Kemalizm olmasın ama dinciler de olmasın

Kemalizm olmasın ama dinciler de olmasın

İletigönderen Erkan Güçiz » Çrş Tem 25, 2012 6:35

İMPARATORLUĞUN YANKILARI: Türkiye’nin Kemalizm Krizi ve Bir Alternatif Dış Politika Arayışı” başlıklı rapor yayımlandı geçen hafta.

Bu araştırma raporunda Kemal, Kemalizm ve Kemalist sözcükleri toplam 82 yerde geçiyor. Bu kuruluş ideolojisinin gücünün artık tükendiğini, laik bir düzen güden bu ideolojinin çevredeki Müslüman ülkelerden Türkiye’yi uzaklaştırdığını ve hatta Kemalistlerin Müslümanlığa şüphe ile yaklaştıklarını ve Müslümanlığı ülkenin modernleşmesine engel olarak gördüklerini anlatıyorlar.

Nedense az sonra hava değişiyor, devamla, “Doksan yıl öncesine bakıldığında, kendi ölçülerinde Kemalizm bir başarı idi. Mustafa Kemal ve arkasından gelenler, yoksulluk içinde, okuma yazması olmayan bir yığın değişik etnik kökenden gelen Müslümanlardan bölgesinde siyasi ve ekonomik bir güç haline gelen, eğitimli, dinamik ve son derece milliyetçi bir ulus yarattı” diyorlar.

Eh yeteri kadar pohpohladık sizi, diyerek yeniden yüklenip, “Gayretlerine rağmen Cumhuriyet, Kürt kökenli halkın çoğunluğunu bu ulusa katamadı” ile lâfı getiriyorlar yıllardır sürdürdükleri bölücü söylemlere.

Rapor, Davutoğlu’nun kişiliğini, politik davranışlarını tepeden tırnağa inceledikten sonra Erdoğan ile birlikte Ortadoğu’da Amerikan çıkarlarına verdikleri hizmetten memnun kalındığını ifade ediyor.

Hillary yengemizin kankası Ahmet Davutoğlu’nun incilerini dinlemeye hazırız artık.

Rapordaki tarife göre, “dinî inançlarını açıkça tekrarlamaktan çekinmeyerek kendilerini eskilerden ayırt eden AKP’li yeni elitlerden Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu” neler diyor:

    “Kemalizm Türkiye’nin sorunlarının çözümü değil, sebebidir. Türkleri ve Kürtleri bir arada tutan inanç birliğinden uzaklaştırıp etnik düşmanlığa getiren, Türkiye’yi kendi halkları ile sonu gelmeyen çatışmalara sokan, komşu ülkelerle çözümü olmayan gerginliklere sebep olan Kemalizm’dir. Bu etnik parçalanmanın önüne geçmenin tek yolu Kemalizm’in düsturu olan “etnik milliyetçilik”den vazgeçip, tam tersini uygulamaktır.”

Yine Davutoğlu diyor ki, “bu Anadolu’da bir Türk ulus devlet kurma projesinin, Kürtleri içine alamadığı için soluğu kesilmekle kalmadı, patlamaya hazır bir saatli bomba olan Kürt sorununu da yarattı.”

Bu Kemalizm nasıl bir ideoloji ki Türkiye düşmanı emperyalist güçler dışarıdan bir türlü alt edemedikleri bu inancı, Atatürk’ün ölümünden 74 yıl sonra, şimdi içimizdeki hainleri kullanarak yıkmaya çalışıyorlar.

Rapor, “Kemalizm’in yerine fanatik dinci bir rejimin gelmesi” korkusunu da dile getirdikten sonra “şimdiki iktidarla idare etmeye devam” diyor.

Satırlar arasındaki gizli mesaj, “Kemalizm olmasın ama dinciler de olmasın”. Belki önümüzdeki dönemde ne “Kemalist” ne de “Dinci”, aslında ne mal olduğu bilinmeyen, örneğin Kılıçdaroğlu gibi birini destekleyecekler, daha doğrusu iktidara getirecekler.



Bu raporun kaynağı, SABAN Ortadoğu Politikaları Merkezi, Washington’da Brookings Institution adlı düşünce kuruluşunun bir bölümü. Ortadoğu’nun, Amerikan politikasının en önemli konusu olduğu bu günlerde, Washington’da karar mevkilerindeki politikacılara, deneyimli bilgi adamlarından oluşan ekipleri ile kritik sorunlarla ilgili tarafsız, etraflı bilgiler sunduklarını söylüyorlar.

Mayıs 2002’de bu bölümü Ürdün Kralı II. Abdullah açmış. Los Angeles’den Haim ve Cheryl Saban yüklü bir bağışla kuruluşun temelini atmışlar.

