JENERİK MÜSLÜMANLAR
Hakkı,
“ Maho İslamiyet ne zaman başlayıvedi?”/ Maho “ Vallahi ben bilmem ne zaman başlayıvemiş?” / “ Adem’den berri be, ta o zamandan Müslümalık vamış desem bağa inanın”/ Maho” Kafayı mı yiyivedin sen, en son din bizimki… ”/ “ Böle bi cevabı hocanın yaanıbaşında deyivedim de benim anımdan şappadanak öpüvemişti”/ “ Senin salaklığına dayanamamışdı da öpüvemişti. Vah zavaalı vah diyivemişti sana.”/ Hakkı” Pekiii, Tükle ne zaman Müslüman oluvedi”/ Maho “ Hakkı ahiret sorusu gibi be. Ne bu soruvedikle”/ Hakkı “ Bak Maho bizle 9. asıda Müslüman olvemeye başlamışız.”/ Maho “ Desene Ademden sona 9 ası ne yapıvemişiz. Neye inanıvemişiz”/ Halil “ Bizim o zamanla çookk tanrımız vamış. Onla inanıvemişiz. Ay Tanrsı, Güneş Tanrısı, Ocak Tanrısı, Ateş Tanrısı,”/Maho” Diyivesene o zaman işimiz daha kötüymüş. Şimdi tek Tanrıya bile ibadet zo (zor) ediliveyo. O zaman acep hangi bine ibadet edivecektin.” / Hakkı” Kah kah kih kih koh, Allah sen de güldüvesin. Doğru söylen. Biine ibedet edivesen öteki küse, ötekine ibedet edivesen öteki günah yaza. Şaşa kalın.”/ Maho” Len Hakkı, bağa öğle geliyo ki şimdi de çok Tanrılara inanıveen bi sür ( Sürü) adam va./ Halil “ Nasıl yani.” / “ Bah beni iyi dinleyivede anla. Çok Tanrılı yaşayıvemek bazı adamların genetiğine işlenivemiş. Onların bi kabaati yo (kabahati yok). Onla Adem ile 9. ası arasında kalmışla./ Halil” Anayıvemedim len, açık konuşuve benimle/ Maho “ Ee sen dinleyi vemion ki, du bi. Eeskiden çok Tanrılı din yok muydu ,sona Müslüman olmadı mı şindi de apayı ( apayrı) bi din va../ Halil “ Hadi len se de (sende)/ Maho “Valla va billa va. Bak sana Tanıları sayıverem. İktida Tanrısı va mı va, Bakan Tanrısı va mı va, İl Tanrısı va mı va, İlçe Tanrsı va mı va, Mahalle Tanrısı va mı va, Okul Tanrısı bilen va. Ba, çok Tanrılı değil mi. Beyefendi Tanrısı bilem va. Hakan Şükü demedi mi. Benim kapsama alanıma sen girivemiyon, sen değilivesin sayın Çiçek benim Tanrım beyefendi diye. MİT’in Tanrısı kim. O da beyefendi değilmikine. Bah çok Tanrılı dine geri dönüvemiyoz da ne yapıveyoz.”/ Halil “ Maho saçmamla gayri.”/ Maho “ Halil ba Amerika Taanrısıda bizim Tanrımızmış. En büyüğü de o oluvemiş. O ne dese yapar oluvemişiz. Git Libyayı bombalıyı ve demiş gidivemişiz, Irak’ı düdükle deyivemiş bizde düdükleyivemişiz. Onu sat kutul demiş biz de satıp kutulu vemişiz. O ne dese bizde yapıvemişiz.”/ Halil “ Maho bağa ba ( Bana bak), bizim bi dene Tanrımız va. Başka yo. Günaha gime duduk yede.”/ Maho “ Halil ben günaha gimem fakat o Tanrılara tapanlara acıyıvedim şimdi. Yarın bügün sap gibi otada kalıvediklerinde vay ben eşekmişim, hayvanmışım demezle inşallah. Şimdinin Tanrıları o zaman deyiveseler ki; Bizene kadeşim Hakim Savcı bizmiydik diye…”/ Halil “ Maho, susuve gayri. Ba yerin kulağı va. Ne oluu ne olmaz.”
Hakkı ile Maho o gece şu sohbeti ederler;
Hakkı; Maho bak, Atatürk ne deyivemiş,
“Tarih yazmak, tarih yapmak kadar mühimdir. Yazan yapana sadık kalmazsa değişmeyen hakikat insanlığı şaşırtacak bir mahiyet alır.” Atatürk ta o zamandan görüvemiş şimdiki hallerimizi. Atatürk’ü şindi diktatör yapıvemeye çalışıla. Geçmişi,hakikati kitapladan değilde kafadan ata ata konuşuveyolar. Kemalist diktatöde neymiş. Bu hainle niye Atatürk’le uğraşıp duruveriler, otuz bini aşkın insanın katili oluven ( oluveren) Apo duruken ( Durupdururken). Hiç yakışık oluvedi mi? Onların okuduğu Tarihi kim yazıvemişte Ata’larına çatıp duruveyolar. “
Maho;
“ Yorma çeneni boşve. Bak Neyzen ne deyivemiş o edepsizlee,
İşgaldeki hali sakın ha unutuveme,
ATATÜRK'e dil uzatıveme boş yere,
Sen anandan çıkadın çıkmasına emme
Baban kim oluvecekti bilemezdin ŞEREFSİZ!!!
Hakkı;
“ Maho sen ne yapıvedin, değiştivedin şiiri, senin okuyuvedin gibi değil, bak;
İşgaldeki hali sakın unutuveme (unutma)
ATATÜRK'e dil uzatma sebepsizyere (sebepsiz)
Sen anandan çıkıvedin belki amma (çıkıverirdin)
Baban kim oluvedi bilemezdin ŞEREFSİZ!!!
Maho;
“ Hakkı ne vada yanlış olan, oda şerefsiz bu da şerefsiz değil mi.”
Mehmet Ali Tanrıverdi