Medyanın CHP düşmanlığı bitmez

Medyanın CHP düşmanlığı bitmez

İletigönderen Çetin Taş » Cmt Mar 28, 2009 10:13

Hafta başında Deniz Baykal'la yaptığım sohbette açtığım konulardan biri de medyanın CHP ve kendisi aleyhindeki tutumlarıydı. 'Çok uzun konuşmamız gerek' dedi, 'Tam 30 yıldır basın benim hiçbir mücadelemde yanımda olmadı, hiçbir zaman beni desteklemedi, kiminle çatışmaya düştüysem hep benim aleyhimde yayın yaptılar.'
Bu durumla nasıl mücadele ettiğini de sordum ve 'İnsan yaptığı şeyin doğru olduğuna inanınca umursamıyor' gibi bir yanıt verdi.
Dikkat ediyorsunuz değil mi, sistematik bir CHP aleyhtarı kampanya var medyada. Bu yıllardır sürüyor. Deniz Baykal'dan nefret ediyor neredeyse bütün köşe yazarları, ama ayrıca her fırsatlarını bulduklarında da CHP'ye yüklenmeden edemiyorlar.
Hatta basında AKP'ye yönelik eleştiriler bile daha az. Zaten iktidarın 'yandaş medya'sı var.
CHP'ye yönelik düşmanlığın bir kısmının nedeni Deniz Baykal'la ilgili. Gerçi, köşe yazarlarına Genel Başkan beğendirmek çok zor ama Baykal'dan oldum olası hazzetmiyorlar. Bazılarının sebebi kişisel: Erdal İnönü ve Baykal zamanında Cumhuriyet bölünmesinde İlhan Selçuk ve Uğur Mumcu'nun tarafını tuttukları için mesela. 'Cemalist' gazetecilerin haftanın üç günü sektirmeden Baykal'a yüklenmelerinin nedenini anlamak bu bilgiyle daha kolay.
Hadi geçmişteki husumetleri bir yana bırakalım.
Ama bugün Kemal Kılıçdaroğlu bir rüzgar estiriyor... Mitingler tıklım tıklım, CHP toplumda bir hareketlilik yaratmış durumda. Ama bunun yansımalarını gazetelerde görmek mümkün değil.
Aynı düşmanlıklar devam ediyor...
Peki merak ediyorum bu Deniz Baykal ve CHP son 30 yılda hiç mi iyi bir şey yapmadı? Bir kez bile mesela Hasan Cemal'in övgüsüne mazhar olacak adım atmadı?
Şöyle düşünelim: Türkiye'de solun oyu yüzde 20 civarındadır, bu her zaman böyle olmuştur. Bu kadar düşmanlığa rağmen Deniz Baykal'ın CHP'si hala bu oy oranını koruyor, hatta bu seçimde artıracak gibi de görünüyor.
CHP yandaşlığı yapıyor değilim, sadece toplumdaki bu dalganın nasıl oluyor da gazetelere yansımadığını merak ediyorum.
Ve altında objektif bir habercilik değil, yılların beslediği şahsi bir düşmanlık yattığı dışında bir sonuç da bulamıyorum.

