Kansızlığın bu kadarı..

Genel & Güncel Konular

Kansızlığın bu kadarı..

İletigönderen |Kuralsız| » Cum Kas 16, 2007 17:23

Türkmen Cephesi lideri Türkiye'ye sokulmadı

Irak Türkmen Cephesi Genel Başkanı Saadettin Ergeç, Türkiye'ye giriş yasağı olduğu gerekçesiyle İstanbul Atatürk Havaalanı'nda gümrükten içeriye alınmadı.

Irak Türkmen Cephesi Genel Başkanı Saadettin Ergeç, Türkiye'ye giriş yasağı olduğu gerekçesiyle İstanbul Atatürk Havaalanı'nda gümrükten içeriye alınmadı. Ergeç, gümrükte yaklaşık bir buçuk saat bekletildikten sonra Cumhurbaşkanlığı'nın devreye girmesiyle Türkiye'ye giriş yapabildi.

Irak Türkmen Cephesi Genel Başkanı Saadettin Ergeç, geçtiğimiz ay Türkiye'de açık kalp ameliyatı olmuş ve ameliyatın ardından Irak'a dönüşünde birkaç gün gecikme yaşanmıştı. Bu gecikme nedeniyle para cezası verilen Ergeç, uluslararası bir toplantı için bugün Erbil'den İstanbul'a gelişinde "Türkiye'ye giriş yasağı bulunduğu" gerekçesiyle gümrükten içeriye alınmadı.

Yaklaşık bir buçuk saat gümrükte bekleyen Ergeç, olay esnasında havaalanında bulunan eski AKP Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez'in girişimleri ve Cumhurbaşkanlığı'nın devreye girmesiyle Türkiye'ye giriş yapabildi.

Olayı değerlendiren Çömez, sınırötesi operasyonunun konuşulduğu bugünlerde böylesine bir "ihmal ve aymazlığı" kabullenemediğini belirterek, "PKK Kerkük'e kadar inmiş Türkmenleri tehdit ederken biz Türkmenlerin liderini sınırdan geri çevirmeye kalkıyoruz" dedi.

Çömez, "Barzani ve Talabani'ye kırmızı pasaport veren bir ülkenin Türkmen liderine reva gördüğü bu davranışı millet sorgulamalıdır" diye konuştu.

Etikhaber

AKP Hükümeti'nin Türk Devletleri'ne ve Türk Milletlerine Kastı..

Yalova Kültür Merkezi'nin (YAFEM) davetlisi olarak İstanbul'a gelen Doğu Türkistan'ın sürgündeki Cumhurbaşkanı Ahmet İgemberdi'nin Türkiye'ye girişine izin verilmedi. İgemberdi, "Avustralya Hükümeti beni ülkesinde misafir ederken, Türkiye'ye sokulmamak ağırıma gidiyor" dedi.

Avustralya-Singapur-Bahreyn üzerinden İstanbul'a gelen Doğu Türkistan'ın sürgündeki Cumhurbaşkanı Ahmet İgemberdi, Atatürk Havalimanı'ndan geri çevrildi.

Pasaport kontrolü öncesi Dışişleri Bakanlığı'nın iki sayfalık "Türkiye'ye girişinin engellenmesi" yolundaki yazısını gören İgemberdi, 21 saatlik yolculuğunda verdiği yorgunlukla tansiyonu çakınca, doktor tarafından muayene edildi. İgemberdi, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Burada kardeşlerimiz var. Türkiye kendi memleketimiz. Hem ziyaret hem toplantılar yapacağız. Kardeşlerimizi göreceğiz. Türkiye'de karşılaştığım bu muamele beni derinden yaraladı" dedi.

Pasaport ve biletlerini polisin aldığını söyleyen İgemberdi, şunları kaydetti:

"Ben Türkiye için suç işleyen biri değilim. Sadece Doğu Türkistan halkı için hizmet ettim. Başka bir suçum, günahım yok. Çin esaretinde 10 seneden fala hapis yattım. Halkımın demokrasisi için hapis yattım. Ondan önce 6 sene sürgün oldum. Türkiye kardeşimiz, dindaşımız neden böyle oluyor anlamıyorum. Bu siyasi bir mesele. Çin Hükümeti baskı yapıyor. Türk Hükümeti pkk yandaşlarına kırmızı pasaport veriyor. Biz kalbimizi, ruhumuzu Türk dünyası için adamışız, geri çevriliyoruz. Bu nasıl bir mantık anlamadım. Atatürk, Türk dünyasına çok destek verdi. Çok sahip çıktı. Nerede Atatürk fikirleri. Bu hareket çok ayıp bir şey. Bu durum herhalde Çin Hükümeti'nin Türkiye üzerindeki baskısından kaynaklanıyor. Bu yapılana, 30 milyonluk Doğu Türkistan Türkleri çok üzülecek."

[img]http://www.uygur.org/uygurche/uchur/2005/2005_07_19_tr.gif[/img]

Cumhurbaşkanı Ahmet İgemberdi: ''Dünya'da giremediğim iki ülke var.Biri Türk topraklarını işgal edip Soykırım yapan Çin, ikincisi kendi kanımdan,kendi canımdan, kendi Irkımdan olan Türkiye.''

Geçen cumartesi Münih'ten İstanbul'a gelen Sürgündeki Doğu Türkistan'ın Başbakanı Enver Yusuf Turani de Türkiye'ye sokulmamıştı.

Atatürk Havalimanı'nda "Sorunlu Yolcular Odası"na alınan İgemberdi'nin Türkiye'ye girişi için Doğu Türkistan'ın sürgündeki Meclis Başkanı Sultan Mahmut Kaşgarlı, Başbakan Yardımcısı Hızırbeg Gayretullah ve Ekonomi Bakanı Aydoğan Kubilay'ın girişimleri de sonuç vermedi. Ahmet İgemberdi, saat 23.00'de Avustralya'ya geri dönmek zorunda kaldı.(iha)
''Hayattaki yegane üstünlüğüm Türk doğmaktır! Muhterem milletime şunu tavsiye ederim ki; sinesinde yetiştirerek başının üstüne kadar çıkaracağı adamların kanındaki, vicdanındaki cevher-i asli'yi çok iyi tahlil etmek dikkatinden bir an feragat etmesin."
Başbuğ Mustafa Kemal Atatürk

Ruhun Şad, Mekanın Cennet Olsun Türklüğün Yüce Başbuğu ATATÜRK
Kullanıcı küçük betizi
|Kuralsız|
Üye
Üye

İletiler: 2244
Konum: Gecenin Kıyısından Karanlığın Tam Ortasından |K@yse®ciyes|

Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 1 konuk

x