Köşkte sindirimi zor yemek!..

Genel & Güncel Konular

Köşkte sindirimi zor yemek!..

İletigönderen tuba » Sal Ağu 05, 2008 23:01

SİNDİRİMİ ZOR YEMEK!

Gül, PKK davasından tutukluyken vekil seçilip Meclis’e giren DTP’li Tuncel’e Köşk’te ziyafet verdi...

Köşk’teki davete tepki yağıyor. Gül’ün Bahreyn Kralı onuruna verdiği yemeğe katılanlar arasında PKK üyesi olmaktan yargılanan DTP’li Sebahat Tuncel’in de yer alması dikkat çekici bulundu.Sebahat Tuncel, PKK üyesi olmaktan ve örgüte yardım ve yataklık suçundan yargılanıyor. Tuncel 15 yıl hapis cezası ile yargılanırken, 9 ay tutuklu kaldıktan sonra milletvekili seçilince 24 Temmuz 2007’de tahliye edilmişti. Dava ise hâlâ sürüyor.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün, Bahreyn Kralı Hamad bin İsa El-Halife onuruna Çankaya Köşkü’nde verdiği akşam yemeğinde ilginç bir tablo ortaya çıktı. Köşkün konukları arasında kabinedeki bakanların yanı sıra Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan ile birlikte terör örgütü mensubu olmak ve örgüte yardım ve yataklıktan yargılanan DTP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel de vardı. Foto muhabirler gece boyunca Orgeneral Büyükanıt ve DTP’li Sebahat Tuncel’i aynı karede görüntülemeye çalıştı. Ancak Büyükanıt Tuncel’e aynı karede yer almamaya özen gösterdi ve foto muhabirler bu amacına ulaşamadı. Gül’ün DTP Meclis grubuna davetiye gönderirken, parlamentoda grubu bulunan MHP ve DSP’yi “es geçmesi” dikkat çekti.

Şaşıracak bir şey yok
Bu arada, bu yemeğe siyasilerden büyük tepki geldi. Gül tarafından Bahreyn Kralı onuruna verilen akşam yemeğine davet edildiğini ancak Ankara dışında olduğu için davete icabet etmediğini belirten CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen, Gül’ün konukları ile ilgili olarak “Bu tablonun takdiri bize ait değildir” yorumunu yapmakla yetindi. CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Sevigen ise “Şaşıracak bir şey yok” yorumunu yaptı. Sevigen, Genelkurmay Başkanı Büyükanıt ile DTP’li Sebahat Tuncel’i aynı ortamda buluşturan yemeği “Bir açıdan, demokrasinin güzelliği olarak yorumlanabilir. Cumhurbaşkanı, duruma göre kendi inisiyatifini kullanarak, bazı durumlarda kendilerine yakın olan kişileri belli ortamlara çağırıyor olabilir. Çok fazla yadırgamıyorum. Başka bir toplantıya da diğer muhalif milletvekillerini çağırır” sözleriyle değerlendirdi.

Şık ve etik değil
DSP İstanbul Milletvekili Hasan Macit, Gül’ün Bahreyn Kralı onuruna verdiği akşam yemeğindeki tablonun “şık” olmadığını belirterek, şunları söyledi: “Bu yemeğe davet edilmedik, açıkçası takip etme olanağını da bulamadık. Ancak Sayın Gül, bu yemekleri olağan hale getirmeye başladı. Ama bunu yaparken dengeleri gözetmesi gerekir diye düşünüyorum. Daha dün seçimlerden hemen önce terör suçundan dolayı hapishanede yatan, dokunulmazlık zırhına kavuştuktan sonra ise parlamentoya getirilen bir insanın, 549 milletvekilini temsilen Köşk’te olması, demokrasi adına belki güzeldir ancak bana göre kesinlikle şık ve etik değildir. Diğer milletvekillerinin de en azından kendi partilerini temsil amacıyla davet edilmesi gerekirdi diye düşünüyorum.” MHP Tokat Milletvekili Reşat Doğru da Köşk’teki yemekte, parlamentoda grubu bulunan diğer siyasi partilerin temsilcilerinin de bulunmasının gerektiğini belirtirken “Böylesi daha şık olurdu” yorumunu yapmakla yetindi.

‘Hangi sıfatla çağrıldı?’
MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural, Cumhurbaşkanı Gül’den söz konusu akşam yemeği için bir davet almadıklarını belirtirken, “En azından bana grup başkan vekili olarak bu yönde bir bilgi ya da çağrı ulaşmadı” dedi. Davetin konukları açısından son derece ilginç bir tablo ortaya çıkardığını söyleyen Oktay Vural şunları kaydetti: “Parlamentodan sadece adı geçen kişinin yemekte bulunması dikkat çekici. Bize herhangi bir çağrı yapılmadı. Bildiğim kadarıyla MHP milletvekillerine de böyle bir davet söz konusu olmadı. Cumhurbaşkanı Gül’ün, adı geçen kişiyi hangi statüde ve hangi sıfatla çağırdığını merak ediyoruz. Bu konuda kendisinden bir açıklama yapmasını bekliyoruz.” Cumhurbaşkanlığı makamının bu tür davetlerle ilgili belli esas ve usulleri koruması gerektiğine işaret eden Vural, “Bu kuralların bugün korunup korunmadığını bilmek mümkün değil. Aynı yemekte bir araya getirilen isimler oldukça ilginç. Bu yemeğin açıklamasını merak ediyorum. Bu da davet sahibine düşer. Bir partiden bir ismin hangi gerekçeyle davet edildiğini kamuoyuna bildirmelidir” yorumunu yaptı.

Resim
Kullanıcı küçük betizi
tuba
Üye
Üye

İletiler: 1113

İletigönderen kaye » Sal Ağu 05, 2008 23:41

Çağırana ne demeli!
Gidenlere ne demeli!!!
Peki ya, şunlara ne demeli:
CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Sevigen ise “Şaşıracak bir şey yok” yorumunu yaptı. Sevigen, Genelkurmay Başkanı Büyükanıt ile DTP’li Sebahat Tuncel’i aynı ortamda buluşturan yemeği “Bir açıdan, demokrasinin güzelliği olarak yorumlanabilir.

MHP Tokat Milletvekili Reşat Doğru da Köşk’teki yemekte, parlamentoda grubu bulunan diğer siyasi partilerin temsilcilerinin de bulunmasının gerektiğini belirtirken “Böylesi daha şık olurdu” yorumunu yapmakla yetindi.
Kullanıcı küçük betizi
kaye
Üye
Üye

İletiler: 1036

İletigönderen maydonos » Çrş Ağu 06, 2008 0:43

hic sasilacak bir durum yok artik hersey olabilir.o nedenle tepeye bakmayip yeni tertemiz acilimlara yelken acmakta fayda var. hepsi o sistemin icindeler iste hepsi birer masa.hepsi ab nin ve d nin ayagini operler.firsat verilse bu muhalef partileri farkli mi davranacak sanki.maaslara zam olunca yada bir cikar nasil hepbir agizdan evet diyorlar...gecelim..sirket onlar halkin meclisi yada cumhurbaskani diye birsey yok...korlerle sagirlar birbirlerini agirlasinlar bakalim..
Resim

Ne MuTLu TüRkÜm DiYeNe
Kullanıcı küçük betizi
maydonos
Üye
Üye

İletiler: 1651

Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 1 konuk

x