Me Ha Peh peh peh!

Tartışma Alanı

Me Ha Peh peh peh!

İletigönderen CessA » Cum Oca 25, 2008 14:48

Resim Bekir Coşkun adres değiştirdi. Eleştiri oklarını bu kez MHP'ye yöneltti.
Türban konusunda AK Parti ile anlaşan MHP, seçim öncesi bu partiye destek verenleri çileden çıkarttı. Hürriyet yazarı Bekir Coşkun ve Hıncal Uluç bunların başında geliyor.

Tesadüf ki Uluç ta aynı gün MHP'ye çattı. Devlet Bahçeli ve onun "Örtülü" AKP'si!.. sözleriyle tepkisini dile getiren Sabah yazarı Bahçeli'yi kızdıracak bir öneri sundu:

Şimdi, Recep Tayyip Erdoğan, siyasal teşekkür babında MHP'ye bir iki bakanlık, Devlet Bahçeli'ye de başbakan yardımcılığı vermeli..

Seçim öncesi bu partiye destek isteyen yazar, şimdi çok pişman.. MHP'yi ilk kez bu kadar sert yüklendi. Hem de çok sert bir dille: Me Ha Peh peh peh...
MHP'ye oy veren okurlarından "Elimiz kırılsaydı" mesajları aldığını söyleyen Coşkun'un suçlamaları partilileri kızdıracak nitelikte..

-BEN hiç böyle "milliyetçi parti" görmedim; milletine Arap kültürünü öneriyor.

-Bu nasıl milliyetçiliktir; kendi ulusuna çağdaşlık yolunu açmak yerine, ortaçağdan kalma Arap kültürüne yol açmak?..

-Ona "AKP’nin koltuk değneği" diyorlar.

-Ayaklar dururken çorabı koltuk değneğine giydirmek gibi

-Me Ha Pe’ye aferin.

-Me Ha Peh peh peh...

-"Milliyetçilik" bir milletin çağdaşlığını, uygarlığını, aydınlık yarınlarını savunmak değil midir?..

-Yoksa bir milletin çağın dışına savrulmasını savunmak mıdır milliyetçilik?..

ınternet haber
Kullanıcı küçük betizi
CessA
Üye
Üye

İletiler: 1164

İletigönderen Ram » Cum Oca 25, 2008 15:55

Ampûller: Abdullah Gül, Cumhur olacak!
Muhalefetteki bir parti: Meeeeee

Ampûller: Velevki siyasi simge olsun, türban yasağı kalkacak!
Muhalefetteki bir parti: Heeeeee

Ampûller: Ben sizin başınızım... Ben ne dersem o olur!
Muhalefetteki bir parti: Peeeeeki

CessA, haber için teşekkürler.
Mevzuubahs olan; millete saltanatını, hâkimiyetini bırakacak mıyız, bırakmayacak mıyız¿? meselesi değildir. Mesele, zaten emrivâki olmuş bir hakikati ifadeden ibarettir. Bu, behemehâl, olacaktır. Burada içtima edenler, Meclis ve herkes meseleyi tabiî görürse, fikrimce muvafık olur. Aksi takdirde, yine hakikat usûlü dairesinde ifade olunacaktır.

Fakat ihtimâl, bazı kafalar kesilecektir!
Kullanıcı küçük betizi
Ram
Zûlme Karşı İsyan!

İletiler: 8167

İletigönderen SOKRATES » Cum Oca 25, 2008 18:22

Ram senin arzuladığın gibi mhp cidden chp gibi yapsa idi emin ol akp yüzde 70 bile alır.
Siyaset bazen döneklik işidir ve bu siyasetin kalbinde vardır.
Bence mhp en iyisini yapıyor.
"Ey millet! Allah birdir, Şanı, büyüktür. Allah�ın selameti, atifeti ve hayrı üzerinize olsun. Peygamberimiz Efendimiz Hazretleri, Cenab-ı Hak tarafından insanlara dini hakikatleri tebliğe memur ve resul olmuştur. Koyduğu esas kanunlar cümlemizce malumdur ki Kur�ani azimüşşandaki husustur. İnsanlara feyz ruhu vermiş olan dinimiz son dindir, temel dindir. Çünkü dinimiz akla mantığa hakikate tamamen uyuyor.ATATÜRK
Kullanıcı küçük betizi
SOKRATES
Üye
Üye

İletiler: 346

İletigönderen Ram » Cum Oca 25, 2008 18:30

SOKRATES, doğruyu yapmak varken neden CHP gibi yapsın¿? Bu kadar dar görüşlü olmaya gerek yoktur. Üstelik CHP bu berbat siyasetine rağmen görünürde olsa da ampûle boyun eğmemiştir. Sen dönekliği ve oy avcılığını hoş görüyorsun. Sana ne demeli bilinmezki...
Mevzuubahs olan; millete saltanatını, hâkimiyetini bırakacak mıyız, bırakmayacak mıyız¿? meselesi değildir. Mesele, zaten emrivâki olmuş bir hakikati ifadeden ibarettir. Bu, behemehâl, olacaktır. Burada içtima edenler, Meclis ve herkes meseleyi tabiî görürse, fikrimce muvafık olur. Aksi takdirde, yine hakikat usûlü dairesinde ifade olunacaktır.

Kullanıcı küçük betizi
Ram
Zûlme Karşı İsyan!

