Kürtçe yayın pkk’ya siyasi jest

Genel & Güncel Konular

Kürtçe yayın pkk’ya siyasi jest

İletigönderen Pınar » Çrş Haz 04, 2008 11:38

Kürtçe yayın pkk’ya siyasi jest

MHP Genel Başkanı Bahçeli, grupta AKP’ye yüklendi: Bu zihniyetin fren tutmayan siyasetinin nerede devrileceği ve kimi altına alacağı belli değil! 5 Kasım’daki Beyaz Saray görüşmesinin perde arkası aydınlanmaya başladı

Kürtçe yayın PKK’ya jesttir

Bahçeli, Türkçe’den başka dillerde TRT’den yapılacak yayın anlayışının, PKK’nın silahlı baskısına ve siyasal taleplerine karşı tam bir teslimiyetin ifadesi olduğunu belirtti

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Meclis Grup toplantısında gelişmeleri değerlendirdi. Başbakan Erdoğan’ın Diyarbakır’da TRT bünyesinde 24 saat ana dilde yayın yapılacağını söylediğini ve ardından Meclis komisyonlarında tartışılmadan “yangından mal kaçırırcasına” Türkçe dışındaki bir dilin resmileştirilmeye çalışıldığını ifade eden Bahçeli şunları söyledi: “Bu tavır ’önce devlet adım atsın’diyen PKK’nın dağ kadrolarına Başbakan tarafından yapılmış siyasi bir jesttir. Türkçe’den başka dillerde, TRT’den yapılacak tam gün yayın anlayışı, PKK terör örgütünün dağ kadrosunun silahlı baskısına ve şehirdeki uzantılarının ise siyasal taleplerine karşı tam bir teslimiyetin ifadesidir” dedi.

İmralı canisinin affı

Verilen tavizlerin bununla sınırlı kalmayacağını belirten Bahçeli, şunları söyledi: “Hükümetin son GAP çıkışı ile ABD ile 5 Kasım Beyaz Saray görüşmesinin de perde arkası aydınlanmaya başlamıştır. İmralı canisine affa kadar varan bölücü emellerin bu girişimle de tatmin olmayacağı düşünülürse, önümüzdeki dönemde de terör örgütü kanlı eylemlerini sürdürecek, bölücülük giderek suç olmaktan çıkacağı bir siyasallaşma sürecine girecektir. AKP’nin ortaya koyduğu sözde açılımın sonucunda Türkçemiz anadil ve resmi dil olmaktan giderek uzaklaşıp yerel dil sayılmaya başlanacak, çok kimlikli, çok dilli, çok etnikli bir parçalanma alt yapısı ne zaman patlayacağı, kimin basacağı belli olmayan bir mayın gibi milletimizin kucağına bırakılacaktır.”

“İnanç hortumcusu AKP’nin çirkin hüviyeti”

AKP’nin bugüne kadar ortak milli ve manevi değerleri içerde çatıştırarak nifak siyaseti yaptığını savunan Bahçeli, Dışişleri Bakanı Ali Babacan’ın Avrupa Parlamentosu’nda söylediği “Müslümanların dini özgürlükleri” ni yaşamalarında sıkıntı olduğuna ilişkin sözlerini de eleştirdi. Bahçeli şunları söyledi: “Dışişleri Bakanı’nın bu hezeyanına Başbakan Erdoğan’ın hemen destek vererek sahip çıkması ve bu sorunlar hakkında Diyanet İşleri Başkanlığını adres göstermesi, AKP’nin inançlar üzerinden siyaset yapma alışkanlığının tedavi kabul etmez bir marazi hastalık halini aldığının ikrarı ve delilidir. Dini duyguları kullanarak manevi değer ticareti yapan ’inanç hortumcusu AKP, bu çirkin hüviyetini bir kere daha göstermiş ve din istismarcılığıyla yeniden sahneye çıkmıştır. Laiklik ilkesine aykırı fiillerin odağı olmaktan aleyhine kapatma davası açılan AKP’nin manevi değerler üzerinden istismar ticaretine bu şekilde yeniden sarılması, kendileri açısından çok vahim bir siyasi basiretsizliktir.”

