Kadına ezan eşliğinde linç

Genel & Güncel Konular

İletigönderen Türk-Kan » Çrş Şub 06, 2008 14:48

Yarı çıplak soyulan kadın, çocuklarının yanında başı taşlarla ezilerek öldürüldü.

Irak’ın Musul kentine bağlı Şehan kasabasında, "koca şiddetinden" kaçtığı ve Yezidilere sığındığı için ilçe meydanında linç edilerek yarı çıplak soyulan ve çocukların yanında başına taşlarla vurularak linç edilen kadının görüntüleri, insanlıktan nasıl çıkıldığını gözler önüne serdi.

İnsanlıktan çıkmış bir halde ilçe meydanına getirilen ve burada yarı çıplak soyulan kadın, önce alanda toplanan yüzlerce kişinin tekmeleri altında yarı baygın yere düşerken, ardından da taşlarla başı ezilerek öldürüldü.

Görüntülerde bu linç girişimine kimsenin müdahele etmediği, çocukların bile genç kadının başı ezilirken olaya seyirci olduğu gözlendi.

İlçede bulunan Asayişten sorumlu yetkililerin de seyirci kaldığı linç sonrasında, kadının öldüğüne kanaat getirilince alanda toplanan kadın ve erkeklerin zılgıt sesleri ortalıkta yankılandı.

Yezidi Kürtlerin yaşadığı Musul’a bağlı Şehan kasabasında, Muziri aşiretine bağlı müslüman bir kadın eşinin kendisine uyguladığı şiddet yüzünden evden kaçarak Yezidilerin yer aldığı güvenlik güçlerine sığınmıştı.

Kadın burada ifadesi alındıktan sonra serbest bırakılmış ve ailesine teslim edilmişti. Serbest bırakılan kadın hakkında ölüm kararı çıkartıldı ve kadın ilçe meydanında linç edildi.

Muziri aşireti, kadının kaçmasında rolü olduğu iddiasıyla 2 Yezidi genç hakkında da ölüm kararı çıkartarak Şehan Kaymakamlığı’na giderek bu iki gencin kendilerine teslim edilmesini istedi. Kaymakamın talebi kabul etmemesi üzerine başlayan olayların neredeyse Yezidi-Müslüman çatışmasına dönüşecekti.

Geçen yıl yaşan bu olayda ilçede bulunan Yezidilere ait birçok iş yeri, araç ve ev kundaklanmış, kutsal mekanları tahrip edilmişti.

Olaylar sonrasında Mesud Barzani ve bir çok kurum, sağduyu çağrısında bulunmuş ve 3 gün süren olayların ardından ilçede gerginlik durdurulmuştu.

Resim
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletiler: 6735

İletigönderen |Kuralsız| » Çrş Şub 06, 2008 16:48

Peki ''1 Yıllık'' haberi bugün tekrar gündeme getirmelerinin sebebi nedir ?

çok da zor değil aslında cevabı..

Malum tek derdimiz Türban nasıl olsa..

''Hayattaki yegane üstünlüğüm Türk doğmaktır! Muhterem milletime şunu tavsiye ederim ki; sinesinde yetiştirerek başının üstüne kadar çıkaracağı adamların kanındaki, vicdanındaki cevher-i asli'yi çok iyi tahlil etmek dikkatinden bir an feragat etmesin."
Başbuğ Mustafa Kemal Atatürk

Ruhun Şad, Mekanın Cennet Olsun Türklüğün Yüce Başbuğu ATATÜRK
Kullanıcı küçük betizi
|Kuralsız|
Üye
Üye

İletiler: 2244
Konum: Gecenin Kıyısından Karanlığın Tam Ortasından |K@yse®ciyes|

İletigönderen Türk-Kan » Çrş Şub 06, 2008 17:21

|Kuralsız|, haber "bayat" haklisin...

Serbest bırakılan kadın hakkında ölüm kararı çıkartıldı ve kadın ilçe meydanında linç edildi.

Ama ülkemizde yasanan ve genellikle "dine dayandirilan" töre cinayetlerine ne demeli..?

78 sene önce basi kesilen Cumhuriyet Sehidi Kubilay'a ne demeli?

Din her zaman kirli islere alet ediliyor ne yazik ki...

Tipki bu günlerde yasanan türban komedisi gibi.

Yok, neymis sadece üniversitelerde serbest olacakmis? Ama dillerini tutamadiklarindan asil niyetleri ortaya cikiyor. Bir milletvekili kalkiyor, amacimiz kamu da serbest birakmak diyor. Bugün Egemen Bagis türban TBMM'de olmali diyor. Imam Hatip liselerine üniversite yolu acilacakmis. Ne alaka ise? Din görevlisi olmak istemeyenin Imam Hatip Lisesinde ne isi var?

Her neyse.. Konu insanlarin dini duygularini kullanarak kirli islere alet edilmeleri..

Not: Is yerinde haberi okurken atlamisim.

Muziri aşireti, kadının kaçmasında rolü olduğu iddiasıyla 2 Yezidi genç hakkında da ölüm kararı çıkartarak Şehan Kaymakamlığı’na giderek bu iki gencin kendilerine teslim edilmesini istedi. Kaymakamın talebi kabul etmemesi üzerine başlayan olayların neredeyse Yezidi-Müslüman çatışmasına dönüşecekti.

Geçen yıl yaşan bu olayda ilçede bulunan Yezidilere ait birçok iş yeri, araç ve ev kundaklanmış, kutsal mekanları tahrip edilmişti.

Bu olayin gecen sene gerceklesitigini ama linc olayinin yeni oldugunu algilamisim. Bayat haber icin kusura bakma :)
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletiler: 6735

İletigönderen Çetin Taş » Çrş Şub 06, 2008 17:37

O kadını linç eden şerefsizler,eğer İslam dinine mensuplarsa,yine İslam'a göre cezalarını çektikten sonra cennete gidecekler.
Bu mevzuyu tartışalım,ne diyorsunuz bu konuda?
Kemalistim.Vatanımı her şeyden çok seviyorum.
Kullanıcı küçük betizi
Çetin Taş
Üye
Üye

İletiler: 2354

İletigönderen |Kuralsız| » Çrş Şub 06, 2008 18:21

Türkan abla beni yanlış anladın..

Ben sana bayat haber paylaştın demdim ki :)

Bu haberi ben de gördüm sabah hatta ben paylaşacaktım ama haberin 1 yıllık olduğunu ve sadece gündemde Türban var diye bu tür haberlerle milleti iyice bunaltmaya çalıştıklarını öğrenince vazgeçtim.

Ben bu tür haberleri tekrar gündeme getirip asıl meselelerin gözardı edilmesini sağlayanlara kızıyorum..

Haberi sonuna kadar okumasaydım belki ben de aynı hataya düşecektim.. :)

Asıl sen kusura bakma galiba yanlış anlaşıldım ;)
''Hayattaki yegane üstünlüğüm Türk doğmaktır! Muhterem milletime şunu tavsiye ederim ki; sinesinde yetiştirerek başının üstüne kadar çıkaracağı adamların kanındaki, vicdanındaki cevher-i asli'yi çok iyi tahlil etmek dikkatinden bir an feragat etmesin."
Başbuğ Mustafa Kemal Atatürk

Ruhun Şad, Mekanın Cennet Olsun Türklüğün Yüce Başbuğu ATATÜRK
Kullanıcı küçük betizi
|Kuralsız|
Üye
Üye

İletiler: 2244
Konum: Gecenin Kıyısından Karanlığın Tam Ortasından |K@yse®ciyes|

Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Google [Bot] ve 0 konuk

x