Manisa'da miting krizi!

Genel & Güncel Konular

Manisa'da miting krizi!

İletigönderen Türk-Kan » Cum May 04, 2007 21:44

Manisa'da ''zabıta bayrakları topluyor'' iddiası

Resim

Manisa’da yarın yapılacak Cumhuriyet Mitingi öncesinde başta İstanbul olmak üzere yurdun çeşitli yerlerinden geldikleri belirtilen seyyar satıcılar, bayrakların zabıta görevlileri tarafından toplandığını öne sürerek, protestoda bulundu.

Alınan bilgiye göre, yarın Sultan Meydanı’nda düzenlenecek Manisa Cumhuriyet Mitingi öncesinde 100’e yakın seyyar bayrak satıcısı kente gelerek, satış yapmaya başladı.

Kent merkezinde ellerinde bayraklarla dolaşan satıcılar, zabıtanın müdahalesiyle karşılaştıklarını öne sürdü. Bayrak satıcılarından Erdal Çelik ile Celal Gezer, zabıtadan kaçmak zorunda kaldıklarını belirterek, "İstanbul’dan bayrak satışı için Manisa’ya geldik. Daha önce İstanbul ve Ankara’da da satış yapmıştık. Ancak orada zabıtadan görmediğimiz muameleyi Manisa’da gördük. Bazı arkadaşların bayrakları toplandı" dediler.

Bu arada Manolya Meydanı’nda toplanan bir grup satıcı, zabıtanın tutumunu protesto ederek, ellerinde kalan bayrakla Manisa Belediyesine yürüdüler. Belediye binası önünde güvenlik görevlileri ile kısa süreli yaşanan gerginliğin ardından Belediye Başkan Yardımcısı Recep Kafes, seyyar satıcılar arasından seçilen temsilciyle yaptığı görüşmede, satışa izin verildiğini bildirdi.

Manisa Belediyesi Zabıta Müdürü Hakkı Doymaz ise bayrak toplama şeklinde bir girişimlerinin olmadığını iddia etti.

Kaynak
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye
 
İletiler: 6735
Kayıt: Pzt Şub 19, 2007 20:56

İletigönderen |Kuralsız| » Cum May 04, 2007 21:50

Eleqtriği de qeseceqler, bayraqlari da toplayacaqlar , TV yayinini da onleyeceler , ellerinden ne gelirse yapacaqlar :wink:

Ama artiq ''O yaydan ciqmis'' :twisted:


haber için tsq.
''Hayattaki yegane üstünlüğüm Türk doğmaktır! Muhterem milletime şunu tavsiye ederim ki; sinesinde yetiştirerek başının üstüne kadar çıkaracağı adamların kanındaki, vicdanındaki cevher-i asli'yi çok iyi tahlil etmek dikkatinden bir an feragat etmesin."
Başbuğ Mustafa Kemal Atatürk

Ruhun Şad, Mekanın Cennet Olsun Türklüğün Yüce Başbuğu ATATÜRK
Kullanıcı küçük betizi
|Kuralsız|
Üye
Üye
 
İletiler: 2244
Kayıt: Pzr Şub 25, 2007 13:25
Konum: Gecenin Kıyısından Karanlığın Tam Ortasından |K@yse®ciyes|

İletigönderen Çetin Taş » Cum May 04, 2007 23:33

Bu iktidardan herşeyi beklerim.Daha önce de demiştim.
Kemalistim.Vatanımı her şeyden çok seviyorum.
Kullanıcı küçük betizi
Çetin Taş
Üye
Üye
 
İletiler: 2354
Kayıt: Pzt Şub 19, 2007 22:02

İletigönderen Veled » Cum May 04, 2007 23:40

Türk-Kan, haber için teşekkürler
Kullanıcı küçük betizi
Veled
Satılmıştır
 
İletiler: 3
Kayıt: Çrş Mar 07, 2007 20:46

İletigönderen Türk-Kan » Cmt May 05, 2007 10:42

su an Manisa'yi izleyenler görüyordur :D Türk Milleti'ni bayragindan kim ayiracakmis, sasarim 8)
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye
 
İletiler: 6735
Kayıt: Pzt Şub 19, 2007 20:56

İletigönderen Berco » Cmt May 05, 2007 18:14

AKP'nin kitlesi demokratik haklarını pek kullanmayan,sessiz tek sandık başında oy basan bir kitledir.

Seçimde AKP'nin oyunun çok fazla düşeceğini sananlar çok şaşıracaklar.

Zaten partilerin ittifakı hep bu korkudan dolayıdır.İttifak kurmazlarsa AKP hepsini yine süpürür.

