MAZLUMDER: "İlker BAŞBUĞ Yargılansın"

ARI, TESEV, Açık Toplum Vakfı, HYD, Genç Siviller, GTP, SODEV, Bianet, STGM, TÜSEV, MAZLUMDER, STEP, LGBTT, Barış ve Kardeşlik Forumu, Türk Demokrasi Vakfı, LDP, Küresel BAK vesaire...

MAZLUMDER: "İlker BAŞBUĞ Yargılansın"

İletigönderen Ram » Çrş Haz 17, 2009 1:49

MAZLUMDER, Askeri savcılığın incelemeye aldığını açıkladığı "AKP ve Fethullah Gülen'i Bitirme Planı"yla ilgili Genel Kurmay Başkanı Başbuğ ve planda imzası olduğu ifade edilen Kurmay Kıdemli Albay Çiçek'in "Anayasayı ihlal"den yargılanmasını istedi.

MAZLUMDER, Askeri savcılığın incelemeye aldığını açıkladığı "AKP ve Fethullah Gülen'i Bitirme Planı"yla ilgili Genel Kurmay Başkanı Başbuğ ve planda imzası olduğu ifade edilen Kurmay Kıdemli Albay Çiçek'in "Anayasayı ihlal"den yargılanmasını istedi.

İnsan Hakları ve Mazlumlar için Dayanışma Derneği (MAZLUMDER), Taraf gazetesinin gündeme getirdiği "AKP ve Fethullah Gülen'i Bitirme Planı"yla ilgili Genel Kurmay Başkanlığı hakkında suç duyurusunda bulundu.

Ergenekon Soruşturma kapsamında tutuklanan Emekli Teğmen Serdar Öztürk'ün bürosunda ele geçirildiği savunulan "İrtica ile Mücadele Eylem Planı" belgesini yargıya taşıyan MAZLUMDER, Genel Başkan Yardımcısı Avukat Emrullah Beytar'ın imzasıyla sunduğu şikayet dilekçesinde, planın hazılannmasıyla Ceza Yasası'nın 309. maddesinde yer verilen "Anayasayı ihlal" suçunun işlendiğini savundu.

Dilekçede, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ ve planın üzerinde imzası bulunduğu iddia edilen Kurmay Kıdemli Albay Dursun Çiçek'in yargılanması talep edildi. İki askeri görevli hakkında soruşturma açılmasının da "hukukun üstünlüğü ilkesinin zorunlu bir gereği" olduğuna yer verildi.

12 Haziran'da Taraf gazetesinin gündeme getirdiği plana göre; "AK Parti içindeki ajanlar harekete geçirilip partide bölünme yaşanıyormuş hissi verilecek... 'Işık evleri'nde silâh ve mühimmat bulunması sağlanarak Cemaate karşı 'silâhlı terör örgütü' davası açılacak... Bazı hedef kişiler hakkında medyada 'kara propaganda' yapılacak... Ermenistan ve Yunanistan ile ilgili haberler tepki uyandıracak biçimde kullanılarak milliyetçi partilerin tabanı genişletilecek... Ergenekon sanığı subaylar hakkında 'masum oldukları, irticayla etkin mücadele ettikleri için üzerlerine iftira atıldığı' şeklinde haberler yayınlatılacak..."

Kriminal inceleme yapılacak
Son olarak Genelkurmay Başkanlığı Askeri Savcılığı, Anadolu Ajansı'na (AA), ''Yapılan soruşturmada şu ana kadar elde edilen deliller değerlendirildiğinde, ele geçirildiği iddia edilen belgenin, Genelkurmay Başkanlığının herhangi bir biriminde hazırlanmadığına ilişkin bir kanaate varıldığını'' açıklaması yaptı.

Askeri Savcılık, belgenin sahte olup olmadığı, kimlerce hazırlandığı konularının da kriminal inceleme sonrasında ortaya çıkarılacağı ifade edildi.

Eylem planına dair belgenin, Genelkurmay Harekat Başkanlığı Bilgi Destek Dairesi 3. Bilgi Destek Şube Müdürlüğünde hazırlanan ve 3. Bilgi Destek Şube Müdürü Deniz Kurmay Albay Dursun Çiçek'in paraf ve imzasını içeren bir çalışmaya dair olduğu iddia edilmişti.
Kaynak:
İm (Kod): Tümünü seç
http://www.bianet.org/bianet/insan-haklari/115216-mazlumder-akp-ve-guleni-bitirme-planini-yargiya-tasidi
Mevzuubahs olan; millete saltanatını, hâkimiyetini bırakacak mıyız, bırakmayacak mıyız¿? meselesi değildir. Mesele, zaten emrivâki olmuş bir hakikati ifadeden ibarettir. Bu, behemehâl, olacaktır. Burada içtima edenler, Meclis ve herkes meseleyi tabiî görürse, fikrimce muvafık olur. Aksi takdirde, yine hakikat usûlü dairesinde ifade olunacaktır.

Fakat ihtimâl, bazı kafalar kesilecektir!
Kullanıcı küçük betizi
Ram
Zûlme Karşı İsyan!
 
İletiler: 8167
Kayıt: Sal Şub 20, 2007 1:06
Konum: Aç haritaya bak!

İletigönderen AlpereN » Çrş Haz 17, 2009 11:02

Mazlum-Der daha henüz neyin ne olduğu anlaşılmazken nedir bu aceleniz? Ordu düşmanı olduğunuzu bu kadar belli etmenize gerek yok.He olurda birgün Milli Devlet kurulur o zaman biz haindik bizden hesap sorun diye bu kadar çabalıyosanız.Merak etmeyin o gün geldiğinde hepinizden hesap sorulacak.
Kullanıcı küçük betizi
AlpereN
Üye
Üye
 
İletiler: 628
Kayıt: Pzr Nis 22, 2007 22:57


Şu dizine dön: Türkiye Ağı

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x