İletigönderen SOKRATES » Cum Oca 25, 2008 18:33

Sohbet etmeyiniz.
"Ey millet! Allah birdir, Şanı, büyüktür. Allah�ın selameti, atifeti ve hayrı üzerinize olsun. Peygamberimiz Efendimiz Hazretleri, Cenab-ı Hak tarafından insanlara dini hakikatleri tebliğe memur ve resul olmuştur. Koyduğu esas kanunlar cümlemizce malumdur ki Kur�ani azimüşşandaki husustur. İnsanlara feyz ruhu vermiş olan dinimiz son dindir, temel dindir. Çünkü dinimiz akla mantığa hakikate tamamen uyuyor.ATATÜRK
Kullanıcı küçük betizi
SOKRATES
Üye
Üye

İletigönderen Türk-Kan » Cum Oca 25, 2008 19:16

AKP'ye ne güzel yamaklik yapiyorlar. Ve saniyorlar ki, bu sekilde bir sonraki secimlerde oy oranlarini yükseltecekler...

Secim öncesi meydanlarda ip sallayan iki yüzlüler; o ip basiniza gecmek üzere!
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletiler: 6735

İletigönderen SOKRATES » Cum Oca 25, 2008 19:21

Sizi anlamaya çalışıyorum ama ya benim kafam basmıyor, ben bir gerizekalıyım.
Ya da siz cidden iki tane Chp olunca Akp'nin oyları azalır diye düşünüyorsunuz.
Chp-Mhp oylarından bir hükümet çıkmadı,keşke çıksaydı,ama akp'nin önünü almak için,OYUNCAKLARINI ALMAK lazım,ama öyle ama böyle.
Kullanıcı küçük betizi
SOKRATES
Üye
Üye

İletigönderen Ram » Cum Oca 25, 2008 20:05

SOKRATES, daha iyi algılaman için söylüyorum:

1) CHP tarihinin en başarısız bir siyasetini gütmektedir.
2) MHP ile CHP'yi kıyaslarsak, Akapenin ekmeğine daha çok MHP yağ sürmektedir.
3) MHP'yi kötülemek, CHP'yi korumak veyahut övmek anlamına gelmez.
4) Ülkeyi yönetme işini; namus-ahlâk-sorumluluk-bilgi ekseninde, Türk halkının refahı için çalışan kimselerin yapmaları gerekir.
5) Bugün bahsi geçen kişilerin mevcut olmaması, aciz bir şekilde yanlışı ve yanlışı yapanları savunmayı gerektirmez.

Deneklik, düzenbazlık/yalancılık, yobazlık ve boyun eğme politikalarını, en yakınımın dahi savunması durumunda, yine aynı yüklenmeyi fazlasıyla yapma zorunluluğu olan biri olarak, bu zorunluluğu kendinde olmayan herkese kendine gelmesi için tavsiye ederim.

Kullanıcı küçük betizi
Ram
Zûlme Karşı İsyan!

