Kürtçe yayın önünde engel kalmadı!

Genel & Güncel Konular

İletigönderen Pınar » Cmt Haz 14, 2008 14:06

Radyo ve televizyonda, Türkçe dışında farklı dil ve lehçelerde de yayın yapılabilmesinin önünü açan yasa tasarısı, 73 ret oyuna karşın 225 oyla kabul edildi.

Kürtçe’ye engel kalmadı

Muhalefetin büyük tepkisini çeken ve Türkçe dışında farklı dillerde yayın yapılabilmesinin önünü açan yasa tasarısı Meclis’ten geçti.

TRT Kanunu ile Radyo ve Televizyonların Kuruluş ve Yayınları Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı, TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaştı. Yasa, 73 ret oyuna karşın 225 oyla kabul edildi. Yasaya göre, TRT, Türkiye sınırları içinde yayın yapan radyo ve televizyon kurum ve kuruluşları ile sözleşme, anlaşma ve protokol yapılabilecek. Bu sözleşme kapsamında TRT; yerel, bölgesel ve ulusal yayın yapan radyo ve televizyonlara haber ve görüntü satabilecek, onlardan da hizmet alabilecek. TRT, Türkçe dışında farklı dil ve lehçelerde de yayın yapabilecek. TRT Yönetim Kurulu; Genel Müdür, Bakanlar Kurulu tarafından atanacak genel müdür yardımcıları arasından 2 üye ile elektronik veya kitle iletişim araçlarından bir, hukuk alanından bir, işletme, iktisat veya maliye alanlarından bir, sanat veya kültür alanlarından bir kişi olmak üzere seçilen ve atanan 4 üyeden oluşacak. Dışarıdan seçilen yönetim kurulu üyeleri, RTÜK tarafından her bir alandan teklif edilen 2 kat aday arasından Bakanlar Kurulu kararı ile atanacak.

Roj TV’yi legal hale getirir

Dünkü görüşmeler sırasında MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, farklı dilde yayın yapılmasına karşı olduklarını söyledi. Vural, “Türkiye, adım adım teslim alınıyor. ’Roj TV’ye rakip olsun, sesini kıssın’ diyorsunuz. Bu televizyonun kapatılması öngörülürken, alternatifini oluşturmak onu legal hale getirir” diye konuştu. Yasa tasarısı, CHP ve MHP’nin büyük tepkisini çekmişti. Muhalefet tasarının yakın bir gelecekte, eğitimde de bu yasayı takiben Türkçe dışındaki dillerde de eğitim yapılmasının önünü açarak ülke bütünlüğüne büyük zararlar vereceğini belirtmişti.

Resim
Halk tarafından devlete "Sen bana hizmet etmek için varsın, bunun ötesinde senin bir anlamın yok" dendiğinde herşey yoluna girecektir...

(Osman Pamukoğlu)
Kullanıcı küçük betizi
Pınar
Üye
Üye

İletiler: 1380

İletigönderen MedceziR » Cmt Haz 14, 2008 14:23

AKP hiç hız kesmeden yoluna devam ediyor, hiç birşey onları asıl amaçlarından uzaklaştırmıyor, tebrikler doğrusu...
Resim

"Vaziyeti düzeltmek için mutlaka Avrupa'dan nasihat almak, bütün işleri Avrupa'nın emellerine göre yapmak, bütün dersleri Avrupa'dan almak gibi birtakım zihniyetler belirdi. Halbuki hangi istiklal varki ecnebilerin nasihatlarıyla ecnebilerin planlarıyla yükselebilsin!
Tarih böyle bir hadiseyi kaydetmemiştir..."

Söylesem tesiri yok
Sussam gönül razı değil...
Kullanıcı küçük betizi
MedceziR
Üye
Üye

İletiler: 1763

İletigönderen Pınar » Cmt Haz 14, 2008 14:38

MedceziR, Tabi azimle sıçan taşı delermiş. Son bir can havliyle saldırıyolar kısa günün kârı misali :evil:
Halk tarafından devlete "Sen bana hizmet etmek için varsın, bunun ötesinde senin bir anlamın yok" dendiğinde herşey yoluna girecektir...

(Osman Pamukoğlu)
Kullanıcı küçük betizi
Pınar
Üye
Üye

İletiler: 1380

Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 1 konuk

x