Mecliste 'Andıç' düellosu

Genel & Güncel Konular

Mecliste 'Andıç' düellosu

İletigönderen alp » Prş Nis 05, 2007 23:04

Basında çıkan andıç haberleriyle, eski Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Özden Örnek'in, darbe girişimiyle ilgili tuttuğu iddia edilen günlükler, TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu'nda tartışıldı.

Andıç haberlerini değerlendirmek üzere, AKP Nevşehir Milletvekili Mehmet Elkatmış başkanlığında toplanan komisyonda, CHP'li üyeler andıcın, 6 ay sonra neden gündeme getirildiğini sordu.

Andıcın yayımlanmasının zamanlamasına dikkati çeken CHP'liler, andıcın, Genelkurmay Başkanlığını yıpratmak amacıyla yayınlandığını öne sürdü.

Eski Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Özden Örnek'in, darbe girişimiyle ilgili tuttuğu iddia edilen günlükler de toplantıda gündeme geldi. CHP'liler, Örnek'in, "Böyle bir günlük tutmadım" demesine rağmen, olayın abartılmasını ve büyütülmesini eleştirdi.

CHP İzmir Milletvekili Ahmet Ersin, CHP'nin de geçmişten bu yana darbelere karşı olduğunu ifade ederek, "Silahlı Kuvvetler söz konusu olunca, atmaca gibi atlıyorsunuz ama emniyetteki cemaat kadrolaşması olunca geri çekiliyorsunuz" diyerek, AK Parti'lilere tepki gösterdi.

Komisyon Başkanı Elkatmış, andıç ve günlükle ilgili olarak Genelkurmay Başkanlığı, Başbakanlık ve ilgili savcılıklardan bilgi ve belge istenmesini talep etti.

Bu talep için oylama yapıldı ancak kabul edilmedi.

AKP Diyarbakır Milletvekili Cavit Torun da andıç ve günlükle ilgili görüşlerini dile getirdi.

Torun, Ersin'in, "Andıç ile günlüğü karıştırıyorsun" demesi üzerine, "Susturun şu adamı" dedi.

Ersin ise Torun'a, "Bu lafı, sana iade ediyorum" karşılığını verdi.

CHP Aydın Milletvekili Özlem Çerçioğlu, andıcı Genelkurmay Başkanlığından kimin aldığının belirlenmesini istedi ve yayınlayan kişiye kim tarafından gönderildiğini sordu.

Komisyon Başkanvekili, AKP Adıyaman Milletvekili Faruk Ünsal, öncelikle andıcın doğru mu yanlış mı olduğunun tespit edilmesi gerektiğini söyledi. Ünsal, "Darbelerin muhatabı Meclistir. Bu yüzden hepimiz karşı çıkmalıyız" dedi.

CHP'li milletvekilleri, konu yargıda olduğu için andıç ve günlükle ilgili tartışmanın, komisyonda yapılmaması gerektiğini dile getirdiler.

AKP'li milletvekilleri, "14 Nisan'da yapılması planlanan Cumhuriyet mitingi dolayısıyla İnönü Üniversitesi'nde sınavların ertelenmesinin", insan haklarına aykırı olduğunu ifade ederken, CHP'liler, "Başbakan ve bakanlar için yağmurda, karda, çamurda bekletilen çocuklar oldu hep... Asıl, insan haklarına aykırılık budur" dediler.


Kaynak
Kullanıcı küçük betizi
alp
Üye
Üye
 
İletiler: 335
Kayıt: Sal Nis 03, 2007 18:33

Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 3 konuk

x