Kılıçlar Çekildi !! Hükümet Açıklaması!! [Video]

Genel & Güncel Konular

Kılıçlar Çekildi !! Hükümet Açıklaması!! [Video]

İletigönderen Sema » Cmt Nis 28, 2007 14:35

Çiçek açıklama yapıyor

Adalet Bakanı ve Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek, Genelkurmay'ın sert açıklamalarıyla ilgili olarak hükümet adına konuşuyor...

Adalet Bakanı ve Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek, Genelkurmay'ın sert açıklamalarıyla ilgili olarak hükümet adına açıklamalarda bulundu. Çiçek, açıklamanın tamamen yargıyı etkilemeye yönelik olduğunu söyledi.

Genelkurmay Başkanılığı'nın bildirisi, hükümete karşı bir tutum olarak algılandığını belirten Cemil Çiçek, "Demokratik bir süreçte bunun düşünülmesi bile yadırgatıcıdır" dedi.

Genelkurmay'ın Başbakanlığa bağlı ve Başbakan'ın emrinde görevleri belirlenmiş bir kurum olduğunu da sözlerine ekledi.

Açıklamanın internet sitesinde yayınlanmasının zamanlamasının dikkat çekici olduğunu söyleyen Çiçek, "Zamanlama yüce yargıyı etkilemle girimi olarak algılanacak" diye konuştu.

Çiçek, "Enerjimizi iç tartışmalar yerine, ülkemizin geleceğine yönlendirmemiz gerekir. İyi niyetli olmayanların çabalarını boşa çıkaracak çaba içinde olmalıyız. Bu girişimlerin sahipleri, ekonomiyi olumsuz etkileyecek girişimlerin sorumluluğunu taşıyacaklar" dedi. Çiçek ayrıca, Başbakan Erdoğan ile Genelkurmay Başkanı'nın yararlı bir telefon görüşme yaptığını açıkladı.

HaberTürk

TAM METIN icin tiklayin:
''Genelkurmay Başkanlığı tarafından çeşitli konulardaki görüşleri ifade eden bir açıklama basın yayın organlarına gece yarısı verilmiş ve Genelkurmay internet sitesinde yayınlanmıştır. Bu açıklama hükümete karşı bir tutum olarak algılanmıştır. Demokratik bir düzende bunun düşünülmesi dahi yadırgatıcıdır. Başbakanlığa bağlı bir kurum olan Genelkurmay Başkanlığı'nın herhangi bir konuda hükümete karşı bir ifade kullanması demokratik bir hukuk devletinde düşünülemez. Genelkurmay Başkanlığı, hükümetin emrinde, görevleri anayasa ve yasalarla tarif edilmiş bir kurumdur.
Anayasamıza göre, Genelkurmay Başkanı görev ve yetkilerinden dolayı Başbakana karşı sorumludur. Bu metnin basın yayın organlarına verilmesi ve Genelkurmayın internet sitesinde yayınlanmasındaki zamanlama manidardır.''
Bakan Çiçek, ''Sayın Başbakanımız ile Sayın Genelkurmay Başkanımız faydalı, verimli bir telefon görüşmesi yapmışlardır. Onu da bilgilerinizi sunuyorum'' dedi.

Çiçek, Çiçek, şunları kaydetti:
''Bunun, bu hassas dönemde Anayasa Mahkemesi eksenli tartışmalar yapılırken ortaya çıkması yüce yargıyı etkilemeye yönelik bir girişim olarak algılanacaktır. Herkes şunu açıkça bilmelidir ki, hükümetimiz, devletimizin, Anayasanın 1, 2 ve 3. maddelerindeki temel ve vazgeçilmez ortak değerleri, ülkemizin birlik ve bütünlüğü, milletimizin saygınlığı, Türkiye'nin laik, demokratik ve sosyal bir hukuk devleti olma niteliği konusunda herkesten daha fazla taraftır ve hassastır.
Türkiye'nin milli birlik ve bütünlüğü ve Türk Milleti'nin esenliği bu değerlerin korunmasıyla mümkündür. Cumhuriyetimizin temel niteliklerine, Anayasa ve yasalara aykırı gerçek ve tüzel kişiler tarafından tarafından zaman zaman ortaya konan hiçbir tutum ve davranış tasvip edilemez, tasvip etmek de mümkün değildir.''

