Medya ve Etik

Genel & Güncel Konular

Medya ve Etik

İletigönderen Hasta » Pzt Mar 26, 2007 7:55

TAKVİM BUGÜN DE ZAFER MUTLU'YU MANŞET YAPTI
24.03.2007

Vatan gazetesinin Sabah'ın sahibi Turgay Ciner hakkındaki kaçak kat haberlerine karşılık, ikinci kez Takvim'den geldi: Tarla Zaferi...


Yalnız kolej arsasına değil komşu tarlaya da kondu
Belediyenin izni gerekiyor

Tarla Zaferi

Halkın arazisine kolej diken, mahkemenin "yıkım" kararına direnen Zafer Mutlu, aynı yerde 79 dönüm daha tahsis almış .



Eyüp Belediyesi'nin arazisine kolejkondu yapan, belediyenin yıkım kararına araya hatırlı isimleri koyarak direnen, mahkeme kararına uymayan Zafer Mutlu, ilçedeki tüm partileri isyan ettirdi. İşte o görüşler:

HALKIN MALI
CHP Eyüp İlçe Başkanı Lütfü Gündoğdu: Biz ve diğer partiler tahsise karşı çıktık. Çünkü, o arazi Eyüp halkının malı ve halk için kullanılmalı. CHP olarak konuyu sonuna kadar takip edip halkın malını yedirmeyeceğiz.

YIKILMALIDIR
MHP Eyüp İlçe Başkanı Birol Gür: "Zafer Mutlu'nun gücü varmış" deniliyor. Yıkım için karar var. Hukuki yoldan yapamıyorsanız, metazori yıkacaksınız.

BURASI HUKUK DEVLETİ
DYP İstanbul İl Başkanı Faik İçmeli: Türkiye Cumhuriyeti'nde herkes eşittir. Kimse "Yıkamazsınız" diyemez. Garibanın gecekondusu nasıl yıkılıyorsa, kondukolej de öyle yıkılmalı.

TMSF'nin el koyduğu Etibank'ın eski yönetim kurulu üyesi ve Vatan Gazetesi'nin yöneticisi Zafer Mutlu, Eyüp halkının tapulu arazisine kondu, çıkmıyor. Arazinin yüzde 10'una kolej yapan, geri kalanına alışveriş merkezi planladığı iddia edilen Mutlu, bununla da yetinmemiş.

BİRİ GİTMEDEN İKİNCİSİ
Batık bankacı Mutlu, Eyüp Belediye Başkanı Ahmet Genç'in haklı direnişi sonucu "kolejkondu" yu kaybederse, B planı hazır. Aynı bölgede tahsisini aldığı 79 dönümlük yeni araziye sızacak. Kaybı olmayacak.

ÇAĞAN: KANDIRILDIM
Dönemin Maliye Bakanı Nami Çağan, Takvim'in haberi üzerine şok açıklamalar yaptı: Kandırıldım! 1 yıllık geçici tahsis vermiştim. O dönem İstanbul Valiliği'nden gelen talepte buranın tapulu belediye malı olduğu benden gizlenmiş.

SUÇ DUYURUSU GELİYOR
Peki ne olacak? Mahalli İdare uzmanlarına göre çok net: Mahkeme kararı varsa, tahsisi alan şahsın arazide hiçbir hakkı kalmaz. Üstündeki kaçak yapı yıkılır. Savcı, ilgililer hakkında suç duyurusu yapar.

En mutlu bölge
210 bin 583 metrekare arazi... Alırken sudan ucuz, 31 bin YTL. Bugün sadece arazisi 100 milyon dolar...

Tahsis şartlı. Veren Nami Çağan söylüyor. Fakat, dev arazinin ancak yüzde 10'u kondukolej. Geri kalan bölümün planları da hazır: Üniversite ve alışveriş merkezi

Mutlu'nun kondukolejinin tapu kayıtlarında TARLA yazıyor... Sahibi ise EYÜP BELEDİYESİ... Yargı kararı vermiş. Belediye yıkım emri vermiş. Ancak dinleyen kim?

Zafer Mutlu hatırlı isimleri araya koyup Eyüp'e direniyor. Olur da kaybederse, "B Planı" hazır. Bölgede 79 bin metrekare yeni bir alanın tahsisini aldı.

898 ve 899 pafta, 3292 parsel... Dibinden yol geçiyor. Arazinin cinsi tarla. Tahsisi 12/12/2001. Mutlu, patates, soğan ekilecek toprağa yapılaşma izni bile almış.


***

Yalnız kolej arsasına değil komşu tarlaya da kondu

1999'da 220 dönüm belediye arazisini alıp kaçak inşaat diken Zafer Mutlu'nun iki yıl sonra aynı yerdeki 79 dönüm araziyi aynı yöntemle ele geçirdiği ortaya çıktı.

