İzmir’deki depremde can kaybı 20’ye yaralı sayısı 786’ya yükseldi

Genel & Güncel Konular

İzmir’deki depremde can kaybı 20’ye yaralı sayısı 786’ya yükseldi

İletigönderen İlteriş Kağan » Cmt Eki 31, 2020 6:29

İzmir'de meydana gelen 6.9 büyüklüğündeki depremde can kaybı 20'ye, yaralı sayısı da 786'ya yükseldi. AFAD 13 binada arama kurtarma çalışmalarının sürdüğünü bildirdi.
Resim
İzmir’de 6.9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Merkez üssü Seferihisar açıkları olan deprem İstanbul dahil tüm Marmara’da hissedildi.

EMRAH APARTMANINDA 11 KİŞİ VEFAT ETTİ
Tamamen yıkılan 2 bloklu ve 28 daireli Emrah apartmanında, saat 23:00’e kadar ilk edinilen bilgiye göre 11 kişinin öldüğü, 19 kişinin ise kurtarma görevlileri tarafından enkazdan sağ çıkarıldığı öğrenildi. Enkaz altında kalan vatandaşların kurtarılması için çalışmaların devam ettiği görüldü.

RIZA BEY APARTMANINDA 5 KİŞİ YAŞAMINI YİTİRDİ
Yine tamamen yıkılan Rıza Bey apartmanında 5 kişinin cansız bedenine ulaşılırken, 15 kişi ise sağ kurtarıldı.

Bayraklı’da 11 katlı zemininde bir market zincirinin şubesinin bulunduğu binada da ekiplerin çalışması sürüyor. Binadan 10’u aşkın kişinin kurtarıldığı belirtilirken halen enkaz altında olan 3 kişinin kurtarılmayı bekledi öğrenildi. Bu apartmanda can kaybına rastlanılmadığı ifade edildi.

DOĞANLAR APARTMANINDA 1 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ
Yine Bayraklı’daki Doğanlar apartmanında ise 1 kişinin cansız bedenine ulaşıldığı, 9 kişi ise enkazdan kurtarıldı.

KUŞADASI’NDA 35 KİŞİ YARALANDI, 100 BİNADA HASAR VAR
Depremde Kuşadası'nda da 35 kişi hafif yaralandı. Depremin ardından Aydın Büyükşehir Belediyesi ve Kuşadası Belediyesi tarafından bir kriz masası kuruldu.

Kuşadası İnşaat Mühendisleri Odası ile iş birliği yapan ekipler, ilçe genelinde 4'ü ağır 100 binada hasar oluştuğunu belirledi. Türkmen Mahallesi'ndeki Yalçındağ Sitesi ise evlerin kolon ve duvarlarında oluşan çatlaklar nedeniyle AFAD ve AKE görevlilerinin gözetiminde tamamen boşaltıldı.

Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel ile birlikte kentte inceleme yapan Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, hasarlı bina tespitinin büyük ölçüde tamamlandığını söyledi.

BAŞKAN SOYER'DEN TRAFİK UYARISI
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, vatandaşlara trafik uyarısında bulundu.

Soyer, “Şu anda Bayraklı civarında 20 binada yıkım olduğu ihbarı aldık. Araç kullanımı konusunda vatandaşlarımızı uyarmamız lazım, enkaz kaldırma ekiplerimiz trafik tıkanıklığı nedeniyle oralara ulaşamıyor. Kültür Park'ı açıyoruz, araçları oraya yönlendirmemiz lazım” dedi.
Aklı Başında Bir Toplum Her 5 Yılda bir Meclisi Ve Yönetimi yenileyen Toplumlardır.
Bir hamalın yükü geçicidir; fakat sahtekâr bir politikacının yükü kalıcıdır çünkü onun dolandırıcılıklarının muazzam yükünü her daim akılsız toplumlar taşımaktadır.
Üçkâğıtçı politikacılar tarafından sürekli olarak kandırılan, tekrar tekrar aldatılan bir millet için hangi sıfat kullanılabilir? Şaşkın? Çok hafif! Ahmak? Yeterli değil! Beyinsiz? Evet, işte tam da sıfat budur! Aptal kalabalıklar, sahtekâr politikacıların en büyük servetidir!
Kullanıcı küçük betizi
İlteriş Kağan
Üye
Üye
 
İletiler: 2100
Kayıt: Cmt Şub 08, 2020 18:53

Re: İzmir’deki depremde can kaybı 20’ye yaralı sayısı 786’ya yükseldi

İletigönderen Gönül Pınar Atacı » Cmt Eki 31, 2020 20:45

Bu ve benzeri korkunç deprem felaketlerinin tüm yurtta ve bütün dünyada bir daha ve asla ve kat'a olmaması için Ulu Tanrı'ya dualar. Çok değerli başkanlar sayın ÇERÇİOĞLU, sayın SOYER, sayın Günel başta olmak üzere herkese, sevgili İLTERİŞ'e ve bütün yurda ve ulusa büyük geçmiş olsun. Tüm mağdurlara ve yakınlarına ise en acil şifalar, büyük metanet, direnç, sükunet dilekleri.
Kullanıcı küçük betizi
Gönül Pınar Atacı
Üye
Üye
 
İletiler: 1285
Kayıt: Sal Ara 01, 2015 9:02


Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 4 konuk

x