Mitinge katılanları demokratik haklarını sonuna kadar kullandığı için -ki toplumumuzun en büyük eksikliğidir.Artık üzerimizden atıyoruz- tek tek tebrik etmek lazım...
Kullanıcı küçük betizi
Berco
Üye
Üye
 
İletiler: 166
Kayıt: Pzt Şub 26, 2007 21:37

İletigönderen Çetin Taş » Cmt May 05, 2007 21:20

Seçimde AKP'nin oyunun çok fazla düşeceğini sananlar çok şaşıracaklar.

Berco,sen de çok şaşıracaksın.Gör bak :wink:
Sırf şu mitinglerin yarattığı en önemli konulardan biri,halkın bu seçimlerde kesinlikle sandığa gidip oyunu kullanacağıdır.Sırf bu bile bir önceki seçimlerdeki gibi oy alsa AKP,oy oranlarını otomatikman 20%lere düşürecektir.Ki fazlası var,göreceksin :wink:
Kemalistim.Vatanımı her şeyden çok seviyorum.
Kullanıcı küçük betizi
Çetin Taş
Üye
Üye
 
İletiler: 2354
Kayıt: Pzt Şub 19, 2007 22:02

İletigönderen Berco » Cmt May 05, 2007 23:47

Yüreği yetiyorsa birleşmeden girsin bakalım seçime partiler... :)
Kullanıcı küçük betizi
Berco
Üye
Üye
 
İletiler: 166
Kayıt: Pzt Şub 26, 2007 21:37

İletigönderen Çetin Taş » Pzr May 06, 2007 0:46

Yineliyorum.Eğer seçime katılma oranı 90% olsun ve isterse CHP kimseyle birleşmesin ya da ittifak yapmasın;kesinlikle AKP tek başına iktidar olamaz.Matematik hesabı,başka bir şey değil.
Kemalistim.Vatanımı her şeyden çok seviyorum.
Kullanıcı küçük betizi
Çetin Taş
Üye
Üye
 
İletiler: 2354
Kayıt: Pzt Şub 19, 2007 22:02

İletigönderen Seçim » Pzt Tem 23, 2007 4:06

Berco yazdı:AKP'nin kitlesi demokratik haklarını pek kullanmayan,sessiz tek sandık başında oy basan bir kitledir.

Seçimde AKP'nin oyunun çok fazla düşeceğini sananlar çok şaşıracaklar.

Zaten partilerin ittifakı hep bu korkudan dolayıdır.İttifak kurmazlarsa AKP hepsini yine süpürür.

Mitinge katılanları demokratik haklarını sonuna kadar kullandığı için -ki toplumumuzun en büyük eksikliğidir.Artık üzerimizden atıyoruz- tek tek tebrik etmek lazım...


Merhaba banlandığım siteye tekrar girmek adetim değildir fakat seçimler bu sitede çok tartışıldığı için birkaç söz söylemek istedim.Çok fazla rahatsız etmeyeceğim,merak etmeyin,geri gideceğim.(Ram'e selamlar :) )

AKP hepimizin zihnini allak bullak eden biz zafer kazandı.

Ülkemizde uzun bir süredir iki egemen sınıf çarpışıyor,birisi ordunun önderliğini yürüttüğü bürokratik kanat diğeri ise TÜSİAD'ın önderlik ettiği liberal kanattır.Seçim sonuçları ile birlikte liberal kanat zaferini ilan etti.

AKP'nin zaferinin en büyük sırrı liberal kanadın yani büyük sermayedarların desteğini arkasına almasıdır.Aydın Doğan'ın medya grubu doğru düzgün bir AKP muhalefeti yapmamış tam tersi büyük bir destek vermiştir.İstese "Sayın Öcalan","Askerlik yan gelip yatma yeri değildir." sözleri üzerinden bile üzerine gidebilir ve yıpratabilirdi,yapmadı.Çünkü AKP tam da istediği gibi özelliştirme ağırlıklı bir politika yürütüp eğitimden sağlığa kadar herşeyi piyasalaştırıyor.Yüksek faizlerle para alıp,üretim yapmadan spekülatif para kazancını sağlıyor.Yeşil sermayenin sözcüsü Kanal7 ve STV'de sahte demokrasi söylemlerini de dillendirerek hem AKP'yi bürokratik kanadın karşısında güçlendirdi hem de muhafazakar dediğimiz çevrelerin -ki bu çok büyük bir orandır.- oyunun yönünü ampule yönlendirdi.Dolayısıyla liberal-sermayecilerde tam bir birlik vardı,hele ülkemiz şartlarında dini de arkasına almış durumda olmaları oyların tarafını müthiş ölçüde belirledi.Yeşil sermaye gücüne güç katmak için dine ihtiyaç duyuyor ve onu yok etmek isteyen orduya karşı TÜSİAD'la birlikte "demokrasi" noktasında müthiş bir birlik sağladı.

