Kürtçe TV yayında

Genel & Güncel Konular

Kürtçe TV yayında

İletigönderen Pınar » Cum Oca 02, 2009 12:36

TRT’nin Kürtçe kanalı TRT 6 yayın hayatına başladı. TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin, TRT 6'nın Kürtçe yayına başlamasıyla ilgili olarak, “Bazılarının söylediği gibi seçime yönelik olmayacak. Türkiye'de yaşayan tüm insanlara katkı sağlayacağını ümit ediyoruz” dedi.

TRT Arı Stüdyoları’ndaki törene TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Devlet Bakanı Mehmet Şimşek, Devlet Bakanı Mehmet Aydın, YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, AKP Diyarbakır Milletvekili İhsan Arslan, AKP Diyarbakır Milletvekili Abdurrahman Kurt, AKP Adana Milletvekili Dengir Mir Mehmet Fırat ile çok sayıda davetli katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin TRT 6'nın 2009'un Mart ayında yayına başlayacağını; ancak yerel seçimler nedeniyle yanlış anlaşılmalara mahal vermemek için 1 Ocakta yayına başlamasına karar verdiklerini söyledi.

TRT'nin 2008 yılında çok güzel atılımlar yaptığını belirten Şahin, “TRT Çocuk kanalı ile çocuk kanalları içinde birinci sıraya oturduk. 20 Kasımda ise 30 dilde web yayını ve radyo yayınına başladık" dedi. TRT 6'nın başlangıçta çok dilli bir kanal olarak gündeme geldiğini ifade eden Şahin, "TRT 6'nın altında Kürtçe, Arapça ve Farsça olacaktı. Ancak tek kanal altında izleyicinin kaçabileceğini dikkate alarak ayrı ayrı kanallar altında olmasını uygun gördük" dedi.

Çok dilli kanalların ilki olan Kürtçe kanal TRT 6’nın ardından, 2 Ocaktan itibaren ise Arapça yayın çalışmalarına başlayacaklarını söyleyen Şahin ayrıca, 2009 yılı içerisinde İngilizce olarak tüm gün yayın yapan haber kanalı oluşturmak için de ciddi çalışmaları olduğunu belirtti. Farklı dilleri konuşan, farklı yaşayan insanların birbirine daha da yakınlaşmasını hedefleyen, birbirlerini daha çok anlamalarına yönelik bir yayın politikası izleyeceklerini ifade eden Şahin, Başbakan Erdoğan başta olmak üzere TRT'nin farklı dil ve lehçelerde yayın yapması konusunda destek veren hükümet yetkililerine de teşekkür etti.

Şahin, kanaldan bir aile kanalından ne bekleniyorsa onun yerine getirileceğini belirterek, "Bazılarının söylediği gibi seçime yönelik olmayacak. Türkiye'de yaşayan tüm insanlara katkı sağlayacağını ümit ediyoruz. Umarız uzun ömürlü olur" dedi.

Resim

BAKAN GÜNAY’DAN AHMET KAYA İMASI

Törende konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, TRT'nin Kürtçe kanalı TRT 6'nın Türkiye'nin demokrasi anlayışına katkı yapacak bir girişim olduğunu belirterek, "Bu girişim aslında çoğulcu demokrasi açısından uzun süredir ihtiyacımız olan temel bir hakkın yerine getirilmesidir" dedi.

Bakan Günay, Türk milletinin farklı inanç, kültür ve dil özelliklerini taşıdığını ifade ederek, "Bu özellikler bizi zenginleştirerek güçlendiriyor. Ancak geçmiş yıllarda bu zenginlikleri yok etmek isteyen akıl dışı anlayışlar ülkeyi yönetti ve bunun acı sonuçlarını gördük” dedi. Bakan Günay, isim vermeden Sanatçı Ahmet Kaya’nın Kürtçe şarkı okumak istediği için tepki görmesine atıfta bulunarak şunları söyledi:

“Şimdi biz yanlışların giderilmesi noktasındayız. Türkiye bu noktaya gelinmesi için tartışmalar yaşadı ve bazı insanlar sadece bir Kürtçe yayından söz ettikleri için, sadece Kürtçe bir şarkı söyleyebilmek, Kürtçe bir albüm yapabilmekten söz ettikleri için bugün hepimizin hüzünle hatırladığı acılar yaşadılar. Onların anısına karşı bir manevi ödevi de yerine getirdiğimiz düşüncesindeyim. Bundan sonra inanıyorum ki Türkiye sahip olduğumuz güzelliklerin dile getirilmesi özelliklerin dile getirilmesi yüzünden yeni tartışmalar yeni sancılar yaşamasın. Çoğulculuk özgürlük, esenlik, barış içinde Türkiye güzel günler yaşasın. Tüm kalbimle bunu diliyorum."

