Kıbrıs Harekatı’nın intikamını küresel güçler benden tam 26 yıl sonra aldı

Kıbrıs Harekatı’nın intikamını küresel güçler benden tam 26

İletigönderen kush » Çrş May 06, 2009 16:47

Şimdi konuşmak Ecevit’e borcum...

Son günlerde bazı gazetelerde Bülent Ecevit’in hastane günlerine ilişkin bazı haberler okuyorsunuz...

2004 yılında Bülent Ecevit’i CNNTÜRK’teki programıma davet etmek için evinde ziyaret ettim. Hastaydı ama her zamanki gibiydi, zor yürümesine rağmen, sağlıklı bir insanın “gösteremeyeceği” nezaketiyle bizi karşıladı... Ve en önemlisi o gün ve sonrasında canlı yayında çok önemli açıklamalar yaptı!

Ecevit dönemi hakkında bu kadar çok konuşulduğu bir dönemde bunları hatırlatmak ve özellikle “küresel güçlerin” o dönemde Türkiye’de “nasıl bir oyun oynadıklarının” altını çizmek benim görevim...

Sevgili dostlar, Bülent Ecevit, o dönemde Rahşan Hanım da evde bizle beraberken ve sonra programda, hayatının en büyük üzüntüsünden bahsetti, nelere karşı durduğunun altını çizdi... Rahşan Hanım canlı şahit, programın da kaseti CNNTÜRK’ün arşivinde...

Neydi Ecevit’i “üzen hatta kahreden”!

Detaya geçmeden o dönemi bir de “benim gözümden” sizlere tarif etmek ve sonrasında bildiklerimi aktarmak istiyorum...

Sevgili dostlarım, piyasalar açısından 1999-2001 arası döneme dönmek ve bu köşede ‘herkes bilmeli’ diyerek her zaman sorguladığımız bir grafiği sizlere yeniden aktarmak istiyorum...

“Bu grafik neden önemli?” derseniz, cevap çok zor değil; bu resim, Türk piyasalarının tarihinin en büyük dramını göstermekle birlikte, Bülent Ecevit’in hayatının pişmanlığı da, bu grafiğin detaylarında gizli...

Sevgili dostlarım, yukarıdaki grafik 1999’un 6’ncı ayından itibaren borsada AB ve IMF beklentisi ile başlayan hareketi (görülen üçgen) ve altında 2001 Şubat başına kadar Merkez Bankası tarafından kontrol edilen dolar kurunu gösteriyor. 1999’un ikinci yarısından itibaren sertleşen borsa hareketi, 2000 yılı Ocak ayında tepe noktasını (3.77 cent) test ediyor ve 2000 yılının başından itibaren 13 ay boyunca düşerek 2001 Şubat’ında dibi test ediyor.

Borsada ve bonoda satış bittikten yabancı takası boşaldıktan sonra, dolar kuru patlıyor ve ikinci spekülatif dalga başlıyor. Bu süreç sonunda üç partiden oluşan koalisyon hükümeti “küresel isteklere” karşı “teslim oluyor” ve ekonominin yönetimi daha doğrusu Türkiye’nin kaderi Kemal Derviş’e teslim ediliyor...

Ecevit’in bize çok açık bir şekilde aktardıklarına gelince... Bülent Bey, kendisini ziyaret ettiğimizde Türk piyasalarında 1999-2001 yılları arasında yaşanan hareketi küresel sermayenin “Türkiye’de gerçekleştirdiği” en büyük operasyon olarak niteledi ve arkasından ekledi; “Kıbrıs Harekatı’nın intikamını küresel güçler benden tam 26 yıl sonra aldılar...”

Yorum: İlginç ve ders alınması gereken bir durum... Kıbrıs’a çıkıyorsun, 1978 Dünya Bankası raporuna kafa tutuyorsun ve 26 yıl sonra Türkiye tarihinin en büyük spekülatif saldırısı sonucu yönetimi küresel güçlerin istediği kişiye hem de karşı koyduğun 1978 Dünya Bankası raporunun yazarına teslim ediyorsun... Türkiye bu olaydan çok büyük dersler çıkarmalı. Ecevit de bunu isterdi ve bunları anlatırken bu noktaları defalarca vurguladı... Rahat uyu Başbakanım, sen yapılabileceğin en iyisini yaptın...

Ecevit hastanede “şöyleydi, böyleydi” diye anlatanlara duyurulur!

Yukarıda yazdıklarım “satırı, virgülüne” tam ve eksiksiz! Ben buradayım, “aksini iddia” eden varsa, beri gelsin!

KAYNAK
kalbinizdeki vatan ve bayrak sevgisine selamım olsun!

ya istiklal ya ölüm!

Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda, mevcuttur!
K. ATATÜRK 20 Ekim 1927
Kullanıcı küçük betizi
kush
Üye
Üye

İletiler: 905

Gazete Köşe Yazarları

İletigönderen jamesB07 » Prş May 07, 2009 1:38

dogrudur,ogunlerde bunlari kimse anlamadi,olayi Sayin Sezer'in anayasa kitabini atmasina bagladilar.boylece;isteklerini
birinin arkasina saklamis oldular.toplumumuz olayin arkasindaki gizli gucu goremedi.
Basin yayin'inda ortaligi yanlis bilgilendirmesiyle,sucu olmayan insanlara yuklendiler,kuresel guclerin istegine direnenleri
yerle bir ettiler,
Kemal Dervis;bu isin yabanci piyonudur,olayi o dumenlemistir,bankalarin yonetimini denetlenir olmaktan cikarip,huku-
mete bagli olan bddk'ye teslim etmistir.bundan sonra 2002'de isbasina gelen yonetim;istedigi bankalari denetimi altina
almis,kendisine direnen yerel dusuncedeki bankalari yoketmek,yada ozellestirmek yoluna gitmistir.
Bugunku ekonomik bunalim,2001'den daha derin ve daha kotudur,oyleyse basimizdaki bu yonetim gitmesi gerekmezmiydi.
gitmediler,cunku;2001'de dunya sermayesinin eline gecen Turkiye borsasi ve ekonomisini birakmak istemediler.
demekki daha yapacak isleri vardir.

Bakin,ben size kisaca sunu soyleyeyim; 2001'de Turkiyeyi cokerten operasyon'un aynisi,2008 eylulunde Amerikaya'da
yapildi.
Bizi 2001'de cokerten olaylarin dumeni 1998'de basladi,2001'deki disaridan gelme bir bakanin operasyonuylada borsa ve
bankacilik coktu.
Amerika'da yapilan bankacilik ve borsa cokertme operasyonu ise 2008 Eylul'unde gerceklestirildi,bunlarin on planlarida
2000-2001 olaylari,11 Eylul ikiz kuleler saldiri dumenleriydi,sonuclarini 2008'deki ekonomik cokertme operasyonuyla
aldilar!
Nasil? cok ilginc ve iki ulkenin cokertilmesi operasyonlarinin benzer yanlari var degilmi? Bence bunlari bir dusunun!
Kullanıcı küçük betizi
jamesB07
Üye
Üye

İletiler: 153

Şu dizine dön: Gazete Köşe Yazarları

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 2 konuk

x