Lise çatısında toplu namaz

Genel & Güncel Konular

Lise çatısında toplu namaz

İletigönderen erdmpt » Sal Haz 03, 2008 22:49

Lise çatısında toplu namaz 3 Haziran 2008

Murat KİBRİTOĞLU/ADANA, (DHA)

ADANA’da Fatih Terim Lisesi’nde öğrenciler, ders saatinde okulun damında toplu namaz kılarken görüntülendi.

İŞTE ÇATIDA NAMAZDAN FOTOĞRAFLAR..

Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim tarafından 2003 yılında yaptırılıp, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın eğitime açtığı, ikili eğitim verilen 14 derslikli lisenin damında öğrencilerinin saf tutup toplu namaz kıldıkları iddiaları ortaya atıldı. Çevre binalarda oturanların ihbarıyla bugün 10 öğrenci toplu namaz kılarken kameralar tarafından görüntülendi.

Fatih Terim Lisesi'nde bugün öğlenci öğrenim görenler saat 12.30’da ders zilinin çalması ile sınıflara girdi. Bir grup öğrenci, derste olmaları gerekirken okulun çatı bulunmayan damında muhafaza ettikleri sanılan seccadeleri yan yana dizerek öğle namazı için saf tuttu. Ders zili çalıp arkadaşları teneffüse çıkınca da namaz kılmaya devam eden öğrenciler, namaz sonrası damdan inip, diğer derslere girdi.

Lisenin çevresindeki bialarda de oturanlar, 2007- 2008 eğitim yılı başından itibaren bir grup öğrencinin sürekli damda namaz kıldığını iddia etti.

[img]http://fotogaleri.hurriyet.com.tr/LiveImages/Foto%20Haber/Lisenin%20çatısında%20namaz/D03151236.jpg[/img]

MİLLİ EĞİTİM MÜDÜR: İDDİADAN İBARET

Adana Milli Eğitim İl Müdürü Abdulgafur Büyükfırat, ‘lise damında namaz’ olayıyla ilgili DHA muhabirine, “Bilmediğim bir konuda kendi tekniğime göre bakmadan incelemeden görmeden bir şey diyemem. İlçe Müdürünü arayıp, bilgi alacağım. Bu iddiadan ibaret” dedi.
Büyükfırat, “Öğrencilerin eğitim gördükleri okulun çatısında namaz kılmaları doğru mudur, mevzuata uygun mudur?” sorusuna, “Hayır. Doğru değildir. Bu işin bir mevzuatı var. Bu, mevzuata aykırıdır’ yanıtını verdi. Büyükfırat, söz konusu okulda öğrencilerin okul çatısında namaz kıldıkları yönünde fotoğraf ve görüntüler bulunduğunun belirtilmesi üzerine de, “Bu nasıl iş? Ben konuyla ilgileneceğim” diye konuştu.

EĞİTİM- SEN: OKULLARDA İBADET ARTTI

Eğitim- Sen Adana Şube Başkanı Güven Boğa, bir çok okulun ‘gerici kuşatma’ altına girdiğini, bunun en büyük kanıtının bir çok okulda namaz kılınması olduğunu söyledi.

AKP iktidarı ile okullarda namaz kılmanın arttığını söyleyen Boğa, “Okullar biran önce gerici kuşatma altından kurtarılmalıdır. Öğrencilerimiz bilimsel düşünmeye yönlendirilmelidir. 1923 Türkiyesi’nden beri okullarda yasak olan ibadet, AKP iktidarı döneminde hızlı bir şekilde artmıştır. Okul idarecileri bu tutum ve davranışları ile sırtlarını AKP iktidarına dayadıklarını kanıtlamıştır. Tüm toplumu, çocuklarımızı sahiplenmeye çağırıyoruz. Gericiliği, çağdışı düşünceyi uzak tutmak istiyorsak, tüm veli ve eğitimcilerin okulları denetlemelerini istiyoruz” dedi.
[img]http://fotogaleri.hurriyet.com.tr/LiveImages/Foto%20Haber/Lisenin%20çatısında%20namaz/D03151231.jpg[/img]
Hürriyet 03 Haziran 2008

KAYNAK

Kaynak bildirmek zorundasınız...
"cahil ile sohbet etmek güçtür bilene
çünkü cahil ne gelirse söyler diline."
Kullanıcı küçük betizi
erdmpt
Üye
Üye

İletiler: 4

İletigönderen kaye » Cum Haz 06, 2008 15:29

Hey gidi cânım memleketim, nerdeeen nereyeeee!!!

..
Kullanıcı küçük betizi
kaye
Üye
Üye

İletiler: 1036

İletigönderen Ram » Cum Haz 06, 2008 15:57

Fetullah'ın talimatıdır. Bu görüntülere karşı çıkınca, Bebecan gibilerinin kelâmlarıyla karşı karşıya kalmak durumundayız. Bu talimatın kaynağı Kur'an-ı Kerim'dir. Şöyle ki, dünya bir mescittir, temiz ve uygun olan her yerde namaz kılınabilir. Elbette buna dayanarak verilmemiştir bu talimat. Bu, yalnızca bunun örtüsüdür, bahanesidir. Okullarda, caddelerde, alış-veriş merkezlerinde, çatılarda namaz mı kılınırmış¿? Başka yerde namaz kılmanın imkânı yok mudur¿?

