Jerusalem Post: ‘Türkiye Kürt Baharı’yla Karşı Karşıya!’ / Banu AVAR

Banu AVAR haftalık yazıları ile yaşanan gelişmelere, gündeme ışık tutuyor.

Jerusalem Post: ‘Türkiye Kürt Baharı’yla Karşı Karşıya!’ / Banu AVAR

İletigönderen Güncel Meydan » Çrş Ağu 22, 2012 21:17

Jerusalem Post: ‘Türkiye Kürt Baharı’yla Karşı Karşıya!’

Son günlerde Batı basını, onlarca ajans ve basın yayın organında, üstüne basa basa şu ifadeyi, öne çıkarıyor: ‘Şemdinli’de yüzlerce ‘gerillaya’ karşı ‘orantısız güç kullanan ordu kuvvetleri’!

İşte bu ifadeler Libya’da Kaddafi’ye karşı kullanılan ifadelerle aynı! Suriye’de Esad’a karşı kullanılan ifadelerle de aynı! Bilmem mesajı aldınız mı?

Küresel odaklar, CIA ‘bahar’ çalışmaları için, 2005 yılında Responsability to Protect = KORUMA YASASINI çıkarmışlardı…

Yasaya göre hedef ülkede etnik ya da mezhep bazında oluşturulan bir ‘topluluk ’, batıya, ‘zulüm altında’ olduklarını ispatladıkları takdirde, ‘uluslararası camia’ müdahale hakkına sahip olacaktı. Libya bu yasaya dayanılarak bombalandı.

Sadece 1 yıl önce Elize sarayında ayaklarına kapananlar Kaddafi’yi linç ederek ortadan kaldırdı.. Önce Bingazi’yi terör yuvası haline getirdiler. Sonra teröristlerin bir eline bayrak , bir eline silah verdiler.. Bingazi ayrı memleket oldu.. Çapulcuların arkasına özel harekat kuvvetleri, istihbaratçılar ve CIA tetikçileri koydular.. Hükümet kuvvetleri Bingazi’yi ‘eziyordu’! Bingazi halkı korunmalıydı.. Yukardan Libya’yı bombaladılar..

Tüm bunları Responsability to Protect yasası kapsamında yaptılar!

Başlangıç serenadını ‘uluslararası medya’ yaptı.. ‘Bingazi halkı korunmalıydı.. Zalim Kaddafi yok olmalıydı!’

Jerusalem Post’ta Jonathan Spyer 9 Ağustos tarihli yazısında bakın ne diyor: ‘Binlerce düşman askerine karşın birkaç yüz gerilla, Türkiye ordusunun tanklarıyla, savaş uçaklarıyla, helikopterlerle ve koca bir askeri teknolojiyle karşı karşıya!’

‘Alan savunması’

Ellerini sevinçle uğuşturan İsrail basını Türk ordusunun Irak sınırında PKK ile boğuştuğunu uzun uzun anlatıyor ve PKK terör örgütünün Şemdinli’de başarılı bir ‘alan savunması’ yaptığını yazıyor!

BDP’li Şemdinli belediye başkanı Sedat Töre, The Economist’e, ‘Şemdinli halkı ateşle çevrildi’ beyanatında bulunuyor!

Jonathan Spyer, ‘Irak ve Suriye sınırlarındaki Kürt hareketiyle cesaretlenebilecek ‘Türkiye Kürtlerinin’ Türkiye’de ‘Kürt Baharı’nı başlatabileceklerini’ yazıyor:

‘Türkiye, bir yandan Şemdinli’de savaş halindeyken , bir yandan da Irak ve Suriye sınırlarındaki Kürt eyaletleriyle sınır komşusu olma ihtimaliyle karşı karşıya!’ diyor.

Küresel basında çıkan analizler, tarafları ve ilişkileri ve ÇELİŞKİLERİ şöyle sıralıyor:

• Esad, Türkiye sınırını kendine yakın olan Kürt grupların denetimine bıraktı..

Bu gruplardan bölgeyi denetleyen silahlı Kürt partisi PYD , Türkiye’nin ve küresel aktörlerin desteklediği Müslüman kardeşler örgütü ve ‘Hür Suriye Ordusu ile mücadele ediyor.

900 kilometrelik Türkiye Suriye sınırı da Hür Suriye ordusu ile savaşan bu grubun elinde.

