Utanıyorum
Titreyen sesi ile anımsanan, "Şeyini şey ettiğimin şeyi" sözü ile tanınan, iktidardayken mağdur olan, kozmik oda mı, kozmetik oda mı gibi söylemleriyle ciddi konuları bile sulandırabilen Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın konusu bu kez ‘vajina’ oldu.
Arınç, TBMM’deki bütçe görüşmeleri esnasında, CHP'li vekil Aylin Nazlıyaka’nın ‘Başbakan vajina bekçiliğini bıraksın’ sözlerini hatırlatıp, “ Bir evli bayan, çocuğu olan milletvekili kendisiyle ilgili bir organını nasıl böyle açıkça konuşabilir, nasıl bundan yüzü kızarmaz, ben asıl o zaman mahcup oldum” dedi.
Bir kadının literatürde var olan tanımlamayı söylemesini utanç verici bulan zihniyetlerin yönettiği ülkede, eşden şiddet görülmesi, tecavüze uğrayanın rızası vardı denilmesi, devletten koruma isteyen kadınların öldürülmesi elbette ki bir utanç sebebi olamaz.
Kadın-erkek eşitliğinde Türkiye'nin 135 ülke arasında 122. olabilmesi bile bu zihniyetler için bir anlam ifade etmez.
Ama kendileri kadınların kaç çocuk doğuracaklarından, kürtaja kadar her şeye karışıp, kadın bedeni üzerini utanmadan ahkam kesebilirler.
Herşeyi en iyi kendileri ve iktidarları bilir
Millet kaç çocuk doğuracağını bilemez çünkü.
Ama Arınç'a şunları sormak gerek
10 yıldır İktidarda olmanıza karşın, kadınların tecavüze uğramasına engel olmak için caydırıcı hangi yasayı çıkardınız acaba?
Dinimizce haram olan zinayı suç olmaktan çıkaran sizler değil miydiniz?
Zinayı suç olmaktan çıkardıktan sonra siz ve partiniz hiç Allah’dan utanmadınız mı?
Söylenecek yazılacak çok şey var ama, uzatmayalım, şahsen ben tecavüze uğrayan kadını tecavüzcüsüyle evlendirmeye çalışan, olmadı doğursun devlet bakar diyebilen zihniyetlerin ülkeyi yönetmesinden, mahcup oluyor utanç duyuyorum.
Levent Bulut
leventbulut@haberokur.com