Mars'ta Buz Kütleleri Bulundu!

Genel & Güncel Konular

Mars'ta Buz Kütleleri Bulundu!

İletigönderen Egeli » Cum Mar 16, 2007 18:13

Resim
Mars'ın etrafında daireler çizerek bilim adamlarına görüntüler gönderen uzay aracı, gezegenin güney kutbunda dev buz kütleleri buldu.
NASA-İtalyan Uzay Dairesine ait bir radar cihazı kullanan bilim adamları gezegenin güney kutbunu saran bu kütlenin yaklaşık Teksas eyaleti büyüklüğünde olduğunu tespit ettiler.

Hesaplamalara göre eğer bu buz kütleleri erirse tüm gezegeni yaklaşık 12 metre derinliğinde bir su ile sarabilir.

%90'I SUDAN OLUŞUYOR

Yaklaşık 2,3 mil (4 kilometre) yüksekliğinde olan bu kütle beyaz donmuş karbondioksit gazı ve sudan oluşan bir kutup 'kapağının' altında bulunuyor ve yaklaşık % 90'ı sudan oluşuyor. Geri kalan % 10'luk kısmının donmuş toz olduğu belirlendi.

Bilim adamları donmuş şekilde bulunan suyun Mars'ın kutuplarında bulunabileceğini bildiklerini fakat büyüklüğü ve bileşenleri hakkında bilgiye son verilerden ulaştıklarını söylediler.

YAŞAM İŞARETİ Mİ?

Mars'ta bulunan bu suyun 'geçmişi' bilim adamalarının oldukça ilgisini çekiyor.

Çünkü gezegende su bulunması burada herhangi bir zaman diliminde mikroorganizmaların ya da diğer yaşam biçimlerinin var olduğu ile ilgili önemli ipuçları verebilir. Sıvı halindeki su, şu an bilinen en belirgin 'yaşam işareti' olarak kabul ediliyor.

SABAH
Kullanıcı küçük betizi
Egeli
Üye
Üye

İletiler: 1724

İletigönderen SultanGaliyev » Cum Mar 16, 2007 22:17

ya hocam bu mars'ta olan suyu istanbula getirme imaknımız varmı,, valla susuzluktan kırılacağız=))))haberin güzel
Kullanıcı küçük betizi
SultanGaliyev
Üye
Üye

İletiler: 84

İletigönderen Çetin Taş » Cmt Mar 17, 2007 0:19

İllaki vardır.Yaşam diyorum.Sadece dünyda olması çok saçma.
Haber gerçekten güzel.
Ama Marslılar için güzel olmadığı kesin.Mazallah insanoğlunun geçmişi belli.
Aztekler,İnkalar,Kızılderliler...
Hep topraklarının üstünü ve altını isteyen beyaz adamlar katletmedi mi onları?
Marslılar ne yapacak şimdi?
Kemalistim.Vatanımı her şeyden çok seviyorum.
Kullanıcı küçük betizi
Çetin Taş
Üye
Üye

İletiler: 2354

Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 1 konuk

x