Katliam sanığı: Nur evlerine gidiyorduk

Genel & Güncel Konular

Katliam sanığı: Nur evlerine gidiyorduk

İletigönderen Efe » Sal Oca 15, 2008 1:58

Malatya'da,18 Nisan 2007 tarihinde, Zirve Yayınevi'ni basarak, 3 kişinin boğazlarını keserek öldüren 5 zanlı, bugün ikinci kez hakim önüne çıktı. Mağdur avukatlarının, zanlılarla ilgili olarak, 'Soykırım' suçundan yargılanmaları talebi mahkeme heyeti tarafından reddedildi. Tutuksuz sanık Kürşat Kocadağ ise Emre Günaydın'la Nur evlerine gittiklerini söyledi.

Erken saatlerde adliye ye getirilen zanlılar Emre Günaydın, Hamit Çeker, Salih Gürler, Abuzer Yıldırım ve Cuma Özdemir, yoğun güvenlik önlemleri altında adliyeye getirildiler. 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde ikinci kez hakim önüne çıktılar.

Mağdur avukatları, mahkeme heyetinden, katil zanlılarının tek tek dinlenmeleri talep etti. Mahkeme heyeti, bu kalebi kabul ederek, tutuklu ve tutuksuz zanlıları dışarı çıkardı. Daha sonra tutuksuz yargılanan Kürşat Kocadağ içeri alındı. Kürşat Kocadağ ifadesinde şunları söyledi:

"Biz Emre ile 2006 yılında dersanede tanıştık. Komşu olduğumuz için sıkı bir arkadaşlığımız başladı. Olaydan 4 ay önce beni aradı, bir kafeye çağırdı. Bana Malatya'da 49 kilise evi olduğunu bunların başında papazların bulundugunu söyledi. 'Ben bunların arasına gireceğim. Ne iş yapıyorlar öğreneceğim. Bunlara paralar nerden geliyor, hangi iş adamları yardım ediyor bunları öğreneceğim' dedi.

MSN'den Ozan isimli biri ile tanıştığını, Ozan'ın kendisini kiliselerin başındaki kişilerle tanıştıracağını söyledi. 1 hafta sonra Emre bana "Marangoz'dan da öte" adlı bir kitap verdi. Kitapta Allah'a küfrettiklerini söyledi. Kitabı okumadım, kitaplığa bıraktım. Gözaltına alındığımda kitabı polise teslim ettim. Emre bir gün beni arayıp çok acil yurda gelmemi istedi. Kutu içinde bana kurusıkı bir tabanca verdi. Eve getirdim. Silahın kurukısı olduğunu biliyordum. Yasal cezası olmadığı için aldım. Bir gün ben evde yokken, Emre gelip kız kardeşimden silahı istemiş ve almış. Emre ile aramız zaten açıktı. Kendilerine katılmamı ve onlarla birlikte olmama istedi. Kabul etmedim. Babam, Emre ile arkadaşlığımdan rahatsızdı. İki kez kalp krizi geçirdi. Bende bize gelmemelerini istedim. Tartıştık bana küfretti."

Mahkeme başkanının Kürşat Kocadağ'a sorduğu, "Cinayetten sana bahsetmiş miydi?" şeklindeki sorusuna da,"Hayır bana böyle birşeyden bahsetmedi. Bu olayı yapacağını bilmiyordum." dedi

Kürşat Kocadağ mahkemedeki ifadesinde,"Üniversiteden ağabeyler gelip bir Nurs evinde bize ders veriyorlardı. Fahrettin Ölmez diye bir hocamız vardı. Burada Said-i Nursi'nin kitaplarını okuyorduk. Bu eve de Emre Günaydın'ın aracılığı ile gittim. Yaklaşık 25 öğrenci orada ders çalışıyorduk. Herkes Emre'den korkardı, sinirliydi ama saldırgan değildi. Emre bir gün kız arkadaşı D.'nin yanında bir erkek gördügünü onunla kavga ettigini söyledi.