AKP Baykal'ın memleketi Antalya'da birinci parti oldu,CHP'nin kalesi diye adlandırılan İzmir'de de sadece %4'lük bir farkla ikinci oldu.MHP lideri Bahçeli'nin memleketinde ise eşit sayıda milletvekili elde etmeyi başardı.Yani en güçlü rakiplerini en güçlü yerlerinde bile şoka uğrattı diyebiliriz.AKP'nin asıl oy patlaması ise Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu'daydı.Oylarını yaklaşık %100 arttırdı.Buralarda da özellikle aşiret düzenin getirdiği dini yapı ve askere karşı tepki oylarının en önemli faktörlerini oluşturduğunu söylemek gerekiyor.Dolayısıyla AKP seçimden tam bir zaferle çıktı.

Peki AKP'nin karşısında görülen CHP neden zafere ulaşamadı?

İnsanlar artık korkular üzerine kurulan siyasetten hoşlanmıyorlar.CHP'nin laiklik propogandası hiç tutmadı.AKP sosyal demokrat,milliyetçi,muhafazakar birçok aday gösterdi,listelerinde alevi adaylara da yer verdi.Birçok liberal üniversite öğretim üyesini de aday gösterdi.Böyle kapsayıcı listeleri bu propogandanın iyiden iyiye çürümesine sebep oldu,zaten oy veren bu kitlenin laiklik düşmanı diyebileceğimiz militan kitlesi çok düşüktür,artık dünya daha doğrusu sermaye baskıcı rejimleri kaldıramıyor.Dolayısıyla sermayenin kendini baskıcı bir şeriatın altına sokacağını düşünmekte pek akıl karı değildir çünkü AKP'nin asıl dinamosu TÜSİAD'dır,TÜSİAD için de din pekte bir mana ifade etmiyor.Yeşil sermaye ise böyle bir rejime şu an için ihtiyaç duymuyor ve bunun için yeterli güce de sahip değil,ihtiyaç duymadığı için bu yönde bir eğilimi de yok,göstermelik dini reaksiyonlar tabanındanki yobaz,pasif tayfayı etkilemekten de öte gitmiyor.

Ne yapmalı?

Marx'ın dediği gibi:"Bir toplumdaki egemen görüşler o toplumun egemen sınıflarının görüşleridir." Güler Sabancı sonuçların ilk açıklandığı dakikalarda "AKP artık merkez partisidir." diyerek dolaylı desteğini boşuna belirtmemiştir.Özellikle dillendirilen "istikrar" da aslında sermayenin istikrarıdır.Egemen sınıflar kendi görüşlerini medya aracılığıyla sürekli empoze ettiler,karşı tarafında herhangi bir karşı atak sunamaması sonucu hüsran olarak gösterdi.Fakat AKP'nin birinci parti olmuş olması onun halkın yararına çalışacağını asla göstermez.Unutmayalım ki Hitler'de seçimlerde zafere ulaşmıştı.

AKP halkın mallarını özelleştirmektedir,inanılmaz bir cari açığa sahiptir,geçenlerde Ali Babacan "Bu açığı kapayamazsak 200 km hızla duvara çarparız." demişti.Sağlıkta inanılmaz yanlış politikalar yapılıyor.Müthiş bir faizle borç alınıyor.Tabii sermayedarlar bundan memnun olduğu için kitle iletişim araçlarıyla felaketi öngörmüyorlar fakat uzun vaade de bu politikaların çöküşü kaçınılmazdır.

Türkiye'de "sol" artık gerçekten sol olabilmek için sırtını orduya dayamayı bırakıp gerçek sahasına varoşlara,esnaflara yani toplumun tabanına gidip kendisini anlatmak zorundadır.Halkı adam yerine koymama anlayışı ve bunun sonucu gelişen tepeden inme yönetim fikri iflas etmiştir.Baykal gibi TÜSİAD'dan destek aramaya kalkarsanız ise sol parti olamazsanız.Cumhuriyet Mitinglerinde sürekli dillendirilen bir slogan vardı:"Ne ABD ne AB,Tam bağımsız Türkiye".Bunun nasıl gerçekleşeceğini insanlara anlatmak gerekiyor.TÜSİAD'larla,Koç'larla,Sabancılarla bu işin olmayacağını anlatmak gerekiyor.Çünkü çıkarı olduğunda her sermaye sahibi gönül rahatlığıyla diğer ülkenin işadamlarıyla ortaklık kurabiliyor bu da direk sizi diğer ülkenin devletine bağlıyor.Ülkemizdeki aptalca "sol" anlayışının sonucu olarak özelleştirme olsun ama gavura gitmesin Türk'e gitsin anlayışı da bizi hüsrana uğratmaktadır.Yurdumuz solu bakımından anti-emperyalizm yabancı düşmanlığı olarak algılanmaya başlandı.Hakeza laiklik konusunda Alevi,Ermeni cemaatleri konusunda net bir görüşü yoktur.Zaten Alevi kuruluşlar seçim desteğini CHP'den çekmişti.Ayrıca kanayan yara Kürt sorununa dair de "sol"un net bir bakışı yoktur.RTE bile "Kürt sorunu vardır,çözmek boynumun borcudur." deme cüretini göstermişti,tabii kulağı çekilince geri adım atmıştı.Tabii en önemlisi solun liderlik sorunu vardır.Deniz Baykal,Zeki Sezer,Doğu Perinçek gibi adamların solu temsil etmesi mümkün değildir.Solda hem liderlik sorunu hem de ilke sorunu vardır fakat ümit verici olan halk potansiyelinin varlığıdır.

