İstihbaratın Gülenci olduğu iddiası var

Genel & Güncel Konular

İletigönderen kgursu » Cum Oca 16, 2009 7:24

HABER MERKEZİ

Rize Milletvekili ve eski Başbakan Mesut Yılmaz, ‘Emniyet kaynaklı bazı bilgilere göre, istihbarat tamamen ‘F’ tipi. İşler bu raddeye gelmişse, bu belki Susurluk döneminden daha vahim bir gelişmedir’ dedi

Rize Milletvekili ve eski Başbakan Mesut Yılmaz, terörle mücadelede hukuk dışına çıkıldığını, bazı şeylerin görmezden gelindiğini söyledi. Yılmaz, emniyet istihbaratının Fethullah Gülen’e yakın isimlerin elinde olduğu yolunda iddialar olduğunu da belirtti.
NTV-MSNBC’nin haberine göre, Ergenekon-Susurluk ilişkisi, Can Dündar’ın önceki akşam NTV’de yayınlanan “Neden” programında tartışıldı. Dündar’ın sorularını yanıtlayan Rize Milletvekili Yılmaz’ın değerlendirmeleri özetle şöyle:

‘Hükümet küçümsedi’
“1993-1994 döneminde Özel Harekât Dairesi, hakikaten Güneydoğu’da dağlarda PKK terörünü bastırmada çok önemli bir rol oynadı. Fakat o demin söylediğim kural burada da işledi, yani hukukun dışına taşılmış olması. Bu insanların bir bölümünün, ufak bir bölümünün, işte Susurluk dediğimiz o rezaletin aktörleri olması sonucunu doğurdu. Kurumlar daha önce bunları meşru amaçlarla desteklemiş olmaktan ötürü bunları deşifre etmek istemediler, bunlara mümkün olduğu kadar sahip çıkmaya çalıştılar... (‘Hükümet dâhil mi?’ sorusu üzerine) Tabii. En azından bazı şeyler görmezlikten gelindi. Sonra malum o kaza oldu, kamuoyu bu işin üstüne gidilmesini istedi. Zamanın hükümeti bunu küçümsedi, hatırlarsınız o zamanki Sayın Erbakan’ın beyanlarını filan. Bunların gayri ciddi işler olduğunu, fasa fiso olduğunu ifade ettiler.”

‘Dava Türkiye’yi böler’
“Bu davanın bir hukuk devleti konsepti, Türkiye’yi birleştirmek yerine, Türkiye’yi bölmesinden endişe ediyorum. Daha beter bölmesinden endişe ediyorum. İktidarın da bu konuda gerekli duyarlılığı göstermediğini düşünüyorum. Yani siz eğer Ergenekon davasında hakikaten hukuk devletini egemen kılma saikiyle hareket ettiğinizi topluma, özellikle size inanmayan, size güvenmeyen kitleleri ikna etmek istiyorsanız, o zaman sözgelimi o Deniz Feneri rezaletinde de aynı duyarlılığı göstermeniz lazım.”

İstihbarat ‘F’ tipi
“Emniyet kaynaklı bazı bilgiler geliyor ki, emniyet içerisinde filan tipi yapılanmalar oluyor. İstihbarat diyorlar, tamamen F tipi. Bunu söyleyen emniyet mensupları. İşler bu raddeye gelmişse, bu belki Susurluk döneminden daha vahim bir gelişmedir. Burada her türlü manipülasyona açık olmak lazım. Eğer orada böyle bir yapılanma, böyle bir yuvalanma hakikaten söz konusu ise, bu iddialar doğru ise o zaman durum belki 12 Eylül öncesinden de daha vahimdir.”
“MİT’in içi karmakarışıktır. MİT’in en önemli pozisyonlarında görev yapmış insanlar daha sonra anılarını yazıyorlar. Okuduğunuz zaman kurumun içindeki yozlaşmanın hangi boyuta vardığını şaşırarak görüyorsunuz. Ben başbakanlıktan ayrıldıktan sonra, başbakanken bilmediğim şeyleri orada öğrendim.”

Resim
Kullanıcı küçük betizi
kgursu
Üye
Üye

İletiler: 495

İletigönderen bezgin » Cum Oca 16, 2009 7:50

Caf cafli stüdyolar, caf cafli girisler ve müzikler, ici bos sorular, sotede bekletilen führer eskisi Mesut Yilmaz. Sormazlar mi adama "Siz Basbakan'ken Türkiye'de miydiniz" diye? Herkes F-top-unu baska yerlere atmak derdinde.

