolu Diyarbakır'dan geçer” sözünü de hiç unutmadık.

Bunlar kısa notlar. Bu notlar bile muhalefetin içler acısı halini gözler haline seriyor.

Kamer Genç bir başına bunların yapamadığı muhalefeti yapıyor. Şimdi bazı ezberci okur çiçek sulama falan der. Onlara şunu söyleyeceğim: “Kamer Genç ‘in olayı gerçek mi, değil mi tartışılır ama, AKP’li bazı bakan ve vekillerin sekreter, özel kalem müdürlerinin değil çiçek, kış bahçelerini bile suladıkları delilleri ile mevcut. Ayrıca Kamer Genç bölücülük yapmayan, vatanına bağlı, memleketinin garibanlarının elinden tutup koşturan bir insandır. Numune Hastanesi görevlileri o koridorlarda insanları için nasıl koşturduğunu bilir. AKP’nin Sağlık Bakanı Recep Akdağ da kendi geçerken ayağa kalkmayan Erzurumlu delikanlı ile atışır, sonra da mahkemeye verir. Saygı zorla alınmaz, hak edilir. Daha bunu bile öğrenememiş ama doktor olmuş(!)… Oysa kendisi, koskoca Erzurum Atatürk Üniversitesi’nin açılışına 1,5 saat gecikme ile gitmekte mahzur görmez. Öğretim görevlileri babasının uçağı ya (!)…”

Evet değerli okur, ortada muhalefet yok, küresel güçlerin ortağı konumunda görev yapan bir iktidar var. Küresel kriz kapımızda… Fakat umutsuzluk yok!.. Olağanüstü durumlar “kendi şartlarında” liderini ve çözümlerini daima ortaya çıkarmıştır! Ve bu şartlar doğduğunda bu ülke safralarından da kurtulmuş olacaktır, bundan emin olun.

Son söz:

"Rüyaları gerçekleştirmenin en iyi yolu uyanmaktır. " S. M. Power

Kaynak: Zahide Uçar-İnternetajans
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletigönderen AlpereN » Cum Eki 17, 2008 10:40

eee bu gidişe kim dur diyecek,bi internet kaldı fişlemedikleri onuda yapmaya başlarlar yakında.. :?
Kullanıcı küçük betizi
AlpereN
Üye
Üye

İletiler: 628

Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 2 konuk

x