Tahrik, tahrik ve tahrik.
Mevzuubahs olan; millete saltanatını, hâkimiyetini bırakacak mıyız, bırakmayacak mıyız¿? meselesi değildir. Mesele, zaten emrivâki olmuş bir hakikati ifadeden ibarettir. Bu, behemehâl, olacaktır. Burada içtima edenler, Meclis ve herkes meseleyi tabiî görürse, fikrimce muvafık olur. Aksi takdirde, yine hakikat usûlü dairesinde ifade olunacaktır.

Fakat ihtimâl, bazı kafalar kesilecektir!
Kullanıcı küçük betizi
Ram
Zûlme Karşı İsyan!

İletiler: 8167

İletigönderen siyah_kurdele » Cum Haz 06, 2008 16:11

Namaz kılınabilir, buna birşey denildiği yok ama neden orada ve gösteriş şeklinde yapılıyor bu iş?

İsteye isteye-bile bile, böyle olaylara balıklama atlayan medyaya malzeme verilmeye çalışılmış.

Namaz kıl, tamam; ama çatıda değil, camide kıl veya bahçede kıl.
Kullanıcı küçük betizi
siyah_kurdele
Üye
Üye

İletiler: 1

İletigönderen alperen64 » Cum Haz 06, 2008 17:48

lise çağındaki çocukların okul çatısında namaz kılmaları ancak türkiye medyasındaki küçük beyinlerin yapabileceği bi haberdir.
amerikada müslümanlar üniveristelerin koridorlarına seccade serip namaz kılıyo.
Kullanıcı küçük betizi
alperen64
Üye
Üye

İletiler: 1

İletigönderen MedceziR » Cum Haz 06, 2008 18:27

alperen64, söylediğin çok doğru. Daha haberin başlığını görünce anladım Hürriiyet'in haberi olduğunu...
Resim

"Vaziyeti düzeltmek için mutlaka Avrupa'dan nasihat almak, bütün işleri Avrupa'nın emellerine göre yapmak, bütün dersleri Avrupa'dan almak gibi birtakım zihniyetler belirdi. Halbuki hangi istiklal varki ecnebilerin nasihatlarıyla ecnebilerin planlarıyla yükselebilsin!
Tarih böyle bir hadiseyi kaydetmemiştir..."

Söylesem tesiri yok
Sussam gönül razı değil...
Kullanıcı küçük betizi
MedceziR
Üye
Üye

İletiler: 1763

İletigönderen Türk-Kan » Cum Haz 06, 2008 18:30

alperen64, kedi olali bir fare tuttun kelebek, haklisin. Ne yapmak lazim? Hadi dooogru ABD'ye, Efendi'nin yanina!

Lise bir okuldur, ibadethane degildir. Namaz kilmak icin 70 bin camii var ülkemizde cok sükür.
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletiler: 6735

İletigönderen MedceziR » Cum Haz 06, 2008 18:34

Türk-Kan, abla hemen taarruza geçme ya :D Ders saatlerinde kılmadıktan sonra okulda kılmanın ne mahzuru var ki?
Resim

"Vaziyeti düzeltmek için mutlaka Avrupa'dan nasihat almak, bütün işleri Avrupa'nın emellerine göre yapmak, bütün dersleri Avrupa'dan almak gibi birtakım zihniyetler belirdi. Halbuki hangi istiklal varki ecnebilerin nasihatlarıyla ecnebilerin planlarıyla yükselebilsin!
Tarih böyle bir hadiseyi kaydetmemiştir..."

Söylesem tesiri yok
Sussam gönül razı değil...
Kullanıcı küçük betizi
MedceziR
Üye
Üye

İletiler: 1763

İletigönderen Türk-Kan » Cum Haz 06, 2008 18:46

MedceziR, yok yahu, ne taarruzu :) alperen64 sitemizin kelebegi, ucup ucup konuyor iste :D

Anlasilmasi bu kadar mi zor? Yasak. Okul ibadethane degildir. Okullarimiz bilim yuvalari olmalari gerekirken "dam üstünde saksaganlarla" dolmaya baslamis!

Ayrica, olay ders saatinde oluyor. Ders saatleri disinda namaz kilmak isteyen herkes icin camiilerimizin kapilari aciktir.

Üstelik, bu haberde tahrik varsa, bu, haberi verenin degil, habere sebep olanin tahrikidir.
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletiler: 6735

İletigönderen kaye » Pzt Haz 09, 2008 7:01

Geçenlerde de denizin dibinde kılmışlardı.
Sırada şimdi neresi var, tahayyül dahi edemiyorum. İbadet değil ki bu, gösteriş veya meydan okuma, kesinlikle başka birşey değil. alperenxx te bunlara hak verdiğine göre o da atın sırtında, hint fakirinin çivili tahtasında, tramplenin ucunda, telgraf direğinin üstünde kılabilir namazını..
Yani, :) bu zatın ismi de (alperen) kimin ne olduğunu sarih bir şekilde ortaya koyuyor. Bunların hepsi böyle demek ki.. İnşallah biri çıkar da "hayır, hepimiz böyle değiliz" der!!!
Kullanıcı küçük betizi
kaye
Üye
Üye

İletiler: 1036

İletigönderen Egeli » Pzt Haz 09, 2008 12:46

Resimlerde,en arkada duran, 3 resimde de istifini bozmamış elemanı merak ettim açıkçası.Gusül abdesti almamış ki namaz kılmıyor anlaşılan :)
Kullanıcı küçük betizi
Egeli
Üye
Üye

İletiler: 1724

Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 2 konuk

x