Lisede mescit skandalı!

Genel & Güncel Konular

Lisede mescit skandalı!

İletigönderen CessA » Pzt Oca 21, 2008 17:21

Bahçelievler'deki bir lisenin zemin katının mescite dönüştürüldüğü ortaya çıktı.
Resim
İstanbul Bahçelievler'deki Erkan Avcı Anadolu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nde zemin kattaki bir odanın mescit haline getirildiği ortaya çıktı. Öğretmen ve öğrenciler mescidin hemen önündeki lavaboda abdest aldıktan sonra içeri girip birlikte namaz kılıyor. Bir öğrenci "4 yıldır bu okuldayım, mescit hep vardı" dedi

KANUNA GÖRE YASAK

İlköğretim okullarında ve liselerde kanuna göre, ibadethane bulundurulması yasak. Ancak Erkan Avcı Anadolu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nin zemin katındaki bir oda mescide çevrilmiş. Öğle teneffüsü için zil çaldığında mescidin önü öğrenciler ve öğretmenlerle doluyor. Lavaboda abdestini alan, ayakkabılarını çıkarıp halıfleksle kaplanmış bu odaya giriyor.

ÖZEL OLARAK HAZIRLANDI

Öğrenciler ve öğretmenler aynı anda ve cemaat şeklinde değil, değişik zamanlarda teker teker namazlarını kılıyor. Namazını bitiren ayakkabısını giyip sınıfının yolunu tutuyor. Öğrencilerden biri 4 yıldır bu lisede okuduğunu ve mescitin hep var olduğunu anlatıyor. Bir diğer öğrenci ise odanın namaz kılmak isteyen öğrenci ve öğretmenler için hazırlandığını doğruluyor.

BU İKİNCİ SKANDAL

Erkan Avcı Anadolu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi daha önce öğrencilere uygulanan katı disiplinle gündeme gelmişti. Öğretmenlerin her sabah öğrencilerin giysilerini tek tek kontrol ettiği okulda Müdür Muhittin Kaya'nın da elindeki makasla gençlerinsaçlarını kestiği iddia edilmişti. Bu olaydan sonra Muhittin Kaya İuyarı' cezası almıştı.

Umay AKTAŞ-Serkan OCAK / RADİKAL

Resim
Kullanıcı küçük betizi
CessA
Üye
Üye

İletiler: 1164

İletigönderen Türk-Kan » Pzt Oca 21, 2008 19:50

İlköğretim okullarında ve liselerde kanuna göre, ibadethane bulundurulması yasak.

E zaten ibadethane olsaydi adi okul degil camii veya medrese olurdu.

Ama kanun haddini bilecek, herkes haddini bilecek. %47 kömürle, pardon oyla iktidarda olan bir hükümet varken, herkes, kanunlar dahil, haddini bilecek. Otur oturdugun yere kanun :)
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletiler: 6735

İletigönderen |Kuralsız| » Sal Oca 22, 2008 10:50

Benim okuduğum, lise dahil bütün okullarda (-ki 7 ayrı okulda okumuştum) öğretmen ve öğrencilerin namaz kıldığı küçük de olsa bir mescit bulunuyordu.Öğrencilerin mesciti kullandığı nadir görülür.Ama genelde öğretmenler kullanırdı.

Her türlü azgınlığın, sapkınlığın, yaşandığı okullarda insanların günlük 3 vakit namazlarını okulda kılmaları bence sorun yapılmamalı.Yasak da olsa o insanlar gerçekten ibadetlerini yapıyorlar..Vatanına, milletine, dinine bağlı, Atatürkçü, milliyetçi insanlar.

Tabi bunu istismar edenleri saymıyorum..

Ama pire için yorgan yakma adetinden vazgeçelim..

''Hayattaki yegane üstünlüğüm Türk doğmaktır! Muhterem milletime şunu tavsiye ederim ki; sinesinde yetiştirerek başının üstüne kadar çıkaracağı adamların kanındaki, vicdanındaki cevher-i asli'yi çok iyi tahlil etmek dikkatinden bir an feragat etmesin."
Başbuğ Mustafa Kemal Atatürk

Ruhun Şad, Mekanın Cennet Olsun Türklüğün Yüce Başbuğu ATATÜRK
Kullanıcı küçük betizi
|Kuralsız|
Üye
Üye