TMSF'nin el koyduğu batık banka Etibank'ın eski Yönetim Kurulu Üyesi Zafer Mutlu'nun bir 'tarla operasyonu' daha olduğu ortaya çıktı. Mutlu'nun Eyüp Belediyesi'ne ait araziye yaptırdığı kolejin hemen yanında bu kez Hazine'ye ait 79 dönümlük bir araziyi kapattığı belirlendi. 3292 parselli bu arazi kayıtlarda tarla olarak görünüyor. Belediyeye ait araziye kolej diken Mutlu, bu araziye de villa ve alışveriş merkezi yapmayı planlıyor.

SÜMER ORAL ONAYLADI
220 dönümlük arazi 1999 yılında DSP'li Nami Çağan'ın Maliye Bakanlığı döneminde tahsis edilmişti. Fakat Eyüp Belediyesi, 2000 yılında açtığı dava ile arazinin kendisine ait olduğunu yargı kararıyla ispatladı. Yargının arazinin tahsisini iptal ettirmesiyle Mutlu'nun bu arazi üzerinde hiçbir hakkı kalmadı. Ancak Mutlu, pes etmedi. Vatan gazetesi yöneticisi, bu karardan bir yıl sonra bu kez ANAP'lı Sümer Oral'ın Maliye Bakanlığı döneminde aynı bölgeden 79 dönüm (79 bin metrekare) büyüklüğünde yeni bir araziyi kiraladı. Bu arazinin Zafer Mutlu'ya devredildiği tarih kayıtlarda 12.12.2001 olarak görülüyor. İlgili yönetmelikler gereği bu alanda inşaat yapılamıyor.

2005'TE DEĞİŞTİRİLDİ
Sulama havzası olduğu için de ancak tarım maksadıyla kullanılıyor. Bu durumu bilen Zafer Mutlu, bu kez araziyi aldıktan 9 ay sonra 13.09.2002 tarihinde Üst Hakkı Sözleşmesi imzaladı. Bu sözleşmenin 6. maddesi 25.11.2005 tarihinde değiştirilerek, "İrtifak hakkı konusu taşınmaz üzerinde, imar planlarının onayını takiben ay içerisinde inşaat ruhsatı alınarak inşaat 2 yıl içerisinde bitirilecektir" ifadesi eklendi.


....................................................................................................


SABAH RÖVANŞI HİLTON ARAZİSİYLE ALIYOR
24.03.2007

Sabah gazetesi, Turgay Ciner'in Taksim'deki arazisi için istediği iddia edilen 42 kat haberlerine Aydın Doğan'ın Hilton arazisi için istedikleriyle karşılık verdi.


3 milyar dolarlık Hilton dilekçesi

Aydın Doğan, 255 milyon dolara aldığı Hilton Oteli'nin arsasına 3 milyar dolarlık dev bir inşaat yapmak için belediyeden resmi talepte bulundu.

Aydın Doğan'ın şirketi Ortadoğu Otomotiv, Şişli Belediyesi'ne başvurarak İstanbul'un en gözde yeri Taksim'deki Hilton Oteli'nin 63 dönümlük arsası için 0.7 olan emsalin 2.7'ye çıkarılmasını talep etti. Şişli Belediyesi 2.5 emsal izni verdi ve plan tadilatını onay için İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne gönderdi.

8-9'DA İNŞAAT ALANI 6 KAT ARTIYOR
Aydın Doğan'ın istediği olursa, araziyi aldığı sırada 43 bin metrekare olan kapalı inşaat alanı bir anda 233 bin metrekareye çıkacak. Doğan buraya rezidans, iş merkezi ve otel yapabilecek. Uzmanlar bu inşaatlardan Doğan'ın kasasına üç milyar dolar gireceğini belirtiyor.

EMEKLİ DUL YETİM KAYBETTİ
İmar izni değişirse, emekli, dul ve yetimlerin 1 milyar doları gasp edilmiş olacak. Değişiklik satıştan önce yapılsaydı arazi milyar doların üzerinde bir fiyata satılabilirdi.

ŞİŞLİ KABUL ETTİ
Şişli İlçe Belediye Meclisi Aydın Doğan'ın şirketi Ortadoğu Otomotiv'in 3 milyar dolar rant sağlayacak talebini kabul etti.



Hilton'da 3 milyar dolarlık rant!

2005'TE Emekli Sandığı'nın mülkiyetindeki Hilton Oteli arazisini 255 milyon dolara satın alan Doğan Grubu, arazide emsali 0.7 kattan 2.7 kata çıkaran plan değişikliği talebi ile '1 koyup 10 alma' operasyonu başlattı Doğan'ın kazanç operasyonuyla 255 milyon dolara satın alınan arazi gruba 3 milyar dolarlık potansiyel gelir sağlayacak. Şişli Belediyesi 2.5 katlık emsale izin verirken, son onayı Büyükşehir Belediyesi verecek.

