KOD 705’i Böyle Tanıdım / Bartu SORAL

KOD 705’i Böyle Tanıdım / Bartu SORAL

İletigönderen Güncel Meydan » Cmt Mar 10, 2012 8:39

KOD 705’i Böyle Tanıdım

Cumhuriyet Halk Partisi. 9 Eylül 1923’te Mustafa Kemal Atatürk tarafından kurulmuş. Yani Atatürk, Türkiye Cumhuriyetini kurarken, CHP’yi de kurmuş. Kurucular harcı da kararlar. Kural budur. Türkiye Cumhuriyetinin harcı laik ve üniter yapı olarak; CHP’nin harcı ise altı ok üstüne karılmıştır. Program ilkeleri altı oktan gelir. Halen de böyledir.

Parti programı, üyesinden genel başkanına kadar herkesi bağlar. Programı beğenmeyen partiye üye olmaz. Üye olduktan sonra ben bunu savunmam diyemez. Derse dışarı buyur edilir. Veya programı değiştirirler. CHP’de yönetim değişti. Program – henüz - değişmedi. Yeni yöneticiler içinde ben Atatürk ilkelerini savunmam diyen; yöneticilik yaptıkları partinin tarihini bilmeyenler çıktı. Partiye yeni alınan ve genel başkan yardımcısı yapılanlardan birisinin ise kodu çıktı; TR 705. Adı: Sezgin Tanrıkulu. Sezgin’i kodlamışlar!… Kim kodlamış? CIA’nın yan kuruluşu Stratfor. Bu kuruluşa bilgi aktarıyormuş!?.. Ne bilgisi? PKK ile ilgili bilgiler. Zaten, Diyarbakır Barosu Başkanıyken PKK lideri terörist Öcalan ve ekibinin avukatlığını yapıyordu... Peki, koca kuruluş, neden kodlamış onu? Adını ezberleyememiş mi, neden kod vermiş? Onu bilemem, ama bizzat yaşadığım olayı anlatırım…

2008 senesinde Birleşmiş Milletlerde yönetici olarak görev yapıyorum. Diyarbakır’da kırsal kalkınma amaçlı kullanılmak üzere 37 milyon dolarlık bir fon geldi. Kırsal kalkınma olunca; Tarım Bakanlığı da işin içinde. 37 milyon doların başına geçirilecek fon yöneticisi Diyarbakır’da oturacak ama BM Ankara ofisine bağlı. AKP’nin Diyarbakırlı Tarım Bakanı Mehdi Eker fonun başına Nurcan Baysal geçsin istiyor. Aynı isim için başka istekliler de var… İşe alım komisyonu kuruldu; Bakanlıktan iki kişi, BM’den iki kişi. Başvurular değerlendirildi. Onların alınması için baskı kurduğu zat değil bir başkası göreve uygun bulundu. Ardından bir protesto, kınama ve mektup furyası başladı.

Kınamayı yayınlayan ve BM’ye mektup yazanlar kimler;

Etyen Mahçupyan ve Osman Kavala - TESEV.

Hakan Altınay - SOROS Türkiye Temsilcisi.

Sezgin Tanrıkulu - Diyarbakır Barosu Başkanı (şimdi CHP Genel Başkan Yardımcısı).

Reyhan Yalçındağ Baydemir - İnsan Hakları Derneği, Diyarbakır.

Meral Danış Beştaş, Uluslararası Af Örgütü, (şimdi BDP Genel Başkan Yardımcısı)

Ve benzeri yaklaşık 30 kişi ve kuruluş. AKP’li Tarım Bakanı işin baştan içinde zaten… Gruba bak!..

Gerekçe; Nurcan Baysal “Kürt kökenli” olduğu için “etnik ayrımcılığa” uğradı; “en uygun aday” olduğu halde “Kürt” olduğu için 37 milyon doların başına getirilmedi. BM’de O’nu işe almayan güç, Bartu Soral. Bu ırkçılıktır, insan hakları ve demokrasiye aykırıdır. Mektup böyle diyor.

Gerçek; komisyonun göreve uygun bulduğu kişi de “Kürt kökenli” bir vatandaşımız. Ortada ne etnik ayrımcılık var, ne ırkçılık. Göreve uygun bulunan da Kürt kökenli, ama nedense makbul değil! Hani etnik ayrımcılık vardı, o yüzden siz ayağa kalkmıştınız? İlla kendi istedikleri geçsin istiyorlar 37 milyon doların başına. Neden?..

Başka? Bu göreve en uygun aday Nurcan Baysalmış… Nereden biliyorsunuz en uygun adayın o olduğunu? Diğer başvuran 20’nin üstünde adayın özgeçmişlerini gördünüz mü? Tanıyor musunuz onları? Hayır. Elinizde işe alım komisyonu notları, özgeçmişler var mı? Hayır! Peki, bu durumda siz diğer insanların hakkını gasp etmiş olmuyor musunuz? Nerede kaldı onların hakları? Bu mu demokrasi ve insan hakları anlayışınız?... Elinizde belge yok, bilgi yok, neye dayanarak yazıyorsunuz bu mektupları?

İstekleri bitmiyor! Nurcan Baysal 37 milyonun başına getirilsin, ama bu arada bağlı olarak çalışacağı Bartu Soral da görevinden alınsın? Neden? O ırkçı; Kürt olduğu için vatandaşı işe almadı! Nereden biliyorsun? Tanıyor musun beni? Gerçeği yukarıda vurguladık, göreve seçilen de Kürt kökenli bir vatandaşımız. Ayrıca BM’nin bölge için yaptığı ilk işe alım bu.

Clinton’dan İnsan Hakları ödülü almış, Sezgin Tanrıkulu! Şimdi kodu da çıktı! CHP Genel Başkan Yardımcısı! Nerede? Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu ve Genel Başkanlığını yaptığı partide. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na kod yetmezse, olayın belgeleriyle anlattığım “Kurt Kapanı” isimli kitabımdan edinebilir…

Kodu ilk haber yapan Aydınlık Gazetesi. Şimdi, diğerlerinin de kodlarını merak ediyoruz…


Bartu SORAL, 8 Mart 2012
bartu@bartusoral.com.tr
Kullanıcı küçük betizi
Güncel Meydan
Üye
Üye
 
İletiler: 584
Kayıt: Pzr Eki 12, 2008 23:12

Şu dizine dön: Bartu SORAL

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x