İletiler: 2244
Konum: Gecenin Kıyısından Karanlığın Tam Ortasından |K@yse®ciyes|

İletigönderen Türk-Kan » Sal Oca 22, 2008 11:12

|Kuralsız|, benim merak ettigim bu mescitli okullarda modern labaratuarlar var mi, bilgisayarlar var mi? Ögrenciler günümüz sartlarina göre egitiliyorlar mi? Bunlarin hepsi tamam, bir mescit eksikse sorun yok. Ama yok, bilim geri plana atiliyorsa o zaman sorun var demektir. Sükürler olsun, vatanimizda ibadetimizi yerine getirebilecegimiz binlerce camimiz var.
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletiler: 6735

İletigönderen |Kuralsız| » Sal Oca 22, 2008 11:30

Türk-Kan, abla isim vermeyim ama Kayseri'de benim okuduğum Atatürk Lisesi'nde laboratuvar,bilgisayar odası , spor salonu , rehberlik odası, vs. hepsi vardı.Kayseri'nin en disiplinli okuluydu.

Yani okulda din eğitimi verilmiyoki.İnsanlar ibadetlerini de yapmalılar sonuçta.Bir öğretmenin 5 dk namaz kılması eğitimin aksamasına neden olmaz..

Eğitim ayrı, din ve ibadet ayrı.Ben hiç bir hocanın bir öğrenciye '' gel yavrum şurda beraber bi namaz kılalım'' dediğini duymadım.

Bence biraz fazla abartıyosunuz bu konuyu..

''Hayattaki yegane üstünlüğüm Türk doğmaktır! Muhterem milletime şunu tavsiye ederim ki; sinesinde yetiştirerek başının üstüne kadar çıkaracağı adamların kanındaki, vicdanındaki cevher-i asli'yi çok iyi tahlil etmek dikkatinden bir an feragat etmesin."
Başbuğ Mustafa Kemal Atatürk

Ruhun Şad, Mekanın Cennet Olsun Türklüğün Yüce Başbuğu ATATÜRK
Kullanıcı küçük betizi
|Kuralsız|
Üye
Üye

İletiler: 2244
Konum: Gecenin Kıyısından Karanlığın Tam Ortasından |K@yse®ciyes|

İletigönderen Ram » Sal Oca 22, 2008 11:36

5 dakika namaz kılmak eğitimi aksatmaz ama, şu içinde bulunduğumuz durumda buna karşı çıkmamak hangi yıkımlara yol açar kimse kestiremez. Zira dini her yönüyle kullanan ama din ile alâkası olmayan zâtlar iktidardadır. Ayrıca liselerin zemin katında namaz da kılınmaz. İbadethane okulun bir parçası olamaz. Milli mücadele zamanındaki Mustafa Kemâl Paşa yanlısı hocalar, günümüzde artık yok denecek kadar azdır. Tartışacak onaca şey var, bunlar gereksizdir.
Mevzuubahs olan; millete saltanatını, hâkimiyetini bırakacak mıyız, bırakmayacak mıyız¿? meselesi değildir. Mesele, zaten emrivâki olmuş bir hakikati ifadeden ibarettir. Bu, behemehâl, olacaktır. Burada içtima edenler, Meclis ve herkes meseleyi tabiî görürse, fikrimce muvafık olur. Aksi takdirde, yine hakikat usûlü dairesinde ifade olunacaktır.

Fakat ihtimâl, bazı kafalar kesilecektir!
Kullanıcı küçük betizi
Ram
Zûlme Karşı İsyan!

İletiler: 8167

İletigönderen ozyurdundaparya » Çrş Şub 18, 2009 6:39

Gereklı bısı konusalım o zaman... gecen yıl mıllı egıtımde alınan bır kararla hergun dersten once 10 dakıka kıtap okuma talımatı verıldı ... evet guzel bı uygulama... neyse gelelım bu 10 dakıka kıtap okuma uygulaması nasıl uygulanıyor. Adana kozan ilçesinde bir okulda bu 10 dakıka söyle uygulanıyor; derse perukla gıren bır bayan öğretmen çocukları cehennem ateşi şöyle yakar böyle yakar namaz kılın... diye kıtap okuma uygulaması yapıyor.. Evet bu sıradan bır AKP kadrolasmasının yansıması sadece...o mınık yavrucaklardan bır tanesı benım eskı ögrencım ve son derece okulunu seven çalışkan bir cocukTU... bu çocuk simdı okuldan nefret eder hale geldı derslerınde basarısız ve tedavı goruyor...
Duymak İstediğini Söylüyorsa Birileri ; Uzak Tut kendinden bu zibidileri...!
Kullanıcı küçük betizi
ozyurdundaparya
Üye
Üye

