İTÜ'de %100 İngilizce Eğitim

Forumda gereksiz, yanlışlıkla açılmış veya kilitlenmiş başlıklar buraya taşınır.

İTÜ'de %100 İngilizce Eğitim

İletigönderen 10101 » Çrş Haz 24, 2009 15:42

İTÜ'de eğitim dilinin %100 İngilizce yapılması konusu birkaç ay önce gündeme gelmiş ve tepki ile karşılanmıştı. Rektör konuyu şu şekilde açıklamış:
http://www.itu.edu.tr/haber/?19f85b50-beb1-419d-8e58-7a66fbc1a44b

Neymiş tam olarak %100 eğitime geçilmemiş; isteyen bölümler geçebilecekmiş. Zaten İTÜ, eğitim dili Türkçe olduğu için dışarıdan (İngilizce konuşulan ülkeler) adam getiremiyormuş ve o nedenle başarı sıralamasında düşüşteymiş. Bu gidişe bir dur diyeceklermiş. Değerli (?) rektör efendiye sormak lazım:

- Sovyetler Birliği döneminde yetişmiş olan ve dünyadaki en değerli bilim adamları arasında yer alan Azeri öğretim üyelerini okuldan atarken de başarıyı arttırmak mıydı amaç? Üniversite okuyanlar, okullarındaki tek tük kalmış Azeri profesörlerin Matematik ve Fizik gibi alanlarda tartışmasız en iyilerden olduklarını bizzat bilirler.

- Biz İngilizce konuşulan ülkelerden gelen adamlar gelmezse (eğitim Türkçe olduğu için gelmedikleri de palavra), başarısız olmaya mahkum muyuz? Madem öyle, devletin resmi dilini de İngilizce yapalım; bir seferberlik içerisinde her vatandaşa İngilizce öğretelim ve Türkçe konuşmayı yasaklayalım. Böylece hepimiz sadece evrensel olan İngilizce dili ile konuşur ve düşünürüz ve böylece başarısız olmaktan kurtuluruz. Öyle mi?

- "İTÜ, Cumhuriyet döneminde yaşanan kalkınma sürecinin adeta sembollerinden biri haline gelmiştir" diyorsunuz. İTÜ başarılarını Türkçe eğitim döneminde kazandı. Bunlarla övünmekle İngilizce eğitimi haklı çıkarmaya çalışmak aptalca bir aldatmaca ve kıvırmadır. Atatürk böyle bir uygulamayı destekler miydi? O bahsettiğiniz "çağdaş uygarlık düzeyi" kavramını ortaya atan kişiden bahsediyoruz. Siz Atatürk'ün öğütlerine tamamen ters düşen bir uygulamayı neden getiriyorsunuz?

Arkadaşlar bu konuda bilgisi olan arkadaşlar görüşlerini paylaşırlarsa sevinirim.
Kullanıcı küçük betizi
10101
Üye
Üye

İletiler: 78

Re: İTÜ'de %100 İngilizce Eğitim

İletigönderen Türk-Kan » Çrş Haz 24, 2009 15:53

Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletiler: 6735

Şu dizine dön: Güncel Meydan Çöp Tenekesi

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x