Lozan Harekatı Devam Ediyor

Genel & Güncel Konular

Lozan Harekatı Devam Ediyor

İletigönderen Çetin Taş » Sal Mar 06, 2007 23:08

"Ermeni soykırımı uluslararası bir yalandır " diyen İP Genel Başkanı`nın yargılanma süreci bugün başlıyor .

Utanç davasına karßşı 2 ve 3. kafile törenle uğurlandı.

Sözde Ermeni soykırımı iddialarını reddettiği için Lozan ` da yargılanacak olan İşçi Partisi Genel Başkanı Perinçek ` e destek vermek amacıyla, Denktaş ` ında içinde bulunduğu grup İstanbul ` dan , diğeri izmir ` den yola çıktı


Türkiye-İsviçre Dostluk Grubu`ndan 20 kişilik uğurlama öncesinde Konak`ta bir basın açıklaması yaptı .

Perinçek ` e destek içim Lozan ` a gittiler
KKTC 1.Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş ve "Talatpaşa Komitesi " üyeleri İsviçre`de Ermeni soykırımı iddialarını reddetmesi nedeniyle hakkında dava açılan İşçi Partisi (İP) Genel Doğu Perinçek`e destek vermek üzere THY `den kiralanan uçakla İstanbul`dan İsviçre`ye gitti . Denktaş , Cenevre`ye hareketinden önce Atatürk Havalimanı Devlet Konukevi`nde düzenlediği basın toplantısında , sözde Ermeni soykırımı konusunda Ermeni diasporasının bu tür saldırılarının devam ettiğini kaydetti . Perinçek`e destek vermek için başka bir kafilede İzmir`den yola çıktı . "Türkiye - İsviçre Dostluk Grubu " ndan 20 kişi , tmrenle uğurlandı . Talat paşa Komitesi İzmir Yürütme Kurulu Başkanı Avukat Erdoğan Özdemir , " Ermeni soykırımı uluslararası bir yalandır " dedi . Bu sırada Sözde Ermeni soykırımının " emperyalist bir yalan olduğunu " söylediği için bugün Lozan Kent Mahkemesi`nde yargıç karşısına çıkacak oaln İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek , Lozan `da dün düzenlediği basın toplantısında , " Sözde ermeni soykırımının ABD kökenli emperyalist bir yalan olduğunu " tekrarladı


KAYNAK: Yeniçağ Gazetesi,06.03.2007
Kemalistim.Vatanımı her şeyden çok seviyorum.
Kullanıcı küçük betizi
Çetin Taş
Üye
Üye
 
İletiler: 2354
Kayıt: Pzt Şub 19, 2007 22:02

İletigönderen Hasta » Prş Mar 08, 2007 8:23

Milli bir davada yalnız bıraktılar


Sözde Ermeni soykırımının "emperyalist yalan olduğunu" söylediği için Lozan'da hakim karşısına çıkan İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'in yalnız bırakıldığı iddia edildi.

Duruşma için Lozan’a giden Anavatan Partisi Mardin Milletvekili Muharrem Doğan, Lozan’a giden tek milletvekilinin kendisi olmasının oldukça üzücü olduğunu söyledi. Konunun milli mesele olduğunu ifade eden Doğan, Perinçek’e destek için neden hiçbir iktidar milletvekilinin orada olmadığı sorusunu Meclis'e taşıyacağını ifade etti. Doğan, "Bu milli bir meseledir ve herkes üzerine düşeni yapmalı. Ancak amatör ve yalnız bırakılmış bir organizasyon yapılmış" dedi.

AMAÇLARI TOPRAK:Davasının görüşülmesine bir gün ara verilen Doğu Perinçek'e destek olmak üzere İsviçre'ye gelen Talat Paşa Komitesi üyeleri, dün Neuchatel kentinde Lozan-2007 konferansı için bir araya geldi. Talat Paşa Komitesi Başkanı ve KKTC 1. Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş, yaptığı konuşmada, Perinçek'in yargılandığı bu davanın, Perinçek'in kişisel davası olmadığını, Türkiye'nin yargılandığı bir dava olduğunu söyledi. Denktaş, "Sakın sadece soykırım diye üstümüze geliyorlar diye düşünmeyin. Israrla Ermeni meselesi diyerek üzerimize geliyorlar ve sonunda toprak almayı amaçlıyorlar" dedi.

İLANLA TEPKİ:İsviçre'deki Türk sivil toplum örgütleri, Le Temps gazetesine verdikleri ilanla tepkilerini dile getirdi. Ortaklaşa verilen ilanda, "Bu mahkemenin sonucu İsviçre’deki fikir hürriyetini lekeleyebilir. Bu konuda İsviçre halkının yeterince bilgilendirilmediğini düşünüyoruz." denildi.

Hürriyet- 8 Mart 2007


Perinçek'le savcının 'faşist' tartışması

Lozan'daki duruşmada İsviçreli savcı "Faşist misiniz?" diye sordu. Perinçek ise "Bunu hakaret kabul ederim" dedi.