• Türkiye’nin Irak sınırı Barzani denetiminde.. PKK terör örgütü Barzani toprakları içinde. Barzani İsrail PKK ve ABD bloğu Türkiye ile ittifak halinde!

Bu durumda Türkiye celladıyla el ele..

‘Ava giden avlanır!’

Suriye’nin durumu gayet anlaşılır… Esad vatan savunması yapıyor, arkasına Avrasya güçlerini aldı, Libya’da Irak’da, Afganistan’da olanlar başına gelmesin diye savaşıyor..

Türkiye’nin durumu ise anlaşılabilir değil. Kendini arkadan, önden vuran bir ‘müttefiki’ var.

ABD hem Türkiye’ye , hem PKK’ya aynı anda strateji çiziyor.. Bu strateji çerçevesinde Türk ordusu ve milleti 30 yıldır ölüyor!

Ve bu ‘müttefik’, Türkiye’yi, şartlar olgunlaştığı an, ‘Kürt baharı’nı bastırmaya kalkmakla suçlayacak! Türkiye, sınırları içinde ‘ezilen’ bir topluma, zulüm uygulamakla suçlanacak

Dünyada bu kadar garip bir politik kumpasa sıkışmış başka bir ülke yok..

Türkiye ‘ava giderken avlananacak’!

Jerusalem Post’dan Spyer, yazıyor: ‘Arap dünyasında sınırlar, Osmanlı İmparatorluğunun dağılışından beri ilk kez bu kadar belirsizleşiyor.

Geçen yüzyılın ‘kaybedeni’ Kürtler, şimdinin ‘kazananı’ olacak gibi… ABD’nin Irak işgâli bölgede yarı özerk bir Kürdistan yarattı. Irak Kürt bölgesi, Türkiye ile ilişkileri normalleştirirken, bir yandan topraklarını ‘Kürt halkı’ adına Türkiye’ye karşı mücadele yürüten gerillalara açtı.

Suriye’de ise Türkiye sınırı Kürt grupların denetiminde kaldı. Sonuç olarak, Türkiye’nin doğudaki iki sınırı da tehdit altında. Şemdinli’deki harekat ile bir ‘Kürt Baharı’ başlayabilir .. O nedenle Türkiye tüm gücüyle savaşmakta…’

İstihbaratı, üst düzey komutanları, savunma sistemleri ve hükümeti ABD denetiminde olan bir ülke nasıl ‘tüm gücüyle’ savaşıyorsa! Ölüyor demek daha doğru!

İşte 20 gündür süren Şemdinli operasyonundan sonuç alınamıyor.. Her gün şehitlerimize ağlıyoruz … Son bir ayda 100 vatan evladını toprağa veriyoruz..

CHP Milletvekili Ali İhsan Öner “Bölgede PKK’nın rahatsızlık duyduğu vali, emniyet müdürü, kaymakam ve korumaların, hükümet eliyle tasfiye edildiğini” açıkladı.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Münir Kutluata, “Şemdinli’deki yüzlerce militan nerede ve getirilirken haberdar olmadığınız ağır silahlara ne oldu?” diye sordu....

Bu soruların cevabı yok… Avlanacak olan ava gönderilen Türkiye hükümeti.. Şemdinli’de ‘alan savunmasına’ geçen PKK arkasında siyasi yapılanması, belediyeler, sivil toplumuyla ‘Kürt Baharı’na hazırlanıyor.. ‘Topu tüfeğiyle Kürt toplumunu öldüren Türkiye Cumhuriyeti Devletine karşı, uluslararası toplumu müdahaleye davet ediyorum!’ beyanı çoktan basında yeraldı.. Şimdi küresel basın ve insan hakları derneklerinin kampanyaları başladı...

Bu harekat belli bir noktaya geldiğinde, ‘Yeni Osmanlı Fatihi’ Tayyip, ‘Teyyip’ olarak telaffuz edilecek, yeni aktörler devreye girecek.. Türkiye Cumhuriyeti’nin zulmü, asıp kestiği kafalar batı haber ajansları ve ekranlardan her yere yayılıverecek, doğuya konuşlanmış ajanların para silah istihbarat dağıtımı ve bombalama eylemleri ortalığı kan gölüne cevirerecek.. Suriye’de olduğu gibi!

Bir ‘Kürt Baharı’, zengin doğal kaynaklar, su, petrol, madenleri uluslararası bankerlerin denetimine verir. Parçalanmış Türkiye küresel çeteleri bir yüzyıl rahat ettirir..

