'Kürdistan' kimliğe girdi

Genel & Güncel Konular

'Kürdistan' kimliğe girdi

İletigönderen ozan35 » Çrş Eki 28, 2009 17:04

DTP Şanlıurfa Merkez İlçe yöneticilerinden Ahmet Atış'ın, 19 ay önce dünyaya gelen kızına 'Helin Kürdistan' adını koyduğu ve bunu da nüfus cüzdanına yazdırdığı ortaya çıktı.

İçişleri Bakanlığı nüfus cüzdanına Kürtçe karakterlerle yazılan 'Hêvî Jiyan' adı nedeniyle inceleme başlatırken, DTP Şanlıurfa Merkez İlçe yöneticilerinden Ahmet Atış'ın, 19 ay önce dünyaya gelen kızına 'Helin Kürdistan' adını koyduğu ve bunu da nüfus cüzdanına yazdırdığı ortaya çıktı. 19 aylık olan kızını ve Helin Kürdistan ismini çok sevdiğini söyleyen Ahmet Atış,“"Çocuğuma Kürdistan ismini verdik ve kimliğine de yazdırdık. 19 aydır bu isim ülkeyi bölmedi” dedi.

Süleymaniye Mahallesi’nde oturan 4 yılık evli 25 yaşındaki Ahmet ile 23 yaşındaki Dilek Atış çiftinin 4 Şubat 2008 tarihinde kız çocukları dünyaya geldi. Kürt kökenli olan Atış çifti, çocuklarına ‘Helin Kürdistan’ adını koydu. Baba Ahmet Atış 6 Şubat 2008 tarihinde Nüfus Müdürlüğü’ne müracaat ederek, Türkçe’de karşılığı ‘Kürdistan Yuvası’ anlamına gelen ‘Helin Kürdistan’ adının kızının nüfus cüzdanına yazılmasını istedi. Nüfus Müdürlüğü’nde sıkıntı yaşadığını söyleyen Ahmet Atış o dönem yaşadıklarını şöyle anlattı:

“Kararlı davranışımız sayesinde, kızımızın ismini kimliğe istediğimiz gibi yazdırdık. Müracaatım sırasında görevliler, ‘Bu ismi koymak istiyorsan adını, soyadını, adresini vermen lazım. Biz de, İçişleri Bakanlığı'na soracağız’ dediler. Ben de gerekli bilgileri verdim ve yetkililere, ismin verilmemesi halinde dava açacağımı söyledim. Bunun üzerine, Nüfus Müdürlüğü’nde ‘Helin Kürdistan’ yazılı kızımın kimliği hemen verildi.”

‘KÜRDİSTAN’ DİYE ÇAĞIRIYORLAR
Evde kızlarını ‘Kürdistan’ diye çağırdıklarını belirten ve kızının ismiyle gurur duyduğunu kaydeden baba Ahmet Atış, şunları söyledi:
“Kürtlerin yaşadığı coğrafyanın ismini araştırdığımda, tarih kitaplarında da Kürdistan isminin kullanıldığını gördüm. Bu ismin bir devlet ismi olmadığını, Kürtlerin yaşadığı bölgenin ismi olarak geçtiğini gördüm. Bundan dolayı kızımın adını Kürdistan koymayı düşündüm. Kızımın ismini kimliğe ‘Helin Kürdistan’ olarak yazdırmak istemem yetkilileri şaşırttı. Bana ilk etapta mümkün olmadığını söylediler ama kararlı duruşum ile bu ismi nüfus cüzdanına yazdırdım. Kızımın adından dolayı hiç bir sıkıntı yaşamadım ve herhangi bir tepkiyle karşılaşmadım. Kızımın ismini duyan herkes ona hediye alarak, onu öpüp seviyor. Helin’in Türkçe anlamı yuva olarak geçiyor. Kızımın isminin Türkçe tam karşılığı ‘Kürdistan’ın Yuvası’dır. Türkler nasıl kendi ismini rahat koyabiliyorlarsa, bizim de kendi dilimizi kullanarak çocuklarımıza isim koymamız gayet doğaldır. Kürdistan isminin Türkiye de ilk kez nüfus cüzdanına yazıldığını sanıyorum. Bu ismin bölücü olduğu lanse ediliyor ama böyle bir şey yok. Çocuğumun Kürdistan ismi 19 aydır Türkiye’yi bölmedi. Biz Türkiye’yi, bize bölücü diyenlerden daha fazla seviyoruz.”

Kaynak

Bu şerefsizlerin yaptığı hazmettirme politikasının bir ayağı olmasın?
acaba şu yılların ilerideki tarih kitaplarındaki hali nasıl olur? iktidar atatürkçü kesimde olmazsa, muhtemelen ergenekon ve balyoz olduğu gibi yazılır... Peki yüz yıl önceki tarih doğru mudur? olduğu gibi midir? emperyalizme karşı olduğu ve birtakım çevreleri rahatsız ettiği için doğrudur. şimdi o yılları çarpıtmaya çalışan kesimlerin ortak bir noktada buluştuğunu görünce daha bir anlaşılıyor.
Kullanıcı küçük betizi
ozan35
Üye
Üye

İletiler: 71

Re: 'Kürdistan' kimliğe girdi

İletigönderen Yargan Kam » Çrş Eki 28, 2009 17:20

Ya hu tamam çocuğuna Kürd ismi ver de, propaganda kokmasın be adam!

