Meydanlar kime oy verecek?

Genel & Güncel Konular

İletigönderen Veled » Sal May 08, 2007 10:18

İşte Cumhuriyet Mitingi'ne katılanların siyasi tercihlerini ortaya koyan anket...

Araştırma Manisa’da yapılan miting alanında yapıldı... Çoğunluğu üniversite mezunu olan katılımcıların yüzde 58.8’inin tercihi CHP. Bunu yüzde 8.2’yle DSP izliyor.

14 Nisan’da Ankara Tandoğan’da yüzbinler buluştu, ellerinde Türk bayrakları ve Atatürk posterleriyle “Cumhuriyete sahip çıkalım”, “Cumhuriyet için birleşin”, “Yarın çok geç olacak” yazılı dövizlerle Anıtkabir’e yürüdü...

Bu coşku 29 Nisan’da İstanbul Çağlayan’da daha da çoğaldı...

5 Nisan’da Manisa’da, Marmaris’te, Çanakkale’de ve Almanya’da devam etti... Miting alanını dolduranlar tek şey istiyordu: Ne şeriat, ne darbe. Aydınlık Türkiye...

Eğitim düzeyi yüksek
Peki meydanları dolduran kalabalığın siyasi tercihi 22 Temmuz’da sandığa nasıl yansıyacak? İşte Estima Araştırma Şirketi, VATAN Gazetesi için 5 Nisan’da Manisa’da yapılan “Cumhuriyet Mitingi”nde kamuoyunun nabzını yokladı.

Estima miting alanında her yaştan, her kesimden 3051 katılımcıyla yüz yüze görüştü. Mitinge katılanların arasında üniversite mezunu oranının yüksek olması dikkat çekti.

28 kişinin görev yaptığı saha çalışmasında, miting alanı 6 eşit parçaya bölünüp, 2 anketör görevlendirildi. Her saat eşit miktarda ankete yapılarak, miting alanında temsil edilen farklı grup, görüş ve eğilimler dikkate alındı. 12 anketör ise, polis arama noktalarında konuşlandırılıp, alana giren ve ayrılan katılımcıların görüşlerini aldı.

Adres CHP
Mitingi katılanların yüzde 59’u 22 Temmuz’da CHP’ye oy vereceklerini söylüyor. İlk kez oy kullanacak gençlerin yüzde 51’inin siyasi tercihi de CHP. Anketteki bir ilginç tespit de, ilk kez sandık başına gideceklerin yüzde 7.9’unun tercihi AKP. Bu tespit de AKP’li seçmenin de mitingleri yakından izlediklerini ortaya koyuyor. Gençlerin yüzde 7.9’u DSP’ye, 7.0’ı GP’ye, 4.4’ü MHP’ye oy vereceğini söylüyor.

Manisa mitingine katılanlar arasında kararsızların oranı yüzde 15.5 olarak belirlendi. Kararsız olduğunu söyleyenlerin yüzde 59’u 3 Kasım’da CHP’ye, yüzde 6.3’ü DSP’ye oy verdiğini söyledi.

Kalabalığın mesajı ne?
Katılımcıların çoğunluğunun isteği, solda birleşme, bütünleşme arayışlarının sonuç vermesi ve güçlü “birleşik sol.” (Anket yapıldığı saatlerde, DYP ve ANVATAN Demokratik Parti çatısı altında birleşme kararlarını bir protokol imzalayarak resmileştirdi. Ancak bu birleşme, ankete yansımadı...)

3 Kasım’da durum neydi?
Yapılan araştırmada, katılımcıların yüzde 61.8’i, 3 Kasım’da CHP’ye oy verdiğini söyledi. Katılımcıların 3 Kasım’daki tercihleri şöyle: DSP yüzde 8.1, DYP yüzde 1.4, GP 1.3, MHP 2.2, İP yüzde 3.3, AKP 5.1, Oy kullanmadım 6.9, Yaşım tutmuyordu 3.8, Diğer 6.1...

VATAN
Kullanıcı küçük betizi
Veled
Satılmıştır

İletiler: 3

İletigönderen Çetin Taş » Sal May 08, 2007 19:14

Sağol Semih.Ben bu araştırmanın Tandoğan ve Çağlayan'da yapılmış olması halinde sonuçların diğer partiler lehine(CHP hariç)daha farklı olacağına inanıyorum.
Kemalistim.Vatanımı her şeyden çok seviyorum.
Kullanıcı küçük betizi
Çetin Taş
Üye
Üye