Bu onların planları… Bitmiş ve batmış batı kan operasyonları için kıvranıyor.. Ölüm döşeğinde kan planları yapıyor… İçiniz rahat olsun! Bu hayâsız akının hakkından bu coğrafya gelecek! Yeter ki her aklı başında vatandaş kendi gibi olanları bulsun ve el ele tutuşsun.. Madem işgâl coğrafyasında yaşıyoruz, direniş komitelerinde biraraya gelmeliyiz. Bu YAŞAM HAKKININ SAVUNULMASI yasasıdır ve sonuna kadar anayasal haktır!

Ve ‘Kürt Baharı’ planlayıcıları! Suriye İran Rusya ve Çin ekmeğinize kan doğrayacak, Türkiye ise hepinizi kana boğacaktır! Biz ölmekle bitmeyiz.. Geçen yüzyılda öğrenemediniz.. Birkaç yıla kadar öğreneceksiniz!

Banu AVAR, 22 Ağustos 2012
banuavar@superonline.com
Kullanıcı küçük betizi
Güncel Meydan
Üye
Üye

İletiler: 584

Re: Jerusalem Post: ‘Türkiye Kürt Baharı’yla Karşı Karşıya!’ / Banu AVAR

İletigönderen bahar_21 » Çrş Ağu 22, 2012 22:05

ÖZÜR DİLERİM SAYIN BANU AVAR SORMASI AYIPTIR TÜRKİYE LİBRA SÜRİYE GİBİ Mİ OLACAK YANİ SAVAŞ MI ÇIKACAK?
Kullanıcı küçük betizi
bahar_21
Üye
Üye

İletiler: 1

İletigönderen karabay81 » Çrş Ağu 22, 2012 22:41

Sevgili Banu AVAR;

Yazılarınızı sürekli olarak facebook aracılığıyla takip etmekteyim. Bu takipten kendime göre bazı sonuçlar çıkardım:

1-Facebookta takipçileriniz yüzbinleri bulsada, bu takipçilerin birçoğu şehit haberlerinden sonra facebook'ta profil resimi bölümlerine siyah kurdele resmi koymaktan başka hiçbirşey yapmıyorlar ve son dönemlerde Türk halkı artık kendini bu şekilde tatmin ediyor. Facebook'ta terör örgütü aleyhine bir kaç ileti paylaştıktan sonra kendi üzerine düşen görevi yerine getirdiğini zannederek hayatına devam ediyor.

2- Ben Hatay'ın Kırıkhan ilçesindenim. Dün Gaziantepte verilen şehitlerden sonra Hatay'dan birkaç tanıdığa, akrabaya telefon açtım. Tam Hataydaki şehidimiz toprağa verildikten sonra aradım. Bu arkadaşlar şehidimizi defnettikten hemen sonra facebook sayfalarında terörü lanetleyen bir çok ileti paylaştılar ama akşam olduğunda bu iletileri paylaşan arkadaşların ileti bölümlerinde Fenerbahçe-Spartak Moskova maçına dair "yürü be fener, güldür yüzümüzü" gibi iletiler paylaştıklarını, ve gündüz toprağa verdiğimiz şehidimizi 90 dakikada unuttuklarını gördüm. Aynı gün Kadıköy'e gitmiştim. Akşam yemeğini Kadıköyde yedim ve yerken insanların Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da olup bitenlere kulak tıkadıklarını ve bağıra çağıra maç izlediklerini farkettim. Kusura bakmayın ama millet olarak uyumaya devam ediyoruz ve uyanmaya da hiç niyetimiz yok.

3. Anladığım kadarıyla bu milleti uyandırmanın yolu şu anda yapılanlar değil. Farklı bişi yapılmalı, farklı bir yöntem uygulanmalı ama şu anda yapılanların, yazılanların, çizilenlerin hiç biri bu milleti kendine kendine getirmeye yetmez.

Not: Karamasar değilim, tabii ki bugünleride atlatıcaz ama bunun kısa bir zamanda, sizin bu yazınızda olduğu gibi birkaç yıl içerisinde olacağını hiç düşünemiyorum. Umarım en kısa zamanda mmillet olarak, şanlı geçmişi, tarihimizi, kültürümüzü ve Türk'ün esir alınamayacağını bir an önce hatırlar, silkinir kendimize geliriz.