Saadet'e ayıp ettim
Atatürk Havalimanı'nın VIP Salonu'nda henüz bıyıkları bile tam çıkmamış ama ideolojik sebeplerden bıyık bırakmaya mecbur kalmış 18 yaşında bir çocuk geldi yanımıza... 'Oturabilir miyim' dedi... Saadet Partisi için çalışıyormuş, gönüllü, girişken ve fazlasıyla hevesli bir genç.
Basında SP'ye hiç yer verilmemesinden, İstanbul seçimlerinde hiç Bekaroğlu'ndan bahsedilmemesinden dert yanıyordu. 'Tabii ki kazanma şansı yok ama en azından biraz oy alsa çok önemli' diye konuya girererek samimi bir dilek iletti: 'Bari köşelerinizde biraz bahsetseniz.'
Ona Saadet'i pek takip etmediğimi, Bekaroğlu'nu tanımadığımı, hakkında pek bilgi sahibi olmadığımı söyledim.
'Hemen tanıştıralım, buluşalım, bir yemek yiyelim, bir araya getirelim' dedi. O an içimden hainlik yapmak geldi galiba, 'Seve seve, inşallah seçimden sonra!' deyiverdim.
Çocuk anlamadı tabii, boş boş suratıma baktı. Sonra neyse ki espri yaptığımı söyledim, gülüp geçtik.
Ama aklımda kaldı bu sahne. Özellikle de geçen gece radyodan Mehmet Barlas-Emre Kongar kapışmasını dinlerken.
Barlas, pek çok CHP seçmeni gibi Kongar'ı Saadet'e destek vermekle, Saadet'ten medet ummakla suçladı. Gayet alaycı bir tonda Kongar'a 'Siz de Saadet'li oldunuz mu' diye takıldı. Kongar tabii ki kabul etmedi ama Barlas'ın söylediğinde bir haklılık payı var: CHP seçmeni, AKP'nin oylarını bölsün diye Saadet'ten medet umuyor. Ne garip değil mi?
Daha evvel de MHP'nin oyları böleceğini ummuşlardı. Solcular CHP'ye sağcılar MHP'ye oy verecekmiş güya... Tabii bu proje tutmadı.
Saadet projesinin de tutmayacağı ortada. Ama başkalarına güvenme alışkanlığı aynen sürüyor, tuhaf doğrusu.

Kaynak: http://www.turkmedya.com/V1/Pg/ColumnDetail/ColID/20923

ORAY EĞİN'in AKŞAM GAZETESİ'nde ki 28 MART 2009 tarihli yazısı
Kemalistim.Vatanımı her şeyden çok seviyorum.
Kullanıcı küçük betizi
Çetin Taş
Üye
Üye

İletiler: 2354

İletigönderen Urumchi » Cmt Mar 28, 2009 13:05

Deniz Baykal'in yanlisi cok olabilir ama su anda , direnen Tek kale CHP . direnen tek lider Deniz Baykal'dir .. Son senelerde

bence muthis bir muhalefet yapiyorlar .. Ama yalnizlar , Karsilarinda ABD, Israil ve AB var, ek olarka turk basininin %90

isbirlikci oldugu icin, CHP ve ozellikle de Baykal'a vuran vurana ... Basini yanina almanin tek yolu halki yanina cekmektir ...

Tabi Garibim Deniz Baykal , bir acilim yapiyim dedi ( Carsaflilar ve Kuran Kurslari) Kendi partilileri boguyordu :)

Esasinda yaptigi secim yatirimiydi , AKP'nin calmasindan bikan muhafazakar tarafa , el uzatti o kadar da uzak degiliz demek

istedi .. Anladigim kadari ile , CHP'de bir zumre olusmus , Gazi Pasa'nin devriminin halk devrimi oldugu unutmuslar , halktan

kopmuslar .. Bizim gibi bazilari icinize almiyorsunuz onlari disliyorsunuz onlari icine alan Saadet Partisi yada BBP ile

iliskileri kuvvetlendirin ki , ikinci alternatifleri CHP olsun .. . Diyenleri de milli goruscu olmak ile cehalet ile itham ediyorlar ...

Bence CHP bir karar vermeli , sadece bir sinifin partisi mi ? yoksa Turk milletinin partisi mi ?

Yakin olan biri varsa rica etsem sayin Baykal'a sorsa , , Ben Cukurambar Liva'da kendisini bir kac kez gordum ama

cesaret edemedim .. Inaniyorum ki , o da bunun farkinda ama CHP yonetmek baska partilere benzemiyor kaynayan

kazan ...
Ama bilmedikleri bir şey var! Güneşin neden bu kadar parlak olduğunu hâlâ bilemiyor bilim adamları! Rüzgarın meteorolojinin konusu olduğunu sanıyor bu adamlar, rüzgarın Tanrı'nın soluğu nefesi olduğunu unutmuş, bu adamlar! O kaskatı, sert, çelik silahlarıyla, hala iyilikten, adaletten bahseden Allah'ın çocuklarını ve Allah'ı öldürmeye yemin etmişler! Yer, gök, doğu, batı, uygarlıkları, bilim adamları... Görecekler, ilahiler mi deliyor bu gök kubbeleri, atom bombaları mı?
Kullanıcı küçük betizi
Urumchi
Üye
Üye