İşgâlciler ölmeli! :turkiye:

"Bir ülkenin nüfusunun yarıya yakın bölümünün bir bölgede, dörtte birinin bir şehirde yaşaması, başlı başına tezgahtır."
Kullanıcı küçük betizi
bezgin
Genel Yetkili
Genel Yetkili

İletiler: 1394

İletigönderen MansurSah » Cum Oca 16, 2009 12:19

Günahım kadar sevmediğim Mesut Yılmaz'ın, Fethullahçılara ve emniyetteki kadrolaşmasına dikkat çekmesini, hele ki bunu tehlikeli hatta 12 Eylül öncesinden bile daha tehlikeli bulması, beni çok şaşırtıyor doğrusu. Ne hesabı var kim bilir. Cemaate girse kafadan yükselir; hatta hem cemaate hem akp'ye girse, direk bakan falan yaparlar hatta (biraz fanteziye girecek ama) ABDullah'ın seçilmesi öncesi kriz dönemindeki gibi bir durumda, üzerinde uzlaşılabilecek biri arayışına gerçekten girmek zorunda kalsalardı, Mesut'u cumhurbaşkanı bile yapabilirlerdi ki, aslında bu onun en büyük hayaliydi. Oysa bu halde, mebusluktan başka birşey olamaz, o da bir daha seçilebilirse. Cemaate açıkça, TV'den karşı çıkmakla aslında kendini büyük bir ateşe de atıyor, kendi tayfası ve zihniyetine göre, oldukça cesur bir hareket.

Bu durumda, Mesutçuğumun başka bir hesabı mı var acaba? Ülke iyice ayrışmaya gitme sürecindeyken, Fethullah karşıtı sağ-liberal (ve pek milliyetçi-mhp'li olmayan) kesimin liderliğine soyunmayı mı düşünüyor acaba? Gerçi böyle birşey için de ne bir hazırlığını ne de bir eylemini görebiliyoruz. (Gerçi biraz daha hızlı konuşmaya başlamış, buna mı güveniyor acep :p )

Bezgin, videoyu eklediğin için teşekkürler. Gerçi Mümtazer konuşmaya başladığından itibaren izleyemeyeceğimdir :) Bu arada avatar resmin güzelmiş :)
Fatih "Mansur Şah" Özaydın

Hem Cemaat hem Cumhuriyet olunmaz,
Ters mıknatıslanma yapar!!!
Kullanıcı küçük betizi
MansurSah
Bilim Adamı
Bilim Adamı

İletiler: 611

İletigönderen bezgin » Cum Oca 16, 2009 12:40

MansurSah yazdı: Gerçi böyle birşey için de ne bir hazırlığını ne de bir eylemini görebiliyoruz. (Gerçi biraz daha hızlı konuşmaya başlamış, buna mı güveniyor acep :p )

Bu hazirlik ve eylem benim bildigim cesitli gruplarda oluyor MansurSah, Türkiye'de liderler seciliyor, parlatiliyor ve ataniyor. Islevini yerine getirince alasagi ediliyor ve oda sicakliginda muhafaza ediliyor. Mesut Yilmaz bekleme sürecinde, "Beni de görün" diyor. ABD'de ibre yavastan Fethullah aleyhine dönüyor, cünkü AKP beklentilerini istendigi ölcüde cabuk karsilayamadi. Mesut Yilmaz Almanya baglantisi saglam bir oyuncu, bildigi birseyler mutlaka vardir diye tahmin ediyorum.
İşgâlciler ölmeli! :turkiye:

"Bir ülkenin nüfusunun yarıya yakın bölümünün bir bölgede, dörtte birinin bir şehirde yaşaması, başlı başına tezgahtır."
Kullanıcı küçük betizi
bezgin
Genel Yetkili
Genel Yetkili

İletiler: 1394

İletigönderen luzismud » Cum Oca 16, 2009 14:57

Paylasim icin tesekkürler...
Kullanıcı küçük betizi
luzismud
Çeviri Takımı
Çeviri Takımı

İletiler: 170

İletigönderen maydonos » Cum Oca 16, 2009 16:23

bencede bu aciklamalar cok yetersiz daha cok biliyor da soylemiyor..bu fitnoslar sadece haberalmada degil heryerdeler..geldigimiz durum ortada..askerler komutanlarina sahip cikmiyor yada cikamiyorlar..emir aldiklari mercii neresi...yada gelecekte hesap verememek korkusu mu var?bugun zaten herkes aniden agiz degisikligi yapmis gorunuyor.secim oncesi yumusama donemimi yoksa birileri rota mi degistirdi gorecegiz..yoksa daha sert bir tokat mi yiyecek turk milleti...
Resim

Ne MuTLu TüRkÜm DiYeNe
Kullanıcı küçük betizi
maydonos
Üye
Üye

İletiler: 1651

Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 3 konuk

x