Çetin Taş yazdı:Ram kardeşim,malum görüşlerinden haberim var.Senin CHP konusundaki düşüncelerine katılmamaya devam ediyorum.Biz de aydınların kolayına geliyor CHP'ye yüklenmek.Yoksa Baykal'ı ne liderlik olarak,ne dürüstlük olarak,ne seviye olarak diğer liderlerin hiçbirinden aşağı görmem
Diyorsunki, CHP'ye yüklenmek kolay geliyor... Bu büyük bir yalandır, en azından benim açımdan. Paşa'nın kurduğu bir değer, nasıl da bu hale geldi, benim derdim budur. CHP'ye, adı CHP olduğu için adice saldıranlarla beni bir tutamazsın. Baykal diğer liderlerden aşağı değilse de, anamuhalefet partisi görevinin ne olduğunu idrak edememiş, milli mücadele anlayışından yoksun, Mustafa Kemâl çizgisinden sapmış biridir. Parti içindeki bu kimseler, Paşa'nın hatırası olan CHP'yi kirletmekte, itibarını düşürmekte ve yanlış silsileriyle yönetmektedir. Sen bunu görmezden gelebilirsin, ama ben bunu görmezden gelirsem anlayışımdan taviz vermiş olurum. Bu parti Paşa'nın izinden gitmek zorundadır, zira bu parti herhangi bir fırka değildir.
İP keşke senin dediğin gibi etkin olsa-olsaydı bu durumlara düşermiydik-,o senin takip ettiğin,gördüğün,izlediğin İP etkinliklerini emin ol azizi vatandaşlarımız sallamıyor,takmıyor.Karın tokluğuna çalışan işçinin hakkını her zaman savunan İP'dir ama aynı işçi gidip İP'e oy vermez de kendisinin anasını ağlatan sistem partilerine oy verir,sırf din-iman tellallığı yaptıkları için.
Yukarıdaki alıntı, kendi söylemlerinle bir yerde çelişiyor. Sanki o bahsettiğin cahil işçiler, İP'ye oy vermeyip de, CHP'ye mi oy vermiştir sanki¿? Elbetteki hayır... Senin CHP'ye dahil olman, beni sadece mutlu eder. Ancak cahillerin din-iman tellâllığı yapan kimselere oy vermesi, İP'nin politikalarının işe yaramadığını göstermediği gibi, CHP içindeki yanlışları da örtmez. Bunu bir savunma olarak kabûl edemem.
(Doğu Perinçek'in ve İP'in yeri ayrı ve senin bu konuda beni gayet iyi biliyor olmana rağmen eleştirmene şaşırdım.Bildiğin gibi seçimlerde İP'e oy verdiğimi de size söylemiştim.Ama seçim sonuçlarından sonra da liderliğine ne kadar inansam da,sevgim ve saygım ne kadar sonsuz olsa da bundan sonra adam gibi adamların-bana göre tabi katılır veya katılmazsınız-toplanma yerinin beğensek de beğenmesek de CHP olduğunu söyledim).Biz birbirimizi iyi tanıyoruz aslında,bu nedenle sen benim,ben de senin ne düşündüğümüzü biliriz.İP'e olan sevgim de,saygım da sonsuzdur ama ülkenin içinde bulunduğu durum KURTULUŞ SAVAŞI öncesi durumdur ve bu durumda güçlerin tek bir merkez etrafında toplanması gerekmektedir,bu merkezde CHP'dir. Elbette ki AKP'nin koalisyon ortağı MHP ya da benim 16 senelik partim İP değildir(ne yazık ki).
