Saygı ÖZTÜRK, manşeti yakalıyor... Ünal ERKAN; Açılım ne anlama geliyor? Hükümet ne yapmak istiyor? Demokratik açılım PKK terörünü durdurur mu? Teröristler dağdan niçin indirilemedi? Abdullah Öcalan'la gizli görüşme gündeme geldi mi? Ateşkes neydi, böyle bir uygulama oldu mu? Geçmişte de "açılım" çalışması yapılmadı mı? Açılım süreci çalışmaları niçin uzuyor? Konuk:.Emniyet Eski Genel Müdürü ve Devlet Eski Bakanı, OHAL Bölge Valisi Ünal ERKAN
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.
Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Bende diyorum ki: "Hadi ordan". Bizi hicbir baski, hicbir siddet yildiramaz. Büyük bir ihtimalle ben de bu senenin sonuna dogru askerde olacagim. Eger alnimda yaziliysa seve seve sehit olacagim. Bizi ne irkci, fasist, dinci hükümetler, ne de uzaktan kumandali capulcu sürüleri yildiramaz. Bunu kücük kafalariniza sokun!
İşgâlciler ölmeli!
"Bir ülkenin nüfusunun yarıya yakın bölümünün bir bölgede, dörtte birinin bir şehirde yaşaması, başlı başına tezgahtır."