Kayseri'de son günlerde konuşulan ve gündemden düşmeyen Hüma Hastanesi ile ilgili şok iddia. Kayseri'deki ünlü Hastanenin ortağı böyle isyan etti: Doğalgazı kestiler. Bu işte siyasi bir parmak var! Biz karışamayız dediler. 'Kayseriliyim demeye vallahi utanıyorum. Yani çok üzücü durumlarla karşı karşıyayız! Bir de oruç tutuyorsunuz.

Kayseri'de 2004 yılında Türkiye’nin ilk kadın sağlığı merkezi olarak kapılarını açan Hüma Hastanesi, sağlık ve turizm alanında dikkat çeken yatırımları ile de gündeme gelmişti. Kentte eski Ommer Oteli’ni 20 milyon dolarlık yatırımla yenileyerek Crowne Plaza markasıyla otel olarak hizmete açan grup, yanındaki eski BYZ Garaj AVM binasını ise Hüma International Hospital adıyla hastaneye dönüştürmüştü.

Tayland merkezli firmayla milyarlık işbirliği imzalandı!
Hüma yönetimi, bu süreçte Tayland merkezli pırlanta firması Silveroni ile de 2,7 milyar TL’lik işbirliği anlaşmasına imza atmıştı. Sağlık turizmi açısında önemli adım olarak yorumlanan bu yatırım sonrası Hüma, beklenenin aksine ekonomik sıkıntılar yaşadı. Hüma daha sonra kamuoyuna mali açıdan yeniden toparlanmak üzere konkordato ilan ettiğini duyurmuştu. Daha sonra da Hüma ile ilgili iflas süreci başlatıldı.
Kulaktan kulağa konuşuluyor
Bu konuda hukuki süreç devam ederken dikkat çeken iddialar da gündeme gelmeye başladı. Bu iddialar kentte kulaktan kulağa dolaşıyor.
CEO’dan ‘sistematik kötülük var’ açıklaması
Hüma Grup CEO’su Avukat Feride Hande Batmaz, mahkemenin iflas kararının nihai olmadığını belirterek, yatırımların devam edeceğini söyledi. Batmaz, ayrıca ‘Yola devam. Anlatacak çok şey var Kayserim siz yanımızda durursanız bu sistematik kötülüğü bertaraf ederiz. Önce hak, sonra hukuk. Korkmuyoruz, kararlıyız, faaliyetlerimize devam ediyoruz’ ifadeleriyle de dikkat çekmişti.