“Ruhban Okulu ve ekümeniklik sırada”

Başbakan ve Bakan Babacan’ın Müslüman çoğunluğun dini özgürlük alanında yaşadığı sorunların neler olduğunu “dürüst ve namuslu” bir şekilde açıklamak durumunda olduğunu kaydeden Bahçeli, şöyle dedi: “Başbakan Erdoğan ve Dışişleri Bakanı şu konulara da açıklık getirmek zorunluluğuyla karşı karşıyadır. AB’nin Türkiye’deki dini azınlıklara ilişkin dayatmalarının başında Fener Rum Patrikhanesinin papaz ihtiyacı için Heybeliada Ruhban Okulu’nun açılması, patriğin ’Ekümenik’ statüsünün kabul edilmesi ve azınlık cemaatlerine tüzel kişilik tanınması gelmektedir. Dışişleri Bakanı, Türkiye’de sadece gayrimüslim azınlıkların sorunları değil Müslüman çoğunluğun da sorunları bulunmaktadır diyerek, Avrupa Birliği’nin bu taleplerinin haklı ve meşru olduğunu kabul etmiştir. Bu gerçekler doğrultusunda, AKP hükümetinin yakın bir zamanda, AB’nin bu konulardaki dayatmalarını da Meclis’teki çoğunluğuna güvenerek yerine getirmeyi planladığını söylemek yerinde olacaktır.

Resim
Halk tarafından devlete "Sen bana hizmet etmek için varsın, bunun ötesinde senin bir anlamın yok" dendiğinde herşey yoluna girecektir...

(Osman Pamukoğlu)
Kullanıcı küçük betizi
Pınar
Üye
Üye
 
İletiler: 1380
Kayıt: Çrş Haz 06, 2007 7:47

İletigönderen ironman » Çrş Haz 04, 2008 12:34

azınlıga hak verecegiz derken bolunmenin temelleri atılıyor demokrosi her defa agzına alan azınlık hakları diyen ab ulkeleri bizden daha ırkcı bizden daha faşist norvec ve isvecte tater ve sami kızlarını kısırlaştırmişlar belcika ise kongo kırımı yapilmiştir belcikalılar kırım dio ama soy kırım .belcika ayrıca flamanlar nufusun buyuk cogunlugunu oluşturuo valonlara karşi ayrılıkcı davranır.hemde barış goruşmelerinin yapıldıgı ulkeler bunlar :!: silah ureticileri aynı zamnda bu ulkeler :!: en buyuk pazarları abd :!: kritik bolgelere ıraka afganistana israil e zamnnda sri lankaya :!: bugun nobel bariş odulu verirler yarın silah satrlar :!: işte AB DEMOKROSİSİ İŞTE AB FAŞİZMİ tek amacları var kucuk parcalara bolup kucuk lokmalar halinde yutmak asimile etmek AMA UNUTMASINLAR ki BUGUN BUTUN DUNYADAKİ TURKLER ayagını aynı anda yere vursun dunya sallanır 8)
"Artık durumu düzeltmek için mutlaka Avrupa 'dan nasihat almak, bütün işleri Avrupa'nın emellerine göre yürütmek, bütün dersleri Avrupa'dan almak gibi birtakım zihniyetler belirdi.Halbuki hangi istiklal vardır ki ecnebilerin öğütleriyle, ecnebilerin planları ile yükselebilsin? Tarih, böyle bir hadise kaydetmemiştir."
Kullanıcı küçük betizi
ironman
Üye
Üye
 
İletiler: 20
Kayıt: Sal Haz 03, 2008 15:24


Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 1 konuk

x