İletigönderen Çetin Taş » Cmt Oca 26, 2008 1:54

SOKRATES,seninle biz galiba eskiden de çok tartışıyorduk.Özlemişim seninle tartışmayı.Çünkü sırf tartışmış olmak için tartışıyosun ve ben de seninle tartışırken kendimi kamyon şoförüne ceza kesen polis memuru gibi hissediyorum.
Bir kere genel bir yanlış anlamayı düzeltelim,MHP ideolojisi olan bir siyasi parti değildir.Tarihte her zaman sol ideolojiye karşı olmuştur ve kuruluş amacı budur.Bu sol SOSYALİST,KOMÜNİST sol da olabilir CHP çizgisindeki ATATÜRKÇÜ ya da kendisini KEMALİST olarak tanımlayan benim gibi solcular da olabilir.Tarihte her zaman ulusal çıkarlara en fazla sarılmaları,sahip çıkmaları beklendiği an da tam tersi davranışta bulunmuşlardır.Gerekçeleri her zaman vardır.Amerikan 6. Filo'nun Karaköy'de ki kerhanelere çıkarma yapmak için kıyıya yanaşmış olan askerlerini tutup denize atan Deniz Gezmiş ve arkadaşlarına saldırıp ikisini katlederken KOMÜNİSTLER MOSKOVA'ya idi gerekçeleri.Maraş'ta,Çorum'da,Sivas'ta Alevileri katlederken ALEVİLER CAMİ BOMBALADI idi gerekçeleri.Ülke koşar adım 1980 darbesine doğru giderken tansiyonu yükselten en az solcu teröristler kadar Ülkücü militanlardı.Hala Türkler'den dünyanın önemli bir kısmının nefret etmesinin en önemli sebebi ne sözde Ermeni soykırımıdır,ne büyük Türk hükümdarı Atilla'dır,ne İstanbul'u Fatih'in fethetmesidir,ne de ATATÜRK'ün Kurtuluş Savaşı zaferidir.Ülkücü komandolardan Mehmet Ali Ağca'nın Papa'ya yaptığı suikasttir.1980'de darbe solu tamamen süpürdü,ezdi,geçt.Yasadışı solcu teröristlerden çok daha fazla solcu;bu ülkenin varlığını,bütünlüğünü,bayrağını,milli değerlerini canlarından çok seven binlerce-onbinlerce yurtsever solcu işkencelerle sindirildi,ezildi,bitirildi.Sonra sıra MHP'ye ve Ülkücüleri'ne geldi.Onlar da işkencelerden nasiplerini aldılar.Ama onlar yine de bitirilmediler.Çünkü kuran güç her kimse onlara yine ihtiyaç olabilecekti.Nitekim günümüze gelene kadar 80 sonrası çeşitli seçimlerde boy gösterdiler.İktidar ortağı bile oldular.Ama özellikle Türkeş'in son zamanlarında ve Bahçeli'nin ilk zamanlarında KURT DEĞİŞTİ Mİ sorusunu sordurdular.Fakat 2. AKP hükümetinin iktidara gelmesi ile birlikte bu soru tamamen tedavülden kalktı.KURT her zaman ki kurttu.Hiçbir zaman ATATÜRKÇÜ olmamıştı.Hiçbir zaman MİLLETÇİ olmamış,hep ÜMMETÇİLİĞİ tercih etmişti.Oysa ki milletin MİLLİYETÇİlere en çok ihtiyacı olan dönem tam da bu zamandı.Önce erken genel seçmlerin sebebi olan ŞERİATÇI bir kişinin CUMHURBAŞKANI seçilmesine giden yolu açtılar.Seçim sonuçları açıklandığı gece Tayyip Erdoğan verdiği uzlaşma sözünü ve aday değişikliğine gidileceği sözünü bile onların bu tutumu karşısında tutmakzorunda kalmadı.Sonra referandum konusunda gizli koalisyon görevlerine devam ettiler.Şimdi ise aslında rejimin meselesi olmayan ama AKP'nin atası olan partiler tarafından kasıtlı olarak sembole dönüştürüldüğü için rejim meselesi haline gelen ve AKP'nin ideolojisinin temelini dayadığı yegane malzeme olan türban konusunda açıkça AKP'yi desteklediler.
Hal böyle iken RAM'ın CHP konusundaki eleştirilerine kesinlikle katılmıyorum.CHP her türlü olumsuz şartlara rağmen tek başına muhalefetini devam ettriyor.Ama DOĞAN MEDYA,ZAMAN,YENİ ŞAFAK GRUBU,FOX gibi medya grupları ellerinde değil.Halk tıpkı 1. Dünya Savaşı'nı kaybeden Osmanlı'nın Anadolu'sundaki halk;ekonomik sorunlardan bezmiş,kafayı dinle ve imanla bozmuş.Kendisi için neyin iyi,neyin kötü olduğunu idrak edemeyecek hale gelmiş bir halk.CHP'ye saldırmanın dayanılmaz hafifliğinden vatanseverlerin kurtulması gerektiğini düşünüyorum çünkü şu an da mevcut siyasi partiler içerisinde sadece ve sadece AKP'ye karşı mücadele etmeye çalışmaktadır.DSP ve İP bir şeyler yapıyorlar ama onların hiç ama hiç bir güçleri yok.
Tekrar SOKRATES'e dönersem AKP'nin elinden silahlarını almak için AKP'yi desteklemek iddiası acaip saçma.Çünkü bir şeyin aslını görürken hiç kimse gidip aynı fiyata taklidini almaz.Buna en güzel örnekler yıllarca türban konusunda CHP ile aynı tavrı izlemeyen ve hep muhafazakar seçmene göz kırpan ANAP ve DYP örnekleridir.Şimdi MHP ve tabi ki BBP türban konusunda da AKP ile aynı safta görünme telaşındadır.Ve esasında MHP'nin derdi iktidar olmak da değildir çünkü iktidar olmayacağını da bilmektedir.Onlar artık ANAMUHALEFET PARTİSİ olmaya uğraşmaktadırlar.Ama onlar böyle yaptıkça oyları taklit cambazlığını südürdükleri oranda başta AKP ve daha sonra da diğer partilere gidecektir ve belki meclise bir daha ki seçimlerde giremeyeceklerdir.
Çok uzadı.Yazarsanız devam ederiz.
Kemalistim.Vatanımı her şeyden çok seviyorum.
Kullanıcı küçük betizi
Çetin Taş
Üye
Üye

İletiler: 2354

İletigönderen SOKRATES » Cmt Oca 26, 2008 2:22

Sevgili Çetin Taş, öncelikle hoşgeldin.
Ben emeğe saygı gösteririrm.(Ama sıkı bir korsancıyımdır :D)

ÖNCELİKLE ÜŞENMEMİŞ BU KADAR UZUN YAZMIŞSIN, bu yüzden yazına sadece demagoji yapmak hakkını yemek olurdu.

Bu arada nedendir bilmiyorum ama, yaşça büyük olman bana kamyon şoförü demek hakkını sana nerden veriyor doğrusu inan bilmiyorum.

Ne kadar aksi görüşte olsak da bana hakaret etmediğin sürece saygım sonsuz. Ama edersen de canın sağolsun derim ama seni inan ki İPLEMEM!

Neyse konuya gelelim.

Benim bildiğim İMAN ETTİĞİM tek gerçek var.
O da devletin bekaasıdır!
Bunun için ülkücüler şartlar ve zaman neyi gerektiriyordu ise onu yapmışlardır.
Hata da yapmışlardır hemde büyük hatalar. Ama bu yolda elbette yanlışlıklar da hatalar da olacaktır.
Dünya'nın Türk'lerden nefret etme sebebi olarak Ağca'yı gösteriyorsun,peki bu dünya neden YILLARDIR,asırlardır TÜRK-İSLAM dünyasına saldırıyor?

