“Kürt milli kimliğinin inşası” / (Çeviri: Erkan GÜÇİZ)

“Kürt milli kimliğinin inşası” / (Çeviri: Erkan GÜÇİZ)

İletigönderen Erkan Güçiz » Cmt Kas 22, 2014 23:14

BÖLÜCÜLÜK UZMANI DAVİD PHİLİPS’İN 20 KASIM 2014 TARİHLİ YAZISI:
“Kürt milli kimliğinin inşası”

Vatikan’ın görüşlerini yansıtan The Huffington Post sitesinde 20 Kasım 2014 tarihli yazısında, Bölücülük uzmanı David Philips, “Kobani, Kürt milli kimliğinin inşasında önemli bir kilometre taşı oldu” diyor!
O yazıdan bazı paragrafları dikkatinize sunuyoruz:

“Kobani, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için hem stratejik hem de halkla ilişkiler konusunda bir felaket oldu. Kürtler IŞİD’le savaşırken Türk Tank taburları Kobani sırtlarından olayları seyretti.
Aynı zamanda, Kobani’nin kahraman savunucularına ABD’nin desteğini küçümseyen Erdoğan, Amerika Birleşik Devletleriyle ilişkilerini de zedeledi. Ankara, ABD’nin eylemlerini veto edebileceğini sanıyordu fakat Başkan Barack Obama Türkiye’nin itirazlarını dinlemedi.

Erdoğan karşı çıktığı halde, ABD uçakları silah ve sağlık malzemeleri içeren 27 kargo sandığını 19 Ekim’de PYD üzerine paraşütle indirdi. Dışişleri Bakanlığı, PYD lideri Salih Müslim Muhammet ile ABD Suriye Özel Temsilcisi Daniel Rubinstein’ın kısa zaman önce Paris’te görüştüklerini doğruladı.
PYD ile Amerika Birleşik Devletlerinin eşgüdümü ABD-Kürt ilişkilerini etkileyecek çok daha kapsamlı sonuçlar doğurabilir. Washington, Türkiye’nin bir müttefik olarak güvenilirliğini yeniden gözden geçirir ve PKK’yı Terör Örgütü listesinden çıkarabilir.

İttifaklar değişiyor; Kürtler, ABD’nin bölgedeki en iyi dostları olduklarını ispatlıyorlar.

________________________________________
David L. Phillips Kolombiya Üniversitesinde Barış İnşası ve İnsan Hakları programlarının başkanıdır. Başkan Clinton, Bush, ve Obama dönemlerinde Dışişleri Bakanlığında kıdemli danışmanlık yapmıştır.
Kaynak: http://www.huffingtonpost.com/david-l-phillips/kobani-crossroads_b_6194334.html
Kullanıcı küçük betizi
Erkan Güçiz
Genel Yetkili
Genel Yetkili
 
İletiler: 421
Kayıt: Çrş Eyl 29, 2010 5:18

Şu dizine dön: Erkan GÜÇİZ

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x