Kemal KILIÇDAROĞLU, ARI Hareketi'nin Konuğu

IRI'nın Arıları

Kemal KILIÇDAROĞLU, ARI Hareketi'nin Konuğu

İletigönderen Ram » Cmt Şub 21, 2009 17:14

Kemal KILIÇDAROĞLU, ARI Hareketi'nin Konuğu Oldu

    “Sayın Baykal beni siyasete davet etmeseydi, bugün, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Adayı olarak karşınızda olmazdım

    “CHP’nin açılımları halka yanlış yansıtılıyor. Kuran kurslarına karşı değiliz, fakat yasa dışı Kuran kurslarına karşıyız

    “AKP’nin bulgur dağıtması sosyal devlet değil, sadaka devleti politikasıdır
ARI Hareketi, Ankara’dan sonra İstanbul’da da belediye başkanı adaylarıyla sohbet toplantılarını sürdürüyor. 17 Şubat Salı akşamı, CHP İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nu Taksim Nippon Otel’de ağırladık. Samimi bir havada, ağırlıklı olarak soru cevap şeklinde geçen görüşmenin içeriğine ilişkin notları aşağıda bulabilirsiniz.


İstanbul ve Turizm/Yeşil Alanlar

İstanbul’un özel konumu ve doğal güzelliğine rağmen yeterince turist çekemediğini vurgulayan Kılıçdaroğlu, İstanbul’un, dünya metropolleri arasındaki hak ettiği yerde olmadığını dile getirdi. Bu bağlamda sanayi yerleşiminin büyük bir kısmının İstanbul’da olmasını doğru bulmadığını ve İstanbul’un bir sanayi şehri olmaması gerektiğini öne sürdü. İstanbul’un bütçesini çok daha iyi şekilde kullanabileceğini belirten Kılıçdaroğlu, metro yapımının önemini vurguladı ve İBB’nin ilk dönem 40 kilometre, son dönemlerde ise sadece 25-26 kilometrelik bir metro hattını inşa etmiş olmasını eleştirdi ve az buldu. Ayrıca Kılıçdaroğlu Istanbul’daki yeşil alanlara inşaat yapılmasını doğru bulmadığını ve bu alanların yeniden geliştirilmesi gerektiğini vurguladı.


Sosyal Devlet/Toplumsal Ayrışım

Kılıçdaroğlu İstanbul’un en büyük sorunu olarak toplumsal ayrışımı öne sürdü. “Mavi ve Beyaz yakalıların” aynı ortamlara girmemelerini, birbirilerini tanımamalarının sağlıklı olmadığını vurgularken, orta sınıfın yok olmasının büyük bir sorun olduğuna dikkat çekti. İstanbul halkının kaynaşmasının gerekliliğini vurgulayan Kılıçdaroğlu, iki sınıf arasında köprüler kurmak için Sultangazili ve Nişantaşılı ailelerin bir araya gelip birbirilerinin hayat tarzlarını anlamaları gerektiğinin altını çizdi. Kılıçdaroğlu, ayrıca, seçildiği takdirde yeni gecekondu yapımına kesinlikle izin vermeyeceklerini belirtti. Istanbul’un imar planının değişmesi gerektiğini savunan başkan adayı, her ailede en az bir SSKlı olması için çalışacaklarına dair de söz verdi.
Gelir yardımı konusuna ise şu sözlerle açıklık getirdi: “Geliri olmayan ailelere aylık 600 TL yardımda bulunulacak. Bu para kadınların hesabına yatırılacak.” Kılıçdaroğlu’nun, AKP’nin sosyal yardımları konusundaki yorumu ise şu şekilde oldu: “AKP’nin bulgur dağıtması sosyal devleti değil, sadaka devleti politikasıdır.” Başkan adayı, sosyal desteğin bir hak olduğunu, sosyal devletin de bunun için var olduğunu, ancak AKP’nin beyaz eşya ve yemek dağıtımı politikalarının sosyal devletin anlamını çarpıttığını, bu yardımların haktan öte birer “hediye”ye dönüştüğünü belirtti.

