Kur'an-ı Kerim Çözümü / Ahmed Hulusi

Kitapları bu bölümde tanıtabilirsiniz.

Kur'an-ı Kerim Çözümü / Ahmed Hulusi

İletigönderen ugursurmeli » Pzr Oca 02, 2011 21:03

Çağdaş İnsana Çağdaş Anlatımla Kur'an-ı Kerim Çözümü

Ahmed Hulusi'nin "Allah İlminden Yansımalarla KUR'ÂN-I KERÎM Çözümü" isimli kitabı "çağdaş insana çağdaş anlatımla" teması ile Kur'an-ı Kerim'i diğer meallerinden ve açıklamalarından farklı bir boyuta taşıyor.

Kitap, internet üzerinden bilgisayar ortamına indirilebiliyor veya talep edilmesi halinde adrese ücretsiz olarak gönderiliyor.

Kitabın ücretsiz dağıtımını gerçekleştiren Atasay Kuyumculuk A.Ş.'nin sahibi Atasay Kamer ile kitabın neden ücretsiz dağıtıldığını ve kitapla ilgili düşüncelerini konuştuk.


Merhaba, "Allah İlminden Yansımalarla KUR'ÂN-I KERÎM Çözümü" kitabını niçin ücretsiz olarak dağıtıyorsunuz?

Bu kitap, hayatımda okuduklarım arasında, KUR'ÂN-ı KERÎM'i amacına en uygun ve anlaşılır olarak açıklayan eserdir. Genelde okuduğunuz ve okuyacağınız tüm meal veya çeviriler hep gökteki bir tanrının, yeryüzünde seçtiği peygamberine gökten indirdiği bir buyruklar kitabı anlayışını vermektedir.

Oysa bu eser, yüzlerce asırlık sufi görüşün, tasavvuf inancının temel aldığı "VAHDET" görüşünü ön plana çıkartarak, bunun dayanaklarını da açıklayarak hazırlanmış bir çözüm kitabı.

Allah ismiyle işaret edilen tüm varlığın hakikatı olana, insanın kendi derinliklerinden ulaşması sistemini anlatan; Allah'ın, insanın varlığında mevcut olarak, onun yaptıklarının sonucunu kendindeki bir oluşumla yaşatacağını açıklayan bir eser.

"Terörizme destek edinilen bir KUR'ÂN anlayışı yerine; Allah'ın tüm özellikleriyle varedilmiş insanlığa sevgi ve saygıyla yaklaşılması esasını vurgulayan bir eser. İnsana Allah'ı Kendi kalbinde araması gerektiğini fark ettiren bir eser..."

Çok rahat okunabilen ve anlaşılabilen bir üslupla yazılmış; Kur'ân’daki sembolleri ve mecazları yorumlayarak açıklık getiren bu eserden herkesin faydalanmasını istedim ve bunun benim için bir insanlık borcu olduğunu düşündüm.

Hepimiz bir gün bu yaşamdan ayrılacak ve ölümsüzlük yaşamına geçeceğiz. Ölüm ötesi yaşam realitesini anlatan bu yüce eseri herkesin okuması; sonra da kendi kararını kendisi vererek yaşamına dilediği gibi yön vermesi düşüncesindeyim. Düşünün ki bilmediğiniz bir ülkeye gitmeden önce ne kadar araştırma ve hazırlık yapıyoruz. Kesin geçeceğimiz ölüm sonrası hayata dair bilgimizin ve araştırmamızın olması da gerekmez mi?

Hz. Muhammed aleyhisselama inandığını söyleyen herkesin de O'nun bildirdiği Kitabı okuması gereklidir kanaatindeyim. İşte bu sebeble her isteyene bu eseri ücretsiz hediye ediyorum.

Genel olarak dini ve tasavvuf konularıyla mı ilgileniyorsunuz?

Tasavvuf tamamıyla, Kur'ân-ı Kerîm’in varlığın hakikatinin Allah isimlerinin işaret ettiği özellikler olması esasına dayalı olarak oluşmuştur. Şekil olarak algılanan dinin, gerçekte tümüyle bir düşünce ve hissediş sistemini, insanın hakikatını, insanın varlığının Allah isimlerinin işaret ettiği özelliklerle meydana geldiğini anlatır sufizm.