Ülkücünün misyonu aslında basittir!
Türk-İslam dünyasını NE PAHASINA OLURSA OLSUN KORUMAKTIR!
Ülkücünün bu işte tek bir ideolojisi vardır,o da İslam ve Türklüktür!
Biz yalnızca Türk değil aynı zamanda müslümanız ve Türk olsun Müslüman olsun ÖNCELİKLE kendi vatandaşlarımızı,ve dindaşlarımızı korumyaı gaye biliriz.

Bu yolda bazı ülkücüler birbirilerine ters düşseler bile, amaç ve hedef değişmedikçe sorun yok demektir!

Halkın benimseyecebileceği tek bir ideoloji varsa, o da Türk-islam sentezidir.
Türk-İslam sentezi,ılımlı islam ile karıştırılmamalıdır!
Devlet laik olabilir,Atatürk de bir kahraman ve önder Türk büyüğüdür!
Ama tarihteki tek Türk büyüğü değildir!
Türk kelimesi Türkiye'den de Türkiye'deki halktan da ötedir!
Devam ederiz.
Kullanıcı küçük betizi
SOKRATES
Üye
Üye

İletigönderen Ram » Cmt Oca 26, 2008 3:29

Hal böyle iken RAM'ın CHP konusundaki eleştirilerine kesinlikle katılmıyorum.CHP her türlü olumsuz şartlara rağmen tek başına muhalefetini devam ettriyor.Ama DOĞAN MEDYA,ZAMAN,YENİ ŞAFAK GRUBU,FOX gibi medya grupları ellerinde değil.

Değerli Çetin, CHP'nin somut bir muhalefeti yoktur. Kaç seneden beri gittiği bir arpa boyu yol değildir. Öncelikle Tayyip Erdoğan adlı zâtın seçilmesine önayak olan CHP, kendini lider zanneden Baykal'ı kendine önder seçmiş, bu Baykal adlı zât kendini bana dahi itici ötesi olarak göstermiştir. Hadi beyni yıkanmışları geçtim de, bana bile itici ötesi gelen Baykal, nasıl olacak da doğruları söyleyecek ve kafasını din ile, ırk ile karıştırmış insanlara, çeşit çeşit müzik dinleyip uyuşturucu madde kullanan gençliğe kendini sevdirecek ve iktidar olacak¿? Şaşarım...

Onur Öymen her gün konuşuyor, güzel de konuşuyor. Peki nerede Baykal¿? Eski-yeni CHP'lileri her gün görüyorum, konuşuyorlar işte... Seslerini duyarıbildikleri kadar duyuruyorlar. Bu bahane değildir. Onur Öymen güzel koşuyor demiştim ya, birçok söylemi ile parti tüzükleri çelişiyor. E bu parti tüzüğünü kim hazırladı¿? Ya Onur Öymen yalan söylüyor, ya parti tüzüğüne alenen karşı çıkıyor. Sen de bilirsinki, o bahsettiğin güçsüz halk, lider denen olguya bakıyor. Baykal'a her kapı açılır, Fetullahçı kanallar da dahil, ama konuşmuyor. Koca CHP Baykal'a kalmış...

Şimdi diyeceksinki, Baykal gidecek, yerine Sargül gelecek, şu gelecek, bu gelecek çok kötü olacak. Getirmeyin kardeşim, getirmesinler. Zaten CHP zamanının en kötü günlerini yaşıyor. Rejim tehlikede, CHP'nin elinden gelene bak. Varını yoğunu, canını dişine takarak muhalefet yapması, gerekirse tümden istifa etmesi gerekirdi bazı kritik dönemeçlerde... Ama vatan kimin umurundaki... O küçümsediğin eski partin İşçi Partisi bile, CHP'den daha etkin. Yaptığı her haklı propaganda, gündeme bomba gibi düşüyor. CHP Gazi Paşa'nın felsefesini anlamadıkça, CHP'yi Paşa'nın partisi olarak anmayacağım.

Hâlâ türbanı tartışıyorlar. Neyini tartışıyorsun¿? Türban hakkında 1 dakika içinde kuracağın cümle ile bildir görüşünü. "Şudur, budur, bu nedenlerle türban yasağı kalkmayacak..." Ampûller herkesi içeri alırken, MHP denen parti müsvettesi türban da türban derken, senin yapacağın iş bunlara alet mi olmaktır¿? Bu saatten sonra bari akıllarını başlarına devşirsinler. CHP türban hakkında günlerce konuşsa ne değişecek, konuşmasa ne değişecek¿? Sür eşeğini Niğde'ye...

Daha çok ama çok söylenecek şey var da, CHP içindeki bazı saygıdeğer insanlara haksızlık etmek istemiyorum. CHP rozet, salon, ufocu Atatürkçülüğü ile, bilim dışı söylemler ve koltuk sevdalılarından bir an önce kurtulup, Gazi Mustafa kemâl Paşa'nın izinden gitmelidir. İşin özü ise, büyük hayâl kırıklığına uğrattı beni CHP...

Sana da küçük bir eleştirim var Çetin: İşçi Partisi'ne de toz kondurmazdın. (:

Kullanıcı küçük betizi
Ram
Zûlme Karşı İsyan!

