Önce Başbakanlık Müsteşarlığına getirilen, ardından AKP İstanbul Milletvekili seçilen ve son olarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına atanan Ömer Dinçer, Cumhuriyetin yerini müslüman bir yapıya devretmesine ilişkin sözleri ve intihal suçlamasıyla çok tartışılan isim oldu
İşletme ve yönetim organizasyonu alanında profesörlüğe kadar uzanan akademik çalışmalarının ardından Başbakanlık Müsteşarlığına getirilen Dinçerin, 1995te bir sempozyuma sunduğu 21. Yüzyıla Girerken Dünya ve Türkiyenin Gündemindeki İslam konulu bilimsel bildirisi kamuoyunda büyük tartışma yarattı.
Bildirisinde, laiklik ilkesinin yerini İslamla bütünleşme modeline bırakmasının gerekli olduğunu söyleyen Dinçer, cumhuriyetin Müslüman bir yapıya devredilmesi görüşünü savunmuştu.
Dinçer, Cumhuriyetin başlangıçta ortaya koyduğu laiklik, cumhuriyet ve milliyetçilik gibi birçok temel ilkenin yerini daha çok katılımcı, daha adem-i merkezi, daha Müslüman bir yapıya devretmesi zorunluluğunun ve artık bunun zamanının geldiği düşüncesini taşıyorum demişti. Dinçer, siyasetin tarikatlarla kaynaşması gerektiğine de dikkat çekmişti.
Meslekten çıkarma
YÖK Yüksek Disiplin Kurulu, Ekim 2005te Dinçerin Yrd. Doç. Yahya Fidanla birlikte 1996da yayımladığı İşletme Yönetimi kitabında Prof. Dr. Tamer Koçelin İşletme Yöneticiliği kitabından intihal yaptığı kararına varmıştı. Prof. Dr. Erdoğan Teziç başkanlığındaki YÖK, Disiplin Yönetmeliğinin 11. maddesine dayanarak, Dinçere en ağır ceza olan üniversite öğretim mesleğinden çıkarma vermişti.
Ali Dibo iddialarıyla gündeme geldi
Adalet Bakanlığına getirilen AKP Grup Başkanvekili Sadullah Erginin ismi Hatayda Ali Dibo olarak nitelendirilen kamu ihalelerin yandaş isimlere verilmesi yolsuzluklarıyla gündeme geldi
Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu olan Ergin, 22. dönemde Hataydan milletvekili seçilerek TBMMye girdi. Ergin, üniversitelerdeki türban yasağının kaldırılmasına yönelik Anayasa değişikliği teklifine de Grup Başkanvekili sıfatıyla imza attı. Erginin ismi bu nedenle AKP aleyhindeki kapatma davası iddianamesine ve bu davada çıkan karara girdi.