''DUYARSIZ KALMASI SÖZ KONUSU OLAMAZ''

Çiçek, ''Bu durumlarda, başta Cumhuriyet Savcıları olmak üzere soruşturma makamlarının hiç kimseden izin almadan gerekli soruşturmaları yapma yetkisine sahip bulunduklarını'' belirterek, şöyle devam etti:
''Bu konularda gereğini yapmak onların vazifeleridir. Ayrıca, hükümetimizin ve bağlı birimlerin gerek basın yoluyla duyulan, gerekse çeşitli ortamlarda dile getirilen, devletimizin temel değerleriyle çelişen uygulamalar konusunda duyarsız kalması söz konusu olamaz. Bu nedenle ilgili metinde Genelkurmay Başkanlığı'nın hükümetle ilişkileri bakımından son derece yanlış ifadelerin yer alması üzücü olmuştur.
Devletimizin tüm temel kurumlarının bu konularda daha dikkatli ve özenli
olması gerektiği Türkiye'nin güçlenme, modernleşme ve demokratik standartlarını yükseltme sürecinin sağlıklı yürümesi bakımından zorunludur. Aksi halde devletimizin güçlenmesine, ülkemizin huzur ve refahına telafi edilemez zararlar verilmiş olacaktır.

BİRİNCİ GÖREV HÜKÜMETİNDİR

Devletimizin temel değerlerini koruma konusunda birinci görev hükümetindir. Hükümet, bu konuda tavizsiz bir şekilde taraf olduğu için hükümete bağlı tüm kurumların da bu doğrultuda taraf olmaları zaten eşyanın tabiatı gereğidir. Türkiye'nin her sorunu, hukuk kuralları ve demokrasi içinde çözülecektir. Aksi bir düşünce ve tutum, asla kabul edilemez. Herkese ve her kuruma düşen görev bu sürecin işlemesini kolaylaştırmaktır. Bunun dışındaki arayışların ülkemize ve milletimize ne kadar zarar verdiği geçmişte yeteri kadar acı biçimde tecrübe edilmiştir.''

''GERİ DÖNDÜRÜLEMEZ BİR KAZANIMDIR''

Hükümetin, demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olan Cumhuriyet'i daha da güçlendirme ve demokrasiyi zedeletmemek konusunda ''tam bir kararlılık içinde olduğunu'' anlatan Çiçek, ''Cumhuriyetimiz ve demokrasimiz, hepimiz için geri döndürülemez bir kazanımdır'' dedi.
Çiçek, sözlerini şöyle sürdürdü:
''Bugün devletimizin temel niteliklerini koruma konusunda hepimiz el ve gönül birliği içinde geleceğe nasıl daha güçlü yürürüz bunun mücadelesini
vermeliyiz. Enerjimizi iç tartışmalarla tüketmek yerine, ülkemizi küresel rekabete daha güçlü hale getirmeye ve milletimizin refah ve mutluluğunu artırmaya sarf etmeliyiz.
Bu bağlamda, bazı iyi niyetli olmayanların hükümetimiz ile Türk Silahlı Kuvvetlerimizi karşı karşıya getirme çabalarını da boşa çıkarmalıyız. Türkiye'nin uluslararası toplumda itibarını zedeleyen, çağdaş dünyadaki konumuna zarar veren, Türk ekonomisinin istikrarını tehdit eden, demokrasiye aykırı, Türk Milleti'nin vicdanında yara açan davranışlardan tüm sorumluluk sahiplerinin kaçınması gereklidir. Güven ve istikrarı zedeleyenler, ülkemizin ve milletimizin ali menfaatleri bakımından doğuracağı olumsuz sonuçların sorumluluğunu da yükleneceklerini bilmelidirler.''
Açıklamasının ardından, ''soru yanıtlamayacağını'' ifade eden Cemil Çiçek, ''Soru almayacağım ama belki aklınıza bir soru olarak gelebilir. Sayın
Başbakanımız ile Sayın Genelkurmay Başkanımız faydalı, verimli bir telefon görüşmesi yapmışlardır. Onu da bilgilerinize sunuyorum'' dedi.

A.A
Bizi öldürmedikçe bizim kafamızdaki cereyanı boğmadıkça, başladığımız inkılap ve ilerleme bir an bile durmayacaktır....
Kullanıcı küçük betizi
Sema
Üye
Üye

İletiler: 710

İletigönderen Hasta » Cmt Nis 28, 2007 14:38

:kikirik: :kikirik: :kikirik: Yiğitliğe de toz kondurmazlarmış,aman da aman... :twisted: :mrgreen: Sağol,Sema... :wink:
Kullanıcı küçük betizi
Hasta
Satılmıştır

İletiler: 1

İletigönderen Sema » Cmt Nis 28, 2007 14:41

NuNNi, restleşiyor :evil: ve resmen kışkırtma var.. sen benim altımdasın benim emrimdesin mesajı veriyor :evil: Bakalım ne olacak :?
Bizi öldürmedikçe bizim kafamızdaki cereyanı boğmadıkça, başladığımız inkılap ve ilerleme bir an bile durmayacaktır....
Kullanıcı küçük betizi
Sema
Üye
Üye