TÜRKİYE İÇİN POZİTİF BİR ADIM

Devlet Bakanı Mehmet Şimşek ise yaptığı konuşmada, TRT 6'nın Türkiye açısından pozitif bir adım olduğunu söyledi. Şimşek, ülkenin birlik ve bütünlüğü için önemli bir açılım olması umudunu taşıdığını belirterek, "Türkiye güçlü zengin bir ülke. Bunları ortaya çıkaralım, paylaşalım büyütelim. TRT 6 ülkemiz için hayırlı olsun" dedi.

Devlet Bakanı Mehmet Aydın da konuşmasında, TRT'nin görev ve sorumlulukları yasalarla belirlenmiş bir kurum olarak önemli adımlar attığını belirterek, "Derin bir tarihimiz büyük bir medeniyetimiz var. Bu türden atılan adımları rasyonel bilimsel açıdan eleştirelim. Bu sevgi ve alaka yıkıcı bir nitelik kazanmasın" dedi. Konuşmaların ardından TRT 6 yayın hayatına Rojin konseri ile başladı.

GÜL: BİRLİKTELİĞİMİZ ARTACAK

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül Kürtçe TV yayını ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, TRT'nin Kürtçe yayın yapıyor olmasını çok anlamlı bulduğunu belirterek, ''Bunun, halkımızın birliğini, beraberliğini daha da pekiştireceğini ümit ediyorum. Herkes şunu görecek ki herkes bu ülkenin sahibidir, herkes bu ülkenin onurlu, eşit vatandaşıdır ve herkes kendi kültürünü varsa farklılıklarını güzel bir şekilde ifade edebilmektedir'' dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da, Kürtçe dublaj ve Türkçe alt yazıyla yayımlanan mesajına, TRT 6'nın Kürtçe yayına başlamasını çok önemli bir açılım olarak gördüğünü ifade ederek başladı.

Erdoğan şunları kaydetti:

“Birlik ve bütünlüğümüzü daha da güçlendirecek, demokrasimizi derinleştirecek bir adımdır bu. Anayasamızda tanımlandığı gibi Türkiye Cumhuriyeti, demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devletidir. Bütün vatandaşlarımız eşit hak ve hürriyetlere sahiptir. Demokrasi dairesi geniştir. Bu dairede herkesin kendini ifade etme hak ve imkanı vardır. Kürtçe yayın da bunun en güzel örneklerinden biridir."

Resim
Halk tarafından devlete "Sen bana hizmet etmek için varsın, bunun ötesinde senin bir anlamın yok" dendiğinde herşey yoluna girecektir...

(Osman Pamukoğlu)
Kullanıcı küçük betizi
Pınar
Üye
Üye

İletiler: 1380

İletigönderen taironas » Cum Oca 02, 2009 12:56

Merhabalar ,

Bana Başka bir Devlet Örnek verebilirmisiniz Bu tavizleri Verip ayakta kalabilmiş ?

Kürtçe TV
Kürtçe Üniversite
Anayasaya Kürtçe dil
Anayasaya Kürt ve Türk Kurucudur ibaresi
Türk denir kalkacaka Türkiyeli veya sadece Vatandaş denir konulacak anayasaya
Federe yapı gelecek Üniter yapı yerine

Bunlar PKK ve DTP söylemleri değilmiydi ? Biz bunlardan birini hayata geçiren ve Üniversite olayınıda yapmak üzere olduğunu beyan eden bir Hükümet izlemiyormuyuz şuanda ?

TÜRK , nasıl TÜRK YURDUNDA AZINLIKMIŞ gibi yaşamaya mahkum edilir ??????

İçimizde Avukat olanlar var sanırım , Neden bu arkadaşlarımız Anayasaya Aykırılık ilkesinden (Resmi dil Türkçedir maddesine aykırılıktan) TRT6 ve Kürtçe Üniversite olayına karşı İdare mahkemesi ve Danıştayda Yürütmeyi durdurma (tedbiren) ve İptal yönünde dava açmıyorlar bizlerde maddi destek sağlayalım ?

Birde Anayasal düzene başkaldırı vs... gibi Madde'den TCK ya göre (Avukat arkadaşlarımız daha iyi bilir maddeyi) , ceza davası açalım Bakana, Başbakana , TRT genel Müdürüne , Bürokratlarına ve AKP ye karşıda 1YTL lik manevi tazminat davası açalım ,

Dokunulmazlık vesaire var evet ama Bu Davaları açarsak basının bayağı dikkatini çeker bir kerede olsa gündemi TÜRK MİLLETİ belirler , bazıları ürker belki MHP ve CHP kendine gelir sahip çıkar bu olaya ????

En önemlisi Şehit aileleri Dernekleri ile Temasa Geçelim Bu Avukat arkadaşlarımız onlar adına açsa davayı çok daha ses getirir bu olay , para almasınlar Şehit Aileleri derneklerinden Bizler Maddi destek verelim Elimizi taşın altına koyalım Hukuk içerisinde hakımızı arayalım.

Sabaha kadar buarada kendimizi paralasak ne fayda ? Buranın en büyük önemi birbirimizi haberdar etmek , bilgilendirmek ve Yasalar içerisinde Organize olup , Hakkımızı aramak olmalı ozaman bu site 4/4 lük bir sivil hareket olacak

Fikirleriniz ?