Kayserili iş insanından dikkat çeken tepki
CEO Batmaz’ın ‘Anlatacak çok şey var Kayserim siz yanımızda durursanız bu sistematik kötülüğü bertaraf ederiz’ şeklindeki çıkışının ardından dikkat çeken bir tepki de Hüma ile bir süre önce 2,7 milyar TL’lik yatırım ortaklığı anlaşması imzalayarak gündeme gelen Silveroni’nin sahibi Kayserili İş İnsanı Peyda Çetin’den geldi. Çetin’in sosyal medya üzerinden bir video çekerek yaşananlara dair yaptığı paylaşımı da dikkat çekti ve akıllarda soru işaretleri bıraktı.
İflas kararının bir son değil, mahkeme gözetiminde yürütülen yeniden bir yapılanma süreci olduğunu dile getiren Çetin, hastaneyi yeniden yapılandırarak, güçlü bir sağlık yatırımını ‘Silveroni Hüma’ adıyla Kayseri’ye kazandırmak istediklerini kaydetti. Çetin, ortaklık ve yeniden yapılandırma çalışmalarının askıya alınmadığını sürecin bu yönde de devam ettiğini dile getirdi.
‘Kayseriliyim demeye vallahi utanıyorum. Yani çok üzücü durumlarla karşı karşıyayız’
Tayland’da faaliyet gösteren Silveroni'nin Kurucusu Kayserili İş adamı Peyda Çetin, ‘Sevgili arkadaşlar, ben Kayseriliyim demeye vallahi utanıyorum. Yani çok üzücü durumlarla karşı karşıyayız. Bizim anlaşma metnimizde hastanenin açılması söz konusuydu. Tam hastane açılacak aşamada bazı nedenlerden dolayı işte bu imza vesaire gibi şeyler ve ödeme geciktirmeleriyle alakalı sorunlardan dolayı açamadılar’ dedi.
‘İflas masasından burayı satın alıp, peşkeş çekmek isteyen insanlar türediler! Siyasi kimlikleri var’
İş adamı Peyda Çetin, ‘Bu büyük bir problem değil. Parası ödenir, açılır. Fakat, işin içerisinde çok garip bir şey var. İflas masasından burayı satın alıp başkalarına peşkeş çekmek isteyen insanlar türediler ve o insanların siyasi kimlikleri var. Bu siyasi kimlikler parmak sokuyorlar bu işe. Onlar bu işe parmak sokarlarsa avuçlarını yalarlar, haberleri olsun. Rezil olurlar. Kayseri'ye rezil olurlar. Biz nasıl olsa burayı ucuza kapatırız. İflas masasından da alırız. Başkasına da devrederiz. Orayı kapatın, burayı kapatın, bunu yapmayın, onu yapmayın. Ya ahlaksızlığa lüzum yok’ diye konuştu.
‘Milyonlarca dolarlık çek var piyasada! Burama geldi, ayıptır, günahtır! Bir de oruç tutuyorsunuz’
‘İnsanlar emek harcamışlar oraya. Bırakın çalışsınlar da biz de parasını getirelim de insanlar borçlarını harçlarını ödesinler ya. Milyonlarca dolarlık çek var piyasada. Bazıları evine belki şu an ekmek götüremiyor ya. Nedir kardeşim? Siz avanta alacaksınız diye para kazanacaksınız diye milleti rezil mi edeceksiniz? Derdiniz ne sizin? Burama geldi, ayıptır, günahtır. Bir de oruç tutuyorsunuz’ diye konuştu.
‘Duyuyorum şimdi Cumhurbaşkanımıza yakınmış, birileri varmış!’
Süreçle ilgili olarak dikkat çeken açıklamalar yapan İş adamı Çetin, ‘Duyuyorum şimdi, Cumhurbaşkanımıza yakınmış, birileri varmış. Cumhurbaşkanı bunu duysa adam hastane 80.000 tane çocuk dünyaya getirmiş bir doktorun bu yamyamların arasında kaldığını duysa ne der biliyor musunuz? Tuh der, tuh der. Bir de adamın ismini karıştırıyorsunuz ya. Ayıp denen bir şey var. Ya bakın arkadaşlar ben size bir şey söyleyeyim. Bu kadar milyonlarca doları yatırıp Ahmet, Mehmet, Hüseyin Metin, Cevdet, bilmem ne, Ayşe, Fatma gelsen lup diye yutsun diye kimse bunu müsaade etmez, farklı şeyler olur. Bir de yani alışkanlık haline getirmişsiniz cumhurbaşkanının ismini kullanmaya. Hayırdır ya? Hastaneye ve otele milyonlarca dolar para harcamışlar. Taşeronlar var, burayı yapan insanlar var. Bir sürü para harcayan ve emek harcayan, ellerinde çek olup paralarını tahsil etmek isteyen, çoluğunun çocuğunun rızkını vermiş olanlar var. Yani bu kadar insanlara zulüm edip, arkasından da farklı oyunlara girmenin bir anlamı yok’ şeklinde konuştu.
‘Burayı yedirmezler! Para geliyor Tayland'dan’
Çetin, ‘Burayı yedirmezler. Bak ben size söyleyeyim. Yedirmezler burayı. Haberiniz olsun. Emek var, para geliyor Tayland'dan, yok kara para mı? Kardeşim buranın MASAK diye bir kurumu var Türkiye'deki gibi, herkes inceliyor ondan sonra para transferi oluyor. Uçakla taşınmıyor para. Salak salak şeyler düşünüp hayal kurmasın insanlar. Bu kadar alacaklı insan var. Bu kadar emek harcamış insanlar var. Bunlar parayı nasıl alacaklar? Çok merak ediyorum’ dedi.
‘Göbek atanlar..! Ortalığı karıştıran insanlar var’
‘Siz aşağı çekmeye çalışırsanız bu insanlar yerini açamazsa iflas kararı verildi diye göbek atarsanız, ertesi gün tutup başka şeyler yapmaya kalkarsanız ne olacak? Kime ne faydası olacak?’ diye soran Çetin, ‘İşte kime ne faydası olacağı belli oluyor. Bakın ben söylüyorum. Bu ortalığı karıştıran insanlar var. Bunların batmalarını isteyen, yok olmalarını bu paranın oraya gelmesini engelleyen insanlar var. Yani bu hiç hoş bir durum değil. Ahlak açısından da hoş bir durum değil. Bırakın kardeşim insanlar işini gücünü yapsınlar. Çalmamışlar, çırpmamışlar. Yerleri belli, yurtları belli. Para kazandıracaklar insanlara. Ayıp denen bir şey var’ diye konuştu.
‘Şimdi anlatacağım çok önemli! Siyasi parmak var, biz karışamayız diyorlar’
Silveroni'nin Kurucusu Kayserili İş adamı Peyda Çetin, Hüma Hastanesi ile ilgili sürece dair çarpıcı iddiaları da gündeme getirdi. Çetin, şunları söyledi: Şimdi anlatacağım çok önemli. Mahkemeyi bekliyoruz. Mahkeme uzatıp işte bizimle ilgili lehimizde karar verecek diye düşünürken neyse mahkeme tam tersi bir karar verdi ama önemli değil şu an üst mahkemeye götürdük zaten.
‘5 yıldızlı otelin doğal gazını kapatmışlar’
Biz hastaneyi açıp hani hizmete başlayıp para transferini sağlayıp rahat rahat insanları huzura erdirmeye çalışırken, bir baktık ki doğalgazı kapatmışlar. 5 yıldızlı otelin doğal gazını kapatmışlar. Aksa'ya önemli dostlarım var, telefon açtırdım ulaşabildiklerime ‘Siyasi parmak var, biz karışamayız’ diyorlar. Biliyor musunuz sevgili Kayserili arkadaşlar, hanımefendiler, beyefendiler, duruma bakın. Lütfen duruma bakın.
‘Bu durum devam ederse sizinle uğraşırım. Rahat bırakın bizi hastanemizi açalım işimizi yapalım’
Kayserili iş adamı Peyda Çetin, yaşananlara isyan ederek, ‘Bu durumlar devam etmeye başlarsa filmin başından sonuna kadar tek tek gazetelere, televizyonlara her yere röportaj veririm. Tayland'da ayağımı uzatırım, havuz kenarında böyle keyfimi yaparken sizinle uğraşırım. Rahat bırakın bizi. Rahat bırakın işimizi yapalım. Rahat bırakın hastanemizi açalım. Rahat bırakın yeniden insanlar hastanede dünyaya gelsin. Orada hayat bulmak için mücadele eden insanlar gelsinler. Parası olmayanlar bile bizim hastanemize gelebilirler arkadaşlar. Bakın bu kadar bu kadar mertçe konuşuyorum. Zaten Hüma Hastanesi'nin pozisyonu belli. Garibanın yanında her zaman olmuşuz, olmuşlar’ dedi.