Doğan Holding'in iştiraki Ortadoğu Otomotiv görülmemiş bir arsa rantına imza atmak üzere. 2005 yılında Emekli Sandığı mülkiyetindeki Hilton Oteli'ni 255 milyon dolara satın alan Doğan Grubu, araziye sığamadı.
Hilton arazisi üzerindeki kapalı inşaat alanını 43 bin 666 metrekareden 233 bin metrekareye çıkarmak için Şişli Belediyesi'ne plan değişikliği başvurusunda bulunan Aydın Doğan'ın şirketi Ortadoğu Otomotiv, 2.5-3 milyar dolarlık arsa rantı operasyonu sürecini başlattı.
Eğer bu plan değişikliği ihaleden önce yapılsaydı milyarlarca dolar Doğan yerine, 10 milyon sigortalısı olan Emekli Sandığı'nın kasasına girecekti. Aydın Doğan'a ait Ortadoğu Otomotiv Ağustos 2005'te 63 bin 277 metrekarelik araziyi Özelleştirme İdaresi'nin ihalesinden satın aldı.
İhaleye çıkıldığında 43 bin 666 metrekarelik inşaat yapılabilir alan ile 0,7'lik emsale sahip olan arazi için Aydın Doğan'a ait Ortadoğu Otomotiv, aradan bir yıl geçmeden 25 Ağustos 2006'da plan tadilatı için Şişli Belediyesi'ne başvurdu.
Doğan Grubu söz konusu arazi için emsalin 2,7 olarak belirlenmesini istedi. Şişli Belediyesi ise emsali sadece yer üstü için 2,5 olarak tespit ederek büyükşehir belediyesine gönderdi. Böylelikle Aydın Doğan'ın satın alırken 43 bin 666 metrekare olan kapalı inşaat alanı bir anda 238 bin metrekareye çıkıverdi. Şişli Belediyesi yer altında kalan yaklaşık 80 bin metrekarelik alanı, emsali sadece yer üstü için belirleyerek inşaat alanına eklemiş oldu.

ŞEHRİN DİNAMİĞİNE AYKIRIYMIŞ!
Doğan'a ait Ortadoğu Otomotiv, Ağustos 2006'daki başvurusunda emsalin artırılması ve otelmotel alanı olarak satılan arazinin, 'Turizm-Konut- Ticaret' alanına çevrilmesini talep etti. Şirket, başvurudilekçesinde isteklerine gerekçe olarak şu noktaları gösterdi: "Günümüzde parsel içerisindeki tüm yapılaşmanın 0,70 emsale denk geldiği, bunun da şehrin, çevrenin ve komşu parsellerin elde ettiği haklar ve şehrin gelişimi dinamiğine aykırı ve yetersiz olduğu açıkçı görülmektedir."

REZİDANS DA YAPABİLECEK
Şirket bir anda mevcut inşaat alanını 189 bin metrekare birden artırırken, belediyeden de şu isteklerde bulundu:

* Tüm parsel alanımızın turizm, konut ve bu fonksiyonlara hizmet edecet ticaret, alışveriş hizmet alanları yapılacak şekilde imar planı lejantı ile tanımlanması. (Söz konusu arazi ihaleye çıkarken planda 'otel-motel' alanı olarak gözüküyordu.)

* Parsel üzerinde mevcut kütlede dahil edilecek şekilde tüm parsel alanının yapılaşma şartlarının 2.7 emsal şeklinde düzenlenmesi. İşte bu talepler ile Şişli Belediyesi'ne giden şirketin istekleri 9 Şubat 2007 tarihindeki Şişli Belediye Meclisi'nde ele alındı. Burada Doğan Grubu'nun talepleri yerine getirilerek bölge turizm, konut ve ticaret alan olarak tescil edildi, emsali de 2.5 olarak belirlendi.

EMSALİ 2 KAT BİRDEN ARTTI
2005'te gerçekleştirilen ihalede 63 bin 277 metrekare olarak gözüken Hilton Oteli arazisinin emsali 0,7 olarak belirlenmişti. Bu hesaba göre bölgede 43 bin 666 metrekarelik kapalı inşaat alanına izin vardı. Ortadoğu Otomotiv Hilton'a 255 milyon dolar verirken, metrekaresini 5 bin 840 dolardan satın almış oluyordu. Ancak emsalin 2.5'e çekilmesi ve bu emsalin sadece yer üstü baz alınarak belirlenmesi nedeniyle şu anda bölgeye yapılacak inşaatın alanın metrekare fiyatı bin 70 dolara indi


Kaynak:Medyatava



Yorumsuz... :evil:
Kullanıcı küçük betizi
Hasta
Satılmıştır
 
İletiler: 1
Kayıt: Pzt Şub 19, 2007 14:52

İletigönderen Türk-Kan » Pzt Mar 26, 2007 15:02

nurdi, resmen "Tencere dibin kara, seninki benden kara" misali :evil:
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye
 
İletiler: 6735
Kayıt: Pzt Şub 19, 2007 20:56


Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 4 konuk

cron

x