Saygılar ,
TÜRKİ CUMHURİYETLERİ DEMEYELİM : TÜRK CUMHURİYETLERİ DİYELİM

ORTA ASYA DEMEYELİM : TÜRKİSTAN DİYELİM
Kullanıcı küçük betizi
taironas
Üye
Üye

İletiler: 142

İletigönderen bozkurtlar diyari » Cum Oca 02, 2009 17:47

Yaziklar olsun su akpye.
Bunu bize Özal bile yapmamisti.Avrupaya giden yol Diyarbakirdan gecer sözleri duydukta bunu yasamamistik.
Bence federel bir Türkiyenin temeli atilmis oldu.Kürtceye karsi degilim yaliniz bu kadarida olamaz.
Bu bölünmenin baslangicidir.
Akpyi cok iyi taniyorum Bu parti bizim basimiza cok isler acacak gibi duruyor.
Ey benim canim ASKERIM neredesin? Bir taraftan akp bir taraftan emperyalizimin oyunu bir taraftan ermeniler bir taraftan ayrilikci kürtler söyle bana canim ASKERIM nereye gidiyor bu TÜRK ULUSU?
Darbeye karsiyim, yaliniz senden en azindan gelecegimizi güvence altinda oldugunu duymak bizleri sevindirecekti.
Seni bu sesizlige yiten sey nedir arkanda Mustafa KEMALin cocuklari hazir bekliyor.
Memleketi hirsizlar,sahtekarlar,soroscular,serefsiz bazi aydinlar sarmis sen hala susuyorsun anlayamadim.
Zaman susma zamani degil Askerim, düsüncelerinizi bizimle paylasin o bize yeter!!!!!

Bence akp vede recep ettikleri yemine sadik kalsin !!!

Devletin varlığı ve bağımsızlığını, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü, milletin kayıtsız ve şartsız egemenliğini koruyacağıma; hukukun üstünlüğüne, demokratik ve laik cumhuriyete ve Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı kalacağıma; toplumun huzur ve refahı, milli dayanışma ve adalet anlayışı içinde herkesin insan haklarından ve temel hürriyetlerden yararlanması ülküsünden ve Anayasaya sadakatten ayrılmayacağıma; büyük Türk milleti önünde namusum ve şerefim üzerine ant içerim

Bu yapilanlar bana sevgili Atilla ILHANin bir sözünü hatirlatti.
DIP DALGASI....

Bir gün bunlari yapanlardan hesab sorulur!!!!!
TÜRK GENÇLİĞİNİN ANDI !!!

EY TÜRK'ÜN BÜYÜK ATASI GAZI MUSTAFA KEMAL ATATÜRK !!!

Her zaman, her yerde ve her durumda Atatürk ilkelerinden ayrılmayacağımıza, çağdaş uygarlığa geçmek için bütün zorlukları yeneceğimize namus ve şeref sözü verip, kendimizi büyük Türk Milletine adarız.
Kullanıcı küçük betizi
bozkurtlar diyari
Üye
Üye

İletiler: 570

İletigönderen Ram » Cum Oca 02, 2009 18:26

taironas, üç kuruşluk cezayı veren hâkimin odasını müfettişler basmış, başkasının da canını yakmayalım şimdi. (acıgülünç) :)

Ayrıca bu tasarıyı destekleyenler arasında TSK da var desem, bana ne derdiniz¿?
Mevzuubahs olan; millete saltanatını, hâkimiyetini bırakacak mıyız, bırakmayacak mıyız¿? meselesi değildir. Mesele, zaten emrivâki olmuş bir hakikati ifadeden ibarettir. Bu, behemehâl, olacaktır. Burada içtima edenler, Meclis ve herkes meseleyi tabiî görürse, fikrimce muvafık olur. Aksi takdirde, yine hakikat usûlü dairesinde ifade olunacaktır.

Fakat ihtimâl, bazı kafalar kesilecektir!
Kullanıcı küçük betizi
Ram
Zûlme Karşı İsyan!

İletiler: 8167

İletigönderen Türk-Kan » Cum Oca 02, 2009 18:34

Bu haber sözüm ona yalanlanmisti, üstelik AKP tarafindan. Fakat bugün birebir uygulandigini görüyoruz. :arrow: http://www.guncelmeydan.com/forum/org-ilker-basbug-kurtlerin-kulturel-haklari-verilmeli-vt16822.html
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletiler: 6735

İletigönderen taironas » Cum Oca 02, 2009 20:28

Ram yazdı:taironas, üç kuruşluk cezayı veren hâkimin odasını müfettişler basmış, başkasının da canını yakmayalım şimdi. (acıgülünç) :)

Sevgili Ram ,

Buna Ben cevap vermiyim istersen Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk zaten bütün cevapları 80 küsür sene önce vermiş ondan dinleyelim Ne dersin ?:

ATATÜRK'ÜN GENÇLİĞE HİTABESİ

Ey Türk gençliği! Birinci vazifen, Türk istiklâlini, Türk cumhuriyetini, ilelebet, muhafaza ve müdafaa etmektir.