İletigönderen Hasta » Cmt Nis 28, 2007 14:48

Sema, kaşınıyorlar işte,ne olacak...Kaşınanı kaşırlar!Ama sonucu ne olur?... :roll: :?
Kullanıcı küçük betizi
Hasta
Satılmıştır

İletiler: 1

İletigönderen Veled » Cmt Nis 28, 2007 14:48

Sema, haber için teşekkürler hakikaten kılıçlar çekildi bakalım bundan sonra neler olacak :wink:
Kullanıcı küçük betizi
Veled
Satılmıştır

İletiler: 3

İletigönderen Türk-Kan » Cmt Nis 28, 2007 14:49

Resim

"Bu açıklama hükümete karşı bir tutum olarak algılanmıştır. Öncelikle söylemek isteriz ki Başbakanlık'a bağlı bir kurumun hükümet karşı olması düşünülemez. Genelkurmay Başbakanlık'a bağlıdır. Görevi Anayayasada bellidir. Bildirinin zamanlaması manidardır.Hem de geceyarısı ortaya çıkması dikkat çekicidir. Cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde böyle bir bildirin olması dikkat çekicidir.

Genelkurmay Başkanlığının ifadeleri son derece üzücü olmuştur. Tüm kurumların daha diktkatli olması gerekir. Hükümet temel değerlere duyarsız değildir. Açıklama yargıyı etkilemeye yönelik girişim olarak algılanacaktır. Devletin temel değerlerini korumada ilk görev hükümetindir. Sorunlar hukuk çerçevesinde çözülecektir. aksi mümkün değil.

Türkiye’de her konu demokrasi ve hukuk içerisinde çözülecektir. Bunun dışındaki arayışların geçmişte ne kadar zarar verdiği görülmüştür. Hükümetimiz demokrasimizi zedeletmemek için tam bir kararlılık içindedir.

Bazı iyi niyetli olmayanların TSK ve Hükümetimizi karşı karşıya getirmeye çabalayanlara itibar vermemeliyiz. Türk milletinin vicdanında yara açacak çabalardan geri durulmalıdır.

Başbakan Erdoğan Büyükanıt ile faydalı bir telefon görüşme yapmıştır."
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletiler: 6735

İletigönderen Veled » Cmt Nis 28, 2007 15:09

Türk-Kan, bilgiler için sağol hükümetin suyu ısındı artık :evil:
Kullanıcı küçük betizi
Veled
Satılmıştır

İletigönderen MedceziR » Cmt Nis 28, 2007 15:36

Türk-Kan, abla keyifler yerindedir heralde. . .
Resim

"Vaziyeti düzeltmek için mutlaka Avrupa'dan nasihat almak, bütün işleri Avrupa'nın emellerine göre yapmak, bütün dersleri Avrupa'dan almak gibi birtakım zihniyetler belirdi. Halbuki hangi istiklal varki ecnebilerin nasihatlarıyla ecnebilerin planlarıyla yükselebilsin!
Tarih böyle bir hadiseyi kaydetmemiştir..."

Söylesem tesiri yok
Sussam gönül razı değil...
Kullanıcı küçük betizi
MedceziR
Üye
Üye

İletiler: 1763

İletigönderen Çetin Taş » Cmt Nis 28, 2007 15:45

Alın size bir hikaye.
Olay Mürkiye isimli bir ülkede geçiyor.
Halkının çoğunluğu Müslüman.
Mürkler aslında zeki insanlar.Karakterleri sağlam.Özgürlüklerine düşkünler.
Fakat her ne hikmetse başlarına bir türlü hak ettikleri liderleri getirememişler .
"Aslında babaannem Mürd'tü"diyen bir cumhurbaşkanları aracılığı ile etnik milliyetçilik kışkırtmalarının temeli atılan Mürkiye'de Ulu Önder'in bağımsızlığı 7 düvele karşı savaşıp kazanmasının ardından başa gelen iktidarlar hep bir öncekini aratmıştır.
2007 yılına gelinmiştir.
Memleketin başındaki Adaletsiz Karanlık Partisi AB-ABD desteği ile iktidara gelmiş ve ülkenin kurulduğu zamandan beri elde edilen tüm ekonomik ve sosyal kazanımlarını AB-ABD-ARAP-YAHUDİ sermayesine satışa çıkarmış,din bezirganlarına köşe başlarını vermiş,Mürklerin Ulu Önderi'nin yaptıklarına karşı bir devrim yürütmektedir ve son aşamaya gelmişlerdir.
Önce cumhurbaşkanlığı krizi yaratırlar,sonra Mürkiye'yi kuran Ulu Önder'in rejimi korumak ve kollamak görevini verdiği Mürk Silahlı Kuvvetleri bir muhtıra verir Adaletsiz Karanlık Partisi'ne.Fakat kasıtlı olarak Adaletsiz Karanlık Partisi restleşmeyi sürdürür ve en nihayetinde MSK-Mürk Silahlı Kuvvetleri yönetime el koyar.
Önceden yapılan plan da tam da budur.Tam da bu an da derhal ABD önderliğinde ki >askeri gücü Mürkiye'ye DEMOKRASİ'yi geri getirmek adına ülkeyi işgal eder.MSK ve Uluslararası Topluluk güçleri arasında savaş başlar.Amaç Mürkiye'yi tamamen ABD kontrolü altına almaktır.
Hikaye burada bitiyor ama rivayete göre Mürkler tüm bu Amerikalıları ve onların dışarıdaki,içerideki işbirlikçilerini ülkenin 3 yanında denize dökmüş,doğuda da dağlara sürüp hepsinin soğuktan donarak ölmelerini sağlamış.
Kemalistim.Vatanımı her şeyden çok seviyorum.
Kullanıcı küçük betizi
Çetin Taş
Üye
Üye

