Komutanlar İtiraflara Başladı... / Yılmaz DİKBAŞ

Komutanlar İtiraflara Başladı... / Yılmaz DİKBAŞ

İletigönderen NİLGÜN BAŞTUĞ » Cum Şub 22, 2013 22:52

Komutanlar İtiraflara Başladı...

Beş ay önce yayımlanan “ATATÜRKÇÜLER YENİLDİ” adlı kitabımda, çok sağlam belgelere ve kaynaklara dayanarak son 60 yılımızın geniş bir değerlendirmesini yapmıştım.

Kitabıma ilgi çok büyük oldu, bu ilgi artarak sürmektedir. Okuyanların neredeyse tamamı; üzüntü, öfke, aldatılmış duygusu, karamsarlık ve kaygı yaşamış olsalar da, beğenilerini ve övgülerini yazarak, telefon ederek ve şahsen beni gelip görerek duyurdular.

Kitabın adına takılıp kalan, aldatmaya ve aldanmaya, avutmaya ve avutulmaya yatkın olanlar, kitabımı okumadan tepki gösterdiler. Kitabımı okumaya cesaret bile edemeyenlere ben diyebilirdim ki?


21 Şubat 2013 günü Aydınlık gazetesini aldım.

Gazetenin ön sayfasının tamamını kaplayan haberi okudum ve kendi kendime, “Atatürkçüler Yenildi” kitabım umduğum olumlu yankıyı yapmış, diyerek sevindim.

Gazetenin ön sayfasının tümünü kaplayan haberde, Emekli Korgeneral İsmail Hakkı Pekin ve Emekli Tümgeneral Ahmet Yavuz’un Silivri’den yolladıkları mektup ayrıntılarıyla verilmekteydi.

Ben sizlere o mektuptan sadece iki paragraf aktaracağım.

Bakın, Silivri’deki bu iki komutanımız neler diyor:


“Ülkemiz, 1952’de NATO’ya girdikten sonra, kendi omuzlarının üzerinde başkasının kafasını taşımanın bir bedeli olarak, düşünme yetisini kaybetmiştir.

NATO döneminde halkın kaderini paylaşma zayıflamış, onun değerlerinden uzaklaşılmış, Ordumuz kendisine kan pompalayan damarları kendi içerisinde çürütmüştür.”


İki komutanımızın Silivri’den yazdıkları şu satırlar can alıcı değerde itiraflardır:


“Maalesef Ordumuzu yöneten bizler, Atatürk’ü doğru anlama ve anlatma becerisini gösteremedik.”


Bu acı itiraflar, benim “Atatürkçüler Yenildi” kitabımda ortaya koyduğum çok sağlam belgelerden sonra varmış olduğum yargıydı!

Diyeceğim şudur:

Umarım bundan sonra yalnız Silivri ve Hasdal’daki komutanlarımız değil, hâlihazırda görev başında olan komutanlarımız da gerçek Kemalist olma yoluna girerler.

Hiçbir zaman “çok geç” sayılmaz!

Bir de dileğim var:

Silivri’de, Mamak’ta, Hastal’daki tüm komutanlarımız, Türk Silahlı Kuvvetlerindeki tüm komutanlarımız ve subaylarımız ve de Aydınlık okuyucuları tez zamanda “ATATÜRKÇÜLER YENİLDİ” yi alıp okusunlar.

Öğrenilecek çok ders var…

Yılmaz DİKBAŞ
22 Şubat 2013
dikbas@kalinka.com.tr
http://www.kalinka.com.tr
http://www.dikbas.tv
Ben yaşayabilmek için, kesin olarak bağımsız bir ulusun evladı kalmalıyım. Bu yüzden ulusal bağımsızlık bence bir hayat sorunudur.
Ya istiklal, ya ölüm!
Kullanıcı küçük betizi
NİLGÜN BAŞTUĞ
GM Yazarları
GM Yazarları
 
İletiler: 694
Kayıt: Çrş Eki 26, 2011 12:44

Şu dizine dön: Yılmaz DİKBAŞ

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x