Mevcudiyetinin ve istikbalinin yegâne temeli budur. Bu temel, senin, en kıymetli hazinendir. İstikbalde dahi, seni, bu hazineden, mahrum etmek isteyecek, dahilî ve haricî, bedhahların olacaktır.
Bir gün, istiklâl ve cumhuriyeti müdafaa mecburiyetine düşersen, vazifeye atılmak için, içinde bulunacağın vaziyetin imkân ve şeraitini düşünmeyeceksin! Bu imkân ve şerait, çok nâmüsait bir mahiyette tezahür edebilir.

İstiklâl ve cumhuriyetine kastedecek düşmanlar, bütün dünyada emsali görülmemiş bir galibiyetin mümessili olabilirler.
Cebren ve hile ile aziz vatanın, bütün kaleleri zapt edilmiş, bütün tersanelerine girilmiş, bütün orduları dağıtılmış ve memleketin her köşesi bilfiil işgal edilmiş olabilir. Bütün bu şeraitten daha elîm ve daha vahim olmak üzere, memleketin dahilinde, iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler. Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasî emelleriyle tevhit edebilirler. Millet, fakr u zaruret içinde harap ve bîtap düşmüş olabilir.

Ey Türk istikbalinin evlâdı! İşte, bu ahval ve şerait içinde dahi, vazifen; Türk istiklâl ve cumhuriyetini kurtarmaktır! Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asîl kanda, mevcuttur!

Mustafa Kemal ATATÜRK

Sevgili Ram ,

Ata'mızın yol haritası tam anlaşılsın diye devamını Şöyle tamamlasak yanlış olmaz sanırım ??

Bursa Nutku

Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir. Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, “Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır” demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.

Polis gelecek, asıl suçluları bırakıp, suçlu diye onu yakalayacaktır. Genç, “Polis henüz devrim ve cumhuriyetin polisi değildir” diye düşünecek, ama hiç bir zaman yalvarmayacaktır. Mahkeme onu yargılayacaktır. Yine düşünecek, “demek adalet örgütünü de düzeltmek, yönetim biçimine göre düzenlemek gerek”

Onu hapse atacaklar. Yasal yollarla karşı çıkışlarda bulunmakla birlikte bana, başbakana ve meclise telgraflar yağdırıp, haksız ve suçsuz olduğu için salıverilmesine çalışılmasını, kayrılmasını istemeyecek. Diyecek ki, “ben inanç ve kanaatimin gereğini yaptım. Araya girişimde ve eylemimde haklıyım. Eğer buraya haksız olarak gelmişsem, bu haksızlığı ortaya koyan neden ve etkenleri düzeltmek de benim görevimdir.”

İşte benim anladığım Türk Genci ve Türk Gençliği!

Mustafa Kemal ATATÜRK

Fazla söze gerek yok sanırım mesele ne yapacağımız ?

Ayrıca evet baskı var Adalet sistemine ve sızma harekatı var , ancak Hakim ve Savcılar Cumhuriyetin Hakim ve Savcılarıdır Vazife yapacakları zaman sonuçlarını düşünürlerse nasıl karar alırlar değil mi ? Vatan Millet sonra Kendimiz ,

Saygılar ,

Kullanıcı küçük betizi
taironas
Üye
Üye

İletigönderen Ram » Cum Oca 02, 2009 20:40

taironas, ben de TSK'ya bir hatırlatmada bulunayım:

“... Millet, bağımsızlığının korunmasından ibaret olan hayatî amacının teminini ordudan, ordunun ruhunu oluşturan subaylardan bekler. İşte subayların yüce olan görevi budur”
Mevzuubahs olan; millete saltanatını, hâkimiyetini bırakacak mıyız, bırakmayacak mıyız¿? meselesi değildir. Mesele, zaten emrivâki olmuş bir hakikati ifadeden ibarettir. Bu, behemehâl, olacaktır. Burada içtima edenler, Meclis ve herkes meseleyi tabiî görürse, fikrimce muvafık olur. Aksi takdirde, yine hakikat usûlü dairesinde ifade olunacaktır.

Fakat ihtimâl, bazı kafalar kesilecektir!
Kullanıcı küçük betizi
Ram
Zûlme Karşı İsyan!

