Malezya'da kız öğrencilere dayak geliyor

Güncel Meydan | Güncel Haberler Köşesi

Malezya'da kız öğrencilere dayak geliyor

İletigönderen Türk-Kan » Çrş Kas 28, 2007 15:24

Sadece kadın öğretmenler dövsün!

'Türkiye Malezya olur mu?' tartışmasıyla gündeme oturan Güneydoğu Asya ülkesinde, Ramazan ayında oruç yiyenlerin cezalandırılmasının ardından bu kez de kız öğrencilerin dayakla 'yola getirilmesi' gündemde.

Malezya'da kız öğrencilerin bambu sopalarla el ve bacaklarına vurularak 'yola getirilmesi' yönünde hükümete bir teklif sunuldu. Ramazan ayında Kelanten eyaletinde, oruç yiyenlerin tebdili kıyafet gezen polisler tarafından yakalandığı Malezya'da kız öğrencilerin sopayla 'terbiye edilmesine' yönelik planlar da büyük tepki çekti.

'ÖNERİYİ DEĞERLENDİRİYORUZ'
Malezya Eğitim Bakanı Yardımcısı Nuh Ömer tarafından yapılan açıklamada, hafta başında okul müdürleri, veli-öğretmen derneği temsilcileri ve dini grupların katılımıyla düzenlenen bir eğitim seminerinde, kız öğrencileri disipline etmek amacıyla, bambu sopaların da kullanılabileceği daha sert cezalar verilmesinin gündeme geldiğini söyledi. Nuh Ömer, "Kızlar da çok ciddi sorunlar yaratabiliyorlar. Bu da bir teklif. Bu öneriyi değerlendiriyoruz" dedi.

'ERKEKLERDEN DAHA CÜRETKAR OLABİLİYORLAR'
Erkek öğrencilerin öğretmenler tarafından sopayla dövülmesine hükümet tarafından izin verilen Malezya'da, Ulusal Öğretmenler Birliği Genel Sekreteri Lok Yim Pheng de, genel terbiye ve disiplin kurallarına uymayan kız öğrencilerin dayakla 'hizaya sokulabileceği' yönünde görüş bildirdi. Söz konusu eğitim seminerine katılan Lok Yim Pheng, Associated Press haber ajansına yaptığı açıklamada, "Bazen kızlar erkeklerden çok daha cüretkar oluyor. Bu kızları sopayla yola getirmenin zamanı çoktan geldi" dedi.

'SADECE KADIN ÖĞRETMENLER DÖVSÜN'
Bununla birlikte Lok, kız öğrencilerin sadece kadın öğretmenler tarafından sopayla dövülmesi ve sadece ellerin ve bacaklara vurulması gerektiğini savundu.

Kız öğrencilerin dövülmesine karşı çıkan uzmanlar, bunun çok sert bir ceza olacağını söylerken, P. Sundramoorty adlı bir kriminoloji uzmanı da, bambu sopalarla kızları dövmenin çok vahşi bir uygulama olacağını ve herhangi bir caydırıcı etki yaratamayacağını söyledi.

Kaynak
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletiler: 6735

Şu dizine dön: Haberler

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 1 konuk

x