Hele böyle bir dönemde bunu yaparak insanları kışkırttığını, ülke bölünmesine katkı yaptığını ve tahrik sonucu çıkacak iç savaşta babalarını kaybecek çocukları düşünmüyor musun adam(!)

P-kaka ne için uğraşıyor? Kürdistan!

Çocuğuna verdiğin isim ne? Kürdistan!

Bu Kürdistan neye yarayacak? ABD ile AB'ye!

Acı çekenler kim olacak? Yine Türkiye Cumhuriyeti içerisinde yaşayan vatandaşlar!

Yazık...
...Umut Samimiyettir...

Resim ''Üze Tenri Basmasar, Asra Yir Telinmeser''
''Yukarıda Gökyüzü Çökmedikçe, Aşağıda Yer Delinmedikçe''

...Cumhuriyet Fazilettir.
Kullanıcı küçük betizi
Yargan Kam
Üye
Üye

İletiler: 199

İletigönderen vega » Çrş Eki 28, 2009 17:31

güldüm sadece..
Kullanıcı küçük betizi
vega
Üye
Üye

İletiler: 7

İletigönderen ozan35 » Çrş Eki 28, 2009 17:34

Bu akıl yoksunu maşalar ne yaptıklarının farkında olsa, en azından doğruyu araştırıp görme yetenekleri olsa, kendilerine vaadedilen şeyin kendi yararlarına olmayacağını anlarlar.
acaba şu yılların ilerideki tarih kitaplarındaki hali nasıl olur? iktidar atatürkçü kesimde olmazsa, muhtemelen ergenekon ve balyoz olduğu gibi yazılır... Peki yüz yıl önceki tarih doğru mudur? olduğu gibi midir? emperyalizme karşı olduğu ve birtakım çevreleri rahatsız ettiği için doğrudur. şimdi o yılları çarpıtmaya çalışan kesimlerin ortak bir noktada buluştuğunu görünce daha bir anlaşılıyor.
Kullanıcı küçük betizi
ozan35
Üye
Üye

İletiler: 71

İletigönderen ilkkurşun » Çrş Eki 28, 2009 18:47

Masumca sadece bir kürt ismi olsa mesele ,amenna.Ammaaa!bu düpedüz pkk propogandası ve bölünme hayali.Hadi anladık sen vatan hainisin de ,bi pislik yapıcaksın,küçücük bi bebeği nasıl bu pisliğine alet edersin a şerefsiz.Peki anladık o vatan haini bunu istedi,o ismi oraya yazan ,milletin ödediği vergilerle maaşını devletten alan piçe ne demeli. :evil:
Bir gün o tabiat çocuğu tabiat oldu; şimşek, yıldırım, güneş oldu; Türk oldu. Türk budur. Yıldırımdır. Kasırgadır, dünyayı aydınlatan güneştir." MUSTAFA KEMAL ATATÜRK
Resim
Kullanıcı küçük betizi
ilkkurşun
Üye
Üye

İletiler: 99

İletigönderen 1919 » Çrş Eki 28, 2009 19:44

K….distan diye cagiriyorlarmis, vay be benim köpegim olsa bile böyle isim vermem. Sanki cocuk degil hayvan, k….distan gel pisi pisi pisi, k…..distan host, k….distan boynuna bomba tak kendini patlat. Kacip gitmesin diye kesin boynuna ip baglamistir. Merak ediyorum öbür 7-8 cocuguna ne isim vermis?
Bunlarin kararliligi bu kadar, bizim kararliligimizi bir bilse ülkeyi terk eder. O kadar kararliyiz ki, bir kac sene sonra kiznin haberini alacak……devam eden operasyonlarda k…..distan adli terörist etkisiz hale getirilmistir. Belki o zaman yasadigi cografyanin ismi Türkiye oldugunu anlar siradaki cocuguna Türkiye ismini verir.
Kullanıcı küçük betizi
1919
Üye
Üye

İletiler: 19

İletigönderen balkes10 » Çrş Eki 28, 2009 20:39

DTP Şanlıurfa Merkez İlçe yöneticilerinden Ahmet Atış'ın, 19 ay önce dünyaya gelen kızına 'Helin Kürdistan' adını koyduğu ve bunu da nüfus cüzdanına yazdırdığı ortaya çıktı.

Kürdistan ismini geçtik o ayrı bir tartışmada,bu haber sadece halkımızı galyana getirmek , tepkimizi arttırmak bizleri kızıştırmak isteyen bölücü propagandası içeren bir haber.Yani öyle düşünüyorum..Neden mi?.Bakınız yukarıda diyorki 19 ay önce !..Peki soruyorum madem 19 ay önce koyuldu bu isim neden 19 ay sonra Türkiye'nin hassas olduğu bir dönemde medyaya vuruluyor ? Bunun altınıda aramak lazım :x
Kullanıcı küçük betizi
balkes10
Üye
Üye

İletiler: 3

İletigönderen 1983pehlivan » Prş Eki 29, 2009 1:15

sen koy bakayım kızına o ismi 17/18 sene sonra yakışıklı bir türk subayına tav olur subayda onu seve seve öğretir gercek cografya ismini o zman derler başkanım yetiş k.distanı ...yorlar eee bunlara ya seve seve yada diğer yolla ögretecen bazı şeyleri
Kullanıcı küçük betizi
1983pehlivan
Üye
Üye

İletiler: 1

Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x