İletiler: 8167

İletigönderen taironas » Cum Oca 02, 2009 20:47

Ram yazdı:taironas, ben de TSK'ya bir hatırlatmada bulunayım:

“... Millet, bağımsızlığının korunmasından ibaret olan hayatî amacının teminini ordudan, ordunun ruhunu oluşturan subaylardan bekler. İşte subayların yüce olan görevi budur”

Evet Şimdi çizmeye çalıştığımız tablo tamamlandı ,

Anlayana sivrisinek saz , anlamayana davul zurna az ,

Irak diyoruz , Yugoslavya diyoruz , Karabağ/Hocalı Katliamı diyoruz , hala anlamamakta direnen , Kalın ve Yobaz kafalar var , Dün ABD yi alkışan Yugoslavya paramparça oldu Ne Can kaldı ne vatan 6 devletçik ortaya çıktı ,

Dün Demokrasi diye ANIRIP ABD yi çağıran Iraklı Sapkın aydın ve işbirlikçiler sayesinde Irakta ne Namus ne Can kaldı

Hala daha TRT6 yı alkışlayan , AKP yi alkışlayanlar AB ve ABD diye haykıranlar sonumuzu görmezler mi ? Can ve Namus tehdit altında diyoruz , Vatan Tehdit altında diyoruz Hala Makarna Kömür peşinde Oy pompalıyorlarsa Karınlarını doyurmak yerine beyinlerini doldursak daha iyi olacak bazı bu Kan uykusunda olup günlük gayelerin peşine düşünleri ,

Neyse Demiyim diyorum ama gelde deme : insanlar hakketikleri şekilde yönetilirler ancak mesele şu TÜRK MİLLETİ buna mı layık biz bumuyuz ? Al sana kısır döngü Sevgili Ram ,

Saygılar ,

Kullanıcı küçük betizi
taironas
Üye
Üye

İletigönderen Egeli » Cum Oca 02, 2009 23:01

.
En son Egeli tarafından Cum Kas 07, 2014 12:56 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kez düzenlendi.
Kullanıcı küçük betizi
Egeli
Üye
Üye

İletiler: 1724

İletigönderen creative » Cmt Oca 03, 2009 10:46

- kürtçe tv √
- üniv.lerde o dil ile ilgili bölüm √
- ?

bakalım ilerleyen günlerde neler çıkacak.

bu yukardakileri bir zamanlar pkk istemiyormuydu ? şimdi ise kanal kuruluyor açılışına milletvekilleri gidiyor şarkılar türküler söyleniyor üstünede milletin vekilleri ayakda alkışlıyor. birilerin boşu boşuna
PKK Meclis’te 96 destekçimiz var demiyor.

çok değil 10-15 yıl sonra roller değişip onlar ülkenin başına geçip bizde dağ'a çıkasak şaşırmamak lazım !
TERÖRÜN BEYNİ BARZANİ
YÖNETİMİ KANDİL
DESTEKÇİSİ BÖLÜCÜLER
MİHMANDARI AKP'DİR
Kullanıcı küçük betizi
creative
Üye
Üye

İletiler: 855

100 ünlü Kürt TRT Şeş devrimini alkışladı

İletigönderen Türk-Kan » Cmt Oca 03, 2009 15:32

Haberin basligi, icerigi ve kaynagi ne de güzel ahenk icinde degil mi.. :)

100 ünlü Kürt TRT Şeş devrimini alkışladı

KÜRTÇE TV KARDEŞLİĞİ GÜÇLENDİRİR

TRT Şeş’in yayın hayatına başlaması Kürt siyasetçi, yazar, akademisyen ve sanatçılar tarafından sessiz devrim olarak yorumlandı. KADEP Gnl. Bşk. Maskan, ‘İlk defa vatandaş olduğuma inandım’ dedi.

KÜRTÇE yayın yapan TRT 6’nın yayın hayatına başlamasını Kürt kökenli siyasetçi ve aydınların büyük bölümü olumlu karşıladı. Katılımcı Demokrasi Partisi (KADEP) Genel Sekreteri Nizamettin Maskan TRT 6’yı ‘Bir Kürt olarak ilk defa Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olduğuma inanmaya başladım’ diye değerlendirdi. Başbakanlık İnsan Hakları Kurulu Başkanı Prof. Dr. Hasan Tahsin Fendoğlu ‘sessiz devrim’ olarak nitelerken, kapatılan DEHAP Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, TRT Şeş’i beğendiğini belirterek, ‘Türkiye yıkılmadı, daha güçlü bir şekilde inşa edildi. Çok sağlam bir çimento atıldı’ yorumunu yaptı. TRT Şeş’le ilgili Kürt siyasetçi ve aydınların görüşleri şöyle:

Sağlam bir çimento oldu

Başbakanlık İnsan Hakları Başkanı Prof. Dr. Fendoğlu: ‘Ümit ediyorum ki Türkiye’nin gelişmesine her bakımdan büyük katkısı olacaktır. İnsan hakları açısından çok büyük ilerlemedir. Çok köklü ve bir sessiz devrim aslında Türkiye için.’

Kapatılan HEP ve DEP Genel Başkanı Feridun Yazar: ‘Kürtçe yayını olumlu bir adım. Bunun anlamı, devlet inkar siyasetinden vazgeçti demektir. Geri kalan yasakların da bir an önce kalkmasını umut ediyorum.’

HAK-PAR Gnl. Bşk. Yrd. Ümit Pektaş: Kürt dili ve Kürt kültürü açısından atılan her türlü adımı olumlu buluyoruz.’