İletiler: 30

İletigönderen mukanorkan » Çrş Şub 18, 2009 10:57

Gerçekten bağımsız bir ülke olsaydık bunlar konuşulmazdı okullar da isteyen namazını kılardı kimse de bir şey demezdi. Osmanlı zamanın da esirlerin bile gayri müslim olsun ibadetlerine karışılmazdı. Türkkan abla binlerce camiimiz var demişsin bizim üniversitede bir mescidimiz vardı herkes kolaylıkla orda namazını kılardı rektör değişince orası jimnastik salonu oldu ama takla atınca ayakların duvara çarpıyordu adam gelir gelmez okulun binlerce sorunu varken ilk işi bu oldu camii de çok uzaktaydı kılanlar mağdur oldu yani rektör bu işe engel oldu soruyorum laiklik bu mu? Dedelerimiz anlatırlardı savaşta 50 kişi önde savaşırken 50 kişi arkada namaz kılardı Her okulda bir mescit olsa kılmak isteyen vakit buldukça kılsa kime ne zarar millette uyanık olsun bunu kullanmak isteyenlere prim vermesin
Kullanıcı küçük betizi
mukanorkan
Üye
Üye

İletiler: 425

İletigönderen luzismud » Çrş Şub 18, 2009 11:14

Ben Ortaokul ve liseyi yatili okudum. Okulda degil ama pansiyonumuzda namaz kilabildigimiz bir mekanimiz vardi. Orasi da resmi bir kurum olmasina ragmen sonucta ögrencilerin evi sayilabilecegi icin bir anormallik görmüyorum. Donanimi varmyidi; hayir. Düz ve bos bir odacik kenarda bir iki tesbih falan. Zaten cok ragbet eden de yoktu.

Okulda namaz kilma konusu ise yasal aciyi bir kenara biraksak bile ki sonucta degistirilebilir; dini acidan uygun olmadigini düsünüyorum. Cünkü halkimiz bircok acidan oldugu gibi dini acidan da güdük kalmis dinin özünden uzaklasmis ve hatta uzaklastirlmaya da devam ediyor.

Islam dini günde 5 vakit jimnastik zorunlulugu olan domuz kelimesine bile düsman bir kurumdan ibaret olmus gibi. Haaa... bir de arap ve arapca fanatikligini unutmayalim. Burada sayfalarca Din propagandasi yapacak degilim ama Islam bu degil.

Devlet dairelerinde, okullarda vb beraber saf tutan samimi ya da görüntüdeki müslümanlar birbirlerine bir süre sonra 'BIZ' olarak bakacaklar, saf tutmanayanlara da 'ONLAR'. Samimi de olsalar not alip verirken, tayin, takdir alip verirken 'BIZ' 'ONLAR' ikileminden kurtulmalarinin kolay olacagini sanmiyorum. Bunun sonucu nedir biliyor musunuz? Sahte müslümanlarin mescidleri doldurmasi... Varin gerisini siz getirin...

Ikinci konu Okullardaki kitap okuma zorunlulugu. Teoride iyi görünüyor, Bicak gibi; mutfakta her isinizi görüsünüz, bicaksiz bir mutfak büsünülemez. Ama kötü kullanirsaniz can alabilirsiniz. Keske o derslerinde bir plani programi olsa (varsa da uygulansa) pedegajik ve psikolojik degerlendirmelerle "su siniftakiler su kitaplari" okusun gibi yaklasimlar da bulunulsa. Gerek Türk gerekse Dünya edebiyatinda mutlaka okunmasi gerek o kadar cok eser var ki... O bir saat bile yeterli olmaz ama en azindan cocuklarimizi kitapla tanistirmak icin önemli. Her ne kadar basbakanimiz "OKUMAYIN" dese bile !!!

