LOZAN'IN 90. YILINDA / MİLLÎ İRADE BİLDİRİSİ

Batı'nın ülkemizde gerçekleştirdiği "sivilleştirme" uygulamalarına millî karşı çıkışlar.

Önemli: Kimi yazarlar, günlük yazdıkları için bu bölümde belirtilmemiştir.

LOZAN'IN 90. YILINDA / MİLLÎ İRADE BİLDİRİSİ

İletigönderen Güncel Meydan » Çrş Tem 24, 2013 9:57

LOZAN'IN 90. YILINDA

Emperyalizmi ve onun yerli ve yabancı taşeronlarını Anadolu yaylasına gömenler, Misak-ı Millî ile belirledikleri yurt topraklarının büyük bir bölümünün siyasi tapusunu Lozan'la almışlardır.

LOZAN, Kurtuluş Savaşı sırasında işbirlikçi İstanbul Hükümeti'nin ve Padişah Vahdettin'in Türklerin ellerinde kalan son yurt durumundaki Anadolu'nun neredeyse tamamını emperyalizme ve onların taşeronlarına bırakmayı kabul ettikleri SEVR ANTLAŞMASI'NI yırtıp tarihin çöp tenekesine atanların, bunu yapmak için Kurtuluş Savaşı'nı kazananların savaş meydanlarında elde ettikleri zaferi masa başında onaylatma başarısı göstermesidir.

LOZAN, Osmanlı'nın son 200 yılında benzeri görülmemiş derecede başarılı bir anlaşmadır.

LOZAN, savaş meydanlarında kazanıp masa başında kaybeden bir ulusun son 200 yılda belki de ilk kez savaş meydanlarında kazandıklarını masa başında da büyük oranda kazandığı tek anlaşmadır.

LOZAN'ın en büyk başarısı KAPİTÜLASYONLARI kaldırararak Atatürk'ün TAM BAĞIMSIZLIK anlayışının en önemli ilkelerinden biri hatta birincisi olan EKONOMİK bağımsızlığı sağlamış olmasıdır.

LOZAN'ın eksiklerini yine Lozan'ı imzalayanlar tamamlamıştır.

BUGÜN LOZAN'A KARŞI OLANLARIN SEVR ÖZLEMİ İÇİNDE OLDUKLARI GÖRÜLMEKTEDİR. ÇÜNKÜ LOZAN TAM BAĞIMSIZ BİR TÜRKİYE BIRAKMIŞTI.

SEVR İSE KÜRDİSTAN VE ERMENİSTAN DİYE BÖLÜNMÜŞ PARÇALI ANADOLU'NUN GÖBEĞİNE SIKIŞMIŞ KÜÇÜK BİR TÜRKİYE BIRAKIYORDU. LOZAN DÜŞMANLARININ TÜRKİYE DÜŞMANLARI OLDUĞU UNUTULMAMALIDIR.


MİLLÎ İRADE BİLDİRİSİ


http://www.milliiradebildirisi.org/
Kullanıcı küçük betizi
Güncel Meydan
Üye
Üye
 
İletiler: 584
Kayıt: Pzr Eki 12, 2008 23:12

Şu dizine dön: Millî Duruşlar

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x