İletigönderen SOKRATES » Cmt Oca 26, 2008 3:50

Öncelikle Ram gardaşımın Chp hakkında dediklerine aynen katıldığımı belirtmek isterim.Çünkü Cidden TAYYİP'E YOL VEREN BAYKAL'IN TA KENDİSİDİR!
Chp ise hala MİLLETİN DİNİNİ ülke için ciddi tehdit saymaktadır!
Arkadaşlar meseleye dinci yaklaşmıyorum ve emin olun dinci değilim,hatta dindarım da denemez.Ama bir ara bunların içinde BEN İSTEMEYEREK bulunmuş olduğumdan herşeylerini bilir anlarım.Kastettiğim kişiler özellikle Nurculardır.
Yalnız Mhp için biraz erken yorum yapıyoruz gibime geldi,nedenini aşağıda yazıyorum:

Çetin Taş bey,Türk halkı asırlardır sömürüldü,inançları olsun,gelenek ve görenekleri olsun, asırlarca suistimal edildi.
Osmanlı devleti zamanının gereği olan Fetih hareketlerini yapsa bile özünde,kozmopolit bir yapıya sahipti ve bu yapıda Türk'lüğün bazı muhteşem özellikleri unutuldu veya kasıtlı olarak yok edildi.
Ama buna bakarsak şu da oldu: Türk'lük elbete verdiği gibi bazı şeyler de aldı.
Zaten KÜLTÜR'ün özelliği budur.Kültürleme,kültürlenme,kültürleşme gibi sosoyolojik tanımlar boşuna değildir.

Daha sonra gelen Cumhuriyet projesi ise,Türk'e adını,dilini,tarihini yeniden kazandırmaya çalışmıştır.
Türk'ün unutulan yüksek karakteri gün ışığına çıkarılmaya çalışılmış ama MAALESEF ATATÜRK'ÜN ERKEN ÖLÜMÜ nedeniyle yarıda kalmıştır.
Aslına bakarsak FİİLEN cumhuriyet bitmiştir!
Çünkü, doğudaki halk feodal yapının altında kendisine mal edilmeye çalışılan yoksulluk ve terör,TOPRAK VE DİN AĞALIĞI ile kapana alınmış,özgürlükleri VE DAHİ EN ÖNEMLİ HAZİNELERİ OLAN BAĞIMSIZ DÜŞÜNEBİLME,İŞ YAPABİLME yetisi ellerinde alınmıştır.Her ne kadar Cumhuriyet projesi buna engel olmaya çalışdıysa da maalesef etkili olunamamıştır.-Dikkat et suçlu aramıyorum,suçlu oradaki feodal yapıdır zaten-

Karadeniz'e gelince,halk zaten aç,sefil, 4 ay çalışır, çayını mısırını balığını satar,sonra oturur parasını yer!
FABRİKA DESEN O DA YOK!
DİĞER BÖLGELER DE HAKEZA AŞAĞI YUKARI AYNI.

Ve bir de DEMOKRASİ DEMOKRASİ diye yırtınmıyorlar mı?Ne kadar sinir oluyorum ya rabbim!

Bu ülkede özgür düşünebilen halk kalmadı ki!

BENCE AHMAKLIĞIN EN BÜYÜĞÜNÜ MAALESEF YİNE DE LAİK HASSASİYETE SAHİP ELİTLER YAPIYOR!
Nasıl mı?
Devlet,vatandaşına sırtını dönemez,inançlarından dolayı onları potansiyel suçlu olarak göremez.
İnsanları aydınlatacağım diye,inançlarını büsbütün unutmalarını bekleyemez.
BU YÜZDEN CHP ZİHNİYETİ SONSUZA DEK TÜRK MİLLETİNİ KAYBETMİŞTİR!
MHP bu gerçeğin farkında olarak AKILLI siyaset yapmaktadır.Yaptıkları kısa vadede belki yanlıştır,ama uzun vadede devletin ve halkın iyiliğinedir.

İnanın bana, Türbanın değil üniversitelerde,kamuda dahi serbest olması, başbakanlıktaTayyipin,Cumhurbaşkanlığında Apo Gül'ün ve de nurcuların polis teşkilatındaki egemenliğinden ÇOK DA TEHLİKE ARZETMEZ!
Arzeder dersen,meseleye tarafgir ve de fanatik olarak yaklaşmış olursun,Çünkü, Türban ile aslında verilen savaş paylaşım savaşından başka birşey değildir!
Köylü ve cahil kalabalık, siyasal gücünü kullanarak Aydın vatanperverlere kafa tutmaktadır!Olan da budur!
Yoksa emin ol türbanın herhangi bir gücü yok,SİMGE OLMAKTAN BAŞKA!
Devam ederiz Çetin bey.
Kullanıcı küçük betizi
SOKRATES
Üye
Üye