Kapatılan DEHAP Genel Başkanı Tuncer Bakırhan: Kanal kendi başına olumlu. Ben de izledim. Beğendim, dilerim böyle devam eder. Türkiye yıkılmadı, daha güçlü bir şekilde inşa edildi. Çok sağlam bir çimento atıldı.’

Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker: ‘Çok önemli ve olumlu bir adım. Bu bir ihtiyaçtı. Geç kalınmış bir adımdı.’

AK Parti Adana Milletvekili Dengir Mir Mehmet Fırat: ‘Geç kalınmış bir teşebbüs. Ümit ediyorum ki gelişerek devam eder ve olumlu bir adım olur.’

Devlet Bakanı Mehmet Şimşek: Piroz be TRT şeş li ser xˆrˆ be (TRT 6 kutlu olsun, hayırlı olsun).’

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Abdurrahman Kurt: ‘Ülkemizin kaynaşmasına en büyük hizmettir.’

AK Parti Muş Milletvekili Seracettin Karayağız: ‘Güzel bir başlangıç oldu. Bölge barışına katkı sağlayacaktır.

AK Parti Ağrı Milletvekili Mehmet Hanifi Alır: ‘Demokrasi ve kardeşlik için Türkiye’nin büyüklüğüne ve tarihine layık bir kanal olacağına inanıyorum.’

AK Parti Van Milletvekili İkram Dinçer: ‘Türk ve Kürt halkının kardeşliğini gösteren güzel ve şık bir düşüncenin ürünü oldu. Bu kanal kardeşliğin pekişmesinin zuhurudur.’

AK Parti Şırnak Milletvekili Abdullah Veli Seyda: Kanalın, Türkiye’nin birliği ve beraberliğinin çimentosu olacağını düşünüyorum.’

AK Parti Hakkari Milletvekili Rüstem Zeydan: Güzel bir başlangıç. Demokratik bir açılımın ifadesi.’

AK Parti Batman Milletvekili Mehmet Emin Ekmen: ‘Gecikmiş bir adım olmakla birlikte Türkiye’nin birlik, bütünlük ve kardeşliğine büyük katkı yapacaktır. Bölgemizde de büyük heyecan yaratmış durumda.’

CHP Adıyaman Milletvekili Şevket Köse: ‘Olumlu bir adım olarak görüyorum. Her şeye rağmen o insanları bu şekilde kucaklarız.’

DTP Grup Başkanvekili Selahattin Demirtaş: ‘Olumlu bir gelişme. DTP’nin Kürtçe televizyon kanalından rahatsız olması düşünülemez. Ancak temkinliyiz. Bu kanalın DTP’ye karşı kanal haline getirilmemesi gerekir.’

DTP Muş Milletvekili Sırrı Sakık: ‘Kürtçe kanalın hayata geçmesini olumlu buluyoruz. Kürtlerin yıllardır verdiği mücadelenin bir ürünü.’

DTP Siirt Milletvekili Osman Özçelik: ‘Olumlu karşılamak lazım. Umarım bunun devamı da gelir.’

Bayram Bozyel (Hak - Par Genel Başkanı): ‘Olumlu. Bunda Kürt demokratlarının yürüttüğü mücadelenin payı var. Kürtçe engellerin ve yasakların da kaldırılması gerekiyor.’

Sedat Yurttaş (Kapatılan eski DEP milletvekili): ‘Yıllardır süren yanlış politikadan dönmeyi ifade ediyor. Devletle Kürt halkının barışması anlamında siyasal bir adım.’

Esat Canan (eski milletvekili): ‘Bu Türkiye’nin zenginliğine zenginlik katar. Bunu bir lütuf olarak değil doğal hak olarak görmek gerek.’

Haşim Haşimi (Eski Diyarbakır Milletvekili); ‘Devletin resmi kanalında böyle bir yayını önemsemek gerekir. Manevi bir değeri var. Önemli olan iyi niyet ve zihniyet değişimidir.’

İLK DEFA VATANDAŞ OLDUĞUMA İNANDIM

KADEP Genel Sekreteri Nizamettin Maskan: Bir Kürt olarak ilk defa Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olduğuma inanmaya başladım. Şimdiye kadar, göçeriz, sığınmacıyız gibi algılandık. Güzel bir olay. İnşallah böyle devam eder. Keşke bunca acı yaşanmadan bu adım atılsaydı

Selim Toprak (Fotoğraf Sanatçısı): ‘Geç kalmış bir adım ama yine de olumlu ve güzel bir gelişme olarak görüyorum.’

İbrahim Gürbüz (Kürt Enstitüsü’nün kurucusu): ‘Bunca acı yaşanmadan yapılması gerekirdi. Sivil bir yayının çok faydalı olacağını düşünüyorum’.

Metin Kahraman (Sanatçı): ‘Benim bir hafta önce Bingöl’deki konserim engellendi. Buna rağmen sevindirici. Türkiye’nin bugün bunu konuşması azımsanmayacak bir değişim.’