Saygılarımı Sunuyorum
Kullanıcı küçük betizi
karabay81
Üye
Üye

İletiler: 2

İletigönderen karabay81 » Çrş Ağu 22, 2012 22:48

Sevgili Banu AVAR;

Aşağıdaki gönderime ek olarak içerisinde bazı sorulara cevaplar barındırdığı için bu yazımı da sizinle paylaşmak istedim;

Yıllardır şehit ya da şehitler veriyoruz ve her şehit cenazesinde aynı sloganları atıyoruz, sanki bu bize öğretilmiş ya da bizim bilinçaltımıza yerleştirilmiş gibi. Yine facebook ta iletiler paylaşıyoruz, profil resmi bölümüne siyah kurdele resimleri koyuyoruz ve iki gün sonra yeniden sırıtan, en güzel, en fotojenik ya da en çılgın resimlerimizi koyuyoruz, sanki o iki gün sonrasında Türkiye’nin terör ya da diğer sorunları çözülmüşte bir daha hiç şehit vermeyecekmişiz gibi ya da facebook ta bunları paylaştığımızda tüm sorunlarımız çözülecekmiş gibi. Sonra siyasilerden açıklamalar geliyor; “bıçak kemiğe dayandı”, “aziz milletimizin başı sağolsun” , “bu millet bunlara boyun eğmeyecektir”, “milletimizi sükûnete davet ediyoruz”, “oyuna gelmeyelim” vs. Halbu ki sabır, BOYUN EĞMEK DEĞİLDİR, SABIR MÜCADELE ETMEKTİR. Artık ezberlediğimiz sloganları, facebook’ta bişiler paylaşmayı bırakıp bildiğimiz sabır tanımını unutup yukarıda yazdığım sabır tanımını benimsemenin ve ona göre hareket etmenin zamanı geldi gibi sanki.
Not: Gaziantepteki saldırılar sonunda bugüne kadar yapılması gerekipte yapılmayanı 1 tek kişi yaptı. Bir futbol takımının teknik direktörü (FATİH TERİM) maçtan sonra, oynanan maç hakkında yorum yapmak yerine Gaziantepteki saldırılara dikkat çekerek terör olayları hakkında mensup olduğu camia adına canlı yayında tepkisini ortaya koydu. Matematikte bir kural vardır; PROBLEMİ ÇÖZMEK İSTİYORSANIZ, HİNDİ GİBİ DÜŞÜNMEYİ BIRAKIP KALEM OYNATMALISINIZ. İşte Fatih Terim bunu yaptı ve bana göre de yapılması gereken, her kesimin liderinin ya da başkanının yapması gerekende bu. Madem rejimimiz Cumhuriyet, madem bu ülkeyi halkın kendisi yönetir. Artık milletin birebir söz sahibi olma zamanı yani kalem oynatma zamanı gelmiştir.
Kullanıcı küçük betizi
karabay81
Üye
Üye

İletiler: 2

İletigönderen mehako » Çrş Ağu 22, 2012 23:03

BANU HANIM BU ÜLKENİN BAŞINA UYARI ADINA GÖNDERDİĞİ ALLAHIN BİR LÜTFUDUR..YILLAR ÖNCE NE DEDİYSE GÜNÜMÜZDE HARFİYEN GERÇEKLEŞİYOR.. HERZAMANDA GERÇEKLERİ DİLLENDİRDİ,BU SAPTAMALARI VEDE BİLGİLERİNİ BİZLERLE PAYLAŞIRKEN...KENDİSİNİ TEORİ ÜRETİCİSİ NİTELİĞİNE KOYANLAR, FELAKET SENARYOSU ÇİZİYOR DİYENLER NEREDELER BUGÜN..!!!! DUT YEMİŞ BÜLBÜL OLMUŞLAR HEPSİ...
:| :| :| :|
Kullanıcı küçük betizi
mehako
Üye
Üye