İletiler: 2354

İletigönderen |Kuralsız| » Sal May 08, 2007 22:17

CHP ne yaptı 4,5 yılda :roll: :?: :!:

tabi 3000 kişi üzerinde yapılan anket ne kadar gerçekçi olur malum :D

anket bilgileri için tşk.
''Hayattaki yegane üstünlüğüm Türk doğmaktır! Muhterem milletime şunu tavsiye ederim ki; sinesinde yetiştirerek başının üstüne kadar çıkaracağı adamların kanındaki, vicdanındaki cevher-i asli'yi çok iyi tahlil etmek dikkatinden bir an feragat etmesin."
Başbuğ Mustafa Kemal Atatürk

Ruhun Şad, Mekanın Cennet Olsun Türklüğün Yüce Başbuğu ATATÜRK
Kullanıcı küçük betizi
|Kuralsız|
Üye
Üye

İletiler: 2244
Konum: Gecenin Kıyısından Karanlığın Tam Ortasından |K@yse®ciyes|

İletigönderen Panzehir » Sal May 08, 2007 23:39

Semih R.Cabalar, haber için teşekkürler.

Çetin Taş yazdı:Sağol Semih.Ben bu araştırmanın Tandoğan ve Çağlayan'da yapılmış olması halinde sonuçların diğer partiler lehine(CHP hariç)daha farklı olacağına inanıyorum.

Çetin Taş, iyi hoş diyorsun da, bu halk sadece oradaki topluluktan oluşmuyor. Oradaki halk, sadece uyanmış olanların bir kısmı... Bunu da gözardı etmemek gerekir.

Efsane_38 yazdı:CHP ne yaptı 4,5 yılda :roll: :?: :!:

Efsane_38, dört küsür yıldır AKP'nin ülkeyi yıpratma sevdası çerçevesinde yardımcı oldu, daha ne yapsın.

Gün gelir devran döner
Adımıza türküler söylenir bu şehirde!..
...
Kullanıcı küçük betizi
Panzehir
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi

İletiler: 3483

İletigönderen |Kuralsız| » Çrş May 09, 2007 8:40

Panzehir, millet de bunları unuttu birden nasılsa 8)

diyelim ki bu ankete göre CHP birinci parti(!) Baykal niye yırtınıyo gelin birleşelim gelin birleşelim diye...

Yakında kampanya da başlatır Baykal , bizimle birleşene 5 bakanlık eşantiyon :twisted: :mrgreen:

''Hayattaki yegane üstünlüğüm Türk doğmaktır! Muhterem milletime şunu tavsiye ederim ki; sinesinde yetiştirerek başının üstüne kadar çıkaracağı adamların kanındaki, vicdanındaki cevher-i asli'yi çok iyi tahlil etmek dikkatinden bir an feragat etmesin."

Kullanıcı küçük betizi
|Kuralsız|
Üye
Üye

İletigönderen Çetin Taş » Çrş May 09, 2007 12:04

Efsane,benim de CHP ile ilgili çok kaygım ve eleştirim var.Ama yaptıklarının çoğunu da medya yeteri kadar işlemedi.Tek başına 1 Mart tezkeresine direniş,Apo namussuzunun serbest bırakılmasına imkan sağlayacak yasa teklifini engellemek,şeriatçı cumhurbaşkanının seçimini engellemek,AKPlilerin ve özellikle Unakıtan'ın yolsuzluklarını ortaya çıkarmak gibi işler yaptılar ve medya bunlara yeteri kadar yer vermedi.
Birleşme konusunda da inan ki ne CHP lideri,ne DSP liderinin isteği değil,meydanlardaki milyonların isteği buydu.Ve birleşme konusunda da görülen o ki esas engel Raahşan hanım.
Kullanıcı küçük betizi
Çetin Taş
Üye
Üye

İletigönderen |Kuralsız| » Çrş May 09, 2007 12:30

Çetin Taş, senin yazdıkların 3-5 tane elle tutulur olumlu işleri...

peki biz hergün tayyip-baykal çekişmesini-kavgasını-atışmasını-sataşmasını (danışıklı dövüşü) ekranlardan , gazetelerden izlerken , yani millet bununla meşgul edilirken o arada hangi önemli yasalar geçti ? Bu ülkeyi ilerde felakete sürükleyecek bir çok yasa geçti meclisten...

Ama bunlar hiç millete anlatılmadı.Milliyetçi vatansever bir kaç gazete , int.gazetesi vs. yer verirken bu haberlere , satılmış medya dahil muhalefetten ses çıkmadı...

son bir iki önemli hareketi hariç 4,5 yıl boyunca laf atmaktan başka hiç birşey yapmadı...

tabi bu benim görüşüm...

millet ne düşünüyo bilemem 8)

Kullanıcı küçük betizi
|Kuralsız|
Üye
Üye

İletigönderen Çetin Taş » Çrş May 09, 2007 14:37

Efsane.
benim de CHP ile ilgili çok kaygım ve eleştirim var.

