Mazot arttı para kazanılmıyor Ankara'da özel halk otobüsleri kontak kapattı

Genel & Güncel Konular

Mazot arttı para kazanılmıyor Ankara'da özel halk otobüsleri kontak kapattı

İletigönderen İlteriş Kağan » Çrş Eki 19, 2022 17:27

Ankara'daki özel halk otobüsleri (ÖHO) ve özel toplu taşıma araçları (ÖTA) 17.00'den itibaren kontak kapatarak hizmetlerini durdurdu.

Tüm Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi Birliği Başkanı Kurtuluş Kara, özel halk otobüsçülerinin sorunlarıyla ilgili EGO Genel Müdürlüğü yetkilileriyle yaptığı görüşmenin ardından Başkent İlçeler Terminali'nde özel halk otobüsü çalışanları ve hat sahipleriyle açıklamalarda bulundu.

Kara, yaklaşık 4 ay önce zam talebinde bulunduklarını, Belediye Meclisinden gelir desteği kararı çıktığını ancak söz konusu desteğin bu süre içerisinde eridiğini, bugün de EGO Genel Müdürlüğü'nde konu ile ilgili toplantı yaptıklarını ancak herhangi bir sonuç alamadıklarını ifade etti.

"Esnaflarımız yakıt alamadığı için araçlarını çalıştıramadı"
Kontak kapatmanın bir eylem olmadığını belirten Kara, "Esnaflarımız yakıt alamadığı için araçlarını çalıştırmadı, hizmet veremiyoruz. Mağduriyetimizi giderecek olan İstanbul ve Kayseri modelleri var ama uygulanmıyor, EGO Genel Müdürümüze sesleniyoruz, Sayın Belediye Başkanına lütfen taleplerimiz iletin Ankara halkını mağdur etmeyelim." dedi.

"Ulaşım ücretleri enflasyona göre güncellensin" talebi
Ankara Özel Halk Otobüsçüleri Esnaf Odası Başkanı Ercan Soydaş ise bu şekilde kamuoyu karşısına çıkmaktan rahatsız olduklarını ancak ulaşım ücretlerinin maliyetlerini karşılamadığını ve zarar ettiklerini belirtti.

Zam talep ettiklerinde tepki gördükleri vatandaşla karşı karşıya geldiklerini anlatan Soydaş, ulaşım ücretlerinin enflasyona göre güncellenerek kalıcı çözüm bulunması gerektiğini kaydetti.

Kontak kapattılar
AA'da yer alan habere göre, açıklamanın ardından terminalde toplanan ÖHO ve ÖTA hat sahipleri ve çalışanları saat 17.00'de kontak kapattı.

Esnafın kontak kapatma eyleminin uzlaşma kararına kadar sürdüreceği öğrenildi.

Ankara Büyükşehir Belediyesinden açıklama
ABB'den konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamada Özel Halk Otobüsü esnafına yasal bir zorunluluk olmamasına rağmen Kovid-19 salgını döneminden bu yana 130 milyon lira destekte bulunulduğu belirtile açıklamada, şu ifadeler yer aldı:

"Ankara Büyükşehir Belediyesi tüm tedbirlerini almış olup, vatandaşlarımızın mağdur olmaması için tam kapasite EGO seferleri düzenleyecektir. Bugün geldiğimiz noktada ÖTA'ların ve ÖHO'ların sözleşmeye aykırı hizmet vermemeleri nedeniyle, sözleşme hükümleri uygulanacaktır."
Aklı Başında Bir Toplum Her 5 Yılda bir Meclisi Ve Yönetimi yenileyen Toplumlardır.
Bir hamalın yükü geçicidir; fakat sahtekâr bir politikacının yükü kalıcıdır çünkü onun dolandırıcılıklarının muazzam yükünü her daim akılsız toplumlar taşımaktadır.
Üçkâğıtçı politikacılar tarafından sürekli olarak kandırılan, tekrar tekrar aldatılan bir millet için hangi sıfat kullanılabilir? Şaşkın? Çok hafif! Ahmak? Yeterli değil! Beyinsiz? Evet, işte tam da sıfat budur! Aptal kalabalıklar, sahtekâr politikacıların en büyük servetidir!
Kullanıcı küçük betizi
İlteriş Kağan
Üye
Üye
 
İletiler: 2100
Kayıt: Cmt Şub 08, 2020 18:53

Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 4 konuk

cron

x