İlk adım olarak Ufuk Uras bağımsız sol aday olarak meclise girdi.Umuyorum ki çevresinde oluşturacağı toplumsal muhalefet dalgası yeni oluşumlara gebe olur.Herkes yapabildiğince elini taşın altına koymalı...

Selamlar...
Kullanıcı küçük betizi
Seçim
Üye
Üye
 
İletiler: 1
Kayıt: Pzt Tem 23, 2007 2:47

İletigönderen Hasta » Pzt Tem 23, 2007 4:59

Seçim, sevgili Berco,her satırına seve seve imzamı atacağım,son derece doğru ve gerçekçi bir yorum yapmışsın,teşekkürler...Burda siyasi yorum yapmayacaktım ama senin yazdıklarını okudum ve yazmak istedim(Sen geri dönmedikçe de başka yorum yazmayacağım!).Fazla söze gerek yok.Ayrıca,Ufuk Uras'ın meclise girişine çok sevindim. :)
Kullanıcı küçük betizi
Hasta
Satılmıştır
 
İletiler: 1
Kayıt: Pzt Şub 19, 2007 14:52

İletigönderen Ram » Pzt Tem 23, 2007 4:59

Sen böyle şeker şeker yorumunu yaptında, biz seni ne zaman kırdık Berco¿?


Aleviler kendi içinde birlik olamadıkları için net görüşleri yoktur. Bir kısmı, MHP'ye dahi oy vermiştir. Zaman tarfaları değiştirir. Ermeniler ise ikiye ayrılmış durumda. Bir taraf kendi halinde yaşayan Ermeni, bir taraf pisliğe bulaşmış veyahut pisliğe bulaşmaya can atan Ermeni. (eski hayallerini hayata geçirmek amacıyla Ampûle destek vermek gibi...)

Kürt sorunu yoktur. Terör sorunu vardır. Terör biter, ön yargılar kalkar. Yok; işçi sınıfı, köylü kısımı, aç yaşayanı, berduş dolaşını, evsiz olanı olarak gördüklerini diyorsan eğer; bu Türkiye'nin genelinde de var. Yok; bu genellemenin büyük bir kısmını doğu illerinde yaşayan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı Kürtler'dir diyorsan, bu da NATO sorunudur, ağalık sorunudur. Şartlarında var; savaş halinde boşaltılacak bölge, az yatırımla götürebildiğin kadar götür. Kürt toprak ağalarını da unutmamak gerekir. Ama önce pekaka, hani şu Partiye Kahpe Kan. O bitecek önce... Sonra bölge coğrafyasında Türkiye seçim arifesinde olduğu için durakladı. Hareketlencektir siyaset, ordu baskısını arttıracaktır. Cevapları kolay, uygulaması zor.

Dip Not: Şu sağ-sol denilerek pompalanan zırvalara, artık itibar etmemek lâzım. Yoksa, bir günde devrim hayâlleriyle, bir günde Turan hayâlleriyle, ne birlik olunur, ne de istenilen gerçekleştirilebilir.
Mevzuubahs olan; millete saltanatını, hâkimiyetini bırakacak mıyız, bırakmayacak mıyız¿? meselesi değildir. Mesele, zaten emrivâki olmuş bir hakikati ifadeden ibarettir. Bu, behemehâl, olacaktır. Burada içtima edenler, Meclis ve herkes meseleyi tabiî görürse, fikrimce muvafık olur. Aksi takdirde, yine hakikat usûlü dairesinde ifade olunacaktır.

Fakat ihtimâl, bazı kafalar kesilecektir!
Kullanıcı küçük betizi
Ram
Zûlme Karşı İsyan!
 
İletiler: 8167
Kayıt: Sal Şub 20, 2007 1:06
Konum: Aç haritaya bak!


Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x