Kazım Öz (Yönetmen): ‘Çok geciken bir adım. Daha birkaç yıl önce Ahmet Kaya, Kürtçe söylediği için sürgüne gitti. Gecikmiş de olsa çok anlamlı.’

Murat Batgi (Tiyatrocu ): TRT şeş barışın müjdecisi olmalı, halkların kardeşliğinin hiç bitmeyen sesi olmalı. Bu kanal hümanizmin sesi olmalı, militarizmin yedek gücü değil.

Ahmet Güneştekin (Ressam): ‘Hükümetin cesurca ve demokratik adımları barışa ve demokrasiye götürecek bizi.’

Selim Temo (Şair): Böyle bir girişim sorunun muhataplarından bağımsız yapılıyor. Tarihsel bir dönüşüm. Kürtler’in taleplerini taşıyan kesimlerin de katkısı önemsenmeli. Geriye dönük yasal uygulamalar yapılmalı.

Gülten Kaya: Amaç ve hedeflenen şey doğru olsa dahi çok yeterli değil. Bu dilin ve kültürün sağlıklı tanınması için, atılan bu adımın yasal zemininin de sağlanması gerekiyor.

Canip Yıldırım (Yazar): Türk-Kürt kardeşliğini kuvvetlendirir.

Müfit Yüksel (Sosyolog): Demokratikleşme alanında ciddi bir gelişme.

Mesut Yeğen (Yazar): Kürt meselesine ilişkin yapılmış reformların en radikali ve en önemlisi.

Yılmaz Ensaroğlu (Yazar): Devlet eliyle bu yayının yapılması devlet yükümlülüğü ve Kürtler’in de hakkı.

85 yıllık tarihin en önemli adımı

Tarık Ziya Ekinci (Yazar): Toplumun demokratikleşmesi çerçevesinde atılan adımları takdir ederim. Bu adımın kalıcı kılınması gerekiyor.

Enver Sezgin (Yazar): ’Kürt sorununun çözülmesine yönelik adımlara kapı aralanmıştır.’

Altan Tan (Yazar): ‘Barış ve Kürt sorunun çözümü için olumlu adım.’

Talat Tepe (Avukat): ’Demokratikleşme açısından önemli.’

Doç. Dr. Mazhar Bağlı: ‘Psikolojik olarak insanların dışlanmışlık duygularını okşar. Çok önemli.’

Sait Şanlı (Kan davalıları Barıştırma Komitesi üyesi): ‘Devlet ile halkın barışması anlamında da önemli.’

Nedim Cizmeci (Diyarbakır Turizm Tanıtma Vakfı Başkanı): ‘Önceden Kürtçe kaset bile dinleyemezdik. Önemli bir adım.’

Sezgin Tanrıkulu (Diyarbakır eski Baro Başkanı): ‘Kürtçe yayın içeriğinden öte siyaseten önemli.’

Mehmet Kaya (Diyarbakır Ticaret Odası Başkanı): ‘İnsanların uzun süredir beklediği bir hizmetti.’

Halil Balkan (Şırnak Ticaret Odası Başkanı): ‘Cumhuriyet tarihinden bu yana atılan en önemli adım.’

Şahismail Bedirhanoğlu: ‘Eleştiriler yersiz. Kürtçe TV iyi başladı.’

Fahrettin Akyıl (Diyarbakır Ticaret Borsası Başkanı): ‘Yıllardır beklediğimiz bir Kürtçe TV var. TV’nin önünden kalkamaz olduk.’

Naci Sapan (Olay Gazetesi Yayın Koordinatörü): ‘Küçük ancak anlamlı bir adım. ’

Feridun Irak (Van Ticaret Borsası Başkanı): ‘Bu kanalda kendi kültürümüzü görüyoruz’

Ümit Fırat (Yazar): ‘Heyecan verici.’

Cafer Solgun (Yazar): Devletin bu açılımı çok anlamlı.

Sami Tan (İstanbul Kürt Enstitüsü Başkanı): Demokratikleşmeye ve Kürt meselesinin çözümüne kısmen hizmet edecektir.’

Şefik Beyaz (Yazar): ‘Kürtçe’nin meşruiyetinin kabullenilmesi olumlu.’

Şeyhmuz Diken (Yazar): ‘Sadece devlet politikası alanında bunu tutmak yanlış. Kürtçe’nin önündeki engeller temizlenmeli.’

Cemal Taş (Tij Yayınları sahibi yazar): ‘Demokratikleşmede Kürt meselesinin de çözümünde faydası olabileceğine inanıyorum.’

Muhsin Kızılkaya (Yazar): 80 sene sonra devlet Kürtlerden özür diledi.

Osman Kavala (yazar-işadamı): TRT 6’yı çok olumlu buluyorum.

Naci Kutlay (Yazar): Çok önemli bir gelişme.

Abidin Parıltı (Yazar): Eskiden bir hayaldi. Bu ülkede insanların birbirine daha çok bağlandığını görüyoruz.

Tahir Elçi (Avukat): Kürt meselesinin çözümünde katkısı olur.

