KAHRAMANLIĞIN İTİCİ GÜCÜ

Genel & Güncel Konular

KAHRAMANLIĞIN İTİCİ GÜCÜ

İletigönderen İlteriş Kağan » Cmt Eki 08, 2022 9:11

KAHRAMANLIĞIN İTİCİ GÜCÜ
DİN Mİ, SOY MU?
Ukrayna Savaşı'nda ülke dışına çıkmak zorunda kalan kadınların, komşu ülke sınırındaki giyim ve yiyecek tezgahları önündeki görgülerine hayran oldum önce. Aç gözlülük yapmadan, itiş kakışa girmeden edeplice gelip ihtiyacı olanı alıp gidiyorlardı.
Şu günlerde de Ukraynalı erkeklerin vatan sevgisine, vatan için yiğitçe direnişine, düğüne gider gibi silahlı çatışmaya gitmelerine hayran kalıyorum. Tv görüntülerinde, internetteki videolarında savaşırken yüzlerinde hiç korku ifadesi göremedim.
Bizdeki çok bilmiş ekran yorumcuları Ukrayna'nın Rus ordusuna en çok 24 saat dayanacağını söylüyorlardı, ama yanıldılar.
Bizim tarihçiler kahramanlığı soy kavramından önce dine bağlarlar. Müslüman olduğumuz için ölürsek "şehit", kalırsak "gazi" olmanın Müslümanları kahramanlaştırdığını söylerler. Ama canlı yayınlanan Irak Savaşı'nda öyle sahneler göremedik.
Sözü getireceğim yer şurası: Ukraynalılar Hristiyan. Yani onların dininde "şehit" ve "gazi" olma ödülleri bulunmuyor. Demek ki kahramanlığın dinle baskın ilişkisi yok; olsaydı Amerika'nın Irak işgalinde ve Suriyelilerde görürdük.
Suriye ve Kandil çatışmalarında dağlarda bozkurt işareti yapan yiğitleri cephe gerisine alıp, imam-hatipli, ilahiyatlı, beş vakit abdestli namazlı ama askerlikten kaçmak için siyasetçi baba tarafından kendisine çürük raporu alınanları, üç günlüğüne Kandil'e gönderelim. PKK'nın açtığı ilk yaylım ateşinde altlarına kaçırmazlarsa ben de bir şey bilmiyorum.
Aklı Başında Bir Toplum Her 5 Yılda bir Meclisi Ve Yönetimi yenileyen Toplumlardır.
Bir hamalın yükü geçicidir; fakat sahtekâr bir politikacının yükü kalıcıdır çünkü onun dolandırıcılıklarının muazzam yükünü her daim akılsız toplumlar taşımaktadır.
Üçkâğıtçı politikacılar tarafından sürekli olarak kandırılan, tekrar tekrar aldatılan bir millet için hangi sıfat kullanılabilir? Şaşkın? Çok hafif! Ahmak? Yeterli değil! Beyinsiz? Evet, işte tam da sıfat budur! Aptal kalabalıklar, sahtekâr politikacıların en büyük servetidir!
Kullanıcı küçük betizi
İlteriş Kağan
Üye
Üye
 
İletiler: 2100
Kayıt: Cmt Şub 08, 2020 18:53

Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 2 konuk

x