Dediğin gibi bakalım,millet ne düşünüyor?
Kullanıcı küçük betizi
Çetin Taş
Üye
Üye

İletigönderen Batuhan Önder » Çrş May 09, 2007 16:12

CHP-DSP Birleşmesinden sonra oyları toplarsak:

%61.8+%8.1= %69.9 Oy ediyor. Seçimler tüm şeçmenler katılacağı için bu oyun yarısı kadar bir oy geldiğini düşünürsek %35 oranında bir oy elde edilmiş olur. (Başka görüşte olanlar ve bu mitinge katılmayanlar) Bu oy ile iktidara gelinebilir.
Resim

Lütfen özel mesaj yolu ile yardım istemeyiniz. Sitemizde konu açıp yardım isteyerek aynı sorunu yaşayan binlerce kişiyede bir anlamda yardımcı olabilirsiniz.
Kullanıcı küçük betizi
Batuhan Önder
Üye
Üye

İletiler: 213

İletigönderen MedceziR » Çrş May 09, 2007 16:19

Batuhan Önder, CHP o dediğin oyun yarısını alsın, yatsın kalksın şükretsin...
Resim

"Vaziyeti düzeltmek için mutlaka Avrupa'dan nasihat almak, bütün işleri Avrupa'nın emellerine göre yapmak, bütün dersleri Avrupa'dan almak gibi birtakım zihniyetler belirdi. Halbuki hangi istiklal varki ecnebilerin nasihatlarıyla ecnebilerin planlarıyla yükselebilsin!
Tarih böyle bir hadiseyi kaydetmemiştir..."

Söylesem tesiri yok
Sussam gönül razı değil...
Kullanıcı küçük betizi
MedceziR
Üye
Üye

İletiler: 1763

İletigönderen |Kuralsız| » Çrş May 09, 2007 16:32

MedceziR yazdı:Batuhan Önder, CHP o dediğin oyun yarısını alsın, yatsın kalksın şükretsin...

:twisted: 8)

Kullanıcı küçük betizi
|Kuralsız|
Üye
Üye

İletigönderen Çetin Taş » Çrş May 09, 2007 18:00

CHP-DSP ittifak yaparsa yıllardır yüzer-gezer pozisyonda olan oyları döner,iyi oy alırlar.
Benim düşüncem eğer bu ittifak olursa CHP-DSP 1.,DP(ANAP-DYP) veya MHP'den biri 2. diğeri 3.,AKP'de 4. olur.Bağımsız adaylarla seçime girecek Kürtçü faşist DTP ise ne yazık ki önemli miktarda milletvekiline sahip olur.
İsteyenle iddiaya girmeye hazırım.
:wink:
Kullanıcı küçük betizi
Çetin Taş
Üye
Üye

İletigönderen Batuhan Önder » Prş May 10, 2007 14:56

MedceziR, sanıyorum bu ülkede tek bir sol parti var. Oda CHP-DSP ve diğer partilerin birleşmesi. Onun dışında sola yönelik tek parti olan İşci Partisi kalıyor.

Diğer partiler AKP, MHP, DP ve diğer partiler oylar onlara bölünecektir. O yüzden ortada Sol birleşimi çıkar ve mantıksal olarak böyle bir oy potansiyeli gelecektir. Kısaca CHP iktidara gelir ama % kaç oy olur onun tam söyleyemem ama bu şeçimlerde göerceksiniz %35-40 oy toplanacaktır.
Resim

Lütfen özel mesaj yolu ile yardım istemeyiniz. Sitemizde konu açıp yardım isteyerek aynı sorunu yaşayan binlerce kişiyede bir anlamda yardımcı olabilirsiniz.
Kullanıcı küçük betizi
Batuhan Önder
Üye
Üye

İletigönderen MedceziR » Prş May 10, 2007 16:14

Batuhan Önder, mantıksal açıdan olabilir belki ama CHP asla % 20'nin üstüne çıkamaz.Kesin eminim bundan. . .
Resim

"Vaziyeti düzeltmek için mutlaka Avrupa'dan nasihat almak, bütün işleri Avrupa'nın emellerine göre yapmak, bütün dersleri Avrupa'dan almak gibi birtakım zihniyetler belirdi. Halbuki hangi istiklal varki ecnebilerin nasihatlarıyla ecnebilerin planlarıyla yükselebilsin!
Tarih böyle bir hadiseyi kaydetmemiştir..."

Söylesem tesiri yok
Sussam gönül razı değil...
Kullanıcı küçük betizi
MedceziR
Üye
Üye

İletiler: 1763

İletigönderen Batuhan Önder » Prş May 10, 2007 16:27

MedceziR, herhalde bütün solcu insanlar sağ partilere oy verecek? Değişik bir durum.
Resim

Kullanıcı küçük betizi
Batuhan Önder
Üye
Üye

Sonraki

Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 1 konuk

x