Zozan Özgökçe (Van Kadın Der. Bşk): Kürtler bu konuda önyargılı olmamalı. Ön yargılı olunursa yapılan iyi şeyler görülmez.

Münir Ceylan (Petrol-İş eski Gnl Bşk.): Geç kaldı gibi tartışmalara çok girmemek lazım. Buna katkı sağlamak lazım.

İm (Kod): Tümünü seç
http://www.stargazete.com/politika/100-unlu-kurt-trt-ses-devrimini-alkisladi-159569.htm
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletiler: 6735

İletigönderen arapyavuz » Cmt Oca 03, 2009 16:52

vatan masa başında çoktan bölünmüş ve satılmıştır. sıra, halkı buna alıştırmaya gelmiştir.
bir arkadaş yukarda geçliğe hitabeyi yazmış. lütfen tekrar tekrar okuyun...
bir oy un ne kadar değerli olduğunu görün.
bir an önce uyanmamız ve aklımızı başımıza almamız gerek...
Vatan masa başında çoktan satıldı. Biz UYUMAYA devam ediyoruz.
Başı Dik Devlet, Onurlu Millet olmanın bedeli neyse öderiz...
Kullanıcı küçük betizi
arapyavuz
Üye
Üye

İletiler: 29

İletigönderen bozkurtlar diyari » Cmt Oca 03, 2009 19:10

Bence Imralidakide(serefsiz )bu yayindan yararlanmali.
Olacak sey degil, bunlari icime sindiremiyorum arkadaslar.

akp bunun hesabini bir gün vereceksin, unutma sakin vereceksin.
Vermezsen senden biz alacagiz.
TÜRK GENÇLİĞİNİN ANDI !!!

EY TÜRK'ÜN BÜYÜK ATASI GAZI MUSTAFA KEMAL ATATÜRK !!!

Her zaman, her yerde ve her durumda Atatürk ilkelerinden ayrılmayacağımıza, çağdaş uygarlığa geçmek için bütün zorlukları yeneceğimize namus ve şeref sözü verip, kendimizi büyük Türk Milletine adarız.
Kullanıcı küçük betizi
bozkurtlar diyari
Üye
Üye

İletiler: 570

İletigönderen efodi » Pzt Oca 12, 2009 15:45

öncelikle şunu belirtmek isterim. refah partisinden çok daha tehlikeli açılımlar göstererek amerikan desteğiyle iktidara gelmiş ak parti nin amacı doğrultusunda gidiyor herşey. ülkeyi ayrıştırmak, kamplara bölmek... kürt - türk , alevi - sünni , zengin fakir olarak. yolsuzluklar almış başını gidiyor. ne yazıkki acı olan cumhuriyet kurulalı beri Atatürk döneminden sonra yapılan her irticai icraatla ülkemiz bu duruma geldi. dış destekli iktidarlar, amerikan mandacılığı, teskere tavizleri, sıcak paranın kesilmesi korkusu, üretim ekonomisinin yerini tüketim ekonomisinin alması , ab ye uyum yasaları diyerek vatana ihanet boyutlarına ulaşan kanunların yürürlüğe girmesi vb... kürt televizyonu da bu sistematik sürecin aşamalarından sadece biridir. başbakan alt kimlik diyerek bunun ibarelerini bize zaten belli etmedimi. ne mutlu türküm diyene felsefesini sen türküm dersen adam da kürdüm der diyerek ne kadar dar görüşlü olduğunu idrak edebileceğimiz bir başbakan dan ne bekleyebilirsiniz. ama şunu da unutmayalım suç un büyüğü biz de yani kemalistlerdedir. biz kemalizmi anlayıp milletimize anlatamıyorsak, onları eğitemiyor altyapıyı oluşturamıyorsak, bu bizim kabahatimizdir. eğitim herşeydir.
Kullanıcı küçük betizi
efodi
Üye
Üye

İletiler: 46

İletigönderen maydonos » Pzt Oca 12, 2009 16:21

degerli arkadaslar, teke tek ve murat bardakcidan rica etsek te su yakin irak tarihini bize anlatsalar..kurtlerin irak in basina nasil dert oldugu ve ve nasil bir surec islendigi..1974 yilindaki tarih kitaplarinda irakta ikinci resmi dil kurtce idi.yani hic bir ulkede bu denli ozgur degillerdi kurtler.sonraki yillarda irakin basina hangi millet ne dertler acti bunu hepimiz biliyoruz.ayrintilara gereksinimimiz var bizim basimiza ne dertler ve sorunlar acacak bu pesmergeler..onceden bilmekte yarar var...eger ilgilenebilir ve hatta ulusal yada art deki sorumlulara bu konu iletilrse sanirim turk halkina bu gidisati bir ulke ornegi verilerek anlatabilirsek...eminim daha yararli ve anlatilmasi kolay olacaktir...herkese kolay gelsin..
Resim

Ne MuTLu TüRkÜm DiYeNe
Kullanıcı küçük betizi
maydonos
Üye
Üye

İletiler: 1651

Sonraki

Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 1 konuk

x