İletigönderen Çetin Taş » Cmt Oca 26, 2008 15:29

Ram kardeşim,malum görüşlerinden haberim var.Senin CHP konusundaki düşüncelerine katılmamaya devam ediyorum.Biz de aydınların kolayına geliyor CHP'ye yüklenmek.Yoksa Baykal'ı ne liderlik olarak,ne dürüstlük olarak,ne seviye olarak diğer liderlerin hiçbirinden aşağı görmem(Doğu Perinçek'in ve İP'in yeri ayrı ve senin bu konuda beni gayet iyi biliyor olmana rağmen eleştirmene şaşırdım.Bildiğin gibi seçimlerde İP'e oy verdiğimi de size söylemiştim.Ama seçim sonuçlarından sonra da liderliğine ne kadar inansam da,sevgim ve saygım ne kadar sonsuz olsa da bundan sonra adam gibi adamların-bana göre tabi katılır veya katılmazsınız-toplanma yerinin beğensek de beğenmesek de CHP olduğunu söyledim).İP keşke senin dediğin gibi etkin olsa-olsaydı bu durumlara düşermiydik-,o senin takip ettiğin,gördüğün,izlediğin İP etkinliklerini emin ol azizi vatandaşlarımız sallamıyor,takmıyor.Karın tokluğuna çalışan işçinin hakkını her zaman savunan İP'dir ama aynı işçi gidip İP'e oy vermez de kendisinin anasını ağlatan sistem partilerine oy verir,sırf din-iman tellallığı yaptıkları için.Biz birbirimizi iyi tanıyoruz aslında,bu nedenle sen benim,ben de senin ne düşündüğümüzü biliriz.İP'e olan sevgim de,saygım da sonsuzdur ama ülkenin içinde bulunduğu durum KURTULUŞ SAVAŞI öncesi durumdur ve bu durumda güçlerin tek bir merkez etrafında toplanması gerekmektedir,bu merkezde CHP'dir.Elbette ki AKP'nin koalisyon ortağı MHP ya da benim 16 senelik partim İP değildir(ne yazık ki).
Senin yazdıklarınla SOKRATES'in yazdıklarının örtüşmesi bu toplumun gerçeğidir.İdeolojik açıdan SOKRATES ile çok fazla uyuşmadığını biliyorum.Ama neticede sen de CHP'ye karşısın,CHP'nin din düşmanlığı yaptığına ciddi ciddi inanan SOKRATES'de.İkiniz de CHP'ye karşı aynı safta oluyorsunuz.Oysa ki savunduğunuz dünya görüşleri farklı.Bu da düşündürücü.
Ve bunu yapan da bizzat senin çok iyi bildiğin,eleştirdiğin bu sistem.
SOKRATES,benim tarzım yazarken bazen kantarın topuzunu kaçırıyorum ama sen de benden farklı değilsin.Senden tek bir şey rica ediyorum,bana Çetin Taş bey deyip durma.
Kullanıcı küçük betizi
Çetin Taş
Üye
Üye

İletigönderen Ram » Cmt Oca 26, 2008 16:54

Çetin Taş yazdı:Ram kardeşim,malum görüşlerinden haberim var.Senin CHP konusundaki düşüncelerine katılmamaya devam ediyorum.Biz de aydınların kolayına geliyor CHP'ye yüklenmek.Yoksa Baykal'ı ne liderlik olarak,ne dürüstlük olarak,ne seviye olarak diğer liderlerin hiçbirinden aşağı görmem

Diyorsunki, CHP'ye yüklenmek kolay geliyor... Bu büyük bir yalandır, en azından benim açımdan. Paşa'nın kurduğu bir değer, nasıl da bu hale geldi, benim derdim budur. CHP'ye, adı CHP olduğu için adice saldıranlarla beni bir tutamazsın. Baykal diğer liderlerden aşağı değilse de, anamuhalefet partisi görevinin ne olduğunu idrak edememiş, milli mücadele anlayışından yoksun, Mustafa Kemâl çizgisinden sapmış biridir. Parti içindeki bu kimseler, Paşa'nın hatırası olan CHP'yi kirletmekte, itibarını düşürmekte ve yanlış silsileriyle yönetmektedir. Sen bunu görmezden gelebilirsin, ama ben bunu görmezden gelirsem anlayışımdan taviz vermiş olurum. Bu parti Paşa'nın izinden gitmek zorundadır, zira bu parti herhangi bir fırka değildir.

İP keşke senin dediğin gibi etkin olsa-olsaydı bu durumlara düşermiydik-,o senin takip ettiğin,gördüğün,izlediğin İP etkinliklerini emin ol azizi vatandaşlarımız sallamıyor,takmıyor.Karın tokluğuna çalışan işçinin hakkını her zaman savunan İP'dir ama aynı işçi gidip İP'e oy vermez de kendisinin anasını ağlatan sistem partilerine oy verir,sırf din-iman tellallığı yaptıkları için.

Yukarıdaki alıntı, kendi söylemlerinle bir yerde çelişiyor. Sanki o bahsettiğin cahil işçiler, İP'ye oy vermeyip de, CHP'ye mi oy vermiştir sanki¿? Elbetteki hayır... Senin CHP'ye dahil olman, beni sadece mutlu eder. Ancak cahillerin din-iman tellâllığı yapan kimselere oy vermesi, İP'nin politikalarının işe yaramadığını göstermediği gibi, CHP içindeki yanlışları da örtmez. Bunu bir savunma olarak kabûl edemem.

