Merkez sağ Merkez sol

Genel & Güncel Konular

Merkez sağ Merkez sol

İletigönderen Türk-Kan » Cum Haz 08, 2007 17:12

Merkez sağ Merkez sol

Tren yolcuları, vagonda otururken, farkında olmadan ideolojik karakterini ortaya koyar...
Eğer trenin gidiş yönünde oturmayı tercih ediyorsan, sen devrimcisin... Bak pencereden dışarı, manzara çok hızlı akar... Sürekli yeni, sürekli değişken...
Eğer trenin gidiş yönünün aksine oturuyorsan, sen muhafazakârsın... Bak pencereden dışarı, manzara aheste aheste akar... Telaşsız, sindire sindire...

İsmi lazım değil, bir Amerikalı anlatmıştı bunu bana, ciddi ciddi.
"Ya sen?" diye sormuştum...
Laf sokacağımı anlayıp, o sokmuştu gülümseyerek...
"Ben rayları döşerim."

İster gül, ister ağla...

Böyle bakarlar bize.
O nedenle...
"Merkez sağ" diye bir şey yoktur... "Merkez sol" diye de.

Vardır diyen, cevap versin...

İşsizler sağcı mıdır, solcu mu?
Şehitler?
Emekli, sağcı olursa maaşına zam mı gelecek, yoksa solcu olursa sendikaya mı girecek?
SSK... Hastaneler?
Hepimizi aynı kuyruğa sokuyorlar... Niye sormuyorlar, merkezin ne tarafında olduğumuzu?
Hangisidir ilaç?
ÖSS'de bir avantajı var mıdır, merkez sağcı veya merkez solcu olmanın? Liselere girişte?

Her şeyi satıyorsun...
"Muhafazakârım" diyorsun.
Kâr'ı anladık da...
Hani muhafaza?

Bırak şimdi sağı solu...
Bizim paramızla, bizim malımızı alıyorlar... "Sıcak para, kaynar faiz" devam edecek mi?
Onu söyle.
"Milliyetçi" Fransız da sahip çıkıyor tarımına, "komünist" Çin de, "hıristiyan demokrat" Alman da, "sosyalist" İspanya da... Senin tohumun cinsi ne?
Yetmedi mi IMF uşaklığı?
Ceket iliklemeye devam mı AB'nin komiserlerine?
Ondan bahset.

Çünkü sağ sol filan değil...
Budur 22 Temmuz...
Yolcu muyuz?
Hancı mı?

Bunun kararını vereceğiz.

Raylarını elalemin döşediği trenden inmedikten sonra, koltuğun "sağ" tarafında otursan ne olur, "sol" tarafında otursan ne olur... Akıp giden manzarayı farklı algılasan bile, neticede bakacağın pencere, aynı pencere.

Yilmaz Özdil, 06.06.07
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletiler: 6735

İletigönderen Ram » Cum Haz 08, 2007 17:38

Türk-Kan, bazıları raylara kaya koyarak kurtuluş arar, bazıları da rayları döşeyenlerle iyi geçinerek kurtuluşu arar. Atatürk'ün değiştirdiği makası, O yüreğimize saklanınca kırıp attılar. Makası tekrar değiştireceğiz elbet ama, zamanı geldi de geçiyor.

Horoza sormuşlar: 'Tavuk mu yumurtadan çıkar, yumurta mı tavuktan¿?'
Horoz cevap vermiş: 'Ben işime bakarım. Gerisi beni ilgilendirmez...'

Artık, yumurtadan horoz çıkartma vakti gelmiştir.
Mevzuubahs olan; millete saltanatını, hâkimiyetini bırakacak mıyız, bırakmayacak mıyız¿? meselesi değildir. Mesele, zaten emrivâki olmuş bir hakikati ifadeden ibarettir. Bu, behemehâl, olacaktır. Burada içtima edenler, Meclis ve herkes meseleyi tabiî görürse, fikrimce muvafık olur. Aksi takdirde, yine hakikat usûlü dairesinde ifade olunacaktır.

Fakat ihtimâl, bazı kafalar kesilecektir!
Kullanıcı küçük betizi
Ram
Zûlme Karşı İsyan!

İletiler: 8167

İletigönderen Gilda » Cum Haz 08, 2007 17:39

Raylarını elalemin döşediği trenden inmedikten sonra, koltuğun "sağ" tarafında otursan ne olur, "sol" tarafında otursan ne olur... Akıp giden manzarayı farklı algılasan bile, neticede bakacağın pencere, aynı pencere.

Tesekkürler Türk-Kan paylasim güzel anlayana demeli.Son derece anlamli bir mesaj son cümlede sakli.
yalakalar cok oldukca aydinlik tabiki los isikta nazli kiz gibi olur....
Kullanıcı küçük betizi
Gilda
Üye
Üye

İletiler: 1078

İletigönderen Panzehir » Cum Haz 08, 2007 17:40

Bizim bir arkadaş her zaman derki amiyane tabirle: "Sağcılık ve solculuk, bir dışkının ortasından geçen tekerleğin sağı ve solu gibidir. Vaziyet / görüntü aynıdır, sonuç değişmez. "

Türk-Kan, abla paylaşım için teşekkürler. :)

Gün gelir devran döner
Adımıza türküler söylenir bu şehirde!..
...
Kullanıcı küçük betizi
Panzehir
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi

İletiler: 3483

Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 2 konuk

x