Ben de senin, İP'nin yaptıklarının nasıl olurda işe yaramadığını söylemene şaşıyorum Çetin. Hiçbir şey yapmadıysa, Liboşların, kaba marksistlerin, MHP'nin, AKP'nin elinden birçok kimseyi çekip çevirmiş, belli bir merkeze yönlendirmiştir. Bu merkez, kabaca milli mücadele olarak adlandırılabilir. CHP ise hâlâ bu bilinçte değildir, en azından baştakiler bunun izlerini göstermemektedir. Tekrar söylüyorumki, senin CHP'ye katılman beni yalnızca memnun eder. Ama bu partiyi sen ve senin gibiler Paşa'nın yoluna tam mânâsıyla yönlendirecekse, her türlü yanlışı düzeltmek de, yine sen ve senin gibilere düşer. Kim ne derse desin, elbette partini Akapeye veyahut herhangi partiye karşı sonuna kadar savunacaksın. Esasen bu hâl ve koşullarda CHP'nin karşısında olanlar, CHP'nin önünde ne bilgi, ne de yapılan icraatlar bakımından duramaz, hatta birçoğu yaptığı hainlikler yüzünden CHP'nin karşısına dahi çıkamazlar. Amma velâkin, ben bir parti mensubu değil, bir fikre inanan bir bireyim. Ve o bahsettiğin "Kurtuluş Savaşı Öncesi" durum için, CHP'nin elle tutulur bir atılımını, çabasını göremiyorum. Bunu anladıklarını dahi zannetmiyorum. Oysa İP'nin ve Perinçek'in örgütlediği karışık oluşumların yaptığını, bunun yanında Türkiyem Topluluğu Basın Sözcüsü Mustafa Özbek ve ekibinin neler yapabileceğini çok iyi gördük. Bunların imkânı, CHP'den çok daha azdır.
Senin yazdıklarınla SOKRATES'in yazdıklarının örtüşmesi bu toplumun gerçeğidir.İdeolojik açıdan SOKRATES ile çok fazla uyuşmadığını biliyorum.Ama neticede sen de CHP'ye karşısın,CHP'nin din düşmanlığı yaptığına ciddi ciddi inanan SOKRATES'de.İkiniz de CHP'ye karşı aynı safta oluyorsunuz.Oysa ki savunduğunuz dünya görüşleri farklı.Bu da düşündürücü.
Ve bunu yapan da bizzat senin çok iyi bildiğin,eleştirdiğin bu sistem.
Birincisi, herkesin yazdığı kendini bağlar.
İkincisi, beni CHP karşıtı olarak nitelendirmene sadece gülümsüyorum. Umarım bu yazdıklarımı
okuduktan sonra, sen de gülümsersin.
Üçüncüsü, beni birileriyle aynı safta göstermen için, birileriyle yan yana olduğumu görmen gerekirki,
bu benzetmede ben böyle bir durumun zıttını görmekteyim.
Dördüncüsü, ben bu partiye eleştirimi her zaman Paşa'nın hatırasına, emeğine ve projesine saygı
duyduğum ve çok derin bir sevgi beslediğim için yapmaktayım.
Beşincisi, inancımı Atatürk ve İlkeleri'ne muvafık kılmaya çalışmam, Atatürk ve İlkeleri'ni inancıma
muvafık kılmaya çalışmam, inancımla memleket meselelerini alâkadar etmem, başkasına da ettirmem.
Altıncısı, Gazi Paşa'nın devrimleri ve eserine sahip çıkan herkesin bir arada olmasını, bu topluluğunda
mensubu olacağı yegâne partinin CHP olması gerektiğini, fakat önce CHP'nin bahsi geçen hâl ve şartların
varlığını ve ülkenin gittiği durumu çok iyi idrak ve tahlil etmesi gerektiğini düşünüyorum.
Yedincisi, tekrar söyleyeyimki, ben CHP'yi yine CHP'ye karşı eleştirmekteyim. Giderek kurulduğu ve
iktidarda olduğu günlerden uzaklaşan bu partinin, bu "Kurtuluş Savaşı Öncesi" hâl ve şartalırın oluştuğu dönemde;
olağanüstü bir çaba göstereceğini beklerken, şu günlerde olağan bir çabaya da razı olmuşken, olağandışı hareket
ettiğini görmek beni de, birçok kişiyi de derinden üzmüştür.
Dipnot: İşte fazla yorma kendini, gel de böyle faydalı olduğunu düşündüğüm tartışmalar yapalım. Melek'e ve yengeye de selâmımı iletirsin.