İletigönderen raziyecandastan » Prş Ağu 23, 2012 9:12

BEN HERŞEYDEN EVVEL ELHAMDÜLİLLAH MÜSLÜMANIM VE TÜRKÜM.ÜZERİMİZDE OYNANAN OYUNLARIN VE KİMLERİN BUNLARI DÜZENLEYİP KENDİ MENFAATLERİNE ÇEVİRDİĞİNİN AZ ÇOK FARKINDAYIM YAZILARINIZI DİKKATLE TAKİP EDİYOR DUYARLI OLMAYA ÇALIŞIYORUM.YAZINIZIN SON PARAGRAFINDA ÇOK DUYGULANDIM VE AĞLADIM.SANKİ TOPLUM OLARAK NE OLDUĞUMUZU HAKKI UNUTTUK UYUŞTURDULAR DUYARSIZLAŞTIRDILAR BİZİ...SÖYLE DUA EDİYORUM Kİ RABBİM HALKIMIZIN VE BÜTÜN MÜSLÜMAN ÜLKELERİN BASİRETİNİ AÇSIN VE HAKTAN DOĞRULARDAN ETSİN.BİZ KENDİMİZİ DÜZELTİR HAK TARAFINA GEÇERSEK ALLAH BİZİM YARDIMCIMIZ OLUR.ÇÜNKÜ ALLAH DOĞRUNUN YARDIMCISIDIR VE GÜÇLÜ VE HAKİM O DUR.YAZILARINIZ VE EMEKLERİNİZ İÇİN ÇOK TEŞEKKÜRLER ALLAH MUVAFFAK ETSİN.BANU HANIM BİZİM BURALARDA BİR SÖZ VARDIR ÇOK SEVDİĞİM "ALLAH CANINIZA SAĞLIK VERSİN!"
Kullanıcı küçük betizi
raziyecandastan
Üye
Üye

İletigönderen MeTeLiCa » Pzr Ağu 26, 2012 12:21

Türkiye' de son zamanlarda olanların kimlerin oyunu olduğunu Sayın Banu AVAR' ın yazıları çok net bir şekilde ortaya koyuyor. Plan kuran güçlerin amaçlarının ülkemizi bölmek olduğu ortada, her zaman olduğu gibi ve bunu başarana kadar yapacakları gibi. Kısaca son zamanda gelişen çatışma ortamının kimler tarafından yapıldığı, bunların amaçları ve planları ortada. Asıl sorun bu planları geri püskürtmek için devlet nasıl bir yol izlemeli. Tartışılması gereken konu bu bence.

Hakkari' de yapılan operasyonlar neden şimdiye kadar sonuçlanmadı? Bu kadar şehit verildi, bunun sebebi ne? Önce İzmir sonra Gaziantep' de meydana gelen bombalı eylemler neden önlenemedi? Kısaca güvenlik güçlerinde yanlış olan ne veya güvenlik güçlerinin işlerini yapmasını engelleyen hükümetin izlediği yanlış strateji mi? Hükümet mi birilerinin oyununa geldi yoksa sorun kendisi mi?

Bence en kısa zamanda tarafsız bir grup kurulmalı. Yapılan hatalar ortaya konulmalı. Bunların nasıl düzeltileceği araştırılmalı ve sadece Türkiye' nin çıkarları göz önüne alınarak sorunlu bölgelerde önlemler alınmalı.

Ben bu olaylara tamamen hakim biri değilim ama bir vatandaş olarak Türkiye' nin bu çatışma ortamından çıkması için ne yapılması gerektiğini düşünmekteyim. Burada benim gibi herkes bir şeyler ortaya koyabilir. Bence; olayların nedenlerini, sonuçlarını ve nereye gideceğini çok net bir şekilde bilen birinin bu sorunu aşmak için devletin hangi kurumlarının ne yapması gerektiğini ortaya koyması lazım.

Türkiye' nin kısa vadede çözüm araması gereken konular şunlar olmalı:

1- Hakkari' deki artan terör saldırılarını sonlandırmak için ne yapılmalı? Şimdiye kadar yapılanların, şehit sayımızın artmasından ve çatışmaların hala sürmesinden, yetersiz olduğu ortada.

2- Suriye' den gelen sığınmacılar sorunu nasıl çözülmeli? Kamplar kuruldu ama bu kampların kurulduğu bölgelerde meydana gelen düzensizlik ortada. İleride buralara yerleştirilen sığınmacıların buralar bizimdir demeyeceği ne malum!

Bu sorunlara çözüm bulunduktan sonra uzun vadede de bir daha bu duruma düşmemek için tarihi olaylardan ders alarak nasıl bir yol izleneceği ortaya konulmalı.

Şu sıralar Türkiye gündemini bu konuların meşgul etmesi lazım.

Bu konuda çok mu basit düşünüyorum veya bu sorunları aşmak imkansızlaştı mı artık?

Saygılar...
Kullanıcı küçük betizi
MeTeLiCa
Üye
Üye

Şu dizine dön: Banu AVAR

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 1 konuk

x