Dediklerine göre, “SABAN Ortadoğu Politikaları Merkezi” nin üst kurumu olan “ABD ve Avrupa” adlı merkez de, Amerikan ve Avrupa Birliği devlet yöneticileri ve politikacılarına, Balkanlar, Kafkasya, Türkiye ve Ukrayna’nın Avrupa Birliğine katılma stratejileri, NATO’nun geleceği ve Avrupa savunması, enerji güvenliğinde ortak politikalar ve terörle mücadelede işbirliği konularında yol gösterici bilgiler sağlıyor.



Erkan GÜÇİZ, 25 Temmuz 2012
Uluslar, egemenliklerini geçici bile olsa, bırakacağı meclislere dahi gereğinden fazla inanmamalı ve güvenmemelidir. Çünkü meclisler bile despotluk yapabilir ve bu despotluk bireysel despotluktan daha tehlikeli olabilir. Meclislerin öyle kararları olabilir ki, bu kararlar ulusun yaşamına giderilmesi olanaklı olmayan zararlar verebilir.
Gazi Mustafa Kemâl Atatürk

Erkan Güçiz

Facebook - TC ERKAN GÜÇİZ
Kullanıcı küçük betizi
Erkan Güçiz
Genel Yetkili
Genel Yetkili
 
İletiler: 421
Kayıt: Çrş Eyl 29, 2010 5:18

Re: Kemalizm olmasın ama dinciler de olmasın

İletigönderen Deli Haydar » Prş Tem 26, 2012 15:42

Erkan Güçiz yazdı:Satırlar arasındaki gizli mesaj, “Kemalizm olmasın ama dinciler de olmasın”. Belki önümüzdeki dönemde ne “Kemalist” ne de “Dinci”, aslında ne mal olduğu bilinmeyen, örneğin Kılıçdaroğlu gibi birini destekleyecekler, daha doğrusu iktidara getirecekler.

Kemal Kılıçdaroğlu yazdı:Kürt sözcüğünü kullanmak bir maharet ise, kullanırız. Ben Kürt demedim ama Türk de demedim, Çerkez de demedim. Etnik kimliği ve inançları siyasetin merkezine koymayı doğru bulmuyorum. Etnik kimlik şereftir diyoruz.

"Kılıçdaroğlu'nun mallığı" bu sözü ile ispatlanmıştır. "Kemalizm olmasın ama dinciler de olmasın" dileği, Kılıçdaroğlu'nun Mayıs 2010'da dile getirdiği zırvasında hayat bulmaktadır. Hatta Dışişleri Bakanı Davidson'un rapora yansıyan, "parçalanmanın önüne geçmenin tek yolu Kemalizm’in düsturu olan 'etnik milliyetçilik'ten vazgeçmektir" sayıklaması, "etnik kimlik şereftir" diyen Kılıçdaroğlu'nun düşüncesiyle ile yine örtüşmektedir.

Tek dişi kalmış mağrip Kılıçdroğlu'ndan iyi mal bulamaz aslında...
Ama işte bu malda, iktidar pazarında tezgaha çıkabilecek ne boy ne de pos vardır!

"Birleşik Dünya Devleti"nin önündeki tek engel, dün olduğu gibi bugün de Türkiye Cumhuriyeti Devleti'dir.
Onun "tatlı mı tatlı yıkım hülyası"nın taşeronluğunu da Kılıçdaroğlu'na bırakmazlar... Sarıgül belki ama Kılıçdaroğlu ı-ıh!
Feragat-ı nefs.
İstihkar-ı hayat.
Kullanıcı küçük betizi
Deli Haydar
Meydan Delisi
Meydan Delisi
 
İletiler: 714
Kayıt: Çrş Eki 14, 2009 11:21

Re: Kemalizm olmasın ama dinciler de olmasın

İletigönderen djyusuf52 » Cmt Eyl 29, 2012 15:17

Bu ülkenin gençlerini Sağcı Solcu diye ayırıp birbirine kırdıranlar, şimdide Dinci ve Kemalistler diye ayırmaya çalışıyorlar. O zaman birbirine giren gençlerin de gözü kördü göremediler bu oyunu, şimdiki gençlerde ne yazık ki aynı oyunun kurbanı olarak tartışıyor, sürdürüyor bu oyunu. Yazık değil mi be Türk gençliği... :|
Kullanıcı küçük betizi
djyusuf52
Üye
Üye
 
İletiler: 1
Kayıt: Cmt Eyl 29, 2012 15:16


Şu dizine dön: Erkan GÜÇİZ

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x