(Doğu Perinçek'in ve İP'in yeri ayrı ve senin bu konuda beni gayet iyi biliyor olmana rağmen eleştirmene şaşırdım.Bildiğin gibi seçimlerde İP'e oy verdiğimi de size söylemiştim.Ama seçim sonuçlarından sonra da liderliğine ne kadar inansam da,sevgim ve saygım ne kadar sonsuz olsa da bundan sonra adam gibi adamların-bana göre tabi katılır veya katılmazsınız-toplanma yerinin beğensek de beğenmesek de CHP olduğunu söyledim).Biz birbirimizi iyi tanıyoruz aslında,bu nedenle sen benim,ben de senin ne düşündüğümüzü biliriz.İP'e olan sevgim de,saygım da sonsuzdur ama ülkenin içinde bulunduğu durum KURTULUŞ SAVAŞI öncesi durumdur ve bu durumda güçlerin tek bir merkez etrafında toplanması gerekmektedir,bu merkezde CHP'dir. Elbette ki AKP'nin koalisyon ortağı MHP ya da benim 16 senelik partim İP değildir(ne yazık ki).

Ben de senin, İP'nin yaptıklarının nasıl olurda işe yaramadığını söylemene şaşıyorum Çetin. Hiçbir şey yapmadıysa, Liboşların, kaba marksistlerin, MHP'nin, AKP'nin elinden birçok kimseyi çekip çevirmiş, belli bir merkeze yönlendirmiştir. Bu merkez, kabaca milli mücadele olarak adlandırılabilir. CHP ise hâlâ bu bilinçte değildir, en azından baştakiler bunun izlerini göstermemektedir. Tekrar söylüyorumki, senin CHP'ye katılman beni yalnızca memnun eder. Ama bu partiyi sen ve senin gibiler Paşa'nın yoluna tam mânâsıyla yönlendirecekse, her türlü yanlışı düzeltmek de, yine sen ve senin gibilere düşer. Kim ne derse desin, elbette partini Akapeye veyahut herhangi partiye karşı sonuna kadar savunacaksın. Esasen bu hâl ve koşullarda CHP'nin karşısında olanlar, CHP'nin önünde ne bilgi, ne de yapılan icraatlar bakımından duramaz, hatta birçoğu yaptığı hainlikler yüzünden CHP'nin karşısına dahi çıkamazlar. Amma velâkin, ben bir parti mensubu değil, bir fikre inanan bir bireyim. Ve o bahsettiğin "Kurtuluş Savaşı Öncesi" durum için, CHP'nin elle tutulur bir atılımını, çabasını göremiyorum. Bunu anladıklarını dahi zannetmiyorum. Oysa İP'nin ve Perinçek'in örgütlediği karışık oluşumların yaptığını, bunun yanında Türkiyem Topluluğu Basın Sözcüsü Mustafa Özbek ve ekibinin neler yapabileceğini çok iyi gördük. Bunların imkânı, CHP'den çok daha azdır.

Senin yazdıklarınla SOKRATES'in yazdıklarının örtüşmesi bu toplumun gerçeğidir.İdeolojik açıdan SOKRATES ile çok fazla uyuşmadığını biliyorum.Ama neticede sen de CHP'ye karşısın,CHP'nin din düşmanlığı yaptığına ciddi ciddi inanan SOKRATES'de.İkiniz de CHP'ye karşı aynı safta oluyorsunuz.Oysa ki savunduğunuz dünya görüşleri farklı.Bu da düşündürücü.
Ve bunu yapan da bizzat senin çok iyi bildiğin,eleştirdiğin bu sistem.

Birincisi, herkesin yazdığı kendini bağlar. 

İkincisi, beni CHP karşıtı olarak nitelendirmene sadece gülümsüyorum. Umarım bu yazdıklarımı
okuduktan sonra, sen de gülümsersin.

Üçüncüsü, beni birileriyle aynı safta göstermen için, birileriyle yan yana olduğumu görmen gerekirki,
bu benzetmede ben böyle bir durumun zıttını görmekteyim.

Dördüncüsü, ben bu partiye eleştirimi her zaman Paşa'nın hatırasına, emeğine ve projesine saygı
duyduğum ve çok derin bir sevgi beslediğim için yapmaktayım.

Beşincisi, inancımı Atatürk ve İlkeleri'ne muvafık kılmaya çalışmam, Atatürk ve İlkeleri'ni inancıma
muvafık kılmaya çalışmam, inancımla memleket meselelerini alâkadar etmem, başkasına da ettirmem.

Altıncısı, Gazi Paşa'nın devrimleri ve eserine sahip çıkan herkesin bir arada olmasını, bu topluluğunda
mensubu olacağı yegâne partinin CHP olması gerektiğini, fakat önce CHP'nin bahsi geçen hâl ve şartların
varlığını ve ülkenin gittiği durumu çok iyi idrak ve tahlil etmesi gerektiğini düşünüyorum.

Yedincisi, tekrar söyleyeyimki, ben CHP'yi yine CHP'ye karşı eleştirmekteyim. Giderek kurulduğu ve
iktidarda olduğu günlerden uzaklaşan bu partinin, bu "Kurtuluş Savaşı Öncesi" hâl ve şartalırın oluştuğu dönemde;
olağanüstü bir çaba göstereceğini beklerken, şu günlerde olağan bir çabaya da razı olmuşken, olağandışı hareket
ettiğini görmek beni de, birçok kişiyi de derinden üzmüştür.

Dipnot: İşte fazla yorma kendini, gel de böyle faydalı olduğunu düşündüğüm tartışmalar yapalım. Melek'e ve yengeye de selâmımı iletirsin.

Kullanıcı küçük betizi
Ram
Zûlme Karşı İsyan!