Dünya üzerindeki tüm düşünen insanlar kendilerine "Ben neyim, kimim, nereden geldim, geleceğim nedir?" sorularını sorar ve cevabını düşünür. Ben de bu soruların cevabını tasavvufta; herkese hediye ettiğim bu "KU'RÂN KERÎM ÇÖZÜMÜ" kitabındaki anlayışta buldum. Huzur, kalbinde Allah'ı bulmakta ve herkesin hakikatinde Allah'ı görmektedir hissiyatı içindeyim.


Türkiye'de de bu şekilde bir organizasyon yaptınız mı?

Şu ana kadar Ahmed Hulûsi'nin kendi internet sitesi olan http://www.ahmedhulusi.org adresinden yaklaşık 400.000 defa download edilen bu eseri, ben de bizzat bastırarak Türkiye ve dünya üzerinde 100.000 civarında hediye ettim. Şu sıralar ikinci yüzbinin baskısı gerçekleşiyor...

“Kur'ân’ın ne dediğini daha iyi anlamak istiyorum” diyen kim olursa ve hangi inançta olursa olsun herkese bu eseri ulaştırmak benim borcum. Türkiye içi ve Türkiye dışı farketmez. Zaten dagıldıkça da katıyla artan taleplerle muhatap oluyoruz. Bu da bana büyük keyif veriyor. Şükründen âcizim.

Gelecekte gerçekleştirmek istediğiniz bir projeniz var mı?

Tek dileğim tüm varlığımla her dileyeni Kur'ân-ı Kerîm konusunda bilgilendirmiş olmak ve bu eseri onlara ulaştırmak. Benim anlayışıma göre dünyada en önemli yatırım bilgidir. Binaya harcayacağınız para yerine, onbinlerce insana HAK bilgiyi ulaştıran kitap bastırarak, ebedi hayatı kazanmalarına vesile olabilirsiniz. Bu yüzdendir ki sağ olduğum sürece tüm amacım bu doğrultuda çalışmak olacaktır.

Son olarak eklemek istediğiniz bir konu var mı?

Bu eseri hazırlayan Ahmed Hulûsi, bütün hayatını, ilmini insanlara karşılıksız olarak dağıtarak geçirmiş biri olarak; bu çalışmasını da gene hiç bir maddi-manevi çıkar beklemeksizin, insanlığa bağışlamaktadır. Dolayısıyla bu eser hiçbir aşamasında para veya dünyevi kazanca alet edilmemiş, sırf Allah rızası için insanlıkla paylaşılmakta olan çok ender eserlerden biridir. Dilerim, inanan veya inanmayan herkes bu eseri okur, sonra da dilediği gibi yaşar...

Çağdaş İnsana Çağdaş Anlatımla Kur'an-ı Kerim Çözümü

Ücretsiz Talep Formu Doldur

Ücretsiz İndir
Bu memleket dünyanın beklemediği, asla umut etmediği ayrıcalıklı bir varoluşa sahne oldu. Bu sahne en az 7 bin senelik bir Türk beşiğidir. Beşik doğanın rüzgarıyla sallandı; beşiğin içindeki çocuk doğanın yağmurlarıyla yıkandı, o çocuk doğanın şimşeklerinden, yıldırımlarından, kasırgalarından evvela korkar gibi oldu sonra onlara alıştı; Onların oğlu oldu. Bir gün o doğa çocuğu, Doğa oldu; şimşek, yıldırım, güneş oldu; Türk oldu... Türk budur. Yıldırımdır, kasırgadır, dünyayı aydınlatan güneştir. Mustafa Kemal ATATÜRK
Kullanıcı küçük betizi
ugursurmeli
Üye
Üye
 
İletiler: 80
Kayıt: Cum Eki 22, 2010 16:30
Konum: Bursa

Şu dizine dön: Kitap Tanıtımları

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x