Nedense yukaridaki mesaji okuyunca nedense aklima emeviler geldi.(Yanlis bilmiyorsam) Cuma namazi hutbeleri Peygamberimiz zamanindan o zamana kadar namaz sonrasi güncel konular hakkinda konusmalar imis. Amma ve lakin o zamandan sonra böyle propagandaya acik bir toplumu degerlendirmeyi düsünen emeviler hutbeyi namazin önüne cekmisler. Zira namazi bitirince hutbeyi dinlemeden gidenler oluyormus. Ve o hutbelerinde Hz. Muhammed'in torunlarina kadar, islerine gelmeyen kim var ise kafir ilan etmisler gerektikce...
Kullanıcı küçük betizi
luzismud
Çeviri Takımı
Çeviri Takımı

İletiler: 170

İletigönderen İlteriş » Çrş Şub 18, 2009 11:41

mukanorkan yazdı: Dedelerimiz anlatırlardı savaşta 50 kişi önde savaşırken 50 kişi arkada namaz kılardı

Maalesef dedeniz yanlis biliyormus, savasta askerler hucum oncesi topluca namaz kilarlardi, savas esnasinda namaz kilmak kadar afedersin "tedbirsizlik" var mi? Boyle birseye dinimiz musaade etmez bir kere. Yeri gelmisken, evet Kurtulus Savasi'nda cepheye gitmeyip "Ben buradan dualarla yardim ediyorum" diyerek asker kacagi olan "seriat isteruk"culer vardi! Onlar hakkinda cok agir elestiriler yapmistir Mehmet Akif Ersoy "Safahat" isimli eserinde. Bu bahsettiginiz ornegi yayan kisiler (dedenizi kastetmiyorum) kesinlikle kotu niyetlidirler. Bir millet gecmisinden bu kadar mi bihaber olabilir. Ayni hatalara tekrar tekrar dusmekteki bu pervasizlik nedir? Yokolmaya cok mu hevesliyiz su dunyadan? Demek ki yarin savas ciksa, bazi insanlar "ben burdan namazla yardim ediyorum" diyecek!

Mehmet Akif bu anlayisi cok sert elestiriyor (ne gariptir ki, ona sahip cikma iddasindakiler Mehmet Akif'in en cok elestirdigi zihniyettir)

“Kadermiş” Öyle Mi? Haşa, Bu söz Değil Doğru;
Belanı İstedin, Allah Da Verdi..Doğrusu Bu.
“Çalış” Dedikçe Şeriat, Çalışmadın, Durdun,
Onun Hesabına Bir Çok Hurafe Uydurdun!

Sonunda Bir De “Tevekkül” Sokuşturup Araya,
Zavallı Dini Çevirdin Onunla Maskaraya!
Bırak Çalışmayı, Emret Oturduğun Yerden,
Yorulma, Öyleya, Mevla Ecir-İ Hasır İken!

Yazıp Sabahleyin Evden Çıkarken İşlerini;
Birer Birer Oku Tekmil Edince Defterini;
Bütün O işleri Rabbım Görür: Vazifesidir..
Yükün Hafifledi…Sen Şimdi Doğru Kahveye Gir!

Silahı Kullanan Allah, Hududu Bekleyen O;
Levazımın Bitivermiş, Değil Mi? Ekleyen O!
Çekip Kumandası Altına Ordu Ordu Melek,
Senin Hesabına Küffarı Hak-Sar Edecek!

Başın Sıkıldı Mı, Kafi Senin O Nazlı Sesin:
“Yetiş” De, Kendi Gelsin, Ya da Hızr’ı Göndersin!
Evinde Hastalanan Varsa, Borcudur: Bakacak;
Şifa Hazinesi Derhal Oluk Oluk Akacak.

Demek Ki: Her Şeyin Allah…Yanaşman, Irgadın O:
Çoluk Çocuk Ona Ait: Lalan Bacın, Dadın O;
Vekil-İ Harcın O; Kahyan, Müdür-İ Veznen O;
Alış Seninse verişten, Mesul Olan Verişten O;

Denizde Cenk Olacakmış…Gemin O, Kaptanın O;
Ya Ordu Lazım İmiş…Askerin, Kumandanın O;

Köyün Yasakçısı; Şehrin De Baş Muhassılı O;
Tabib-İ Aile, Eczacı..Hepsi Hasılı O.

Ya Sen Nesin? Mütevekkil! Yutulmaz Artık Bu!

Biraz Da Syagı Gerektir…Ne Saygısızlık Bu!
Huda’yı Kendine Kul Yaptı, Kendi Oldu Hüda;
Utanmadan Da “Tevekkül” Diyor Bu Cür’ete, Ha?!...

