
Malezyada İngilizce isyanı Fen dersleri Malayca okunsun diyenleri polis gazla dağıttı.
Matematik ve fen derslerinin İngilizce okutulması yönetmeliğini protesto eden öğrenci ve öğretmenler polis engeline takıldı. Öğretmenler, 6 yıldır uygulanan yönetmeliğin ana dillerinin çağdaşlaştırılması ve Malay dilinde bilimsel bir sözlük oluşturulması çabalarına zarar verdiği görüşünde.
Kuala Lumpurda yüzlerce kişi, matematik ile fen bilgisi dersinin İngilizce okutulmasını protesto etti. Saraya dilekçe polis engeline takıldı
Krala dilekçe
MALEZYAnın başkenti Kuala Lumpurdaki bir camide toplanan grup, taleplerini krala iletme kararı aldı. Fen bilgisi ve Matematik dersinin Malay dilinde okutulması talebi içeren bir dilekçe vermek için saraya yürümeye çalışan yüzlerce kişiyi polis durdurdu.
İzniniz yok
DAĞILIN ikazına rağmen saraya ulaşmakta kararlı görünen grubu, polis göz yaşartıcı gaz kullanarak dağıttı. Yetkililer, gösteriyi organize edenlerin, polisten gerekli izni almadıklarını belirtirken, olayda yaralanan ve gözaltına alınan olmadığı kaydedildi.

kaynak