İsviçre'de, "Ermeni soykırımının emperyalist bir yalan" olduğunu söylediği için hakkında dava açılan İşçi Partisi lideri Doğu Perinçek, önceki gün Lozan kentinde başlayan ve 9 Mart'a kadar devam edecek davada, savcı Eüe Cotter'in, "Siz faşist misiniz? Kendinizi ırkçı olarak tanımlayabilir misiniz?" sorusuna muhatap oldu.

İlginç diyalog
Önceki gün sabah saatlerinde başlayan ve akşam geç saatlere kadar devam eden duruşmada İşçi Partisi lideri Doğu Perinçek, savunmasını Almanca olarak yaptı. Duruşma sırasında savcı Eüe Cotter, "Sayın Perinçek, siz faşist misiniz? Kendinizi ırkçı olarak tanımlayabilir misiniz" diye sordu. Perinçek ise soruyu, "Hayır ben ömrümü faşizme karşı mücadele ile geçirdim. Bunu hakaret sayarım" diye yanıtladı. Daha sonra duruşmanın İsviçreli hâkimi ile Perinçek arasında da şu diyaloglar yaşandı:

'Soykırım değil'
Hâkim: Peki Sayın Perinçek, Ermeniler neden güneye sürüldü?
Perinçek: Bu bir gerçektir ama o dönemde Lübnan, Irak Osmanlının sınırları içindeydi. Ermeniler Osmanlının sınırlarının dışına atılmadı. Bu önlemler soykırım olarak kabul edilemez.
Hâkim: Peki bu sürülenler, yerleri değiştirilenler nasıl oldu da öldü?
Perinçek: Ben bu soruyu kendi davamla ilişkili bulmuyorum. Benim konferansımda bu konu üzerine konuşmadım. Tehciri cezalandıran İsviçre yasaları yok ki.
Doğu Perinçek, hâkimin "Eğer uluslararası uzman bir komisyon, 'evet soykırım olmuştur' dese siz kabul eder misiniz?" şeklindeki sorusunu ise "Ben hiçbir zaman kabul etmem, Türk milletine soykırımcı dedirtmem" sözleriyle yanıtladı.
Vedat Ali AYDIN / LOZAN/SABAH
Kullanıcı küçük betizi
Hasta
Satılmıştır
 
İletiler: 1
Kayıt: Pzt Şub 19, 2007 14:52

İletigönderen Veled » Prş Mar 08, 2007 12:42

Çetin Taş, eyvallah abi haber için sagol
Kullanıcı küçük betizi
Veled
Satılmıştır
 
İletiler: 3
Kayıt: Çrş Mar 07, 2007 20:46

İletigönderen Çetin Taş » Prş Mar 08, 2007 17:34

Milli bir davada yalnız bıraktılar


Sözde Ermeni soykırımının "emperyalist yalan olduğunu" söylediği için Lozan'da hakim karşısına çıkan İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'in yalnız bırakıldığı iddia edildi.

Duruşma için Lozan’a giden Anavatan Partisi Mardin Milletvekili Muharrem Doğan, Lozan’a giden tek milletvekilinin kendisi olmasının oldukça üzücü olduğunu söyledi. Konunun milli mesele olduğunu ifade eden Doğan, Perinçek’e destek için neden hiçbir iktidar milletvekilinin orada olmadığı sorusunu Meclis'e taşıyacağını ifade etti. Doğan, "Bu milli bir meseledir ve herkes üzerine düşeni yapmalı. Ancak amatör ve yalnız bırakılmış bir organizasyon yapılmış" dedi.

Milletçe yalnız bıraktık biz Perinçek'i.Sitemiz üyesi arkadaşlarımızın bile onunla ilgili düşünceleri sadece her fırsatta eleştirdiğimiz medyanın attığı "çamurdan"ibaret ne yazık ki.
Bizler takım tutar gibi siyaset yaptıkça ve siyasete bakış açımız da,"seninkiler,benimkiler"olduğu sürece vatanını ve milletini düşünmeyenler aradan sıyrılıp iktidarı ele geçirmeye devam edeceklerdir.
Böylesine milli bir meselede zaten AKP'den ve hatta DYP'den bir katkı beklemiyorum.Ama en azından CHP'den kalabalık bir mişlletvekili heyeti Lozan'a gidip Doğu Perinçek'e destek olabilirlerdi.Ama yapmadılar çünkü onlar da küçük hesaplar yapıyorlar.Oraya yapacakları ziyaretin Doğu Perinçek'in ve İşçi Partisi'nin yararına olacağını düşünüyorlar.Tıpkı geçen sene Berlin'de düzenlenen Talat Paşa yürüyüşüne son ana kadar hem CHP'nin ve hem de MHP'nin destek verip son anda desteklerini çekmeleri gibi burada da siyasi çıkarlarını milletin çıkarlarının,milli çıkarların önünde tutmuşlardır.Yazık!Bu ülkeden bir vatan evladı çıkıp mevcut hükümetin yapamadığını,mevcut dış politikamızın yaptıramadığını yapıyor.Hem de kısıtlı maddi imkanlar ile.
Semihciğim,sağol.
Kemalistim.Vatanımı her şeyden çok seviyorum.
Kullanıcı küçük betizi
Çetin Taş
Üye
Üye
 
