Kızının bebeklerini karnında 'taşıdı'

Diğer kategorilere uymayan başlıkları burada paylaşabilirsiniz

Kızının bebeklerini karnında 'taşıdı'

İletigönderen Pınar » Prş Kas 13, 2008 8:48

'Taşıyıcı annelik' yoluyla hamile kalan 56 yaşındaki kadın, dünyanın 'en yaşlı taşıyıcı annesi' unvanına sahip olmakla kalmadı, üçüz bebeklerinin hem annesi hem de anneannesi oldu.

Jaci Dalenberg, yaşadığı histerektomi hastalığı nedeniyle doğurganlığını kaybeden kızı Kim için 'taşıyıcı anne' olmaya karar verdi ve her biri yaklaşık 1kilo 360 gram olan üçüz bebek dünyaya getirerek anne oldu.

Ellie, Gabriella ve Carmina ismi verilen kız bebekler, ailenin bir anda mutluluk kaynağı olurken, bir önceki evliliğinden iki çocuğu olan 36 yaşındaki Kim, sevincini şöyle ifade ediyor:

"Daha önceki evliliğimden iki çocuğum vardı. Ancak geçirdiğim bir hastalık yüzünden doğurganlığımı yitirdim. 2005 yılında evlendiğim kocam Joe'dan da bir çocuğum olsun istiyordum. Annem imdadıma yetişti ve 'taşıyıcı anelik' rolünü üstlendi".
7 yıl önce rahminde kist ve fibroid oluşan genç kadın, tıptaki ismi histerektomi olarak bilinen bir hastalıkla karşı karşıya kaldığı için kısır olduğunu ancak çocuk sahibi olmaktan da vazgeçmediğini anlatıyor.

EVLAT EDİNMEYİ DÜŞÜNMÜŞLER

Çift, bir süre evlat edinmeyi düşünmüşse de, daha sonra Kim'in annesi devreye girerek duruma müdahale ediyor.

Hastane yetkilileri, Kim'in yaşını göz önünde bulundurarak onu birçok testten geçiriyor ve yaşına rağmen taşıyıcı annelik yapabileceği tespit ediliyor.

Doktorlar, Jaci'nin annelik için 'mükemmel form'da olduğunu ifade ediyor.

Kim'in döllenmiş yumurtaları, 5 Nisan'da annesinin rahmine yerleştiriliyor ve doğumdan iki ay önce 11 Ekim'de bebekler dünyaya geliyor.

"ANNELİK BENİM İÇİN BURAYA KADAR"

Bebeklerin doğumu sırasında kendini kaybeden ve bir süre baygın yatan Jaci, minik bebekleri görünce duygularının karmakarışık olduğunu söylüyor.

Closer Magazine'e konuşan 'taşıyıcı anne', "Zaten iki güzel kız yetiştirmişim. Artık annelik benim için buraya kadar. Bir daha hamile kalmak için bir planım yok. Gerisi kızıma kalmış" açıklamasında bulunuyor.

Kızı Kim ise, "İşin en güzel tarafı bir annenin kızı için bunu yapması" şeklinde konuşuyor.

Kaynak
Halk tarafından devlete "Sen bana hizmet etmek için varsın, bunun ötesinde senin bir anlamın yok" dendiğinde herşey yoluna girecektir...

(Osman Pamukoğlu)
Kullanıcı küçük betizi
Pınar
Üye
Üye
 
İletiler: 1380
Kayıt: Çrş Haz 06, 2007 7:47

Şu dizine dön: Diğer

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x