İletigönderen Çetin Taş » Cmt Oca 26, 2008 22:40

RAM kardeşim,yahu çok alınganlık yapmışsın,ben seni,sen beni tanıyorsun.
Ben seni CHP'ye saldıran aydın takımı ile bir tutmadım,tespit yaptım ama bu durumun ben dahil hepimiz üzerinde de alışkanlık yaptığını söylemek istedim.
İP'e oy vermeyenler tabi ki CHP'ye oy vermedi,yazdım ya oraya,din-iman istismarı yapan partiye yağdırdılar oyu.
İP'in yaptığı pek çok organizasyonun bizzat içindeydim RAM kardeşim,yapılan şeyler ne yazık ki halka tekelci medya tarafından duyurulmadı.Ben niçin CHP'de bulamadığımı İP'te buldum?Çünkü CHP'de sesini duymadığımız Kmealistler,İP'te hep en ön safta mücadele ediyorlardı,hala da ediyorlar.Yoksa bende çelişki yok canım kardeşim.Dedim ya,o benim ilk gözağrım.Sevgim ve saygım asla kaybolmayacak İP'e ve Doğu beye karşı.
CHP'nin içinde bulunduğu dangalak ortamı son 6 ayda bizzat ailece yaşadık.Babam sırf Kürt ve Alevi olmadığı için CHP'de İlçe Başkanı yapılmadı.Fakat bunun sorumlusu da herkesin günah keçisi yaptığı Baykal değildi.Baykal sanılanın aksine örgüte sahip değil RAM kardeşim.Karadeniz'de seçimden hemen sonra Ordu ve Giresun'da örgütleri feshetmesinin sebebini anlatmıştım sanırım,bu örgütler Ertuğrul Günay'a çalışmışlardı,hemşehri hesabı,eski YOLDAŞ hesabı.İnanabiliyor musun?Anı şekilde Gaziantep'te tek bir lafı ile 3 milletvekilliğini CHP'ye getirecek olan Celal Doğan seçim sürecinde Gaziantep'te hiçbir şey yapmadı.Bu örnekler çoğaltılır RAM.Zamanında da konutuk diye hatırlıyorum.Ben Baykal'ı bu seneye kadar pekçoğu gibi sevmezdim ama işin içine girince bu adamın hakim sınıflar ve onların kuklası medya tarafından harcanmaya çalışıldığını gördüm.Baykal'ın tespitleri,açıklamaları,duruşu(Kürtler ile ilgili net tavrı yüzünden güneydoğuda oy çıkmıyor CHP'ye,alakalık yapmıyor çünkü Kürt kökenli vatandaşlara malum partilerin yaptığı gibi)aslında doğru.Ama yanlış olan bizlerin medya tarafından şartlandırılmamız.Adamın karşı olduğu adamlara bak:
-Erdal İnönü(rahmetli,ben de çok severdim,hatta Baykal ona karşı her aday olduğunda ailece hep İnönü'yü desteklerdik):Ne kadar iyi niyetli olursa olsun parti içindeki hainler ve soytarılar tarafından kandırıldı,Leyla Zana ve arkadaşlarını meclise taşıdı.
-Ertuğrul Günay:Bir şey demeye gerek var mı?
-İsmail Cem:Allah rahmet eylesin.Ama önce CHP'yi böldü,kendisi ve peşinden pek çok ismi DSP'ye taşıdı.Sonra DSP'yi böldü,YTP'yi kurdu-o da Derviş'in gazına geldi ama ettiğini buldu,kazığı hemen yedi-erken seçime giden ve AKP'nin ilk iktidarına giden yolu açtı.
-Ercan Karakaş:Asla Atatürk ilkelerini kabul etmedi.Çizgisi hep sosyalizm oldu ama son dönemdeki Kürtçüler ile dirsek teması da,onlarla ortak toplantılara katılması ve ortak imzalar atması da iyice kim olduğunu ortaya çıkardı.
-Celal Doğan:Sırf Gaziantep2te yaptığı-daha doğrusu yapmadığı-olay bile kişisel hırs ve ihtiraslarının nasıl partinin önüne geçtiğini gösteriyor.
-Adnan Keskin:Zamanında Baykal'ın kankisiydi ama hemşehricilik olayını abartınca Baykal onu pasifize etti.O daşimdi Baykal ve CHP aleyhinde ne kadar oluşum varsa bu oluşumların içinde yer alıyor.
Uzatmayayım canım kardeşim,benim derdim ağız dalaşı ya da sizlere hakaret etmek değil.CHP'nin eleştirilecek,değiştirilmesi gereken çok yönü var.Ama dedim ya,Kurtuluş Savaşı öncesi ortamı yaşıyoruz.Komutanın ya da hangi ata bineceğimizin tartışılmasının bana göre yararı yok.Mevzu kol kırılır,yen içinde kalır şiarından hareketle süratle teşkilat yapısına dahil olup,gereken ivmeyi sağlayabilmek.
Not:Sorma RAM,3 ayda hem bayağı bir saç döktüm,hem mideyi iyice hasta ettim.Sanırım bu işten ayrılacağım çünkü stresi ve skıntısı iyice arttı.Melek kızıma ve yengene selamını söylüyorum.Kal sağlıcakla.
Kullanıcı küçük betizi
Çetin Taş
Üye
Üye

Sonraki

Şu dizine dön: Devlet ve Siyaset

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x