İletiler: 2354
Kayıt: Pzt Şub 19, 2007 22:02

İletigönderen Hasta » Prş Mar 08, 2007 17:40

Sayın Muharrem Doğan gerçekten vatansever bir insnmış belli...Teşekkürler Çetin,çok haklısın...
Kullanıcı küçük betizi
Hasta
Satılmıştır
 
İletiler: 1
Kayıt: Pzt Şub 19, 2007 14:52

İletigönderen Çetin Taş » Cum Mar 09, 2007 23:43

İsviçre'de sözde Ermeni soykırımını "inkar" yasasını ihlal ettiği gerekçesiyle

Doğu Perinçek'e 90 gün hapis cezası

Lozan'da yargılanan İşçi Partisi lideri Doğu Perinçek'e 90 gün tecilli hapis ve 16 bin 873 İsviçre frangı para cezası verildi.


Lozan'da yargılanan İşçi Partisi lideri Doğu Perinçek hakkındaki karar açıklandı.

Lozan mahkemesi, 6 Martta başlayan duruşmalar sonunda bugün verdiği kararda, Perinçek'i 90 gün hapis cezası karşılığında her günü 100 İsviçre Frangı (yaklaşık 115 YTL) olmak üzere 9 bin İsviçre Frangı para cezasına çarptırdı ve bu cezayı iki yıl tecil etti.

Mahkeme, bunun dışında 3 bin İsviçre Frangı para cezasına çarptırdığı Perinçek'in, bu parayı hemen ödemediği takdirde 30 gün hapis yatmasına karar verdi. Bunun için 5 günlük süre tanındı.

Perinçek'in ayrıca 1000 İsviçre Frangını sembolik olarak bu ülkedeki Ermeni cemaatine ve 10 bin İsviçre Frangını dava açan Sarkis Şahinyan'a ödemesi istendi.

Mahkeme masrafı olarak da Perinçek'in 5873,55 İsviçre Frangı ödemesine karar verildi.


PERİNÇEK'İN TEPKİSİ


İsviçre'de 2005 yılında düzenlenen bir etkinlik sırasında sözde Ermeni soykırımının emperyalist bir yalan olduğunu söylediği için yargılanan Perinçek, hakkında verilen kararı "emperyalist bir kinin ürünü" olarak değerlendirdi.

Dava hakimi Pierre Henri Winzap'ın duruşmanın ilk gününden itibaren taraf tuttuğunu gösterdiğini belirten Perinçek, "Hakim Winzap bugünkü kararı okurken Türkiye'ye ve Türk ulusuna karşı içindeki kini ve ön yargıları dışa vurdu. Hakimin tavrı duruşmanın başından beri belliydi" dedi.

Hakimin bu kararına rağmen duruşmanın İsviçre'de olumlu bazı gelişmelere vesile olduğunu ifade eden Perinçek, "Şunu söyleyebilirim ki, sözde Ermeni soykırımını 'inkar' yasası artık İsviçre'de tartışılıyor. Tarihin yargılanamayacağı görüşü toplum içinde hızla yayılıyor. Tüm bu gelişmeler bu yasanın değişmesine hız kazandıracaktır" diye konuştu.


"KARARI TEMYİZ EDECEĞİZ"


Dava hakimi Winzap'ın verdiği kararın "her şeyin bittiği anlamına gelmediğini" ifade eden Perinçek, kendilerine tanınan 5 günlük süre içinde temyize gideceklerini bildirdi.

Perinçek, karara karşı nasıl bir yol izleyecekleri yolundaki bir soruya şu yanıtı verdi:

"Bu kararı hemen temyiz edeceğiz. Göreceksiniz, bu karar ve ilgili yasa değişecektir. Buradaki bir üst mahkemede temyiz hakkımızı kullandıktan sonra gerekirse kararı Strasbourg'taki Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine kadar götüreceğiz."


PERİNÇEK: ERMENİLERE SOYKIRIM YAPILMADI


Lozan Adliye Sarayında hakkındaki kararın açıklanmasından sonra İsviçre televizyonuna Almanca olarak demeç veren Perinçek, muhabirin, "Bu karardan sonra hala Ermenilere soykırım yapılmadığı görüşünü savunuyor musunuz?" sorusuna şu yanıtı verdi:

"Bugün burada alınan karar ABD'nin büyük Orta Doğu projesinin bir parçasıdır. Ermenilere 1915 yılında soykırım yapılmadığı benim inanarak savunduğum görüşümdür. Hiçbir karar veya yasa benim inanarak savunduğum görüşümü değiştiremez. Gallile'yi ve Göthe'yi de yargıladılar, ama görüşlerini savunmaya devam ettiler. Hakim Winzap bugünkü kararıyla Türkiye'ye ve Türk ulusuna karşı içindeki kini ve ön yargıları dışa vurmuştur."

Hürriyet web sitesi,09.03.2007
Kemalistim.Vatanımı her şeyden çok seviyorum.
Kullanıcı küçük betizi
Çetin Taş
Üye
Üye
 
İletiler: 2354
Kayıt: Pzt Şub 19, 2007 22:02


Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 5 konuk

x