gönderen yahac » Pzr Eki 26, 2008 21:16
Fullbright burslu Mahir Kaynak BOP'u ekonomik bir proje olarak tanimlamaya calismis.
Yok efendim BOP, Amerika'nin AB'nin etkinligine karsi yapmis oldugu bir stratejik hamleymis... O zaman AB askerlerinin Irak'ta ve Afganistan'da isi ne diye sorulmaz mi? Kim kiminle rekabet ediyor. AB ve ABD ayni yerde omuz omuza hep birlikte Musluman oldururken bunun neresi ekonomik rekabet???
Tamamen dezenformasyon ve kafa karistirma amaciyla yazilmis bir kitap.
Ekonomik planlar uzerinde yogunlasmayi ogutleyen Kaynak dini mesajlarin maske olarak kullanildigini iddia ediyor. Diyor ki, siz bu ilimli Islam strejilerinden korkmayin bunar ozunde cok sinirli ama gorunurde halki kandirmak icin yapilan sosyal psikoloji hamleleri. Yoksa oyle Islam'in gercek ogretilerini ogutleyen bir strateji degil. Ittatkar ilimli Islam, diyor. Bir kac sinirli uygulamaya goz yumun...
Korkmayin yani, o pek uzun boylu degil. Amerika ekonomiyi bagladiktan sonra bunu daha fazla ileriye goturmiyecektir. Onun icin AKP'ye destek verin kavga kargasa cikarmayin, eninde sonunda biz de ekonomik olarak faydalaniriz demeye getiriyor gibi...
Ya da ben yanlis anliyorum....