İşsizlik konusunda ise Kılıçdaroğlu sadece belediye politikalarının değil, genel olarak ekonomik durumun belirleyici olduğunu öne sürerken bu konuda yapılan hatalara dikkat çekti: “AKP iktidara gelirken Arjantin’de insanlar bir tas yemek için kapı kapı dolaşıyordu. 6 sene sonra bir Arjantin’e bakın, bir bize. Farkı göreceksiniz


Kadın ve Siyaset

Neden belediye başkanlığına aday olduğu sorusu üzerine Kılıçdaroğlu’nun yanıtı dikkate değer: “Sayın Baykal beni siyasete davet etmeseydi burada olmazdım”. Bir diğer konuğun sorusu üzerine Kılıçdaroğlu, kadının siyasetteki rolünün çok önemli olduğunu hatırlattı ve kendi partisinde kadın kontenjanın bulunduğunu ancak bu kontenjanın da yeterli olmadığını kabul etti.


Temiz siyaset

Kılıçdaroğlu Türk siyasetindeki en büyük sorunun siyasetin fazla profesyonelleşmesi olarak gördüğünü söyledi ve bu yüzden siyasetin bir gönül işi değil, bir hırs meselesi ve gelir kaynağı olarak kullanıldığını öne sürdü. Hesap verme sorumluluğunun önemli bir değer, hatta bir onur meselesi olduğunu savunan Kılıçdaroğlu dürüst ve temiz bir politikadan yana olduğunu bir kez daha hatırlattı.

Başkan adayı, mevcut İBB Internet sitesinde herhangi bir bilanço bulunmamasını eleştirerek, kendisinin bütün gelir-gider bilgilerini seçildikten en geç 3 ay sonra siteye koyacağına dair konuklara söz verdi. İBB’nin 23 büyük şirket sahibi olduğunu, ancak bu şirketlerin gelir-giderleri hiçbir yerde açıklanmadığına dikkat çeken Kılıçdaroğlu, ayrıca, ilk yapacağı şeyler arasında öğrenci yurtların fazlalaştırması ve 2 yıl içinde yolsuzluk envanteri çıkarılmasının geldiğini sözlerine ekledi.


Deprem

ODTÜ, İTÜ, Boğaziçi ve Yıldız Teknik Üniversitelerinin çok yayarlı çalışmaları olduğuna dikkat çeken Kılıçdaroğlu, deprem konusundaki projelerin hayata geçirilmesi gerektiğini ve İstanbul’u deprem karşı güvenli kılmak için, acilen riskli binaların yıkılması ya da güçlendirilmesi gerektiğini vurguladı.


Laiklik

CHP’nin çarşaf açılımı üzerine sorulan bir soru üzerine Kılıçdaroğlu, CHP’nin açılımlarının halka yanlış yansıtıldığını söyledi. Ayrıca, Kuran kurslarına hiçbir zaman karşı olmadıklarını, ancak yasa dışı kuran kurslarını karşı olduklarını belirti. ARI Hareketi, yerel seçimler öncesi Belediye Başkan adaylarıyla olan görüşmelerini devam ettirecektir.

Saygılarımızla bilginize sunarız,

Nazlı Çakıroğlu

Genel Sekreter

Kaynak:
İm (Kod): Tümünü seç
http://www.ari.org.tr/index.php?option=com_content&task=view&id=318&Itemid=30
Mevzuubahs olan; millete saltanatını, hâkimiyetini bırakacak mıyız, bırakmayacak mıyız¿? meselesi değildir. Mesele, zaten emrivâki olmuş bir hakikati ifadeden ibarettir. Bu, behemehâl, olacaktır. Burada içtima edenler, Meclis ve herkes meseleyi tabiî görürse, fikrimce muvafık olur. Aksi takdirde, yine hakikat usûlü dairesinde ifade olunacaktır.

Fakat ihtimâl, bazı kafalar kesilecektir!
Kullanıcı küçük betizi
Ram
Zûlme Karşı İsyan!
 
İletiler: 8167
Kayıt: Sal Şub 20, 2007 1:06
Konum: Aç haritaya bak!

Şu dizine dön: ARI

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x