İletiler: 2354

İletigönderen Türk-Kan » Cmt Nis 28, 2007 20:08

Sema, hükümet aciklamasinin tam metnini ve videoyu ekledim :)

Türk-Kan, abla keyifler yerindedir heralde. . .

MedceziR, degil kardesim.. ülkem kaosa sürüklenmek istiyor, hükümet yapmasi gerekeni, sine-i millete gitmeyi geciktirerek ortami daha cok geriyor. düsünceliyim anlayacagin...

Cetin :mrgreen:
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletiler: 6735

İletigönderen Veled » Cmt Nis 28, 2007 20:12

Çetin Taş, :mrgreen: :kikirik: abi ömürsün vallahi sen ya güzel hikaye bizim okulda çok akp lehine konusan var ben bunu onlarada anlatayım bir gerçi idrak edecek beyinleri varmı dur bakalım ondan da emin değilim :D
Türk-Kan, ben bunların maksatlı olarak yapıldığını düşünüyorum bence türkiye dışından bazı güçler mevcut hükümet ile orduyu karşı karşıya getirerek türkiyenin kendi içe dönük sorunları ile uğraşması için dış siyasette başarılı olamaması için en ciddi darbeyi bu seçim ile vurdular kazanan yine başkaları oldu kaybedne yine milletimiz bilmem siz ne düşünürsünüz bu konuda???
Kullanıcı küçük betizi
Veled
Satılmıştır

İletigönderen Batuhan Önder » Cmt Nis 28, 2007 20:12

Demokratik diyorsunda sadece AKP'nin seçeceği bir Cumhurbaşkanı ne kadar demokratik olabilir ki.

Genelkurmaya yanıt veriyorsun ama genelkurmay kim onu biliyor musun?

Lütfen sizde kendi başınıza gelecekleri çok iyi biliyorsunuz. Arınç, Gül ve Erdoğan'ın mecliste ki son hali ortada ne kadar telaşlıydı. Boşuna nefesinizi tüketmeyin ve ülkeyi bana göre terk edin. Çünkü AKP'den çoğu kişi dokunulmazlık gidince hapise girecek. Çünkü mahkemede bekleyen dosyaları var.
Resim

Lütfen özel mesaj yolu ile yardım istemeyiniz. Sitemizde konu açıp yardım isteyerek aynı sorunu yaşayan binlerce kişiyede bir anlamda yardımcı olabilirsiniz.
Kullanıcı küçük betizi
Batuhan Önder
Üye
Üye

İletiler: 213

İletigönderen Sema » Cmt Nis 28, 2007 20:15

Türk-Kan, eklemeler için sağol, çok daha net inatlaşmayı görebiliyoruz şimdi :|
Kullanıcı küçük betizi
Sema
Üye
Üye

İletigönderen Veled » Cmt Nis 28, 2007 20:16

Batuhan Önder, onlarda giderler amerikan vatandaşı olurlar kardes başka ülkelere kaçarlar yapmadıkları şeymi hep aynı oyun millevekili ol o makamı kullan her türlü pisliğe gir sonra kendine rant sağla ondan sonra kaç alıştık bunlara türkiyenin kendi iç sorunları ile uğraşmasını dış siyasette başarılı olmamasını emperyalist güçlerin oyununu bozmamasını isteyen güçler var zaten onlar ordu ile hükümeti karşı karşıya getirdiler darbe söylentileri tüm bu olanlar burdan kazanan tek ülke var anladınız siz onu 8) derin müttefikimiz
Kullanıcı küçük betizi
Veled
Satılmıştır

İletigönderen Egeli » Cmt Nis 28, 2007 20:33

Hükümetler gider Harbiye kalır!Kim kime rest çekiyor???
Kullanıcı küçük betizi
Egeli
Üye
Üye

İletiler: 1724

Sonraki

Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 3 konuk

x