İletiler: 259

İletigönderen Çetin Taş » Cmt Mar 28, 2009 14:09

2 hafta önce ANKARA'daydım.Liva Pastahanesi'ne götürdü asker arkadaşlarım beni.Bu Liva Pastahanesi senin bahsettiğin Çukurambar Liva'mı?
CHP bir sınıf partisi olmaktan çok uzaktır Urumchi.Aslında sınıf kavramı da bulanık ve hatta bulamaç oldu.Şu an ezen ve ezilen var.Dolayısıyla ezilenler sadece işçiler,memurlar,emekliler değil.Pek çok esnaf,işyeri sahibi,işveren ezilen konumdadır bugün.
CHP tabi ki Türk Milleti'nin partisidir.Sınıf ayrımı yapmaksızın.
Kullanıcı küçük betizi
Çetin Taş
Üye
Üye

iyi niyetlisi var kötü niyetlisi var

İletigönderen alamancı » Cmt Mar 28, 2009 14:10

kim demis Türkiyede solun oyu %20 diye? bu kadar fakiri fukarasiyla bastirilan sendikalariyla berbat gelir dagilimiyla Türkiyede solun oyunun çok daha fazla olmasi gerekirdi. malum, iktidara gelmek için her türlü hile hurdayi mübah sayan amerikan islamcilari CHPnin Allahsiz bir parti oldugunu halkin beynine iyice kazidilar. bu tür propagandalarla CHP yeteri kadar etkili mücadele edemedi çünkü genelde tembel ve lafazanlar. halkin akil almaz cehaletinin düzeyini bir türlü kavrayamadilar. zannediyorlarki bu kadari da olmaz halk bunlari yutmaz. nah yutmaz! AKPnin örgütü daha çaliskan. Türkiyenin zararina çalisiyorlar ayri hikaye ama istediklerini elde ediyorlar. parti içi demokrasiye daha çok önem verse ve halkla iliski kurabilen yetenekli gençlerin yükselmesine destek olsa CHP oylarini kesin yükseltir. Allahla aldatmaya din iman meselesine bir çözüm bulsalar %50 bile oy alirlar. Baykalin yerine Eskisehir belediye baskani veya Kilicdaroglu gelse CHPnin oylari pesinen en az 5% artar. halk Baykala isinamadi bunu artik kabul etmeleri lazim. istedigi kadar dürüst de olsa akilli da olsa herkes politikaci olamaz. bir de halkin isinabilecegi bir tip olmak lazim. halk sempati duyup kendinden sayabilmeli. Baykali elestirenlerin bir kismi art niyetli olabilir ama aralarinda iyi niyetlileride var.
Kullanıcı küçük betizi
alamancı
Üye
Üye

İletiler: 241

İletigönderen Urumchi » Cmt Mar 28, 2009 16:14

Çetin Taş yazdı:2 hafta önce ANKARA'daydım.Liva Pastahanesi'ne götürdü asker arkadaşlarım beni.Bu Liva Pastahanesi senin bahsettiğin Çukurambar Liva'mı?
CHP bir sınıf partisi olmaktan çok uzaktır Urumchi.Aslında sınıf kavramı da bulanık ve hatta bulamaç oldu.Şu an ezen ve ezilen var.Dolayısıyla ezilenler sadece işçiler,memurlar,emekliler değil.Pek çok esnaf,işyeri sahibi,işveren ezilen konumdadır bugün.
CHP tabi ki Türk Milleti'nin partisidir.Sınıf ayrımı yapmaksızın.

Evet Çukurambar Liva , Sayin Baykal'i orada bir kac kez gormustum ...

Benim bahsettigim sinif sosyalist anlamda degil , zaten Turkiye'de hic bir zamanda batida ki gibi bir isci sinifinin oldugunu

dusunmuyorum . Bizde daha cok koylu ve ciftci kavrami var ... O yuzden batida ki sinifsal kavramlar bize tam oturmuyor ..

Ama esas konu bu degil benim merak ettigim , butun temiz ve namuslu insanlar hep sol partilerden cikti , Mesela CHP

tertemiz bir parti aynen Isci Partiside ... Arada bir iki tane problem ciksada onu aninda temizliyorlar . Peki bu kadar temiz ve

durust neden halktan oy alamiyor ...