Bana,'Madem bizimle değilsin bari gözcülük yap. Biz kiliseleri araştırırken, sen de bize yardım et'dedi. Bunu da kabul etmedim" şeklinde konuştu

VİCDANINIZ VAR MI

Bu arada duruşmayı izlemek üzere Malatya'ya gelen Uğur Yüksel'in annesi Hatice Yüksel,zanlılar salondan çıkarılırken,"Vicdanınız rahatmı?" diye bağırdı .Alman Tilman Geske'nin eşi Suzanna ve Necati Aydın'ın eşi Şemse Aydın'ın da, zanlılarla göz göze gelmekten kaçındıkları gözlendi

AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET İSTENİYOR

18 Nisan 2007 tarihinde, Zirve yayınevini basarak 3 kişiyi boğazlarını keserek öldüren Emre Günaydın, Hamit Çeker,Salih Gürler,Abuzer Yıldırım ve Cuma Özdemir 3'er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası isteniyor.
Davada tutuksuz yargılanan Kürşat Kocadağ ve Mehmet Gökçe ise zanlılara yardım ve yataklık etmek suçlarından 5 ila 15 yıl arasında hapis cezası ile cezalandırılmaları talep ediliyor.

Duruşmayı, öldürülen Alman Tilman Geske'nin eşi Suzanna Geske ile Nevati Aydın'ın eşi Şemse Aydın da izledi. Adliyeye gelişelerinden basın mensuplarının sorularına her ikisi de yanıt vermedi. Duruşmaya gelen Emre Günaydın'ın babası Mustafa Günaydın da yalnız geldi.

Mikail PELİT / MALATYA-DHA

damnant quod non intelligunt...
Kullanıcı küçük betizi
Efe
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi

İletiler: 1508

İletigönderen Ram » Sal Oca 15, 2008 8:22

EfE, :papaz: Akyürekli Ramazan, sen kepçe ol Türkiye kazan. Şimdi Risale-i Safsata yerine Kur'an-ı Kerim okuyorduk diye ifade verselerdi, İslâm dinine karşı herkes ayaklanırdı. Ya da, Risale-i Safsata yerine, Nutuk okuyorduk da, düşmanı defetmek için yol arıyorduk deseler, tüm Cumhuriyet düşmanları yine ayaklanırdı...

Pennsylvania Eyaleti'ndeki, Philadelphia yakınlarındaki bir domuz çiftliğinde oturan zat-ı Fit'e, buradan sevgiler ve akabinde saygılar...
Mevzuubahs olan; millete saltanatını, hâkimiyetini bırakacak mıyız, bırakmayacak mıyız¿? meselesi değildir. Mesele, zaten emrivâki olmuş bir hakikati ifadeden ibarettir. Bu, behemehâl, olacaktır. Burada içtima edenler, Meclis ve herkes meseleyi tabiî görürse, fikrimce muvafık olur. Aksi takdirde, yine hakikat usûlü dairesinde ifade olunacaktır.

Fakat ihtimâl, bazı kafalar kesilecektir!
Kullanıcı küçük betizi
Ram
Zûlme Karşı İsyan!

İletiler: 8167

İletigönderen orhunefe » Sal Oca 15, 2008 15:50

Ram yazdı:
Pennsylvania Eyaleti'ndeki, Philadelphia yakınlarındaki bir domuz çiftliğinde oturan zat-ı Fit'

:D
Kullanıcı küçük betizi
orhunefe
Üye
Üye

İletiler: 452

İletigönderen |Kuralsız| » Cmt Oca 19, 2008 9:44

Nurcu tayfa, gençleri yüksek meblada paralarla kandırıp kendi hizmet ettikleri Amerikan ve yahudi lobisine kazandırıyorlar.

O evlerde Allah, kitap, helal, haram, din, İslam göstermelik..

Adamlar her yerde.Özellikle Yurtlarda..

haber için tşk.
''Hayattaki yegane üstünlüğüm Türk doğmaktır! Muhterem milletime şunu tavsiye ederim ki; sinesinde yetiştirerek başının üstüne kadar çıkaracağı adamların kanındaki, vicdanındaki cevher-i asli'yi çok iyi tahlil etmek dikkatinden bir an feragat etmesin."
Başbuğ Mustafa Kemal Atatürk

Ruhun Şad, Mekanın Cennet Olsun Türklüğün Yüce Başbuğu ATATÜRK
Kullanıcı küçük betizi
|Kuralsız|
Üye
Üye

İletiler: 2244
Konum: Gecenin Kıyısından Karanlığın Tam Ortasından |K@yse®ciyes|

Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 1 konuk

x