Mehmet Akif Ersoy
"Temel ilke, Türk milletinin haysiyetli ve şerefli bir millet olarak yaşamasıdır. Bu ilke, ancak tam istiklâle sahip olmakla gerçekleştirilebilir"

Mustafa Kemal Ataturk
Kullanıcı küçük betizi
İlteriş
Üye
Üye

İletiler: 1197

İletigönderen mukanorkan » Çrş Şub 18, 2009 12:06

Koca şairimiz doğru söylemiş benim sadece demek istediğim okul da iş yerlerin de nerde olursa olsun namazın insanın eğitimini işini aksatmayacağı ama malesef öyle noktaya gelindiki bu kullanılır hale geldi ne deyim bunu kullananların elbet Allah belasını verecektir.
Kullanıcı küçük betizi
mukanorkan
Üye
Üye

İletiler: 425

İletigönderen luzismud » Çrş Şub 18, 2009 12:37

Sevgili GöktürkMehmet...

Öncelikle ellerine saglik diyorum bu siiri buraya aktardigin icin. Bilmiyorum hangi kitabindan aldin, cok ama cok güzel...

Sonra önce kendime ardindan Tüm Türkiye'ye bir kere daha kiziyorum koca M.Akif Ersoy'u Istiklal Marsi ile Canakkale siiri arasina sIkIstirdigimiz icin. Bir de hakkini veremeyecegi icin kabul etmedigi Kur'an tefsiri olayi var. M.A. Ersoy maalesef bundan ibaret Türkiye icin...

Sonuc olarak cooook calismamiz lazim cooookk...

NOT:
Cok ilginc bir sey oldu 10 dk. önce. Ben siiri okudukca kahkahalarla gülünce (ne güzel koymus laflari diye) esim geldi ne oluyor diye. Ben siirden bir iki parca okudum. Aynen sunu söyledi "Tayyip'e mi yazmislar??".... Ne diyeyim... Onlarca yillar öncesinden RTE'e kapak olsun...
Kullanıcı küçük betizi
luzismud
Çeviri Takımı
Çeviri Takımı

İletiler: 170

İletigönderen Yargan Kam » Çrş Şub 18, 2009 12:38

Sorun ibadetin işi aksatıp aksatmayacağı değil, kanunlara ve kurallara karşı çıkılıp tanınmamasıdır. Yaşadığı ülkenin kurallarına ve yasalarına saygı göstermeyenin, ibadet samimiyetinden de şüphe ederim. İşin bencesi, sevgilerimle...
...Umut Samimiyettir...

Resim ''Üze Tenri Basmasar, Asra Yir Telinmeser''
''Yukarıda Gökyüzü Çökmedikçe, Aşağıda Yer Delinmedikçe''

...Cumhuriyet Fazilettir.
Kullanıcı küçük betizi
Yargan Kam
Üye
Üye

İletiler: 199

İletigönderen İlteriş » Çrş Şub 18, 2009 12:46

luzismud yazdı:Sevgili GöktürkMehmet...

Öncelikle ellerine saglik diyorum bu siiri buraya aktardigin icin. Bilmiyorum hangi kitabindan aldin, cok ama cok güzel...

Sonra önce kendime ardindan Tüm Türkiye'ye bir kere daha kiziyorum koca M.Akif Ersoy'u Istiklal Marsi ile Canakkale siiri arasina sIkIstirdigimiz icin. Bir de hakkini veremeyecegi icin kabul etmedigi Kur'an tefsiri olayi var. M.A. Ersoy maalesef bundan ibaret Türkiye icin...

Sonuc olarak cooook calismamiz lazim cooookk...

NOT:
Cok ilginc bir sey oldu 10 dk. önce. Ben siiri okudukca kahkahalarla gülünce (ne güzel koymus laflari diye) esim geldi ne oluyor diye. Ben siirden bir iki parca okudum. Aynen sunu söyledi "Tayyip'e mi yazmislar??".... Ne diyeyim... Onlarca yillar öncesinden RTE'e kapak olsun...

Safahat adli eserinde mevcuttur, daha kinayeli elestirileri olan cok daha sert siirleri de vardir, dini kullanip milli mucadeleye karsi cikanlara kin bilemis bir sairdir, ne hazindir ki onu bugun orduya sovenler kullanmaktadirlar.

Tayyip'e yazilmis gibi gorunen pek cok siiri var :-), firsatim oldukca aktaririm.

Saygilar
"Temel ilke, Türk milletinin haysiyetli ve şerefli bir millet olarak yaşamasıdır. Bu ilke, ancak tam istiklâle sahip olmakla gerçekleştirilebilir"

Mustafa Kemal Ataturk
Kullanıcı küçük betizi
İlteriş
Üye
Üye

İletiler: 1197

Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x