Ya da Bu Amerikanci Adnan Menderesler , Demireller , RTE'ler ... Bu halkin gozbebegi oldu... Sadece dini

somurduler diye mi ? . Yoksa sol partiler , kendi ulkesinin sol partisi olmayi yeterince beceremediler mi ?

Bunlari soylerken , MHP'li olmama ragmen oyum ve butun propaganda calismalarim Bahceli gidene kadar CHP 'ye ..

Ama biz hepimiz ancak %21 oluyoruz burda bir hata var !!!!
Ama bilmedikleri bir şey var! Güneşin neden bu kadar parlak olduğunu hâlâ bilemiyor bilim adamları! Rüzgarın meteorolojinin konusu olduğunu sanıyor bu adamlar, rüzgarın Tanrı'nın soluğu nefesi olduğunu unutmuş, bu adamlar! O kaskatı, sert, çelik silahlarıyla, hala iyilikten, adaletten bahseden Allah'ın çocuklarını ve Allah'ı öldürmeye yemin etmişler! Yer, gök, doğu, batı, uygarlıkları, bilim adamları... Görecekler, ilahiler mi deliyor bu gök kubbeleri, atom bombaları mı?
Kullanıcı küçük betizi
Urumchi
Üye
Üye

İletiler: 259

Gazete Kose Yazarlari

İletigönderen jamesB07 » Pzt Mar 30, 2009 11:43

Yazar Oray Egin Bey,gercekten olayi gormus,iyi saptamis.Her yerde bir CHP dusmanligi karsitligi vardir.Nerede basbakanin
bir yanlisi olsa,hukumeti elestirmek yerine Deniz Baykal'i pasif muhalefet yapmakla,iktidar partisini yeterince sikistirmamak
la suclarlar! CHP ve Deniz Baykal'i her konuda gunah kecisi yapmislardir.Cok ayiptir.su ozellestirmelerin,yabancilara toprak
satislarinin bir tekini yapmis olsalardi,kimbilir CHP'yi ne yaparlardi.ancak;1980'den sonra gelen butun sag yonetimler,ulke-
mizde kamu kurumlari kuruluslari birakmadilar,hepsini yandas is adamlarina sattilar.kimse bunlara birsey demedi!basin-
yayindan hic bir tepki gelmedi.Ancak;CHP ve Deniz Baykal surekli Turk Cumhuriyetinin gelecegini ve devletin kaynaklarini
korudu.iste CHP ile Deniz Baykal'in sucu buydu,CHP ve Deniz Baykal;digerleri gibi kureselci olsaydi,ozellestirmeci politika-
lar gutseydi,Turk Cumhuriyetimizin butun kamu kaynaklarini satalim deseydi,belkide Onuda el ustunde tutarlardi!Cok yazik
oldu,Deniz Baykal gercekten hakliydi,surekli hakli olacaktir! CHP kuruldugundan buyana ilkelerinden 6 ok degerlerinden hic
odun vermedi,Baskan Deniz Baykal'da Partinin basinda oldugu surece bu ilkeleri ve Cumhuriyetin 6 ok degerlrini korudu,
iste basin-yayin bunu hic anlayamadi.Bundan sonra,umarim ve dilerimki basin-yayin biraz gozunu acar,kimin yararli kimin
zararli oldugunu anlarda,CHP ve Baskani Deniz Baykal'a biraz deger verir.Saygilar!
Kullanıcı küçük betizi
jamesB07
Üye
Üye

İletiler: 153

İletigönderen Çetin Taş » Pzt Mar 30, 2009 14:04

Urumchi,CHP her şeyden önce Türkiye'nin ilk siyasi partisi.Her şeyin ilki,annesi o.
Bugün AKP,SP ve DTP hariç hiçbir siyasi partinin CHP ile bütünleşmesine hiç kimsenin şaşırmaması gerekir.
MHP tabanı dediğimiz kişiler kimlerdir?Özellikle çiftçilikle uğraşan köylülerdir.Peki bu insanlar ile DP tabanı dediğimiz insanların ya da CHPli Trakyalı köylülerin ne kadar farkı vardır?Daha mı zengindirler?Daha mı eğitimlilerdir?
CHP'nin zaman içerisinde özellikle de 1980 ASKERİ DARBESİ sonrası yaşanan çalkantılı dönemde(bilmeyenler için anlatayım,1980 sonrası ilk seçimlerde CHP yasaklı parti olduğu için HP-Halkçı Parti,sonra SODEP-Sosyal Demokrat Halkçı Parti,sonra SHP dönemi)bastırılmış ve sindirilmiş işçi-köylü din silahı ile vuruldu.CHP'nin yeniden açıldığı döneme kadar zaten eski Halk Partili seçmenlerin önemli bir bölümü ilgili tarikatler aracılığıyla çoktan ATATÜRK İLKE ve DEVRİMLERİ'nden uzaklaştırıldı.Medyada bu dönemde çok büyük bir dönüşüm geçirdi.Batıda medyanın nasıl önemli bir güö olduğunu içerideki anlı şanlı işadamlarımız ve tarikatlerde keşfettiler.Toplumu dönüştürdüler.Eline ayda 600 Lira bile geçmeyen,karısı çalışmayan,tek gözlü bir gecekonduda yaşayan 5 çocuklu 40 yaşında bir fabrika işçisi AKP'ye oy veriyorsa bunda CHP'nin suçunu sorgulamak elbette gereklidir ama en son sorgulanması gereken şeydir.Yani bizler alışmışız,her zaman CHP'yi suçlamak bizlerin kolayına geliyor.Oysa ki CHP'yi suçlamadan önce vatandaşın bizzat kendisini yaratanın verdiği beyni kullanmadığı için,onu bu hale getiren emperyalizm uşağı sermaye-medya-tarikat üçgenini,bütün bunlara neden olan DİNCİ-FAŞİST 12 EYLÜL DARBESİ'ni suçlamayacak mıyız?

Ben dün bütün gün ve gece yaşadıklarımı ayrı bir başlık altında sizlerle paylaşacağım ama özetle dün gece anladım ki bu ülkenin aydınlık insanlarının bu ülke için iyi bir şeyler yapmak isteği varsa bu isteği gerçekleştirecekleri yer,bu mücadeleyi gösterecekleri yer ATATÜRK'ün kurduğu parti olan CUMHURİYET HALK PARTİSİ'dir.

Ve ben dün AKP'lilerin korkuyu hissettiklerini HİSSETTİM!

jamesB07 kardeşim,saygılar bizden.
Kullanıcı küçük betizi
Çetin Taş
Üye
Üye

İletigönderen maydonos » Pzt Mar 30, 2009 21:05

Yeni parti kurulsun herkes sagi solu oyunu gidip ona versin.Ben sahsen Hepari bekliyorum.
Chp ye gelince biktik artik. Baykal su koltuk korkusunu atlatsa aslinda iyi olur.Cetin Tas gecmiste yonetememis yalvara yalvara Baykal'i getirmislerdi animsiyor musun?Yine aynisi olur.Dedigim gibi zararli bir insan degil ama biraz avam olsa yada iki baskanli olsa cok iyi olur.Gercekten hemde yeni insanlara olanak saglanir.Yeni liderler yetisse.Yeni bir yapilanmaya gereksinim var bence.
Resim

Ne MuTLu TüRkÜm DiYeNe
Kullanıcı küçük betizi
maydonos
Üye
Üye

İletiler: 1651

İletigönderen AlpereN » Pzt Mar 30, 2009 21:31

Chp ile Akp arasındaki siyasi rekabeti Müslüman - Solcu rekabeti olarak gören bir zihniyeti Chp nasıl kırıpta iktidar olacak?
Bu zihniyeti taşıyan kitleye rağmen nasıl Aydınlanma Devrimini tamamlayacak?
Aydınlanma Devriminin emperyalist-dinci ittifakının işine gelmeyeceği gibi bu Aydınlanma Devrimindeki yenilikleri halka din elden gidiyor yaygarası ile Chp nasıl kalıcı olacak?
Peki İktisadi yönden Chp Batıya rağmen nasıl ayakta kalacak?

Chp'nin adı artık bizim insanımızın kafasına öyle bir kodlanmış ki, iktidara gelse bile dincilerle boğuşmaktan pek fazla bir değişiklik yapamadan gideceğini düşünüyorum.
Kullanıcı küçük betizi
AlpereN
Üye
Üye

İletiler: 628

Şu dizine dön: Gazete Köşe Yazarları

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 2 konuk

x